Ieks! De app Moment trackt hoeveel tijd je op je mobiel spendeert -
19/06/2015


App Moment
De schaamte! De vernedering! Nee, maar even serieus. Met de app Moment kan je bijhouden hoeveel tijd je op je mobiel spendeert. De resultaten zijn behoorlijk om te huilen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik in 4 minuten gebruikerstijd, mijn iPhone zo’n 6 keer pak. Lekker productief, niet? En ik maar altijd roepen dat ik ‘écht niet zoveel op mijn mobiel kijk’. Wel, dus.

De app is ont-zet-tend makkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is deze te installeren, in te stellen (slechts een paar swipes verder) én… Dat is het. Vanaf dit moment houd de app voor jou automatisch bij hoe vaak je je mobiel oppakt én hoeveel tijd je hierop spendeert. Zo ben ik erachter gekomen dat ik op één dag welgeteld 2 uur en 19 minuten naar mijn mobiel heb lopen staren. Moet er wel bij worden vermeld dat ik één keer dat ding voor ruim 45 minuten erbij heb gepakt om (voor de verandering: lekker lui vanuit mijn bed) een blogpost te schrijven. Toch vond ik het behoorlijk schokkend.
App Moment 2
Enige nadeel aan deze app: mijn batterij ging opvallend snel(ler) leeg. Niet echt aan te raden dus als de batterijduur van je mobiel al niet echt optimaal is. Al is het natuurlijk ook leuk om slechts één dag je activiteit bij te houden. Moment is voor nu alleen nog maar (gratis!) beschikbaar voor iOS. Android-gebruikers zijn voor nu dus nog even verlost van deze gruwelijke eyeopener. Wees dankbaar.
App Moment 3
Zouden jullie het aandurven om deze app te downloaden? Hoeveel tijd denk jij te spenderen op je mobiel?44 reacties


  19 juni 2015

  Oh hier ben ik echt benieuwd naar! Ga hem gelijk installeren. Mijn batterij is niet al te veel, dus ga gewoon eens een paar daagjes kijken nu ik toch weekend heb. Ben erg benieuwd naar de resultaten. Ik zeg altijd dat ik niet zoveel met mijn mobiel doe haha, maar ben bang dat die app het tegendeel gaat bewijzen haha! Oeps.  19 juni 2015

  Oehhh, ik ben zo benieuwd geworden dat ik de app net heb gedownload haha… Ik ben benieuwd :-)!  19 juni 2015

  Aah, ik ga hem nu downloaden zie! Eens kijken, volgens mij gaat het echt veeeel zijn, zeker nu ik zou moeten studeren, haha!  19 juni 2015

  Oh deze app ga ik eens even downloaden! Ik spendeer echt (veel te) veel tijd op mijn mobiel! Ik denk dat ik er op een dag nog wel veel langer achter zit dan jij! Maar ik kijk ook wel eens in bed via mijn telefoon tv, tja.

  Liefs Esmee  19 juni 2015

  Oei, dit lijkt mij een confronterende app. Wel heel leuk om een keertje bij te houden. Ik ben erg benieuwd hoeveel uurtjes ik nu op mijn iPhone besteed op een dag!  19 juni 2015

  Hmmm misschien moet ik deze app maar even niet downloaden. Ik bang dat het best wel veel is!
  Liefs. Jonne  19 juni 2015

  Ik ga het gelijk downloaden! Al zal het vandaag geen eerlijke uitslag geven, aangezien ik al 20 min op m’n mobiel zit haha. Maar ik ben wel benieuwd..  19 juni 2015

  Ieh! Confronterend. Gelukkig heb ik Android…  19 juni 2015

  Oooh, ik weet niet of ik dit wel durf haha. Ik denk dat er bij mij minstens 10 uur komt te staan ofzo haha. Ik ben zo onwijs verslaafd..  19 juni 2015

  Oh help, denk dat ik m sowieso niet ga downloaden. Te confronterend!  19 juni 2015

  Oeh dit is wel confronterend. Misschien een goed idee om te downloaden, zo kan ik zien hoe productief ik nou eigenlijk echt ben haha!  19 juni 2015

  Whaha oh ik heb geen app nodig om te weten dat ik (te) veel tijd op mijn gsm spendeer, haha! Zolang het me niet hindert in wat ik de rest van de dag doe of wil doen, heb ik er ook geen probleem mee. En nu tijdens de examens vind ik het al helemaal niet erg, toch nog een béétje ontspanning haha! X  19 juni 2015

  Hahaha, ik heb deze ook gedownload. Shocking, de resultaten, haha.  19 juni 2015

  Wauw, het lijkt mij best shocking om erachter te komen hoeveel tijd je doorbrengt met de telefoon, haha!

