How-to: Je overal thuis voelen -
07/09/2015


Je overal thuis voelen
“Zullen we naar huis gaan?’, is één van de uitspraken waarmee ik mijn reisgezelschap altijd verwar. Wanneer ik op reis ben voel ik me ontzettend snel ergens op mijn gemak. In mijn enthousiasme
 doop ik mijn verblijfsplek dan ook binnen enkele minuten om tot ‘mijn thuis’. Heb jij altijd iets meer moeite om te wennen aan je internationale stek? Ik deel mijn tips.

Verwijs naar je verblijfsplek als je ‘huis’
Eigenlijk ben ik zo gek nog niet. Door naar je hotel te verwijzen als ‘huis’ creëer je voor jezelf automatisch dat gevoel van ‘veilige thuishaven’. Ook al is je tijdelijke huis slechts ter grootte van één ieniemienie hotelkamer of moet je je slaapruimte delen met 8 anderen. Verwijs naar die overige toeristen als je (verstrooide) roomies en die vervallen hostel voelt opeens een stuk huiselijker.

Neem persoonlijke spullen mee
Oké. Als je slechts een week naar Spanje gaat is het misschien ietwat overdreven om een tiental fotolijstjes mee te nemen. Toch kan het enorm helpen om persoonlijke spullen mee te nemen, wanneer je op reis gaat. Dit hoeven overigens niet per se foto’s te zijn, maar dit kan natuurlijk ook een vaasje zijn die je normaal altijd op je nachtkastje hebt staan. Of zelfs je eigen dekbedovertrek. Dit soort ‘kleine’ dingen laat je internationale crib meteen iets meer voelen zoals thuis.

Stort je op je favoriete eten
Wanneer ik in een ver oord ben, betrap ik mezelf er altijd op dat ik (indien de mogelijkheid zich voordoet) ik toch even een pot pindakaas koop. Dit is in Nederland immers ook een belangrijk onderdeel van mijn ochtendritueel. Wanneer ik voor langere tijd in het buitenland ben vind ik het dan ook fijn om deze traditie voort te zetten. Vooral op dagen dat ik té veel nieuwe indrukken krijg en gewoonweg een soort van cultuurbreak nodig heb. Dat is meteen één prikkel minder die ik die dag hoef te verwerken.

Plan een rustdag in
Vaak krijg je pas écht last van heimwee als je voor langere tijd weg bent. In dit geval heb je dus ook genoeg ruimte om een rustdag voor jezelf in te plannen. Nee, dit betekent niet jezelf wentelen in het ‘missen’ maar vooral even datgene doen wat je thuis ook zou doen. Dus niet van hotspot naar hotspot rennen, maar gewoon even lekker op bed liggen met een kersverse aflevering van je favoriete serie. Hé, wat is nou 24 uur als je een maand (of vijf!) weg bent.

Voelen jullie je snel thuis wanneer jullie op reis gaan? Wat is jullie beste tip?



19 reacties


    7 september 2015

    Oh ja hoor, totaal geen probleem. Na één of twee dagen voel ik me altijd al helemaal thuis. Gewoon door heerlijk te relaxen en niks te moeten!



    7 september 2015

    Goede tips! Al merk ik dat ik me al wel snel ergens thuis voel. Op vakantie had ik de eerste dag al zo’n vertrouwd gevoel toen ik door een straat liep. Terwijl ik er nog nooit was geweest. Wel neem ik indien mogelijk een eigen kussentje mee. Doet me toch een beetje denken aan thuis en slaapt gewoon een stuk fijner :)



    7 september 2015

    Bij mij verschilt het heel erg! De ene keer voel ik me binnen no-time thuis, en de andere keer wil het na 2 weken nog niet wennen. Goede tips (vooral de pindakaas) :-)



    7 september 2015

    Bij mij is het vooral met wie ik ben of ik mij thuis voel of niet! Dan maakt het niet uit hoe lang ik weg ben, heimwee krijg ik niet haha.



    7 september 2015

    Als ik op vakantie ben, zeg ik altijd ‘gaan we zo naar huis?’ en dan zeg ik er altijd bij, ‘nee niet thuis, maar hier thuis’. hahah

    x



    7 september 2015

    Geen problemen mee! :-) Ik vind het heerlijk om te reizen en voel me gauw overal thuis. Zélfs in een hostel, haha! Voel jij je al thuis daar in Amerika? :’)



    7 september 2015

    Gelukkig heb ik hier (bijna) nooit last van! Ik noem alles al gauw “thuis” als ik op reis ben!



    7 september 2015

    Handige tips! superleuk dat je in NY bent :)



    7 september 2015

    Ik denk dat het ook vooral aan jezelf ligt. Ik voel me heel snel ergens thuis. Of het nou een vakantie is van drie weken of een stedentrip van 4 dagen.



    7 september 2015

    Heimwee naar huis heb ik niet zo snel, heimwee naar mijn vakantiebestemmingen wel!
    Hoewel ik gek ben op mijn eigen huisje vind ik mijn vakantiebestemmingen 9 van de 10 keer ook een huis.



    7 september 2015

    Als ik mijn eigen kamer heb voel ik me al heel snel thuis. Geen problemen mee gelukkig. Slapen in een hotel wil nog wel eens lastig zijn, maar dat is een ander verhaal ;)



    7 september 2015

    Ik voel me redelijk snel wel thuis, heb daar gelukkig niet zn moeite mee :)



    7 september 2015

    Goede tips! Ik pas ze namelijk ook zelf toe, hahahaha.Ik ben zelf al twee keer voor een langere tijd (éénmaal 6 maanden, éénmaal 7 maanden) in het buitenland gaan wonen. Ik noem mijn nieuwe huis ook altijd meteen ‘mijn huis’. Hoewel ik geen volledige dekbedset meesleur, neem ik wel altijd voor de eerste dagen mijn kussensloop mee waarop ik de nacht voor mijn vertrek heb geslapen. Ik vind het namelijk belangrijk om toch ergens een vertrouwde geur op te vangen.



    7 september 2015

    Ik heb wat meer moeite om bij andere plekken me thuis te voelen, als ik dan in me kamer ben dan denk ik echt JAH ben thuis



    30 september 2015

    TH8V4K Thanks a million and please carry on the gratifying work.



    30 september 2015

    IETFN2 Valuable information. Lucky me I found your web site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.



    30 september 2015

    WiEdwc This is one awesome article.Really looking forward to read more. Awesome.



    30 september 2015

    B5nQIc Really appreciate you sharing this blog.Much thanks again. Cool.



    30 september 2015

    AvW2H0 Terrific work! This is the type of information that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my website. Thanks =)