Soms is het helemaal niet leuk om een blogger te zijn -
03/06/2015


Niet leuk
Bloggen heeft zo z’n perks. Je wordt uitgenodigd voor toffe events, je komt in contact met leuke mensen én je bent op dagelijks basis bezig met alles wat jíj leuk vindt. Toch zijn er ook momenten dat ik er eerlijk gezegd van baal om een blogger te zijn. Tijd om op de biechtstoel te kruipen.

Eerst een foto maken. Van alles.
Het was iets na 13.00 toen mijn maag enórm begon te rammelen van de honger. Enthousiast sprintte ik over de redactie naar de koelkast en haalde daar mijn maaltijdsalade uit. ‘Aanvallúúúh!,’ zou je denken. Nee. Eerst moest er natuurlijk een foto worden gemaakt. Waarbij de Cosmopolitan Body-special werd ingezet als onwetende figurant. Het bijschrift dat volgde, was dan ook helemaal naar waarheid: ‘Lunch 2.0: al halverwege je maaltijd zijn, voordat je de foto van je lunch überhaupt hebt bewerkt’. Afin. Ik ben in ieder geval blij dat ik ondertussen afstand heb gedaan van mijn strenge Instagram-regime.

Er ‘representatief’ uitzien
Natuurlijk snapt iedereen wel dat ik niet op dagelijkse basis blog met rood gestifte lippen en hoge hakken. Of dit überhaupt ooit doe. (Sorry, als ik deze droom nu heb verpest ;-)). Wanneer ik een snapshot van mezelf wil maken voor mijn blog, levert dit dan ook in een luie bui (lees: zo’n 4 dagen in de week) enorme frustraties op. Het is niet zelden dat ik denk ‘Zucht, nu moet ik make-up op doen’. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het héél ontspannen om mezelf te make-uppen (gek trekje, ik weet het), maar ik besteed vaak liever mijn tijd aan andere dingen. Zoals het kijken van een nieuwe aflevering van Younger. Om maar even iets te noemen.

Mails beantwoorden
Degene die ooit heeft gezegd dat er ‘niet zoiets als stomme vragen bestaat’, is volgens mij nooit een blogger geweest. Wanneer ik voor de zoveelste keer een mailtje in mijn inbox krijg met een verzoek à “[Naam bedrijf] is op zoek naar bloggers in Nederland die kosteloos [vul suf item in] willen reviewen. Heb jij interesse?”, dan haak ik meteen af. Echt. Behalve wanneer mij een gratis jeepsafari zou worden aangeboden, natuurlijk. Of een reis naar New York. Alleen dat is tot op heden nog niet gebeurd. Helaas ;-).

Aan alle bloggers onder mijn lezeressen: wat vinden jullie het meest herkenbaar?

*Mag ik alsjeblieft kudos voor het feit dat ik special voor bovenstaande foto een likje mascara op heb gedaan ;-)?

Categorie: Lifestyle
Tags: ,


51 reacties


    3 juni 2015

    Whahaha het vragen om kudos diet t hem! :P
    Leuk geschreven weer meid! En héél herkenbaar!



    3 juni 2015

    Haha vooral het fotomoment herken ik. Maar im heb er sowieso een hekel aan als iemand zomaar een foto maakt zonder ik even kan checken of alles oke is haha



    3 juni 2015

    Super leuk artikel om te lezen dit! Je schrijft zo leuk en grappig :)
    Liefs



    3 juni 2015

    Hahaha héél herkenbaar! Vooral dat van eerst een foto maken (al vergeet ik dat té vaak, behalve bij eten haha) en die mails … oh die mails. Ik ben heel goed geworden in negeren en in de vuilbak mikken :’). Fijne post! X



    3 juni 2015

    Hm, ja, wel enigszins herkenbaar deze punten :) Ik heb ook lang niet altijd zin om er representatief uit te zien, en zul je net zien dat je op dat moment dat je er een beetje shabby bijloopt herkend wordt, haha! En vervelende, onnuttige mails: die beantwoord ik vaak niet eens, oeps.. :)



    3 juni 2015

    Haha herkenbaar! Vooral die mails. In dat geval bestaan domme vragen wel ja!