  Iedere keer als ik een post zie met dit hoesje word ik zo vrolijk, wat een schattig ding is het!  19 juni 2015

  Oh nee, ik weet niet of ik hier aan moet beginnen haha. Ik heb al zo’n app waarin ik precies kan zien hoeveel tijd ik verspil aan het kijken van series en dat is al aardig schokkend. Ik hou liever de waan dat ik toch nog wat productiefs doe hahaha.  19 juni 2015

  Oh haha ik denk echt oprecht dat ik dit liever niet weet (tenzij ik het als een eyeopener kan gaan zien). Zit echt veel te veel op mijn mobiel, zeker nu in de tentamenweek is het hel.  19 juni 2015

  Ik heb de app nu sinds 1 week, en het is best confronterend! Ik zie wel dat ik in het weekend veel langer op mijn telefoon zit dan door de week haha.  19 juni 2015

  Eeeks ik denk dat ik wel kan raden wat de app zal zeggen. Zeker sinds ik blog staan alle social apps standaard open eigenlijk.
  – X Marloes  19 juni 2015

  Wow heftig!  19 juni 2015

  Haha wat grappig! Ik ben wel heel benieuwd hoe vaak ik op mijn telefoon kijk dus deze app ga ik zeker downloaden!  19 juni 2015

  Ik gebruik mijn slechte batterijduur als excuus om niet met de waarheid geconfronteerd te hoeven worden. Ik denk dat er handig 3 á 4 uur uit komt bij mij.  19 juni 2015

  Haha oh my… ik ben zo benieuwd naar de tijd die ik per dag op mijn scherm staar. Denk dat ik voor de grap eens een dag bijhoud hoe lang ik er op bezig ben!


  Anniek

  19 juni 2015

  Ojee, ik denk dat ik deze confronterend app ook maar eens ga gebruiken  19 juni 2015

  Woow. Daar word je bang van. Ik ga het maandag proberen. Wedden dat ik m’n telefoon niet meer zo leuk vind naderhand?  19 juni 2015

  Wat een geinige app. Ik denk dat ik niet een wil weten hoe vaak ik bezig ben met mijn telefoon haha.  19 juni 2015

  Haha, wat een grappig idee! Ik denk dat het bij mij echt wel meevalt hoeveel ik op mijn mobiel kijk, al ben ik nu wel nieuwsgierig geworden.. Misschien dat ik het maandag eens ga proberen, maar dan neem ik wel een oplader mee naar de uni in het geval dat mijn mobiel inderdaad sneller leegloopt.  19 juni 2015

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel ik op mijn mobiel zit..

  x  19 juni 2015

  Oefh, dit is inderdaad best confronterend!
  Ik ga is kijken of ik de app kan vinden, alleen moet ik wel eerst even de moet vinden om hem dan ook daadwerkelijk te downloaden..  19 juni 2015

  Anna Nooshin had het hier laatst ook over in een video en toen werd mijn interesse al gewekt. Volgens mij is het super confronterend om te zien hoeveel tijd ik op mijn mobiel spendeer. Je telefoonhoesje is trouwens super cute!  19 juni 2015

  Ik heb zo’n soortgelijke app, Qualitytime. Echt vernederend soms! Zo had ik al eens 4uur in mijn meldingenvenster staan. Oeps! Ik gebruik deze app (Qualitytime) ook zodat als ik moet studeren, ik niet op m’n phone kan, of bepaalde apps dan. Handig, want er zou niets van huiswerk of andere taken komen als ik het niet had, haha ;)  19 juni 2015

  Een paar weken geleden was mijn mobiel stuk en had ik een week geen mobiel. Ik merkte toen al dat ik serieus tijd over had. En niet een klein beetje ook…. Echt bizar.

  x  19 juni 2015

  Oh wat grappig, zal ik het aandurven, ik denk het niet!?  19 juni 2015

  Ojee, dit gaat niet leuk zijn! Wel een goede eye opener inderdaad. Gelukkig heb ik een Android toestel ;-)  19 juni 2015

  Ik vind 2.19 uur nog best netjes. Ik ga dit gelijk eventjes installeren om te zien hoe verslaafd ik ben…Ik vrees voor het resultaat.  19 juni 2015

  Haha geweldig :D Spijtig dat hij nog niet beschikbaar is voor Android, anders zou ik hem zeker downloaden, gewoon uit nieuwsgierigheid :) Liefs! x  19 juni 2015

  Gelijk geïnstalleerd toen ik je artikel zag. Vandaag heb ik 2 uur en 22 minuten op mijn telefoon gezeten. Vind het eigenlijk nog wel meevallen, maar interessant om te weten! (Raar dat ik het al normaal vind wss).


  Femke - Youniqueblog

  20 juni 2015

  Echt hè! Terwijl het -als je er echt over nadenkt- het best lang is dat je bijna 2,5 per dag op je mobiel kijkt :o  20 juni 2015

  Oei, hier ben ik ook wel nieuwsgierig naar. Niet alleen pak ik mijn telefoon regelmatig om even de tijd te verdrijven (of mijn paper te ontwijken) maar ik ben ook werkelijk verslaafd aan enkele spelletjes. Ik ga ‘m downloaden! X  20 juni 2015

  Aaaah, ik had ‘m graag gedownload! Zo’n confrontatie wordt dat! Helaas heb ik Android.  20 juni 2015

  Oh, hier ben ik wel benieuwd naar! :-)  30 juni 2015

  Ik heb zoiets gelijkaardigs op mijn gsm staan, dit hoort bij de fabrieksinstellingen. Dan zie ik hoe vaak mijn scherm ontgrendeld wordt en voor hoelang, wanneer het mobiele netwerk gebruikt wordt om bv. te smsen, wanneer de wifi aanstaat en ook hoe mijn batterij evolueert doorheen de dag. Best handig, al kijk ik daar eigenlijk niet zo vaak naar.  30 september 2015

  DknRHB Really appreciate you sharing this post.Thanks Again. Want more.  30 september 2015

  g41xXc I used to be able to find good info from your blog posts.  1 oktober 2015

  I simply want to tell you that I am just newbie to weblog and certainly savored your blog. Most likely I’m going to bookmark your website . You actually have terrific articles and reviews. Regards for sharing with us your blog site.