GEBOEKT! Ik ga in m'n uppie naar New York City -
10/07/2015


WHAAA! Ik ga naar New York City 1
WHAAA! Op het moment dat ik dit tik, stroomt de adrenaline door mijn lichaam. En nee: niet omdat ik een rondje heb hardgelopen (as if…). Ik heb namelijk net te horen gekregen dat de kamer die ik op het oog had (in de Upper East Side!) he-le-maal voor mij is én heb meteen een ticket geboekt. IK GA IN M’N UPPIE NAAR NEW YORK CITY! Zó spannend.

Zoals jullie weten ben ik al wekenlang op zoek geweest naar een geschikte kamer in New York. Er was slechts één wijk waar iedereen unaniem over was dat het dé plek was voor mij om te verblijven: de Upper East SideZeker als je als klein, blond meisje in je eentje reist. Na tientallen kamers online te hebben bezichtigd, viel mijn oog op een kamer mét privébadkamer. Tja. Mijn inner diva kon niets anders dan een sprongetje van geluk maken. Na een aantal berichtjes te hebben uitgewisseld, kreeg ik vanmiddag het verlossende antwoord: de kamer is de gehele maand september voor mij. Whááát?!

Meteen kroop ik achter mijn laptop om de reservering te bevestigen én uiteraard mijn vliegticket te boeken. Uiteraard was ik eerst minutenlang aan het twijfelen wat de meest gunstige tijd was om te vertrekken en met welke vliegtuigmaatschappij ik wilde gaan. Gelukkig wist ik met hulp van mijn vader de knoop door te hakken. En ja: op 1 september vertrek ik dus officieel en voor precíés een maand naar New York City. Het is een bizarre gedachte dat ik daar straks écht sta. Maar eerlijk? Ik. Kan. Niet. Wachten.

Misschien een gekke vraag, maar: zouden jullie het leuk vinden als ik daar ga vloggen?

P.s. Dankjewel voor het duimen allemaal! Het heeft overduidelijk geholpen (#yay). Oh, en voor iedereen die een indicatie wil hoeveel dit avontuur mij (nu al) heeft gekost, geeft dit gif’je een indicatie:

poor89 reacties


  10 juli 2015

  Aaaaah Femke! Wat super super super gaaf! Gefeliciteerd! Echt onwijs veel plezier in NY, ben echt mega benieuwd naar je verhalen. En ja, ook vloggen zou geweldig zijn! ps. sinds jouw artikel van volgende week heb ik het YT kanaal van Anna helemaal ontdekt. Zo leuk! (en wat een prachtige meid, wauw). Maar ja, vloggen zou leuk zijn! (:  10 juli 2015

  Stoer!  10 juli 2015

  Jaaa je gaat! Wat supertof! :D
  Ik zou het tof vinden als je gaat vloggen in NY!  10 juli 2015

  Ooooh geweldig! Ik ben héél benieuwd hoe het daar zal zijn, dus vlogs zou ik zeker en vast bekijken ^^  10 juli 2015

  Yeaaah, wat super!! Het lijkt me zeker leuk als je daar gaat vloggen! Succes met de verdere voorbereidingen!  10 juli 2015

  OMG JALOERS! Zooooo vet dat je dit in je eentje gaat doen #goals :-)  10 juli 2015

  Superleuk dat je naar New York gaat! Alvast veel plezier!(:  10 juli 2015

  Aaah zo ontzettend gaaf!  10 juli 2015

  Ja Fem!! Zo gaaf! Echt iets voor jou! Ik vind het mega stoer dat je dit gewoon gaat doen. We moeten wel nog wat afspreken voor je gaat hoor. Oh en trouwens: Yay voor vloggen! :D  10 juli 2015

  Joepie! Ik verlang nu al om je avonturen daar te lezen. :-D  10 juli 2015

  OMG wat tof!! En dan ook nog een kamer in de Upper-East side <3 ik denk dat elk meisje dat GossipGirl heeft gekeken nu wel een beetje jaloers is. Ik ben zo benieuwd wat je allemaal gaat meemaken :D Oh en over de vraag van het vloggen: Ik hou persoonlijk meer van geschreven berichten :) Maar je moet gewoon doen wat je zelf het leukste vind!  10 juli 2015

  Wat ontzettend gaaf dat je er nu eindelijk heen gaat! Ik ben super benieuwd om over je avonturen te lezen ^^  10 juli 2015

  YIPPIE! En een dikke JA voor het vloggen! Ik kan niet wachten om je posts over NY te lezen! Veel Liefs  10 juli 2015

  OOOOH wat vet!  10 juli 2015

  Oooh Femke wat ontzettend tof dat je een maand naar NY gaat, stiekem ben ik dus wel echt een beetje jaloers haha ;-) En vloggen: zeker weten, je bent zo leuk dus dat worden echt hele leuke video’s <3  10 juli 2015

