Zeg... Ga je nou eigenlijk nog naar New York? -
06/07/2015


Zeg ga je nou nog eigenlijk naar New York
Het grote nadeel als je op je blog een persoonlijk nieuwtje dropt en van tevoren alleen je ouders, vriend en slechts twee vriendinnen hebt ingelicht: er ontploft zowat een bom. Een tijdje geleden vertelde ik dat ik graag in mijn eentje naar New York zou willen en sindsdien ben ik bestookt met vragen. Hoe zit het nou?

Om meteen met de deur in huis te vallen: Ja. Ik heb nog steeds het plan om in mijn eentje naar New York te gaan. In overleg met mijn vriend, zou ik het liefst in september willen gaan. Dan is hij nog druk met zijn stage (én afstuderen!), dus samenwonen zit er dan toch nog even niet in. Op AirBnB heb ik al contact gehad met verschillende verhuurders, maar het is enorm lastig. Hoewel ik dacht er behoorlijk op tijd erbij te zijn qua kamers zoeken, zijn veel ruimtes al (gedeeltelijk) volgeboekt óf is er veel onzekerheid over de beschikbaarheid. Behoorlijk irritant, kan ik je zeggen. Ik ga immers geen ticket boeken als ik niet zeker ben van een slaapplek.

Ook heb ik veel uiteenlopende tips ontvangen. Neem bijvoorbeeld het volgende: waar de één zegt dat Williamsburg dé plek is om te verblijven, zegt een ander zich hier enorm onveilig te hebben gevoeld. Tja… Wat is het nou? Toch heb ik voor mezelf een soort-van ultimatum gesteld: vóór 15 juli wil ik hebben geboekt. Dit geeft me namelijk ook nog genoeg ruimte om dingen voor te bereiden op het gebied van mijn werk en natuurlijk dit blog. Of dit me gaat lukken? Géén idee. Met name tips voor verblijfsplekken zijn nog zéér welkom. *kijkt lief*

Zijn jullie weleens in NYC geweest? Wat is jullie ultieme tip om een goede verblijfsplek te vinden?53 reacties


  6 juli 2015

  Heel gaaf als t je allemaal lukt hoor Fem! Succes nog met zoeken!  6 juli 2015

  Ik ben nog nooit naar NYC geweest, maar wil hier héél erg graag op niet al te lange termijn heen… Ik ga jouw ervaringen straks dan ook goed in de gaten houden :-)!  6 juli 2015

  Spannend allemaal! Wat betreft plaatsen zou ik altijd uitgaan van je eigen gevoel. Je moet het toch allemaal zelf ontdekken!  6 juli 2015

  Oh wat lijkt me dat heerlijk, alleen weg! Ik heb echt zin om van de zomer in m’n uppie naar Londen te gaan. Dat lijkt me ZO heerlijk! Ik heb geen ervaring met NYC, maar kan niet wachten jouw verhalen te lezen!  6 juli 2015

  Zo spannend maar zooo leuk! Ik denk dat je het ontzettend naar je zin gaat hebben hoor. Geen paniek! Hopelijk vind je snel een goede slaapplek en kan je je reis boeken :D. X  6 juli 2015

  Hmm, als het kon gaf ik je de beste tips, maar ik ben er nog nooit geweest. Wel super gaaf dat je dit wilt doen Fem! We moeten voor die tijd wel nog wat afspreken hoor!  6 juli 2015

  Hi!

  Wat leuk dat je ook in je eentje naar NY gaat. Ik ga ook in september alleen naar NY.

  Hoelang ga jij heen?

  X


  Femke - Youniqueblog

  6 juli 2015

  Oh wat leuk! Ik wil graag voor een maand gaan, en jij? Misschien leuk om dan te meeten ^^?  6 juli 2015

  Ik heb 2,5 week vakantie vanaf 17 september! Ik denk aan 8 dagen… Ja ; lijkt me super leuk! Wanneer ga jij? Echt de maand september?


  Femke - Youniqueblog

  6 juli 2015

  Wat tof! Als de slaapplek het toelaat, wil ik echt van 1 september t/m 30 september gaan. Maar goed, dit kan natuurlijk ook ietwat variëren ;-)  6 juli 2015

  Wat wil je echt zien in NY?

  X


  Femke - Youniqueblog

  6 juli 2015

  Nou, uiteraard de highlights: Top of Rock, Central Park, Times Square, Vrijheidsbeeld… Voor de rest ga ik gewoon op ontdekkingstocht. Jij?  6 juli 2015

  Ja precies, zelfde hier! En ben enorm sex and the city fan, dus zal ook echt wat plekken daaruit willen bezoeken & verder gewoon op avontuur!

  Vind je het spannend? In je eentje?


