De allermooiste boekverfilmingen die je móét zien -
02/08/2015


Boekverfilmingen
Boeken en films. Twee absolute favorieten. En wat als een boek wordt verfilmd? Dat is natuurlijk helemaal één groot feest. Ik zette mijn favoriete boekverfilmingen op een rijtje. Van intense dramafilms tot hilarische komedies. Zit je klaar?

Forrest Gump
Dit is één van de beste films óóit gemaakt. Alle belangrijke momenten uit de wereldgeschiedenis zijn in deze film verweven met het leven van de ietwat dommige, maar dappere Forrest Gump. Ik geloof dat ik deze film wel tientallen keren heb gezien. Tom Hanks vertolkt met verve de hoofdrol en het heeft naast heel veel serieuze aspecten ook nog genoeg ruimte voor humor. Vergeet ook niet te blijven zitten voor de prachtige soundtrack. En de quote “Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.” boven je bed te hangen.
Forrest Gump

The Book Thief
Films over de tweede wereldoorlog vind ik altijd enorm interessant. Ook The Book Thief speelt zich af ten tijden van deze gruwelijke tijd en gaat over de wees Liesel die wordt ondergebracht bij een Duitse familie, waar ook een Joodse man zich verschuilt. In het huis van een hoge pief ontdekt Liesel een bibliotheek, waarvan ze steeds een nieuw boek pikt. Het klinkt als een suf verhaal, maar ik vond de film echt heel mooi.
the book thief

Life of Pi
Tijdens één van de eerste scènes van deze film snakte ik naar adem. “DAAR. BEN. IK. GEWEEST!,” fluisterde ik te midden van de bioscoop enthousiast tegen mijn vriend terwijl ik in zijn arm porde. Ik herkende de grote gele poort van de dierentuin in Pondicherry waar ik zelf enkele jaren geleden ook heb gestaan. Bizár! Afin, terug naar de film. Hoewel ik me heb laten vertellen dat het boek enorm langdradig is, vond ik de film heel sterk in elkaar zitten. Vooral visueel gezien. De meest indrukwekkende scène vond ik degene met de walvis. Meer zeg ik niet.
life of pi
Harry Potter
Ik ben ervan overtuigd dat jullie allemaal weleens de Harry Potter-reeks hebben gezien. Al is het slechts één van de zeven delen. In dit geval kan ik je (mocht je dit om wat voor reden niet hebben gedaan) enórm aanbevelen om ook de boeken te lezen. Deze zijn zó mooi geschreven. Ook staat er veel informatie in waar ze in de film geen ruimte meer voor hadden, maar wat wel veel toevoegt aan het verhaal.
harry potter
The Devil Wears Prada
Om de één of andere reden kwam ik niet door het boek héén. De film? Fantástisch! Misschien komt het door de fantástische actrices die de hoofdrollen vertolken: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt…. Tja. Wat wil je nog meer? Ook deze film heb ik werkelijk grijs gedraaid.
the devil wears prada

If I Stay
Mijn vriend kon ik niet overtuigen om deze film met mij te kijken, en zo heb ik deze film uiteindelijk midden in de nacht gekeken toen ik niet kon slapen vanwege mijn blaasontsteking. Ondanks dat ik ‘m om de 10 minuten stop moest zetten omdat ik naar de wc moest, vond ik de film werkelijk prachtig. Het gaat over de 17-jarige Mia (Chloë Moretz!) dat in een coma raakt en een ‘out of body’-experience heeft nadat zij en haar familie betrokken zijn bij een tragisch auto-ongeluk. Opgelet: houd uw zakdoekjes gereed.
if i stay

Paper Towns
Menig boekenliefhebber zal in janken uitbarsten na deze bekentenis, maar: ik heb nog nooit een boek van John Green gelezen. Ik weet het. Schande! Op de één of andere reden kan ik mezelf er nooit toe zetten om één van zijn werken erbij te pakken. Zijn nieuwste boekverfilming? Paper Towns. Nú in de bioscoop.
paper townsThe Hunger Games
Ook deze boekverfilming heeft geen introductie meer nodig. Wat ik knap vind aan deze boekverfilming: het wordt steeds beter en beter. Vaak denk je bij een vervolg op een eerste film: “Erm… Doe maar niet. Je had het beter bij één film kunnen laten.” Hoewel dat in het geval van The Hunger Games-reeks ook eigenlijk onmogelijk is, weten ze de spanning er ook goed in te houden. 18 november staat al omcirkeld in mijn agenda. #teamGale
the hunger games

Wat is jullie favoriete boekverfilming? Hebben jullie van alle films ook daadwerkelijk het boek gelezen?



24 reacties


    2 augustus 2015

    Oeh dat zijn een hoop films die ik nog niet eens heb gezien! Ik heb weer wat te doen de aankomende weken :) Paper towns & if i stay wil ik zeker nog zien. Qua boeken heb ik alleen the hunger games gelezen. En natuurlijk 50 shades, haha.



    2 augustus 2015

    Oh, heel erg dit, maar ik heb de Hunger Games dus nog nooit gelezen. Ik ben er een paar keer in begonnen en heb het toen snel weer dichtgedaan. Ik kwam er gewoon niet doorheen. Maar, deel twee heb ik gezien! (Onder dwang bij Nederlands, voor een filmverslag.) Al vond ik dat ook saai, omdat ik dus heel het verhaal niet ken en dan bij deel twee begin.
    Oh en begin alsjeblieft niét in Paper Towns, ik vond dat boek echt verschrikkelijk. Will Grayson, Will Grayson en Looking for Alaska zijn mijn favorieten van John Green.