  Heel erg leuk, het is zo’n toffe stad! En super als je er gaat vloggen.  10 juli 2015

  ahhh wat super tof dat je dit gaat doen en dat je de hele maand september een kamer hebt. Ik ben echt benieuwd naar de kamer en ja je moet zeker gaan vloggen. Leuk!  10 juli 2015

  Jaaa, daar moet op gevlogged worden! ;)  10 juli 2015

  WAUW! Wat leuk dat het nu écht vaststaat, heerlijk! Een maand lang in New York, dat moet wel ontzettend tof en bijzonder worden. Vlogs zijn voor mij zéker ok, haha! X  10 juli 2015

  Ik had het natuurlijk al gelezen (volgens mij op Twitter!) maar echt ZO ontzettend tof, ik ga je avonturen zeker volgen :-)!!  10 juli 2015

  Jaloerssss! Super gaaf en heel veel plezier alvast!


  Marre

  10 juli 2015

  Whaaaaa zo gaaf Femke! Lijkt me echt fanatstisch! Veel plezier! En als je wil gaan vloggen dan ben ik een van je trouwe kijkers! ps. Dat gif’je aan t einde is echt geniaal! ;)  10 juli 2015

  Super cool! :D En maak vooral niet een big deal van alleen reizen, alleen reizen is super leuk en juist heel relaxed. Je hebt niemand om rekening mee te houden, je kunt doen wat je wilt. En het gevoel van alleen aan de andere kant van de wereld zijn is ja.. werelds ;) Goed dat je het hebt doorgezet!

  En houd vooral voor ogen dat als je je echt, echt ontzettend diep ongelukkig voelt: boek een vlucht en binnen 2 dagen ben je weer veilig thuis.  10 juli 2015

  Aaaah Fem, wat gaaf! En upper east side, OMG <3 Ik krijg meteen Gossip Girl voor me; dus yeaaahhh je moet zeker vloggen!!  10 juli 2015

  Wat gaaf dat je een maand lang naar New York gaat! En helemaal geen gekke vraag; ga alsjeblieft vloggen! Ik ben zo benieuwd naar New York! Ik wil er ook heel graag nog een keer naar toe.  10 juli 2015

  Waaat, echt super leuk! Ik ben jaloers.. haha!  10 juli 2015

  Wat ontzettend gaaf! En het lijkt mij heel erg leuk als je gaat vloggen (:  10 juli 2015

  Wauw super leuk! Echt stoer dat je dit doet. Ik ben nu wel heel benieuwd wat je daar allemaal gaat doen. Dus vloggen -> een dikke yes!  10 juli 2015

  Wooohoooo. Nogmaals: ‘Helemaal geweldig’ meis! Ik ben zoooooo jaloers, haha. Ik wil al jaren naar New York. Een maand is gewoon helemaal geweldig. En ja! Vloggen!! Dan kan ik zien wat ik allemaal mis, haha. En the Upper East Side lijkt me een geweldige wijk. Lekker fancy. Helemaal à la Gossip Girl!;-)  10 juli 2015

  WAT GAAAAFFF, ik ben zo blij voor je en je verdient het ook. Geniet van het prachtige NY en jaar het lijkt mij super leuk als je gaat volgen, ik ben zo benieuwd naar alles! <3  10 juli 2015

  Ja, lijkt me super leuk als je gaat vloggen!!

  x  10 juli 2015

  Wat leuk.
  Veel plezier in New York.  10 juli 2015

  Véééééééél plezieeeer!!! :D NYC GIRL!  10 juli 2015

  Wat vet! En vlogs vind ik altijd leuk en al helemaal van vakanties en dat soort dingen!  10 juli 2015

  Yes, please! Ga alsjeblief vloggen daar in New York! Ik ben zo benieuwd naar je belevenissen daar en ook naar de stad zelf


  MArieke

  10 juli 2015

  OMg de gossip girl straaaat!  10 juli 2015

  Hahaha, aller eerst moet ik even keihard lachen om het plaatje onderaan. Maar… Super tof dat je het gewoon gaat doen, wat een avontuur! Ik ben heel benieuwd naar je verhalen.  10 juli 2015

  Oh meid, ik vind het zo leuk voor je!
  Echt heel stoer dat je gewoon lekker alleen gaat.
  Ik zou het mega leuk vinden als je gaat vloggen!
  Dan zijn we stiekem ook een beetje mee op reis.
  Liefs Lonneke  10 juli 2015

  Wat super super super super super super super vet Femke. Ik wordt er al helemaal enthousiast van en ik ga nog niet eens. Laat staan hoe jij je voelt. Ik hoop dat je veel over New York op je blog gaat schrijven, want ik wil er alles over horen. Vloggen is natuurlijk ook van harte welkom. Ik vind het zo gaaf voor je. Gefeliciteerd.  10 juli 2015