    3 juni 2015

    Ach ja, ieder voordeel heeft nadelen! Gelukkig heeft bloggen toch vooral leuke kanten :)! De ‘eerst een foto maken’ is best herkenbaar, inderdaad! Mijn vrienden worden daar soms ook gek van, als we bijvoorbeeld samen eten en ik eerst foto’s wil maken, voor we eens beginnen met eten. Oeps!



    3 juni 2015

    Haha herkenbaar! Een foto maken van alles en dan ook nog bewerken!
    Liefs, Iris



    3 juni 2015

    Overal foto’s van maken is zo herkenbaar! Alleen ik vind het zonde om mijn eten koud te laten worden voor de foto, daar is eten te lekker voor (sorry, not sorry). Vaak maak ik een paar snelle foto’s en post ik die na het eten. Ik zie er ook vaak zo tegen op als ik zelf op de foto moet voor mijn blog, eerst jezelf helemaal optutten. Daarom zijn er denk ik ook niet zo veel foto’s van mezelf op mijn blog, haha. Zou binnenkort toch eens een mooie (representatieve) foto moeten maken, tja.



    3 juni 2015

    Haha ik snap je artikel helemaal maar ervaar dit zelf totaal nog niet. Ik ben dan ook pas net begonnen en dat scheelt natuurlijk een hoop!



    3 juni 2015

    Hahaha wat ben je toch een heerlijk mens. Je hebt echt helemaal gelijk met dit artikel, af en toe is blogger zijn behoorlijk frustrerend <3



    3 juni 2015

    Hahah ja wel herkenbaar hoor! Vooral die foto’s.. Super mooie lipsticks blijven een hele tijd in de tas omdat ik geen tijd heb voor foto’s en mijn eten wordt standaard koud haha.. Oops!



    3 juni 2015

    Hahaha… wat een geweldig artikel! Die tweede is ook heel herkenbaar ;-) Ik vind trouwens make uppen ook heel rustgevend, alleen als ik in mijn comfi outfit zit wil ik eigenlijk niet. Daarbij heb ik het probleem dat haar heet en dat ook altijd zijn eigen ding maar doet. Dus dat is ook niet altijd leuk om een foto’s van jezelf te moeten maken (heb je net alles gestyled, komt er een windvlaag.. zucht!). En mails vind ik ook echt niet leuk: ik krijg er lang niet zoveel als jou, maar zelfs nu vind ik ze al niet leuk haha ;-) En oja heel veel hartjes voor je prachtige foto hea ;-) <3 <3 <3



    3 juni 2015

    Hahaha, geweldig dit! :-)



    3 juni 2015

    Leuk geschreven en best herkenbaar, vooral emails! Nou moet ik zeggen dat ik met fotos van het eten maken niet alleen ben, mijn moeder doet dit ook en die is 10x langer bezig :’) (ze is overigens geen blogger, maar plaatst ze op fb)



    3 juni 2015

    Herkenbaar jaa, vooral die mails… pfoe! Foto’s maken vind ik nog wel leuk, alleen niet altijd om die camera mee te nemen of uit je tas te halen als je op een event bent, laat staan jezelf te gaan filmen op straat.. hahaha.



    3 juni 2015

    Haha heerlijk herkenbaar! Vooral dat representatief eruit zien, dat kan ik soms ook zo vervelend vinden. Vooral op een luie zondag, dan baal ik echt dat ik mijn make-up moet doen.



    3 juni 2015

    Dat representatief uitzien voor een foto vind ik ook echt een dingetje! Ik denk sommige dagen “Niets te doen, lekker dagje blogjes typen”, tot je beseft dat daar eigenlijk wel een mooie foto bij kan. Om dan eerst nog te make-uppen etc. Vervelend!



