Geniaal! Zo gaat de batterij van je mobiel écht langer mee -
08/07/2015


Zo gaat de batterij van je mobiel écht langer mee
Wow. Ik heb laatst iets ontdekt waardoor de batterij van je mobiel (of in mijn geval: iPhone) dus écht langer meegaat. Een échte ‘lifehack’, als je wilt. Normaal moest ik mijn smartphone iedere dag opladen, maar sinds ik deze truc heb toegepast kan dit makkelijk om de dag. Zo gaat de batterij van je mobiel écht langer mee.

Hoewel ik superblij ben met mijn iPhone 6, hangt er één groot nadeel aan: de batterij gaat ont-zet-tend snel leeg. Vooruit. Eigenlijk komt dit omdat ik ‘m de gehele dag door gebruik om bijvoorbeeld social media te checken, een post te uploaden of nog ‘even’ snel een mail eruit te doen. Toch is dit natuurlijk niet erg handig. Hoe ik de levensduur van mijn batterij een oppepper heb weten te geven? In plaats steeds alle apps af te sluiten wanneer ik ze niet gebruik (lees: doubel tap op de home-knop en omhoog schuiven), heb ik de optie aangevinkt dat de apps niet meer automatisch worden ververst op de achtergrond. Dit doe je door de volgende stappen te volgen: Instellingen> Algemeen > Ververs app op achtergrond > ‘Uit’. Yep. Dat was het. Voor Android-gebruikers is dit overigens: Instellingen > Vernieuwingsinterval.

Ook vind ik het zo nu en dan fijn om te checken welke apps -percentueel- de meeste energie slurpen. Enorm handig om mee rekening te houden als ik onderweg ben en mijn batterij ietwat aan de lage kant is. Welke apps mijn mobiel binnen no time leeg doen laten gaan? Safari (24%), Twitter (14%) en What’s App (11%). De volgende keer dat mijn batterij aan de lage kant is beloof ik dus plechtig geen afleiding te zoeken in mijn mail óf een geïrriteerde tweet de deur uit te doen. Of mijn vriendinnen hiermee lastig te vallen. Ben jij ook benieuwd naar jouw ‘top 3’? Check dan Algemeen > Gebruik > Batterijverbruik (iPhone) of Instellingen > Batterij (Android). Zo. En nu gaat de geekmodus uit.

Irriteren jullie je soms ook zo aan de korte batterijduur van jullie mobiel? Hoe lossen jullie dit op?54 reacties


  8 juli 2015

  Oeh, dit wist ik nog niet! Dank je wel voor het delen, ik heb het ook maar meteen uitgezet! Mijn iPhone 6 gaat dan wel 2 dagen mee maar nu hopelijk iets meer.  8 juli 2015

  Bedankt voor de tip! Heb meteen gekeken welke apps bij mij het meeste baterij gebruiken: safari, instagram & bloglovin. Dat had ik al verwacht want die apps gebruik ik veel, maar leuk om te kunnen kijken.  8 juli 2015

  De tips kende ik inderdaad ^^ Al gaat de batterij van mijn Samsung Galaxy S6 echt lang mee, 1,5 dag! Anders bestaan er altijd nog powerbanks :)  8 juli 2015

  Mn S3 net een have dag… behalve als die op vliegtuigstand staat. Maar dat heeft weinig nut haha  8 juli 2015

  Bedankt voor de handige tip! Heb het meteen uitgezet, ben benieuwd of het een verschil gaat maken :-)  8 juli 2015

  Gelukkig hoef ik m’n iPhone (nog) niet iedere dag op te laden, maar heb toch die functie even uitgezet. Mijn meest batterij slurpende apps zijn snapchat, instagram en safari bij mij. Thanks voor de tip :-)  8 juli 2015

  Wat een toffe tip! Ik ga hem zeker weten even proberen, dank je wel meis ;-) X  8 juli 2015

  Fijne tip! Ik ga het proberen kijken of ik het verschil zal merken!  8 juli 2015

  Ik heb dit laatst ook gedaan en mijn batterij gaat ook écht, zo veel langer mee!!  8 juli 2015

  Wauw, dit wist ik nog niet. Superhandige tip!  8 juli 2015

  Ik laad mijn iphone 5s ook een keer tussendoor op, heel vervelend! Ik heb ondertussen een externe batterij en ik sleep overal mijn ipad mini mee naar toe (die batterij houdt het wél dagen vol). Bedankt voor de tip, ik ben benieuwd of het nu minder wordt :)

  Liefs  8 juli 2015

  Wat handig! Ik heb een Samsung telefoon maar hetzelfde probleem. Als ik een dagje wegga is het altijd ellende aan het eind van de dag omdat de batterij nog geen dag meegaat. Normaal gesproken sluit ik alle apps af, maar dit is misschien een nog betere optie. Bedankt voor de tip!  8 juli 2015