    2 augustus 2015

    Ik vind Lord of the Rings nog steeds een prima verfilming van het boek. Tuurlijk er zijn wel concessies gedaan voor het grote publiek maar nog steeds, chapeau (wappert enthousiast met beatrix handje en mompelt nog eens “chapeau”)



    2 augustus 2015

    The Book Thief, If I Say en Paper Towns moet ik nog kijken. The Hunger Games is by far mijn favoriete boekverfilming, ik kan niet wachten op het nieuwste deel..nog maar een paar maanden!



    2 augustus 2015

    Ik ben het zo eens met dit lijstje. Ik wil life of pi en the book thief nog kijken. Al ben ik het niet helemaal eens met the hunger games, ik vond het derde boek echt tegenvallen dus heb de derde film ook niet gekeken. -Kruipt bang weg voor boze fans-



    2 augustus 2015

    Ik ben echt een Harry Potter nerd <3 Ik heb de Engelse boeken, de Nederlandse boeken, de Engelse luisterboeken en alle dvds. Bovendien ben ik ook naar de studio's in Engeland geweest! Misschien ga ik vanavond weer kijken *nerd mode on* :') Devil Wears Prada is inderdaad fantaaaastisch! Hunger Games vind ik met de film wel beter worden :-) The Book Thief klinkt overigens ook wel heel erg mooi, hoewel ik het niet zo heb op films over de oorlog :-)



    2 augustus 2015

    Leuk artikel! Ik heb echt zin om een Harry Potter marathon te houden, haha.



    2 augustus 2015

    Goede tips, ik hou van The Devil Wears Prada, ik kan hem echt wel elke week kijken!



    2 augustus 2015

    Behalve Paper Towns heb ik alle films al gezien en ik kan alleen maar bevestigen dat je een goede selectie hebt gemaakt :-)



    2 augustus 2015

    If is stay vond ik ook onwijs mooi!

    X



    2 augustus 2015

    Ik heb If i stay recentelijk gezien en wat een mooie film was dat zeg! Ik heb echt keihard zitten janken! Ik wist niet dat het een boekverfilming was! Heb ik nog wat om naar uit te kijken!



    2 augustus 2015

    Ik heb ook nog nooit een boek gelezen van John Green :p Ik ben wel benieuwd naar ‘Paper Towns’, natuurlijk omdat Cara meespeelt :D Xx



    2 augustus 2015

    Leuke gifjes erbij! Ik heb ze bijna allemaal gezien maar ik wil paper towns nog graag zien!



    2 augustus 2015

    Life of Pi is een prachtige verfilming, ik was meteen verliefd :)



    2 augustus 2015

    Paper towns heb ik in Brazilië in de bioscoop gezien. Mooie boodschap zit daar in :)



    2 augustus 2015

    Leuk artikel! Ik vind vooral The Devil Wears Prada, Harry Potter en Paper Towns (deze week gezien) heel erg leuk! Ik heb ook Life of Pi, Forrest Gump en If i stay gezien. Ik ben een tikkeltje teleurgesteld in deze films, ik vind Forrest Gump zelfs best wel saai haha en van Life of Pi en If I Stay had ik zoveel verwacht dat ze een beetje tegenvielen, maar ik vind dit geen slechte films! Ik ben nu wel benieuwd naar The Book Thief, terwijl ik niet zo van 2e wereldoorlog films hou klinkt deze toch wel goed en ik moet ook nog steeds The Hunger Games zien, shame on me!
    De leukste boekverfilmingen die ik er nog aan toe wil voegen zijn alle films van Nicholas Sparks, zijn films zijn echt geweldig en ik vind de boekverfilmingen van Carry Slee ook heel erg leuk! En ohja: the fault in our stars moet iedereen ook echt een keer gezien hebben!



    2 augustus 2015

    Ja The Bookthief! Geweldig boek en een prachtige film! En ook If I stay, Harry Potter, Life of Pi, The Hunger Games, stuk voor stuk pracht films! Dankzij dit blogje voel ik nu een plotselinge drang om op de bank te ploffen en ze stuk voor stuk te kijken! xx



    3 augustus 2015

    Ik had het zelfde bij The Devil Wears Prada, ik kwam maar niet door ‘t boek heen. Ik vind het ook wel meer een verhaal voor een heerlijke film, haha. X



    3 augustus 2015

    If I stay vond ik ook heel mooi! Ben nu vooral benieuwd naar de film Paper Towns. Eerst maar even het boek stelen van mijn broertje ;)



    4 augustus 2015

    Ik heb zoveel gehuild bij If I Stay, haha verschrikkelijk. Ik ben heel benieuwd naar Paper Towns. x



    6 augustus 2015

    THG, HP en TDWP – het waren te lange namen haha – zijn echt geweldig!



    14 augustus 2015

    Leuk overzicht! The Devil Wears Prada heb ik de film gezien, het boek staat op mijn to read lijstje al een hele tijd maar ik heb hem nog altijd niet aangeschaft :/ The Book Thief lijkt me geweldig en zou ik graag willen lezen en zien, net zoals Paper Towns (mijn bestie heeft het boek onlangs gelezen en was er lovend over!) :) Liefs! x



    30 september 2015

    OBAHaU Just Browsing While I was surfing today I saw a great post concerning



    1 oktober 2015

    I simply want to say I am just all new to blogging and site-building and seriously liked you’re web page. Likely I’m planning to bookmark your blog . You definitely have excellent article content. Thanks a bunch for revealing your website page.