Waarom ik toch oké ben met een rommelige Instagram-feed -
02/06/2015


Waarom ik uiteindelijk toch oke ben met een rommelige Instagram-feed

“Om meer volgers te krijgen, moet je een perfect op elkaar afgestemde feed hebben,” was één van de tips van de topbloggers tijdens de Blog Fair van ilovefashionbloggers. Ach, wat. Sinds kort heb ik juist mijn regime om alleen perfect op elkaar afgestemde kiekjes te posten afgeschaft. Nu komen er dagelijks meer volgers bij dan ooit. Hoe kan dat toch?

Er was eens een tijd dat ik het belangrijk vond om (à la mijn blog) alleen foto’s met een witte achtergrond op Instagram te posten. Dat leek mij heel branded content-verantwoord. Of gewoonweg héél fancy staan. Toch merkte ik dat het mij moeite kostte. Te veel moeite. Zo kwam ik namelijk al snel tot de ontdekking dat er zo’n 50 tinten wit zijn. Als er in spontane settings überhaupt al een wit meubelstuk of muur in de ruimte was gepositioneerd. Ook stoorde ik me eraan dat ik andere vrolijke plaatjes nooit kon delen: bijvoorbeeld wanneer ik een ijsje at  (voor een bak vanilleijs poseren ging me iets té ver) of wanneer ik random een selfie wilde delen (Ja, óók ik heb soms narcistische trekjes.). En dus besloot ik het roer om te gooien: hallo, rommelige Instagram-feed!

Wat bleek? Imperfectie is sexy. Schijnbaar vonden jullie dit leuker dan ooit, want mijn Instagram groeide sneller en sneller. En eerlijk? Zelf vind ik het ook véél leuker om spontane momenten te delen. Zoals het écht is. Vooruit. Semi-echt. Photoshop heb ik immers nog niet geheel afgezworen, maar hé… Misschien komt dat nog. Ooit. Het belangrijkste vind ik dat ik nu het échte leven aan het vastleggen ben. Niet alleen mooie plaatjes. En dat vind ik stiekem veel belangrijker.

Volgen jullie mij al via Instagram? Enne: hebben jullie wel een perfect gestylde Instagram-feed?

Categorie: Persoonlijk
Tags: , ,


69 reacties


    2 juni 2015

    Nee hoor, mijn Instagram feed is ook een rommeltje! De ene foto is gewoon een vierkante, en om de andere staat een wit kader, een zwart witte filter, en een naturel plaatje, ik heb het allemaal haha ;)



    2 juni 2015

    Haha leuk verwoord, imperfectie is sexy! Ik kies leuke foto’s zeker boven een strakke tijdlijn



    2 juni 2015

    Je feed is misschien niet 100% wit, maar is wel echt super mooi! Ik volgde je nog niet, zal dat gelijk even doen.



    2 juni 2015

    Toen ik laatst las/hoorde van iemand die op een speciale app ging kijken hoe haar feed eruit zou zien en daarom soms wisselde met post tijd sloeg ik stijl achterover. Waar is de echtheid van bloggers gebleven? Is het juist niet leuk dat ‘wij’ niet die plastic levens leiden uit magazines?



    2 juni 2015

    Ik heb absoluut geen perfect gestylde feed, precies om de reden die jij aan geeft. Misschien dat het in bepaalde werelden/business wel erg belangrijk is, maar ik ben blij met mijn feed.



    2 juni 2015

    Jaaa Femke. Zo goed! Precies hetzelfde als hoe ik er over denk. Kom maar op met je selfies, I’m ready for yaaah!



    2 juni 2015

    Ik vind jouw feed wel perfect. Loveeeee jouw foto’s! :D



    2 juni 2015

    Veeeeel leuker Femke! En nog steeds een prachtige feed <3



    2 juni 2015

    Ah ik vind rommelige feeds juist de leukste! Altijd hetzelfde is ook maar zo saai, en het komt ook echt over alsof er véél te veel moeite voor wordt gedaan haha. Ik zie graag iemands echte leven, dus ook die selfies en foto’s met ijs ;)! Ik volg je uiteraard al! X



    2 juni 2015

    Helemaal met je eens! Een mooie Instagramfeed is leuk om naar te kijken, maar ik vind het nog altijd het belangrijkste dat ik gewoon kan delen waar ik zin in heb, ook al past dat niet helemaal in m’n feed. Ik probeer de meeste foto’s wel zo te bewerken dat ze een beetje bij elkaar passen, maar soms is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kleur (bij nagellak bijvoorbeeld) duidelijk en realistisch zichtbaar is en dan bewerk ik ze niet.