  Ahh tof! Gefeliciteerd!!  10 juli 2015

  Wat ontzettend tof! Ik hoop het zelf ook nog een keertje te kunnen doen. En ik zou het heel leuk vinden als je hele avontuur in NY zou vloggen :)  10 juli 2015

  Aaaah, wat ontzettend gaaf! Vind het zo stoer van je! Ik wil oooook! Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen :) xoxo  10 juli 2015

  Ahhhhhhh wat ontzettend gaaf! Ik ben stik jaloers en hoop dat je mega veel wil delen (inclusief vlog) over je reis. Ik zit er aan te denken om.dit na mijn studie te doen maar dan voor een langere periode! Super super tof, en nu natuurlijk: de voorpret, net zo leuk (:  10 juli 2015

  Knap dat je dat gaat doen. Lijkt me zo spannend.  10 juli 2015

  Super gaaf! :D  10 juli 2015

  1. Aah super gaaf dat je gaat! En wat fijn dat het gelukt is met een slaap plek enzo! Zo leuk!
  2. Waar heb je dat super schattie leuke paspoort hoesje vandaan? Hij is echt heel leuk!
  Liefs. Jonne  10 juli 2015

  Wauw, in je eentje , een maand naar NY, geweldig en ook erg spannend!!!! Veel plezier in New York!  10 juli 2015

  wauw leuk zeg! and yes pls, vloggen zou leuk zijn!

  xxx  10 juli 2015

  Nyc is geweldig! Ik ben er zelf 4x geweest en het is echt mijn favoriete stad! Geniet er van! Veel plezier met alle voorpret  10 juli 2015

  Superleuk, gefeliciteerd!
  Ik ben niet echt een vlogkijker, maar als je zou gaan ploggen zou ik wel erg leuk vinden!  10 juli 2015

  Super gaaf!! Heeeeeel veel plezier :)  10 juli 2015

  Jaaaa, fijn dat het gelukt is! Gefeliciteerd! En wat spannend.. maar wel supergaaf! X  10 juli 2015

  Yaaayyy Femke wat gaaf zeg, gefeliciteerd! Dat vloggen lijkt me een goed idee hihi!
  x Emma  10 juli 2015

  Ahh, wat super leuk, maar ook wel spannend dat je helemaal in je eentje gaat! New York is een prachtige stad en ik zou het leuk vinden om vlogs van je online te zien! Liefs, Tessa  10 juli 2015

  Yesss! Ik ben echt zó blij voor je, Femke! Upper East Side dan nog, helemaal Gossip girl- worthy. ♥
  Enneuhhh, vloggen is super! ;)  10 juli 2015

  wauw, super knap! Zou het zelf niet durven denk ik, maar vind het zou tof. Veel plezier in ieder geval!  10 juli 2015

  Oh wat supergaaf zeg en wat ben ik enorm jaloers!
  Ik vind het heel stoer dat je dit gaat doen, maar ik weet zeker dat je een totally awesome tijd daar gaat hebben!
  (Na een week NY rolden de totally awesome’s al zonder nadenken over m’n lippen, like totally ;))  10 juli 2015

  Super vet dat je dit gaat doen en al vast heel veel plezier! Wat ga je precies in New York doen? Ga je gewoon lekker vakantie vieren of ga je er met een bepaald doel heen? :) Als je gaat vloggen lijkt me trouwens leuk ja!  10 juli 2015

  Ah wat leuk dat je een leuk plekje hebt gevonden om een maand te blijven! Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen dus jááá vloggen! :)  10 juli 2015

  Waaaaa girl, van harte gefeliciteerd met je nieuwe (tijdelijke) huisje! Ontzettend fijn dat het gelukt is enne.. Vloggen. YES!  10 juli 2015

  Supergaaf! En vloggen JA!  10 juli 2015

  Wat ontzettend gaaf! Dat wil ik toch ook nog eens doen, zo alleen naar een stad. Niet New York, want daar ben ik al geweest maar lijkt me geweldig! Ik zou het in ieder geval leuk vinden als je zou gaan vloggen!  10 juli 2015

  WAUW. Ik wil ook. Ik ben jaloers. Oef. Het klinkt echt super allemaal. Wel eng hoor! Maar volgens mij ga jij je daar pri-ma redden. Ik zie je al hobbelen over 5th avenue met een grote beker koffie in je ene hand en een tijdschrift in de andere. Om natuurlijk in Central Park neer te ploffen en met een grote zonnebril op je neus je koffie op te slurpen en van het tijdschrift te genieten. Goed. Visueel ingesteld noemt men dat. Liefs!  10 juli 2015

  Wat suuupergaaf en stoer Fem! Ik ben benieuwd naar al je verhalen, hihi.  10 juli 2015

