Leuke dingen om te doen in je eigen omgeving -
31/07/2015


Leuke dingen om te doen in je eigen omgeving
Goed nieuws! Er is zéér mooi weer in opkomst, dus dat betekent (in mijn geval) dat ik die longsleeves weer snel achterin de kast kan dumpen. Dit is natuurlijk ook hét moment om te beseffen dat het nog helemaal niet zo erg is om in eigen land vakantie te vieren. Bovendien: dit zijn mini-trips die je kan maken in je eigen omgeving.

Doe aan housesitting
Je overburen hebben een oppas nodig, jij hebt dringende behoefte aan ruimte voor jezelf. Housesitting is de ideale wijze om op vakantie te gaan in eigen land. Vooruit. Je hebt dan wel geen schoonmaakster die iedere ochtend een origamikunstwerk van je handdoek maakt, maar je hebt wel alleenrecht op de badkamer én afstandsbediening. En in jouw tijdelijke huishouden wordt iedere dag een ‘all you can eat’-buffet geserveerd. Jippie!

Maak een fietstocht
Misschien is die oude rammelbak van je niet bepaalt opgewassen tegen een rit à tour de France, maar als de bagagedrager nog in staat is om een picknickmand te dragen dan zit je (theoretisch gezien) nog goed. Geen zin om ergens in je uppie aan een stokbrood te knabbelen? Je kan natuurlijk ook een aantal vriendinnen optrommelen om met je mee te gaan.

Ontdek een nieuwe buurt
Er is in je woonplaats altijd wel een nieuwe buurt te verkennen. Hoe klein deze ook is. Of je moet in een dorp wonen met welgeteld 14 inwoners, 2 honden, 121 koeien en slechts één straat. In dit geval zie ik af van deze uitspraak. Of je nou er te voet doorheen wandelt of je verstofte skeelers aantrekt: laat je eens verrassen wat je eigen woonplaats te bieden heeft. Is het écht een en al suffigheid en ellende? Neem dan de bus naar het dichtsbijzijnde dorp/stad/planeet voor een herontdekkingstocht 2.0.

Host een riding dinner party
Ontzettend leuk om deze vakantie te doen met een grote vriendengroep of bijvoorbeeld (voormalig) klasgenoten: stippel een route uit langs verschillende huizen en organiseer het zo dat in ieder huis één gang klaarstaat. Al fietsend gaan jullie langs bij ieder uit om daar een (zelfbereide!) gang naar binnen te smikkelen en na zo’n 30 tot 60 minuten weer door te gaan naar de volgende locatie. Een soort mini-roadtrip dus, alleen dan met véél lekkerder eten.

Wat is jullie favoriete tip om jezelf te vermaken in eigen land? Gaan jullie nog op vakantie of zijn jullie al geweest?



20 reacties


    31 juli 2015

    Haha, een riding party! Klinkt wel lachen, hoewel mijn vrienden wel behoorlijk ver weg wonen. Heb jij het wel eens gedaan? :D


    Femke - Youniqueblog

    31 juli 2015

    Nee, ik wil het nog wel een keer heel graag doen! Heb inderdaad hetzelfde probleem als jij :-(



    31 juli 2015

    Leuke dingen om te doen! Vooral die riding dinner party lijkt me wel wat! Ik heb per september 3 weken vakantie (aan toe!) maar weet nog niet waar ik naartoe ga. Als ik tenminste al weg ga. Ik denk lekker wat citytripjes binnen Europa. Veel zien in weinig tijd, nu DLVML nog meekrijgen (die wil alleen maar naar de zon hahaha).



    31 juli 2015

    Ik heb toevallig gisteren in ‘mijn’ stad een nieuwe ‘route’ gelopen tijdens mijn lunchpauze..als je dan goed om je heen kijkt kom je wel pareltjes tegen hoor..super leuk!



    31 juli 2015

    Haha dat laatste, hoe hilarisch! Even afgezien van het feit dat mijn vrienden allemaal minstens een uur met de auto (!) van elkaar af wonen, is het een superleuk idee! En fietsen is altijd fun, goed de combineren ook met de tip erna ;). X



    31 juli 2015

    Haha zo leuk! Ik ben in voor de mini roadtrip en de picknick. Food is always a good idea!



    31 juli 2015

    Wat een leuke ideeën! Skeeleren is ook zo leuk, moet ik weer eens doen haha.



    31 juli 2015

    Wij gaan regelmatig picknicken, of slepen een stapel boeken mee het park in. Heerlijk!

    Het is ook erg leuk om als vrijwilliger naar een festival te gaan. Zo gaan wij elk jaar ‘gratis’ (nou ja, je werkt dus wel minimaal 5 uur per dag) naar Keltfest geweest. De sfeer is altijd geweldig tussen de vrijwilligers!

    Oh, en ik zorg ervoor dat mijn eigen balkon een fijn plekje is om te zitten. In de zomer wil ik gewoon altijd naar buiten kunnen, en een balkon met wat lampionnetjes en leuke planten en zo voelt al veel vakantie-achtiger.



    31 juli 2015

    Dat laatste lijkt me zo leuk! Staat nu toch ook op mijn bucketlist haha :D en dat housesittenwil zie ik ook wel zitten :)



    31 juli 2015

    Ik ga ook vaak fietsen eigenlijk. Het liefst zou ik met mijn hond samen fietsen, maar zo lang kan hij er niet naast rennen en hij gaat echt niet in een mandje ofzo.. echt jammer!

    x



    31 juli 2015

    Wat een leuk idee, een riding dinner party!



    31 juli 2015

    Haha die riding dinner party is geweldig. Helaas zou ik een kilometer of 200 moeten fietsen voordat ik langs mijn vriendinnen ben, dus dat wordt het niet. Ik ben in februari gaan stedentrippen in Barcelona, in mei gaan stedentrippen in Rome en in juni ben ik gaan luieren in Turkije. Voorlopig dus even niks, maar wil einde van het jaar nog wel een stedentripje en/of zonvakantie boeken. Heerlijk!



    31 juli 2015

    Leuke ideeën! Toen ik nog in NL woonde vond ik het leuk om gekke of actieve dingen te doen. Bijvoorbeeld een rondje Poel fietsen in Aalsmeer en bij de palingboer een broodje gerookte paling eten. Of een high tea doen op een boerderij. Of gaan koeknuffelen. Of ergens in een mooi bos een lange wandeling maken. Of een dagcursus zeilen of surfen doen (heel leuk!). Genoeg te doen in NL!



    31 juli 2015

    Dat laatste idee ken ik nog helemaal niet! Het lijkt me erg leuk om te doen, wel jammer dat mijn vrienden vaak verder dan loop- (of fiets)afstand wonen.
    Xx



    31 juli 2015

    Wat een leuke dingen om te doen!



    31 juli 2015

    Hahaha, dat laatste vind ik echt een heel erg tof idee! :D



    31 juli 2015

    Haha, Riding dinner party is echt een tof idee om een keer te doen. Die ga ik zeker onthouden



    31 juli 2015

    Hahah, wat een leuke tips! En goed idee! Ik moet mijn fiets er maar weer eens een keertje bij gaan pakken!



    31 juli 2015

    Wat een leuke tip! Riding dinner party heb ik nog nooit van gehoord, klinkt leuk!



    1 augustus 2015

    Jij hebt ook altijd echt de leukste ideeën, i love it!