DIY: Vegan Bloemenpizza -
29/06/2015


Vegan Bloemenpizza header

Geen idee waar de behoefte vandaan komt, maar de laatste tijd heb ik steeds vaker zin om dingen te bakken. Het liefst zo gek en kleurrijk mogelijk én iets wat ik met mijn lactose-intolerantie ook kan verdragen. En zo geschiedde: de vegan bloemenpizza. Dit is het simpele recept!

Wat heb je nodig? Een (kant-en-klare) pizzabodem, tomatenpuree, lactose/koemelk-vrije kaas, handjevol walnoten, rucola én -uiteraard- eetbare bloemen. Ik koos voor de ‘Majesteitelijke Mix’ van de webshop Bloom Bites (€3,95), omdat je hierdoor een vrolijke verzameling hebt van verschillende soorten bloemen. Té leuk! Het enige wat je hoeft te doen is de pizzabodem te beleggen met  tomatenpuree en kaas en deze 9 tot 11 minuten af te bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Hierna beleg je de pizza met een handjevol walnoten, rucola én de eetbare bloemen. Tadaaa! Uw kleurrijke pizza is klaar. Oooo, ik vind ‘m zelf zo leuk.

Vegan Bloemenpizza def1Vegan Bloemenpizza def3 Vegan Bloemenpizza def4

Wat vinden jullie van deze vegan bloemenpizza? Zouden jullie deze willen proberen?44 reacties


  29 juni 2015

  Dat ziet er echt mega cool uit! Maar was je pizza niet koud tegen de tijd dat je hem ging eten als he zulke fantastische foto’s maakt?


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Haha! Daar was ik ook bang voor, maar het is me gelukt :-)  29 juni 2015

  Wat ziet die pizza er ‘vrolijk’ uit zeg, wil ik zeker een keer proberen!  29 juni 2015

  Wat ziet dat er ontzettend vrolijk uit! Hmm, lijkt me heerlijk ;)  29 juni 2015

  Wauw! Ziet er tof uit! En vast ook nog eens lekker…
  Leuk recept!
  Liefs, Jis  29 juni 2015

  Oeeeehhhh hij ziet er zo cute uit! Weet niet of het zou smaken, maar de looks heeft ie zeker!!  29 juni 2015

  Hoe cool is dat! Pizza met bloemetjes, heerlijke combinatie. Nee ik heb nog nooit (denk ik?) eetbare bloemetjes gegeten, dus ik ben wel benieuwd hoe het smaakt. Echt een beetje slappig als bloemblaadjes? Want dan zou ik dit denk ik niet zo graag lusten, geef mij maar hele knapperige pizza. Maar het ziet er wel érg fancy uit :D. X


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Zelf vind ik het het meest vergelijkbaar met salade, alleen dan iets meer aanwezig qua smaak. De één wat zoeter en de ander wat meer minty. Voor de crunch heb ik de walnoten toegevoegd :-)  29 juni 2015

  Ik dacht toen ik de titel las: “zie ik nu bloemen?” En toen ik op de foto keek dacht ik: “yup, dat zijn bloemen” ;-) Ik vind het er echt heel leuk uit zien zeg, maar smaakt het ook? Ik heb namelijk geen flauw idee hoe eetbare bloemen smaken haha! X


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Zeker! Zelf vind ik het het meest vergelijkbaar met salade, alleen dan iets meer aanwezig qua smaak. De één wat zoeter en de ander wat meer minty.  29 juni 2015

  Dit is echt kei leuk, staat ook leuk op tafel trouwens!

  Waar koop je die Bloom Bites eigenlijk? Ik heb nu eetbare viooltjes in mn moestuin gezaaid maar het duurt nog wel even voordat dat wat wordt ben ik bang ;)


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Die kan je kopen in de webshop van Bloom Bites (www.bloombites.nl) :-)  29 juni 2015

  Ik heb nu ontzettend veel zin in pizza met met bloemen. Ik heb nog nooit zo eetbare bloemen gegeten, maar het lijkt me eigenlijk súper lekker :’)  29 juni 2015

  Wat een práchtige pizza!! ;)  29 juni 2015

  Jaaaa ik zou hem zeker willen proberen! Ziet er echt mooi uit! haha!  29 juni 2015

  Wat een vrolijke pizza met al die bloemetjes!  29 juni 2015

  Lijkt me best wel leuk om te proberen!

  x  29 juni 2015

  Wat ziet dit er leuk uit! Ik was een tijd lang sceptisch over of het wel echt was, haha.