  Je moet gewoon gaan vloggen!  10 juli 2015

  Wow, zo tof! Heel leuk dat het is gelukt, Femke! Geniet ervan…
  Liefs, Jis  10 juli 2015

  Super gaaf! Lijkt me ook heel tof dat je gaat vloggen :)  10 juli 2015

  Wow wat gaaf! Ik ben ieder geval heel erg jaloers nu ;-)! Ieder geval heel erg veel plezier en vloggen lijkt me absoluut te gek als je dat gaat doen! en trouwens ook tof dat je gaat verblijven in de upper east side, ik bedoel.. gossip girl! Als je Nate / Chace Crawford terugkomt, wil je hem dan ontvoeren voor mij mee naar Nederland? (:  10 juli 2015

  Ahh zo gaaf!! Upper east side, ik ben zo benieuwd.  10 juli 2015

  Helemaal alleen? Das durven, maar gaat zo leuk zijn!  10 juli 2015

  Dat is zoo leuk!! New York is fantastisch, ik ben vorig jaar voor de eerste keer geweest en ik wil terug! :-) Ik ben al benieuwd naar je verslagjes, foto’s, vlogs,… :-) Veel plezier!  10 juli 2015

  Jaaa! Het zou superleuk zijn als je daar gaat vloggen! Alvast heel veel succes en plezier met dit avontuur te plannen ;) xx  10 juli 2015

  Zo gaaf! Ik houd van die stad, het is er mooi, vet, prachtig, alles!  10 juli 2015

  Wat cool dat je een maand naar New York gaat, lucky girl. ;) Tuurlijk moet je gaan vloggen dat lijkt me erg leuk om te zien.

  Heel veel plezier daar!

  Liefs

  Gineke  10 juli 2015

  Super leuk! En vloggen? JA!  11 juli 2015

  Aaaah, jeaah! Wat supertof! Gefeliciteeerd. Heel cool dat het avontuur nu werkelijkheid gaat worden. En de upper east Side, tsja dan begint mijn gossip girl hartje direct weer te bonzen. Zo gaaf! Ik zou het heeel leuk vinden als je ging vloggen.  11 juli 2015

  Yes, super leuk! En vloggen, duuuuh! :)  11 juli 2015

  Ik vind het superleuk voor je! Mijn inner bitch verafschuwt je van jaloezie. New York is zo fantastisch!!

  Als je uit eten gaat moet je echt een keer naar Planet Hollywood (Times Square). Het is een muziekmuseum en restaurant in een. Niet duur, wel onwijs lekker.

  Het zou leuk zijn als je gaat vloggen. Dan zie ik ook weer eens wat van mijn lievelingsstad.

  Heeeeeeel veel plezier Femke!!  11 juli 2015

  Wauw zo leuk!! Daar kan je alvast naar uitkijken! :) en vlogs lijken me heel leuk!  11 juli 2015

  Wat super gaaf dat je hebt geboekt. Het zou super leuk zijn als je gaat vloggen.  12 juli 2015

  Wat leuk en spannend! Ik wens je daar alvast veel plezier toe. En zoals jij kan schrijven, willen wij wel graag verslagjes ja! ;)  12 juli 2015

  Super leuk! en een JA voor vloggen!  14 juli 2015

  Yes, vlogs lijken me leuk! Alvast heel veel plezier!  14 juli 2015

  Ooh wat geweldig nieuws! En persoonlijk zou ik het wel leuk vinden om daar vlogs van te zien :) Zo inspireer je misschien nog meer mensen om in hun eentje zo’n reis te maken ;) Liefs! x  30 september 2015

  yUyOO4 You might be my role models. Many thanks for the post  30 september 2015

  PB5nQI It’а†s actually a cool and helpful piece of info. I am happy that you just shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.  23 oktober 2015

  Femke! Had je avonturen natuurlijk al via Twitter gevolgd, maar ben nu helemaal met veel belangstelling je verhalen aan het lezen. Ik heb namelijk besloten zelf ook van het voorjaar een aantal weken, in mijn uppie, naar New York te gaan. Zowel NY als alleen op vakantie staan al lang op mijn bucketlist, dus nu gewoon de knoop doorgehakt. Jouw blogs zijn in ieder geval een goede opwarmer!


  Femke - Youniqueblog

  24 oktober 2015

  Wat TOF! Ik had precies dezelfde dingen op mijn bucket list, dus heel grappig om te lezen. Ik ga je natuurlijk zeker volgen (deed ik toch al), ben zó benieuwd hoe jij het daar gaat hebben (zeer waarschijnlijk: fantastisch!). Als je ergens vragen over hebt: let me know! Aanstaande dinsdag komt in ieder geval een artikel online als je voor langere tijd in New York wil wonen. Daar staan misschien ook nog wel wat goede tips in ;-) Ben echt héél blij voor je!!