    3 juni 2015

    Aaargh voor die mails ja. Ik tweette het laatst ook al: Als ik sommige mails binnenkrijg met verzoeken, dan vraag ik me echt af of er überhaupt een blogger op deze wereld is die daarop ingaat. Wat voor een idiote verzoekjes je binnenkrijgt…NIET NORMAAL!



    3 juni 2015

    Haha heel herkenbaar! Oh en mail… Ik was in het begin echt iemand die braaf meteen antwoordde, maar inmiddels ben ik een heuse voor-mij-uit-schuiver geworden :’)



    3 juni 2015

    ooh, die emails zijn zooo herkenbaar. Mijn vriend zei laatst dat het hem zo leuk leek om te onderhandelen via de mail en dat hij echt niet snapt hoe ik soms gek kan worden van al die mailtjes beantwoorden. De meest uitzichtloze emails stuur ik dan tegenwoordig ook naar hem door :P



    3 juni 2015

    Haha, heel herkenbaar!!



    3 juni 2015

    Hahaha, ik heb echt genoten van dit artikel! Wat schrijf je toch leuk ;)



    3 juni 2015

    Wij zijn nog niet non-stop aan het bloggen, dus gelukkig hebben wij daar nog geen “last” van. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat het soms wel irritant kan worden…



    3 juni 2015

    Gelijk heb je! Ik kom eigenlijk nooit meer buiten zonder iets van make-up… Als het echt ‘niks’ is dan gebruik ik alsnog mascara en lipstick! :-)



    3 juni 2015

    Haha leuk geschreven, inderdaad als ik soms een dag thuis zit en denk oké nu moet ik wel even een likje mascara erop anders kan het echt niet, terwijl ik dan liever even nieuwe PLL aflevering kijk ;-)



    3 juni 2015

    Leuk geschreven en herkenbaar! Soms heb ik op een luie dag ook echt geen zin om make-up op te doen, maar heb ik wel zin om een oogschaduwpalette te reviewen, Struggle! Oke, doe maar dan…



    3 juni 2015

    Haha, ik kan me hier wel een beetje in vinden. Vooral dat representief zijn. Soms heb ik echt zo’n blogdagje dat ik eigenlijk de deur niet uit hoef. Dan zit ik de hele dag in mijn onesie te bloggen en foto’s te schieten. Maarja, dan moet er natuurlijk een foto van jezelf gemaakt worden en moet je je helemaal opmaken. Hoewel ik het niet erg vind om mezelf op te maken, vind ik het wel ‘veel’ tijd kosten dat ik ook aan iets anders had kunnen besteden!


    Marjolein

    3 juni 2015

    Haha heel herkenbaar inderdaad! Ik moet elke dag op zoek naar leuke foto’s van mijn boek dat ik aan het lezen ben.. Maar soms doe je lang over een boek. Probeer dan nog meer een creatief te zijn..

    Gelukkig vind ik je blog super mooi en leuk!



    3 juni 2015

    Haha ja enorm herkenbaar!! Behalve dat mijn #foodporn foto’s meer weghebben van een slagveld…

    En ook je make-up problemen zijn herkenbaar, ik ben soms zo aardslui dat ik een oude foto op pimp;)


    Femke - Youniqueblog

    3 juni 2015

    Haha! Briljánte oplossing ;-)



    3 juni 2015

    hahaha!

    Ik post overigens super vaak ook foto’s zonder make-up.. sowieso al mn hardloop foto’s en de header bij mijn artikelen over afvallen sta ik in mn badjas zonder make-up haha dus dat puntje niet zo herkenbaar maar de rest wel!


    Femke - Youniqueblog

    3 juni 2015

    Wauw, wat goed! Dat zou ik ook wel willen ‘durven’.