    2 juni 2015

    Ik ben het helemaal met je eens! Superleuk trouwens, je insta feed.



    2 juni 2015

    Ben het helemaal met je eens! Al probeer ik de laatste tijd wel om meer wit in mijn foto’s te krijgen ;)



    2 juni 2015

    Heel wanhopig heb ik geprobeerd mijn instagram “mooi” te houden. Dat was geen succes! Zo ben ik niet, zo kan ik het niet. Dus; back to reality! Ik volg je instagram en vind het een leuk account om te volgen :) ik hou van spontane kiekjes, dus, hou je niet in.



    2 juni 2015

    Ik vind het ook veel leuker om mensen te volgen die echte foto’s delen en niet alleen volledig gestylede stillevens. Die ‘mooie’ foto’s zijn even leuk maar als je ze volgt voor een langere tijd begint het snel saai te worden.



    2 juni 2015

    AMEN TO THAT! Ik was inderdaad ook bij de blogfair aanwezig. Persoonlijk denk ik dat je best een rommelige Instgram mag hebben, in de zin van verschillende soorten foto’s. Wel probeer ik altijd een beetje dezelfde bewerking te gebruiken!



    2 juni 2015

    Ik zie ook wel graag verschillende dingen terug in een instagramprofiel. Wat ik dan weer wel belangrijk vind is dat de foto’s allemaal dezelfde feel hebben. Door ze op dezelfde manier te bewerken kan je dit al snel krijgen. En ik let ook wel op hoe de samenstelling van mijn instagram is zeg maar. Dus niet 2 foto’s van mijn nagellak naast of onder elkaar. Dit vind ik er mooier uitzien :)



    2 juni 2015

    Nou voor mijn doen heb jij toch wel goed gestylde instamgramfeed hoor haha ;-) Ik denk niet dat het om “alles wit of zwart” te hebben gaat, maar dat je foto’s bij elkaar passen op een of andere manier. Jij doet dat hartstikke goed (heb stiekem net nog even gegluurd omdat je feed zo mooi is)! Ik ben het wel met je eens dat het leuker is als mensen spontaner zijn ipv alles maar gestyled: nee daar hou ik ook niet van! You go girl ! X



    2 juni 2015

    Het liefst zou ik ook een perfect gestylde feed hebben, maar ik merk inderdaad dat de spontaniteit er af gaat en daarmee ook de frequentie waarmee ik nieuwe foto’s post. Ik blijf dus voorlopig ook lekker “rommelig” bloggen.



    2 juni 2015

    Ik merk inderdaad dat er vaak wordt gestreefd naar een perfecte feed, maar hoe leuk dat er ook uit mag zien, ik vind het niet echt en realistisch overkomen, haha. Ik vind het veel leuker om spontane kiekjes te zien en ik merk ook zelf dat ik veel meer likes krijg op dat soort foto’s :). En daarnaast lijkt het me heel vermoeiend om altijd maar dezelfde soort foto’s te plaatsen. Je beperkt je spontaniteit daarin behoorlijk :).



    2 juni 2015

    Ik ben ook een absolute voorstander van een rommelige feed!



    2 juni 2015

    Ik doe maar wat. Ik probeer wel altijd kleurige foto’s te plaatsen. Ik merk zelf dat ik de ‘rommelige’ accounts leuker vind om te volgen. Alsof je iemand beter leert kennen.



    2 juni 2015

    Rommelig zou ik het zeker niet noemen hoor! Ik vind je feed heel erg leuk. Fijn dat je het échte leven toont! Ik volg je!


    Mirthe

    2 juni 2015

    Wat grappig dat je dit schrijft! Ik keek gisteren voor het eerst op je Instagram en het eerste wat ik dacht, is wat mooi met al die lichte kleuren! Ondanks dat er ook andere foto’s opstaan, vind ik dat het op een of ander manier best overeenkomt in stijl. Schijnbaar (tegenwoordig) niet helemaal bewust, maar het komt op mij wel over als een mooi geheel :)



    2 juni 2015

    Ooh dat telefoonhoesje….! Waar heb je die gekocht?
    Mijn feed is zeker niet perfect, maar wel kleurrijk :-)


    Femke - Youniqueblog

    2 juni 2015

    Bij Born Pretty Store :-)



    2 juni 2015

    Leuk artikel om te lezen en ik herken het heel goed. Ik probeer mijn feed ook als één geheel naar voren te laten komen, maar ik merkte al snel dat dit lastig is. Precies de redenen die jij aangeeft.
    Het is prachtig om te zien als het één geheel is, maar de spontane foto’s blijven het mooist om te zien :)!



