Mijn favoriete (gratis!) fonts -
26/07/2015


mijn favoriete gratis fonts
Het is niet vaak dat ik verschillende fonts gebruik op mijn blog. Vaak vind ik het een beetje slordig staan om een quote of shout-out op een foto te doen, en laat ik een zelfgeschoten beeld liever voor wat het is. Dit betekent echter niet dat ik nooit vreemde fonts gebruik. Het liefst doe ik dit bijvoorbeeld voor een quote of Facebook of wanneer ik uitnodigingen maak. Dit zijn mijn favoriete -en niet onbelangrijk: gratis- fonts.

Hieronder zie je al mijn favoriete fonts op een rijtje: Pacifico, The Lost Paintings, Cheveux d’ange, Painted, Quicksand, Upper East Side (was een moetje – dat snap je), Brushed, Aria Penci Roman, Always & Forever, Markus Ink, Happy Birthday Ryan. Zelf download ik nieuwe lettertypes altijd via DaFont.com, een superhandige website om gratis fonts te verkrijgen. Absoluut een aanrader om eens een kijkje te nemen.

mijn favoriete gratis fonts 1

Zoals je ziet geef ik veelal de voorkeur aan geschreven/brushed lettertypes. Vooral ook leuk om zélf eens een quote mee samen te stellen of te gebruiken voor een uitnodiging. Laat je trouwens ook niet misleiden door Quicksand: op het eerste oog lijkt dit het meest saaie lettertype ever, maar hij zorgt juist voor prachtige clean quotes. Zie bijvoorbeeld dit en dit voorbeeld.

Wat is jullie favoriete font? Als jullie nog leuke tips hebben, hoor ik het héél graag!

Categorie: Overig
Tags: , ,


26 reacties


  26 juli 2015

  Always Forever is altijd ook al een van mijn favorieten geweest, zo leuk om te zien welke nog meer tof zijn!  26 juli 2015

  Poe ik heb eigenlijk geen favoriete font.. ik ga toch nog eens goed naar deze (en andere) fonts kijken :-)!  26 juli 2015

  Leuke tips! :-)  26 juli 2015

  Vooral Always ♥ Forever lijkt mij mooi om te gebruiken bij quotes of op foto’s. Dank je wel voor de tips!  26 juli 2015

  Grappig om te zien dat je inderdaad allemaal een beetje dezelfde soort fonts mooi vindt. :) Logisch ook wel, als dat gewoon jouw smaak is, hihi. Ik heb geen tips voor je, maar vind de fonts die jij hebt gedeeld wel erg mooi!
  Fijne zondag nog!  26 juli 2015

  Fijn artikeltje, ik download mijn fonts ook altijd via dafont!  26 juli 2015

  Wat leuk dat je dit met ons deelt! Mijn favoriete fonts zijn Frenchy, False 3D, Cute Cartoon en Always Forever!  26 juli 2015

  Ah, thanks voor de tip van de website! Die kende ik nog niet, leuke fonts allemaal:)  26 juli 2015

  Deze post ga ik even onthouden! hou er van om verschillende lettertypen te kunnen gebruiken!  26 juli 2015

  Mooi! Ik hou vooral van Always Forever, Upper East Side en DHF. Lekker meisjesachtig :-)  26 juli 2015

  Ik ben dol op Fonts! Pacifico is het lettertype wat ik gebruikt heb voor mijn tattoo! Een aantal kende ik nog niet dus ga ik even downloaden :-)  26 juli 2015

  Zitten echt leuke tussen! handige tips!

  x  26 juli 2015

  Always forever gebruik ik ook graag. The lost paintings vind ik ook erg leuk.  26 juli 2015

  Wat een leuke lettertypes allemaal! Ik vind cheveux d’ange erg leuk  27 juli 2015

  O wauw, wat een heerlijke fonts zeg allemaal. Die Always forever is zo prachtig zeg, dank je wel voor het delen meis :-) X  27 juli 2015

  Wat een leuke fonts allemaal en ook handig!  28 juli 2015

  Ik gebruik dafont ook al een tijdje. Met name als ik een fotoboek aan het maken ben!  28 juli 2015

  Jajaja, ik houd van die geschreven/geschilderde lettertypes! Het staat zooo cute en speels. Ik heb eigenlijk niet echt favoriete lettertypes maar ik gebruik dit soort lettertypes wel heel vaak:)
  Liefs!  29 juli 2015

  Ahh wat een leuke, ik kende de meeste nog helemaal niet! Ik vind Geo Sans Light & La Belle Aurore ook heel leuk, die gebruik ik zelf voor mijn blog :)

  xx Alex  31 juli 2015

  Ik hou van fonts! Hier zitten een paar hele mooie tussen. Thanks for sharing! :)  4 augustus 2015

  Wat een mooie lettertypes! Ik heb Quicksand toevallig gebruikt in mijn nieuwe lay-out voor de kopjes, een heel fijn lettertype en zeker niet te onderschatten. ;) x  10 augustus 2015

  Ik was al een tijdje op zoek waar ik leuke fonts kon vinden om te downloaden, dank je voor de tip :) Liefs! x  30 september 2015

  KUiooe Rattling great information can be found on website.  30 september 2015

  Eg5jEs I think other web-site proprietors should take this web site as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!  30 september 2016

  Bedankt voor de tips. Altijd goed om meer leuke lettertypes te kennen. Mijn favorieten zijn: “Dream Orphanage Regular” en “Contax Sans 56 Italic”. Ik heb een zwak voor de sans-lettertypes:)  28 december 2016

  I was studying some of your articles on this website and I think this internet site is very instructive! Continue posting .