    3 juni 2015

    Oooh ja soms dan is iets al bijna op of bijna klaar/gebruikt/whatever en heb ik er nog geen foto van gemaakt.. Soms baal ik ervan maar aan de andere kant, ik ben ook maar gewoon een mens (en geen robot). :)


    Femke - Youniqueblog

    3 juni 2015

    Dat ben ik he-le-maal met je eens!



    3 juni 2015

    Haha, ik ben blij (blijkt ook uit de andere comments) dat er veel meiden zijn die vooral representatief zijn lastig vinden op ‘rustige blogdagjes’. Ik plan ook echt al m’n video’s in op dagen waarvan ik denk (hoop) dat ik dan tijd of zin heb om make-up op te doen :-D


    Femke - Youniqueblog

    3 juni 2015

    Haha! Ik ben ook zo blij dat dit zo herkenbaar is.



    3 juni 2015

    Oeh kijk je ook Younger? Sutton Foster is zo leuk! De serie is nog niet bekend hier in Nederland he, maar het is ook nog maar zo kort bezig. Wat leuk dat jij ‘t ook al hebt ontdekt!


    Femke - Youniqueblog

    3 juni 2015

    JAAAA! Ik ben begonnen, omdat Hilary Duff (mijn heldin!) er in meespeelt. Maar ben nu ook fan geworden van Sutton Foster ^^



    3 juni 2015

    Ik maak ook echt van alles een foto hahaha! vooral met eten ook en dan 10min later ga ik pas eten omdat ik het ook nog ff moet bewerken



    3 juni 2015

    Herkenbaar! Ik vind vooral het soms ‘MOETEN’ van het schrijven van een artikel erg vervelend..



    3 juni 2015

    Hahaha geweldig artikel dit, en heel herkenbaar! Je schrijft ontzettend leuk<3



    3 juni 2015

    Met een smile gelezen en applaus hoor voor het likje make-up. Perfect en met make-up hoeft van mij niet net als je het onderwerp waar je laatst over had: Instagram feed. Is het leven perfect? Nope. ;-)



    3 juni 2015

    Weer geweldig geschreven haha tof! en helemaal waar, eerst overal een foto van maken is soms zo irritant vooral als je het wilt gebruiken!



    4 juni 2015

    Ik ben nog niet groot genoeg om van zulke mailtjes te ontvangen. De rest is te begrijpen. Zelf blog ik maar 1 keer in de week



    5 juni 2015

    I hear you girl! Ik wil ook iets vaker zelf op de foto’s staan in mijn eigen blogartikelen en op instagram. Want dat vind ik zelf ook heel erg leuk om te zien bij andere bloggers. Dat maakt alles meteen wat persoonlijker. Maar dan moet ik mijn haar kammen, af en toe iets anders aantrekken dan een mega onflatteuze trui en inderdaad, mezelf een beetje opkalefateren. Anders wordt niemand er blij van, haha. Maar wat het voordeel is van een beetje je best doen ‘s ochtends, is dat je je meteen wat beter voelt. Beetje zoals na drie dagen in pyjama op de bank liggen als je ziek bent. Zodra je weer een spijkerbroek aantrekt en je haren wast, voel je je duizend keer beter…



    23 juli 2015

    Leuk geschreven! Sommige dingen zijn ook wel herkenbaar voor mij! Zoals die foto’s maken voor ik begin met eten :)



    30 september 2015

    f7H4rV Modular Kitchens have changed the idea of kitchen in today as world since it has provided household ladies with a comfortable yet an elegant area where they could devote their quality time and space.



    30 september 2015

    xWfmM3 Muchos Gracias for your blog post.Really thank you! Cool.



    1 oktober 2015

    I simply want to say I am beginner to blogs and absolutely savored this web site. Probably I’m planning to bookmark your blog . You definitely have beneficial well written articles. Appreciate it for sharing your website.



    17 januari 2016

    Oude berichten teruglezen en dan zo hard kunnen lachen om hoe ontwetend je toen was… Hahaha
    Liefs, Sanne