    2 juni 2015

    Ik hecht echt weinig waarde aan ‘de perfecte instagram feed’. Ik bekijk foto’s wanneer ze langskomen op mijn tijdlijn. Slecht zelden scroll ik door iemands feed, als ik heel eerlijk ben. Dat maakt ook dat ik me helemaal niet stoor aan een ‘niet perfecte feed’. Wat perfect ook mag zijn. :-)
    Liefs!



    2 juni 2015

    Ik ben gestopt met Instagram, ik ben er niet voor gemaakt *zucht*. Ik vond het altijd maar een heel gedoe en ik vergeet altijd foto’s te maken of te plaatsen. Ik ben geen goede Instagrammer ;). Ik hoor ook steeds vaker dat mensen hun uiterste best doen voor een coherente feed, maar ik vind het persoonlijk veel leuker als het een beetje van alles wat is, dat voelt toch echter en minder doordacht.



    2 juni 2015

    Ik wil allereerst even zeggen dat ik jouw feed helemaal niet rommelig vind! Het is misschien niet allemaal wit etc., maar wel veel in dezelfde (Femke-)stijl en dat vind ik juist leuk!

    Ik ben zelf nogal fan van bij elkaar matchende plaatjes enzo -volgens mij ben ik flink ‘autistisch’ daarin- en vind het ook leuk om dat zelf te proberen, maar als het een keer niet wit is, vind ik dat ook niet erg :) (al denk ik er wel veel over na als ik een foto maak… :|)

    Maar zoals ik zei: je feed is nog steeds superleuk, blijf het vooral doen zoals jij het fijn vindt! :)

    xx



    2 juni 2015

    Mijn instagram feed is ook lekker door elkaar. Kiekjes van mijn ipad of telefoon gecombineerd met foto’s voor mijn blog; laat maar gaan! Ik let er alleen op dat de kleuren een beetje onverzadigd zijn met wat contrast, maar ook daar hang ik me niet aan op. Het moet inderdaad wel leuk blijven!

    Ik volgde je nog niet, zal ik gelijk even doen! Ik ben @insideandoutnl


    Irene

    2 juni 2015

    Er is een tijdje geweest dat ik veel zo’n accounts volgde maar uiteindelijk is het zooooo saai! Ik zie liever echt dagelijkse dingen voorbijkomen dan zo’n ‘perfecte’ foto.
    Goeie beslissing! :D



    2 juni 2015

    Ik heb ook geen perfecte Instagram feed, maar dat lijkt me ook echt onmogelijk en vermoeiend haha! Ik volgde je nog niet op Instagram maar dat ga ik nu wel doen :)



    2 juni 2015

    Ben ik met je eens hoor! Ik heb het ook geprobeerd, maar ik kan dan zoveel minder delen! Soms zit er ook een fel gekleurde foto tussen. Ah well :-)



    2 juni 2015

    Hoewel het misschien wat rommeliger is dan voorheen (ik vind je Instagram overigens niet echt rommelig haha), je foto’s hebben toch wel allemaal hetzelfde sfeertje :). En dat is denk ik wat de meeste bedoelen met een “op elkaar afgestemde feed”.

    Liefs,
    Pauline



    2 juni 2015

    Inderdaad, amen! Ik heb ook echt m’n best gedaan, maar een hele nette feed is aan mij niet besteed. En… eerlijk gezegd volg ik je blog op Bloglovin, maar bekijk nu voor het eerst je feed, dus een blogpost schrijven over Instagram is misschien nog wel slimmer qua volgers :-)



    2 juni 2015

    Ik kan er niets aan doen, maar ik heb nu ook de neiging dat alles in mijn feed bij elkaar moet passen. Behoorlijk irritant, maar het resultaat mag er toch wel zijn haha. Toch hoop ik dat het mij ooit ook niks meer kan schelen!



    2 juni 2015

    Ik volgde je nog niet, dus ik weet niet hoe je instagram hiervoor eruit zag. Maar een rommelige feed hoeft niet storend zijn. Ik ga gelijk even hihi.