  Haha, grappig! Dit wist ik ook niet. Inderdaad geen ‘argh m’n batterij is bijna leeg’ tweetjes meer voor mij. Zijn mijn volgers denk ik ook direct weer een stuk vrolijker.  8 juli 2015

  Fijn die geekmodus van jou, handige tips! Zelf ben ik nog niet zo lang overgestapt van een iPhone 4 naar 6 en ik ben er helemaal blij mee, behalve met de batterij. Die is zo snel leeg! Maar misschien gaat dit wel een goeie oplossing zijn, dankjewel.  8 juli 2015

  Wat een handige tip! Ik ga dat ook eens even instellen :)  8 juli 2015

  Ah super slim! Ik ga dit zeker doen haha!  8 juli 2015

  Mijn top 3 is Facebook(37%), What’sapp (16%) & Begin-/toegangsscherm (15%). Vooral die laatste gaf mij even een ‘whatthefuck’momentje . Mijn apps zijn ook allemaal al bijna uitgeschakeld op verversen, op whatsapp, snapchat en nu.nl na. Ik denk er over een andere batterij in mijn iphone te zetten, maar ben bang dat het fout gaat en hem opblaas, hihi.  8 juli 2015

  Well.. dat wist ik al! Toch slurpt mn telefoon mn batterij leeg! Nog even volhouden en dan mag ik een nieuwe!  8 juli 2015

  De tips kende ik al maar wat een leuk artikel!  8 juli 2015

  Ik had dit al vanaf het begin uit staan maar alsnog gaat de batterij van mijn Iphone ontzettend snel leeg!  8 juli 2015

  Handige tip! Mijn samsung galaxy s5 gaat meestal wel twee dagen goed mee. En tussendoor zet ik ook vaak even mijn internet uit, als ik weet dat ik er toch een tijdje niet op kan kijken. Scheelt echt! En bij mijn telefoon is dat in 1 veeg geregeld haha. X  8 juli 2015

  wat handig maar bij mij is whatsapp 30% en facebook 15% en snapchat 10% wel benieuwd waarop ze dat hebben gebaseerd dan haha  8 juli 2015

  Handig. Ik doe de heledag met mijn batterij en dan laat ik hem snachts op.  8 juli 2015

  Ik heb dat ook al maanden uit staan, ideaal. Wat nog meer heel erg veel scheelt is dat ik tegenwoordig mobiele data uit heb staan als ik thuis ben of op school. In principe heb ik thuis en op school gewoon wifi, maar vaak gaat ie af en toe toch over op 3g, terwijl er wel gewoon wifi is. Nu ‘mag’ mn mobiel niet op 3g als ik mobiele data uit heb staan en gebruikt ie voor de volle 100% wifi. Batterij gaat twee keer zo lang mee sinds ik dat gedaan heb :)  8 juli 2015

  Handige tip, mijn batterwij gaat gek genoeg precies lang genoeg mee. Wanneer ik naar bed ga zit hij rond de 5% en dan is het ook wel mooi geweest hah.  8 juli 2015

  Wat handig! Ik heb mijn iPhone nu drie jaar en ik merk dat dan de batterij ook drastisch gauw omlaag gaat. Ik haal niet eens de 12 uur tegenwoordig! Ik ga sowieso je tip uitvoeren, hoop dat het iets scheelt :).  8 juli 2015

  Sinds ik een Samsung Galaxy S4 heb gaat mijn batterij makkelijk een dag mee. Mijn telefoon heeft een spaarstand, super handig. :)

  Nog een tip om je batterij langer mee te laten gaan: je beeldscherm niet zo fel zetten :)  8 juli 2015

  en als je hem laadt zet je hem op airplane mode – dan laadt hij drie keer zo snel!  8 juli 2015

  Oh wat een handige tip, bedankt! :D  8 juli 2015

  Heel herkenbaar probleem. Om het enigzins te voorkomen sluit ik alle apps af op het moment dat ik mijn telefoon weg leg. Daarnaast heb ik ook standaard een oplader in mijn tas, zodat ik de telefoon kan opladen indien nodig.  8 juli 2015

  Handige tips! Ik sluit altijd alle apps las ik er klaar mee ben, scheelt ook een heleboel :)


  Laura*

  8 juli 2015

  Wat een handige tip!
  Ik kan het alleen niet vinden bij mijn instellingen…
  Heb ook een android, samsung young  8 juli 2015

  Goeie tip! Ik ging kijken en had hem nog aanstaan dus heb hem net direct uitgezet :)  8 juli 2015

  Wat een goede tip! Ik heb sinds kort ook een iPhone en de batterij is na een half jaar ongeveer nog steeds best oke, maar ik merk wel verschil met de HTC dat de iPhone inderdaad sneller last krijgt van dat de batterij achteruit gaat! Ik heb het meteen toegepast en ik ga het uitproberen. Ook leuk om te zien welke apps nou voor zorgen dat je batterij het snelste leeg gaat, bij mij is het messenger, whatsapp en safari, maar dat had ik wel verwacht haha!  8 juli 2015