  Femke - Youniqueblog

  6 juli 2015

  Oh, ik ook! Heb alle seizoenen met veel liefde gevolgd :-) Hmm, wel een beetje. Het lijkt me vooral heel erg tof! En zoals je nu al merkt: je kent of ontmoet altijd wel anderen, dus echt alleen kan je nooit zijn.  6 juli 2015

  Wow zo leuk dat je daarheen gaat!
  Liefs, Jonne  6 juli 2015

  Ohhhh het lijkt me zo gaaf! Ik ben vorig jaar voor een vakantie in New York geweest, en iedere keer als ik de naam ‘New York’ hoor vallen, verlang ik weer terug :-)  6 juli 2015

  Ik dacht al; wanneer gaat Femke nou?

  Ik heb in hotel Marrakech geslapen en dat was 20 minuten lopen naar Times Square. Wel wat prijzig maar vond het prima te doen. Ik ben zo benieuwd naar jouw ervaringen in NY. Ik vond het er fantastisch en wil gauw weer een keertje terug.  6 juli 2015

  Ik vind dit heel gaaf van jou!!

  Helaas ben ik er nog nooit geweest en kan niks delen. Ik ben heel benieuwd naar alles!!  6 juli 2015

  ik ben in m’n eentje naar NYC geweest (krijg je geen spijt van!) en heb geslapen bij hostelling international aan amsterdam avenue. Heel schoon, ruim opgezet en vriendelijk personeel. Ik heb zelf gekozen voor een 8 persoonskamer met alleen dames, maar ze hebben opties genoeg. Het hostel ligt vlakbij een metro en de buurt is veilig ‘s avonds. Dus je bent in no-time op timessquare :) Succes met beslissen! En heel veel plezier alvast  6 juli 2015

  Wat leuk! Volgens mij is het heel rustgevend en goed voor jezelf om een tijdje alleen te reizen. Succes met alles! Ik kan je helaas niet helpen, geen ervaringen in NY. Liefs,  6 juli 2015

  Spannend hoor in je eentje! Ik vertek 13 juli naar New York! Ik ga samen met mijn vriend, opa en oma. Wij verblijven in een hotel dus verder zou ik je helaas niet kunnen helpen.

  liefs, Brittany  6 juli 2015

  Over dat onveilig zijn… Ik denk dat heel veel afhangt van je ingesteldheid. Ik woonde zes maanden in Kaapstad, al jaaaaaren in de top 10 gevaarlijkste steden ter wereld, maar ik heb me er nooit onveilig gevoeld. Zolang je je gezond verstand gebruikt (op goed verlichte plaatsen blijven, niet onnodig in je eentje ‘s avonds op straat…) komt alles wel goed, denk ik.
  Stiekem ben ik wel een klein beetje jaloers, want ik droom er al erg lang van om naar NY te gaan! :)  6 juli 2015

  Ik ben twee jaar geleden een week in NY geweest, maar wij zaten in een hotel buiten de stad (binnen een halfuur stonden we met de bus in het centrum). Misschien niet zo praktisch voor jou.

  Veel plezier alvast!  6 juli 2015

  Heel veel succes! Ik heb weinig tips, sorry. :)  6 juli 2015

  Zo leuk dat je nog steeds van plan bent er heen te gaan alleen. Ik ga in december voor het eerst naar New York!  6 juli 2015

  Oh wat gaaf dat je echt gaat! Ik wil ook zo graag naar New York en het lijkt me eigenlijk wel heel fijn om ook alleen te gaan, ooit haha! Hopelijk vind je snel een slaapplek!  6 juli 2015

  Woa, spannend! Ik hoop oprecht voor je dat je plan gaat lukken, wat een droom zou dat zijn. Heel veel succes met het vinden van een slaapplek!  6 juli 2015

  Heel gaaf dat je nog steeds van plan bent om te gaan! Ik ben nog nooit naar NYC geweest, maar wil er heel graag naar toe. Ik kijk nu al uit naar je reisverslag (mits je die natuurlijk plaatst haha!).  6 juli 2015

  Echt mega cool dat je serieus naar the Big Apple gaat! Misschien kan je vloggen als je daar bent… Dat zou echt tof zijn. Ik kan zelf niete cht iets aanraden voor een slaapplek (ik ben er nog nooit geweest, dus ja) maar ik wens je veel geluk bij het vinden van één goede! xx Liefs  6 juli 2015

  Ik ben al drie keer in New York geweest en ben ook van plan om, na mijn studie aan het conservatorium hier, door te studeren in New York.
  Ik heb tot nu toe altijd in een Bed & Coffee in de Lower East Side verbleven. Het is denk ik duur om lang in die Bed & Coffee te zitten, maar de Lower East Side is een leuke en volgens mij iets goedkopere plek.
  Succes met zoeken en ik ben erg benieuwd naar je avonturen daar.
  Liefs.  6 juli 2015