    2 juni 2015

    Je Instagram-feed ziet er zo mooi uit! Ik ben je net gaan volgen :)



    2 juni 2015

    Ik heb ook van alles geprobeerd om een nette feed te krijgen. Wel, mij lukt dat echt niet! Na heel wat experimenteren heb ik eindelijk de perfecte combi qua filters en aanpassingen gevonden en daar doe ik het dan mee. Ik heb wel een apart mapje op mijn iPhone staan om mijn feed te ‘testen’ voor ik iets post. Zo zie ik of de kleuren toch een beetje bij elkaar passen. Ik vind trouwens een spontane feed (met een soort van samenhang qua filter of licht) het mooist!



    2 juni 2015

    Ik vind dat de grootste onzin tip die ze je kunnen geven. Ik word doodmoe van al die feeds die er precies hetzelfde uitzien. Helemaal niet leuk om te volgen. Geef mij maar variatie!



    2 juni 2015

    Ik werk altijd wel met lichte achtergronden op instagram of met fellere kleurtjes, tenminste dat probeer ik! jouw bog en instagram zijn echt mijn voorbeeld qua indelingen en kleuren! Het is gewoon allemaal af, girly en leuk om naar te kijken!

    Liefs



    2 juni 2015

    Mijn Instagram feed is absoluut niet op elkaar afgestemd. Ik post gewoon wat ik leuk vind. Ik gebruik bijna nooit filters. Als je één bepaald filter e op alle foto’s gebruikt krijg je soms hele rare kleuren en effecten.



    2 juni 2015

    Perfectie bestaat niet, dus waarom niet gewoon lekker doen waar je zin in hebt ;) Het maakt toch niet uit dat niet alles op elkaar afgestemd is. Ik vind dat juist wel leuk, dan is het niet zo saai ;)



    2 juni 2015

    Ik vind een “rommelige instagram feed” sowieso oke! Ik vind de perfect op elkaar afgestemde foto’s helemaal niet zo interessant en hou veel meer van instagram feeds waar ze hun leven bijvoorbeeld delen! Ik probeer wel de mooiste foto’s te delen en ik probeer op te letten dat ik niet 10 foto’s achter elkaar post die over nagellak gaan of iets anders telkens hetzelfde, maar ik let al helemaal niet op de “perfect op elkaar afgestemde instagram feed” en alleen maar wit vind ik zo saai!



    2 juni 2015

    “Imperfectie is sexy”, amen to that! Zelf heb ik ook absoluut geen perfecte feed, maar eerlijk gezegd maakt mij dat ook niets uit. Ik vind het veel belangrijker om te kunnen delen wat ik wil delen en niet wanhopig hoef te zoeken naar een mooie achtergrond of iets dergelijks. Dan heb ik geen leven meer, haha! Ik vind jouw feed trouwens wél mooi, maar dat komt juist doordat het ‘rommelig’ – tja, wat is rommelig, ik vind het helemaal niet rommelig, haha – is. Als alles op elkaar af is gestemd, is het ontzettend slaapverwekkend om door zoiets heen te scrollen. ;)



    2 juni 2015

    Super leuk artikel! Mijn instagram is opzicht redelijk georganiseerd, maar het is niet zo dat ik bepaalde criteria heb voor de foto’s die ik post. Ik zou mijn feed omschrijven als een georganiseerde chaos hihi! Liefs



    2 juni 2015

    Perfect is uit en echt is in! Ik vind zelf een nette feed dodelijk saai om te volgen en ik vind het echte feeds leuk om te zien, daarom heb ik zelf ook een lekker rommelige feed ;)!



    2 juni 2015

    Mijn Instagram is altijd al een rommeltje. Vind ik helemaal ok!



    2 juni 2015

    :-) tot ik jouw blog las, wist ik helemaal niet dat het op elkaar afgestemd moest zijn. Haha ik ga liever voor spontaan



    2 juni 2015

    Mijn feed is een mess! Ik kies graag filters uit die ik bij een foto vind passen. Plus, ik deel graag foto’s die ik leuk, mooi of spontaan vind!

    Maare, ik volg jou nu al een tijd op Instagram en ik vind jouw feed prachtig hoor. No worries!



    2 juni 2015

    Hij is misschien in jou ogen wat minder perfect, maar naar mijn idee blijft jou Insta wall helemaal jou. En jij bent nou eenmaal leuk genoeg om te volgen! Haha :)



    2 juni 2015

    Ik heb geprobeerd een mooie instagram feed te maken maar het is me niet gelukt. :p Helemaal niet erg vind ik zelf, ik hou wel van afwisseling!