  Fijne tip! Ik kan het alleen niet vinden op mijn mobiel… Ik heb een huawai Y300
  x  8 juli 2015

  Ik krijg binnenkort een iPhone dus bedankt voor het delen :)  8 juli 2015

  Wat een handige tip! Dankjewel! Heel fijn nu je in de zomer vaak ook hele dagen van huis (buiten) bent!  8 juli 2015

  Femke, thanks! Ik heb echt altijd het probleem met mijn oplader, het duurt lang om hem op te laden en ik moet hem echt drie keer per dag opladen (WHOOPS!). Mijn top 3 apps die het meeste energie opslurpen zijn 1. Wattpad 2. Whatsapp 3. Foto’s

  Haha, ik had het kunnen weten. In ieder geval, bedankt!

  Love you,
  Mirthe  8 juli 2015

  Thank you! Ik heb hem natuurlijk direct ook even op uit gezet (had dit al bij losse apps ingesteld, maar dit is veel makkelijker!) en ben benieuwd of ik nu langer dan een dag met mijn Batterij doe :)


  Ilse

  8 juli 2015

  Handige tips, ik heb een speciale batterij-app op mijn telefoon en apps na gebruik gelijk sluiten.  8 juli 2015

  Handige tips :) Nou gaat mijn mobiel gewoon een dag mee als ik niks geks doe :) Zodra de batterij een beetje dood gaat, ga ik deze tips zeker gebruiken :D  8 juli 2015

  Ik ben een geek en wist dit al, hihi. Maar eigenlijk doe ik er niks mee, hahaha. Mijn telefoon gaat makkelijk een dag mee, tenzij ik veel filmpjes zit te kijken of iets dergelijks. Maar mocht mijn batterij wat minder gaan worden (en dat gaat gegarandeerd gebeuren voordat ik weer een andere uit mag zoeken), dan kan ik altijd nog actie ondernemen. En anders hebben we altijd nog die handige power banks. ;)


  Marrit

  8 juli 2015

  De batterij gaat er bij mij aan door Spider te spelen. HAHA
  Ik heb trouwens ook android maar kon niks geen batterij vinden, zal vast aan HTC liggen.  8 juli 2015

  Ideaal! Ik ga eens kijken of ik deze instelling aan heb staan.  9 juli 2015

  Handig artikel, thanks! Bij mij verbruikt Facebook en Instagram juist het meest batterij.  9 juli 2015

  Ik heb het gelijk gedaan dankjewel voor het delen!  9 juli 2015

  Ik heb het meteen gisteren ingesteld en gekeken of het echt zou werken. Ik heb mijn telefoon nog niet opgeladen en hij is nu nog 50% terwijl ik normaal mijn telefoon elke avond of zelfs al eerder op de avond aan de lader moest hangen. Het werkt dus echt!  9 juli 2015

  Wat een handige tips. Ik heb er enkele meteen toegepast!  9 juli 2015

  Held! Ik heb het gelijk aangepast in mijn instellingen. Thank you!  10 juli 2015

  Wat een goede tip! Voor mij is het Breeze, Whatsapp en Facebook. We zitten veel te veel op onze telefoon he haha…  13 juli 2015

  Enorm handig artikel, dank je! Ik heb ongeveer anderhalve week geleden een nieuwe smartphone aangeschaft (Sony Xpera E4G) en ik merkte dat hij ook echt snel opging. Oke, de eerste dagen kwam het door mijn gepruts (de wondere wereld van sociale media) en daarna probeerde ik het door WIFI uit te schakelen en zo lukte het wel. Of course, WIFI uitschakelen is niet altijd een optie dus ik kreeg een tip van mijn smartphone zelf, namelijk de STAMINA-modus. Dit zorgt ervoor dat je batterij langer meegaat en je hebt ook een optie ULTRA STAMINA modus, wat alleen de basisfunctie laat aanstaan (bellen en smsen). Er zijn ook nog wat extra opties bij beide modussen, dus ik heb wat liggen zoeken en prutsen en heb nu wel een iets minder batterij verbruik. Ik weet niet of dit alleen bij Sony is of ook bij andere merken, maar het is wel een Android systeem dus misschien is dit ook bij andere. Liefs! x  30 september 2015

  6YHepS Thanks for another wonderful article. Where else could anybody get that type of info in such an ideal way of writing? I ave a presentation next week, and I am on the look for such information.  10 maart 2016

  Mooi artikel en ongetwijfeld een goede tip voor de meesten! Helaas werkt het niet bij mij… Ik heb alle mogelijke tips, die ik tot nu toe op het internet vond, uitgeprobeerd. Helaas met geen resultaat. Ik heb een iPhone 5 en de batterij is eigenlijk zo goed als leeg tegen de middag… Dan moet je nog weten dat ik hem amper gebruik eigenlijk. Best vervelend!  19 maart 2017

  Magnificent site. Plenty of useful info here. I’m sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And obviously, thank you to your effort!