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Het is he-le-maal echt ;-)  29 juni 2015

  Omg, dit is geweldig. Pizza is echt mijn all time favourite food. Waar kun je die bloemen kopen trouwens? :)


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Op BloomBites.nl :-)!  29 juni 2015

  Wat een heerlijke, vrolijke feestpizza is dit geworden! Dit lijkt mij zo leuk voor feestjes, kleine puntjes. Oh, ik zie het hélemaal voor me. In mijn tuin staan nu plantjes, die bloemetjes (zouden) worden. Maar ze staan er al 2 maanden en het zijn nog geen bloemetjes geworden. Boehoe. Ik wil met die bloemetjes al mijn eten wel opfleuren. Hihi. :)


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Ja, dit lijkt mij dus ook echt enórm tof voor een feestje. Zeker in de zomer! Aaaw, ik hoop inderdaad dat die eetbare bloemetjes nog iets gaan worden. I duim met je mee :-)  29 juni 2015

  Het ziet er wel erg leuk uit, maar ik kan me niet voorstellen dat het echt lekker is…


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Het ligt er natuurlijk aan waar je van houdt. Zelf vond ik het het meest vergelijkbaar met een salade, alleen dan met iets meer aanwezige smaakjes.  29 juni 2015

  Zo dat ziet er vrolijk uit! Ik ben wel heel benieuwd hoe het smaakt nu!


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Heel bijzonder! Het is eigenlijk vergelijkbaar met salade op je pizza, alleen dan met iets meer smaak. De ene bloem was minty, de andere juist weer wat zoeter.  29 juni 2015

  Dit ziet er geweldig uit, in combinatie met mijn sport moet ik gezond eten dus ik ga dit zeker eens proberen!  29 juni 2015

  Bakken is ook leuk. En wat is dit een plaatje! Echt een interessant recept, tof om eens te proberen! :)  29 juni 2015

  Wat super apart zeg, maar het ziet er zo vrolijk uit! Ben heel benieuwd!


  Marre

  29 juni 2015

  Oeeehh die ziet er zoo lekker uit, maar is een keertje proberen! Het ziet er ook zo perfect zomers uit :)  29 juni 2015

  Ziet er heel lekker uit. Was het ook te eten?


  Femke - Youniqueblog

  29 juni 2015

  Absoluut! Het is eigenlijk vergelijkbaar met salade op je pizza, alleen dan met iets meer smaak. De ene bloem was minty, de andere juist weer wat zoeter. Heel bijzonder.  29 juni 2015

  Heel kleurrijk! Leuk!  30 juni 2015

  Wat een plaatje! Prachtig! Lijkt me ook erg lekker trouwens!  15 juli 2015

  Ziet er zo’n zomerse pizza uit! :) ben benieuwd hoe ie smaakt!  30 september 2015

  NJ8H7U That is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise informationaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАТ’аЂа† Many thanks for sharing this one. A must read post!  30 september 2015

  c9qDhM Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We ave ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.  30 september 2015

  nZ7B65 Your positions continually have got many of really up to date info. Where do you come up with this? Just declaring you are very creative. Thanks again  1 oktober 2015

  7qn8ai You have brought up a very wonderful details , appreciate it for the post.  11 februari 2017

  you’re actually a excellent webmaster. The website loading velocity is amazing. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you have performed a great task on this matter!  11 mei 2017

  I have recently started a website, the information you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. “‘Tis our true policy to steer clear of permanent alliances with any portion of the foreign world.” by George Washington.  5 mei 2018

  Hey there, You’ve done a fantastic job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this website.  14 juli 2018

  You made certain good points there. I did a search on the matter and found nearly all folks will have the same opinion with your blog.