  Ik dacht er toevallig gister nog aan, of je nog ging haha! Het lijkt me ook zo onwijs tof, en sinds je vorige post denk ik er ook serieus over na om alleen naar NY te gaan tussen deze en mijn volgende studie in. ( mijn vriendinnen keken me alleen wel wat vreemd aan toen ik het zei haha). Ik kan je helaas geen tips geven, maar ben wel super benieuwd hoe je het daar zal hebben!  6 juli 2015

  Aaah wat spannend, heel tof! <3  6 juli 2015

  Oee spannend! Zelf trekt New York me niet echt..

  x  6 juli 2015

  Ik ben op mijn 18e een paar dagen met mijn pa op zakenreis geweest in NYC. Hij vergaderen en ik rondstruinen in de city. Erg leuk en ik wil sindsdien zeker terug, maar dat is er nog niet van gekomen. Helaas heb ik geen adviezen voor je. Er is teveel veranderd na 9/11.  6 juli 2015

  Echt super tof dat je dit gaat doen! Ik heb helaas geen tips, hoop er ook ooit heen te gaan dus dan hoor ik graag jouw tips, haha. Succes!  6 juli 2015

  Super gaaf! Je moet zeker gaan! Ik ga een half jaar naar Valencia, je doet echt een ervaring op gewoon.  6 juli 2015

  Wat spannend allemaal. Hopelijk lukt het. (:  6 juli 2015

  Wat spannend dat je al voor 15 juli gaat boeken!! Hans en ik gaan ook volgende week tickets boeken! Wij gaan drie weken, maar pas in november. Alleen willen we nu heel snel boeken, want ik geloof dat het nog maar 1-2 weken de actie is dat de tickets naar Amerika goedkoop zijn. Dus jij moet ook echt voor de 15e boeken!! ;-) Om je nog even een extra shop onder je kont te geven. :-) Ik vind het allemaal heel vet en stoer dat je zo alleen durft te gaan!  6 juli 2015

  Ik zou je graag tips geven maar ik ben er zelf helaas nog nooit geweest, heel veel plezier!  6 juli 2015

  Wat gaaf! Helaas geen tips maar zou graag naar NY gaan. Wil ook wel eens alleen op reis maar misschien moet ik dan beginnen met iets dichterbij..  6 juli 2015

  Oeeh, ik ben stinkend jaloers! Helaas heb ik geen tips.  6 juli 2015

  Oh veel succes met het zoeken! Ik hoop dat je voldoende bruikbare tips zult krijgen.  6 juli 2015

  Super leuk en gaaf dat je nog gaat! Heel veel plezier en succes!  6 juli 2015

  Heel knap dat je alleen op reis gaat. Dat vond ik zo spannend! Je vindt vast wel een leuke plek.
  – X Marloes  6 juli 2015

  ah veel succes met verder zoeken! ik hoop dat het je gaat ”lukken”. Liefs  6 juli 2015

  Aah wat irritant. Ik zou heel graag eens naar New York willen gaan maar goed, the moneyyy.


  Yael

  7 juli 2015

  Super leuk dat je naar New York gaat.. Ik ben er zelf 11 dagen geweest en sliep toen in The Webster, vlakbij Times square. Het is een girls only flat maar qua prijs redelijk te doen.


  Femke - Youniqueblog

  7 juli 2015

  Wat een goede tip, dankjewel!  7 juli 2015

  Ik wilde dat ik je kon helpen meis, maar ik ben alleen in NY geweest voor een city trip. Wij verbleven bij Madison Square Park, wat ik wel heel leuk vond. Ik vind het echt bewonderingswaardig dat je alleen een hele maand gaat: ik weet zeker dat je een prachtige tijd tegemoet gaat en je gewoon ontzettend gaat genieten en een ervaring (of meerdere) rijker terug komt <3 X  7 juli 2015

  Ah hoe gaaf, dat is al bijna! Ik ben heel benieuwd waar en wanneer je gaat. Avontuurlijk wordt het zeker!  8 juli 2015

  Ha Femke, mooie plannen! Ik ben een paar jaar geleden in mijn eentje twee weken naar New York geweest met Kerst en NYE. Geen moment spijt van gehad. Ik zat in een hostel bij Union Square en ontmoette daar veel andere reizigers en locals. Voelde me niet onveilig en kon ook dagen rondstruinen in m’n up, NYC verveelt gewoon nooit. Absoluut doen dus!  9 juli 2015

  Veel plezier!  1 oktober 2015

  I just want to mention I am all new to blogs and certainly savored you’re web page. Very likely I’m planning to bookmark your blog post . You actually come with exceptional articles. Appreciate it for sharing your webpage.