Nuttige dingen die je kan doen als je jezelf verveelt -
27/07/2015


Nuttige dingen die je kan doen als je jezelf verveelt
Het staat tijdens de vakantie waarschijnlijk niet bovenaan je prioriteitenlijstje: nuttige dingen doen. Maar hé… Wat moet je anders doen op een druilerige dag en je door je complete collectie dvd’s heen bent? Dat bedoel ik.


Geef je curriculum vitae een update
Toegegeven. Het is niet de meest fun klus. Aan de andere kant: het is natuurlijk net zo leuk als dat je het zelf maakt. Oké, het is misschien wel afhankelijk van de branche waarin je (in de toekomst) wil solliciteren, maar een curriculum vitae mag natuurlijk best een beetje creatief zijn. Zolang je het maar overzichtelijk houd.

Update je (online) portfolio
Dit valt natuurlijk een beetje in hetzelfde straatje als het updaten van je curriculum vitae. Het is één van die klussen waar je veelal niet aan toekomt, maar die uiteindelijk wel héél belangrijk zijn. En stiekem is het nog leuk ook! Zelf heb ik mijn online portfolio ook weer een quick update gegeven, en het is dan zó leuk om alle artikelen te zien die ik in de tussentijd heb mogen schrijven.

Ruim je kamer/appartement/huis op
Oké. Dit is natuurlijk een inkoppertje. Is jouw crib al geheel spik en span? Dan kan je natuurlijk ook een (mini) make-over overwegen. Even wat meubels heen en weer schuiven en je bent klaar.

Maak een planning
Erm… Waarom zou ik een planning maken als ik niets te doen hebt? *zoemer* FOUT! Hoe depressing ook: je hebt al-tijd wel íéts te doen. Zo blijkt al uit dit rijtje. Maak dus een lijstje met alle nuttige en minder nuttige klussen die je kan bedenken, pen ze neer en bedenk wanneer je tijd (en een beetje zin) hebt om ze uit te voeren. Van het uitsorteren van je kledingkast tot het wassen van je fiets/scooter/auto.

Leer iets nieuws
Maak een lijstje met dingen die je altijd al hebt willen doen, waar je tijdens school of werk geen tijd voor had. Het liefst taken waar je bijvoorbeeld ook écht iets van kan leren. Denk bijvoorbeeld aan: ‘leren hoe ik een eigen lay-out kan coderen’ of ‘mezelf verdiepen in Aarde 2.0: planeet Kepler-452b’. Dat scheelt je na de vakantie ook een heleboel frustratie à: ‘shííit, had ik er maar de tijd voor genomen, toen ik mezelf verveelde’.

En… Hebben jullie jezelf al verveeld tijdens deze vakantie? Welke nuttige dingen zouden jullie ondernemen?29 reacties


  27 juli 2015

  Goede tip! :-) Ik ga mijn CV inderdaad eens een creatieve boost geven (hoe creatief moet het zijn voor niet-zo-heel-creatieve-banen is de vraag), maar ik ga het eens proberen!  27 juli 2015

  Toevalllig, laatst oa bijna precies deze tips gegeven in een artikel! Ik verveel me dan ook niet zo snel haha, genoeg ideeën ;-)


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2015

  Haha, wat toevalig! Two minds, one thought ;-)?  27 juli 2015

  Precies :-)!  27 juli 2015

  Wat een fijne tips zeg meis. Ik heb zelf helaas geen vakantie, maar ik kan mij nog van vroeger herinneren dat ik soms echt niet meer wist wat ik moest doen haha! Vooral iets nieuws leren vind ik zelf echt heel belangrijk :-) X  27 juli 2015

  Leuke tips! Ik ga dan meestal opruimen (een huis is nooit volledig spic en span!) en inderdaad, plannen! Dan pas bedenk je vaak ook hoeveel dingen je nog moet/kan doen. Maar ik verveel me eigenlijk zelden (behalve als ik op een saai feestje moét blijven, ofzo). X  27 juli 2015

  Echt verveeld heb ik mezelf nog niet deze vakantie. Dat komt ook dat ondanks dat het vakantie is je eigenlijk nog genoeg verplichtingen hebt en dingen die je echt moet doen. Zo ben ik gewoon aan het doorstuderen, heel veel lesplannen aan het schrijven, maar natuurlijk ook volop aan het genieten. Leuk en handig artikel!


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2015

  Wat goed dat je jezelf zo kan bezighouden! Je hebt het er maar druk mee zo te lezen ;-)  27 juli 2015

  Opruimen hier is favoriet, net zoals series en films kijken :-)!  27 juli 2015

  Ik ga eigenlijk altijd mijn kamer opruimen als ik me verveel, haha!

  x  27 juli 2015

  In de vakantie ga ik eigenlijk altijd opruimen, mijn kamer, mijn tas , mijn computer… Eindelijk heb ik daar allemaal tijd voor haha.


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2015

  Oh, wat goed! Zelf doe ik dit ook altijd. Ik vind het heerlijk om dan dingen weg te kunnen gooien.  27 juli 2015

  Leuke tips! Ik heb deze vakantie al besteed aan leren voor mijn rijbewijs dus ik heb toch iets nuttig gedaan ;)


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2015

  Wauw, wat goed! Wanneer moet je op voor je theorie?  27 juli 2015

  Goede tips! Daar zullen vast vele iets aan hebben! Ik verveel me eigenlijk nooit en zoals je zegt: er is altijd wel iets te doen! Er is te veel te doen, dus verveling staat niet in mijn woordenboek haha!


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2015

  Ah, nou dat is toch ook helemaal prima? Heel fijn voor jou juist :-)  27 juli 2015

  Leuk lijstje, ook al verveel ik mij eigenlijk nooit! Maar ik zou nog wel graag mijn portfolio upgraden.  27 juli 2015

  Hihi gelukkig heb ik mijn cv net geupdatet! Scheelt weer een saai klusje :)


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2015

  Goed bezig jij :-)  27 juli 2015

  Mn cv wil ik inderdaad updaten! Maar ik wil het in indesign doen en dat kan ik nergens vinden mweh!


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2015

  No, dat meen je niet? Stom!  27 juli 2015

  Brrrr, hoeveel waarheid je post ook bevat (dat van die altijd iets te doen hebben, is zo hard waar), dan nog vind ik altijd wel iets anders dan deze tips wanneer ik me een beetje verveel. ;-) Ik heb dan ook wel het geluk dat ik me zelden verveel, want ik kan uuuuren aan een stuk in een boek zitten lezen of wat op het internet zitten surfen. Een pak minder nuttig dan je CV updaten, maar veel leuker, hihi.


  Femke - Youniqueblog

  27 juli 2015

  Eens, en héél herkenbaar ;-)  27 juli 2015

  Ik heb toevallig mijn CV laatst geupdate, altijd handig!
  Vaak pak ik er een goed bij als ik me verveel :) Ik neem er nooit genoeg tijd voor om me helemaal in een boek te storten…  27 juli 2015

  Series kijken haha! Opzich zou ik mijn kamer kunnen opruimen, maar ik ben erg goed in het uitstellen van dat soort klusjes. Mijn CV heeft toevallig net een update gehad :)  27 juli 2015

  Wat een fijne tips!  27 juli 2015

  Jaaa, het huis opruimen. Dat is altijd zó lekker om te doen haha  27 juli 2015

  Ik heb mezelf plechtig beloofd om te gaan plannen!  1 oktober 2015

  I just want to mention I’m newbie to weblog and absolutely liked this blog site. Most likely I’m planning to bookmark your website . You amazingly come with terrific articles and reviews. With thanks for sharing your blog site.