    2 juni 2015

    Ik vind het zó moeilijk om los te laten! Ik zit nu juist lekker in die witte flow haha. Maar pff er zijn echt tig soorten wit.. Moeilijk!



    2 juni 2015

    Ik heb ook geen totaal geen nette Instagram, maar ik vind het juist leuk om spontane foto’s te plaatsen. Imperfectie is inderdaad sexy!



    2 juni 2015

    Ik heb ook niet de meest leukste feed hoor, maar ik vind die van jou vaak altijd wel mooi !



    2 juni 2015

    Mijn insta feed hoeft voor mij niet persé perfect te zijn, ik post gewoon wat ik leuk vind en dat is voor mij het belangrijkst.
    @liefslaaura X



    2 juni 2015

    Leuk artikel! & je feed is écht wel mooi!
    Liefs Iep



    2 juni 2015

    Goed artikel! Ik vind je feed helemaal niet rommelig hoor. Het zijn gewoon leuke en mooie spontane foto’s en ik vind dat de kleuren alsnog vaak overeen komen :D



    2 juni 2015

    Ik ontwijk perfect afgestemde instagram feeds eigenlijk. Juist omdat er duizenden van zijn en de identiteit van de instagrammer verloren gaat naar mijn idee. Daarnaast kost het volgens mij best veel tijd. Die tijd besteed ik liever aan een nieuwe blog dan een tiptop instagram feed.



    2 juni 2015

    Ik vind een rommelige feed ook een stuk leuker, ik ben geïnteresseerd in iemands leven en niet perse perfecte foto’s. Ik heb zelf ook absoluut niet een gestylde feed, haha.



    2 juni 2015

    Grappig dat je er zo over denkt, want ik (trouwe volger hiero) vind dat je Instagram feed aardig in één lijn is hoor. Je hebt in elk geval een eigen, herkenbare stijl en dat vind ik leuk.

    Zelf heb ik zo nu en dan ook een fase dat ik alleen perfecte, cleane / witte instagram foto’s wil maken. Wat moeilijk gaat, want bij mijn ouders thuis zijn nu eenmaal weinig (helemaal geen) spierwitte meubels. En een bord spaghetti naar mijn slaapkamer verplaatsen zodat ik er een wit laken onder kan leggen zie ik ook niet zo zitten :’) Bovendien geeft het, zoals je zelf al zegt, veel beperkingen in wat je wel en niet kunt posten en dat is zoo jammer! Dus ook ik post gewoon lekker alles door elkaar haha.



    2 juni 2015

    Nope, geen perfect gestylde instagram feed voor mij en ik weet ook niet of die er ooit gaat komen!! Ik vind die van Anna Nooshin bijvoorbeeld wel erg mooi maar ik kan dit gewoon echt niet voor elkaar krijgen..



    3 juni 2015

    Helemaal mee eens!



    3 juni 2015

    Well I still love your Feed! Ik probeer het wel in een soort thema te houden, maar wanneer ik een donkere selfie heb of een donkere foto van een lekker ijsje. So be it. Ik wil het gewoon allemaal delen haha



    3 juni 2015

    Ik geef je helemaal gelijk! Zelf doe ik ookniet aan vaste regels. Misschien ziet een witte instagram er mooier uit en krijg je over het algemeen meer volgers. Maar draait het daarom? Om meer volgers te krijgen? Ik vind het belangrijker om er meer plezier aan te beleven en lekker spontaan te blijven!


    Femke - Youniqueblog

    3 juni 2015

    Ah, precies dít :-)



    13 juni 2015

    Je Instagramfeed is geweldig hoor, ik volg je al een tijdje :D Mijn Instagramfeed ziet er ook niet perfect uit, ik heb random achtergronden (van een wit dekentje tot het station op de achtergrond) en ik ben er tevreden mee :D Eeeen .. Begin volgende maand krijg ik UITEINDELIJK een smartphone cadeau met goede camera (lees: front camera, selfieees!) zodat mijn chaotische foto’s er alleen maar beter uit gaan zien ;) Liefs! x



    19 juni 2015

    Haha wat grappig! Ik had dus precies hetzelfde. Een witte achtergrond was leuk, maar kostte inderdaad teveel moeite. En vaak viel het bord, of het product weg doordat de foto ‘te’ wit werd. Nu plaats ik spontane foto’s van wat ik leuk vind, en in no time vliegen de volgers erbij op Instagram. Jou feed is ook ontzettend leuk!



    30 september 2015

    7NLvE7 Thanks-a-mundo for the post.Much thanks again. Much obliged.