Deze onmisbare Wordpress plugins móét je installeren -
08/09/2015


Deze onmisbare WordPress plugins móét je installeren

Zoals jullie (al dan niet) weten, ben ik sinds begin dit jaar overgestapt op WordPress. Hoewel het op het begin toch wel een beetje wennen was, zag ik er uiteindelijk wel de voordelen van in. Voornamelijk vanwege de vele WordPress plugins, die mijn blog toch wel hebben verbeterd. Ik deel in deze post mijn favorieten.

Yoast
Grote kans dat je al eens van Yoast, want het is één van de populairste WordPress plugins onder gebruikers. Yoast helpt je de SEO van je blog te verbeteren door in real time tips te geven. Denk bijvoorbeeld aan het aantal woorden, het maken van een meta-omschrijving, het toevoegen van uitgaande links, enzovoorts. Op basis hiervan krijgt je artikel een kleurmarkering: rood (slecht), oranje (matig) en groen (goed). Uiteraard is het altijd mijn streven om voor een groen bolletje te gaan.

Comment Reply Notification
Het komt regelmatig voor dat er op mijn blog een vraag aan mij wordt gesteld. Om de ‘lezersvriendelijkheid’ te verbeteren, heb ik deze plugin geïnstalleerd. Deze plugin stuurt automatisch een mailtje naar de lezer(es) wanneer ik op zijn of haar vraag heb gereageerd. Zo hoeft degene die een vraag heeft gesteld op mijn blog niet meerdere keren haar browser te refreshen of ik al antwoord heb gegeven, en kan ik wanneer ik tijd heb in alle rust reageren.

Yet Another Related Post Plugin
Als je vrijwel iedere dag blogt, dan is het geen verrassing dat je door de jaren heen véél content creëert. Soms vind ik het dan ook heel zonde dat sommige posts na one day of fame voorgoed in de donkerste hoeken van het internet verdwijnen. Deze plugin helpt dit probleem een beetje op te lossen. Wanneer ik een nieuwe post publiceer komen onderaan het artikel, gebaseerd op keywords, gerelateerde posts te staan die ik eerder heb geschreven. Zo blijven ook deze artikelen nog een beetje in de spotlights.

WPTouch Mobile Plugin
Hoewel het grootste gros van mijn bezoekers nog steeds via de desktop mijn blog bezoekt, vindt er toch een verschuiving plaats. Immers lees ik zelf ook vaak vele blogs vanaf mijn mobiel, wanneer ik bijvoorbeeld in de trein zit. Deze plugin optimaliseert de mobiele versie van je blog, zodat het er niet alleen clean uitziet maar dat er ook reacties kunnen worden achtergelaten. Een enorme verbetering.

Natuurlijk maak ik ook gebruik van Akismet (anti-spam), Jetpack en het Google Analytics Dashboard, maar de specificties van deze  plugins zijn -net als Yoast- al helemaal uitgekauwd op andere blogs.

Welke Worpress plugins zijn jullie favoriet?

Categorie: Overig
Tags: ,


34 reacties


    8 september 2015

    Ik ken en heb ze allemaal. Alleen voor Another chapter gebruik ik die laatste niet. Mijn layout maakt een mobiele versie zelf :)



    8 september 2015

    Ahh yes.. die comment reply notification was ik al aan het zoeken maar ik wist niet wat voor plugin ervoor was! Die ga ik meteen installeren :-)!



    8 september 2015

    Bedankt! Wij hebben een beginnende blog en wisten dit nog niet! Xx



    8 september 2015

    Super handig. Ik ga eens kijken welke plugins ik eigenlijk wel en niet gebruik



    8 september 2015

    Ik heb ze toevallig allemaal. Ze zijn idd heel handig!



    8 september 2015

    Handige tips! In ieder geval kan ik de comment reply notification goed gebruiken!



    8 september 2015

    fijn artikel! Handig dat je dit deelt!



    8 september 2015

    Ik heb er 2 :-) Die laatste ga ik even onthouden, gezien er bij mij wat probleempjes met mijn mobiele site zijn bij sommige mensen…



    8 september 2015

    Wat een handige plugin’s, ik heb ze allemaal geïnstalleerd.



    8 september 2015

    Ik gebruik zelf al een jaar Blogger, ik was al eens eerder overgestapt naar WordPress, maar vond Blogger uiteindelijk toch praktischer. Nu hoor ik telkens om mij heen dat ik beter voor WordPress kan gaan, dus die overstap ga ik binnenkort ook maar maken!



    8 september 2015

    Dankjewel voor het delen! Die comment reply notification heb ik gelijk gedownload (ik dacht dat dat wel automatisch ging, niet dus haha), net als Yoast!



    8 september 2015

    Nice! Ik heb ze allemaal behalve: Yet Another Related Post Plugin. Die ga ik nu downloaden. Thanks voor de tip!



    8 september 2015

    Ik heb zojuist de Comment Reply Notification geinstalleerd op mijn fotoblog. Thanks voor de tips!



    8 september 2015

    Wauw super handig! Thanks, precies wat ik nodig hebt! De laatste dagen ben ik al flink aan het uitbouwen met mijn blog. Geniet van NY! Liefs, Denise.



    8 september 2015

    Ahw, dit artikel komt als geroepen aangezien ik nét ben overgestapt naar WordPress! Ik heb meteen even de Comment Reply Notification plugin geïnstalleerd! :)



    8 september 2015

    Dank hier heb ik zeker wat aan! Sommige plugins gebruikte ik nog niet!



    8 september 2015

    Hi Denise,

    Super handig! Die ‘related post’ geeft bij ons alleen geen afbeeldingen weer. Maar misschien doen wij wel iets verkeerds. Die mobiele plugin hadden wij ook nog niet, top!

    X



    8 september 2015

    Die comment reply notification is dat ook voor blogger?


    Femke - Youniqueblog

    8 september 2015

    Zover ik weet zijn dit alleen maar plug-ins voor WordPress!



    8 september 2015

    Ik codeer de related posts en mobiele versies in mijn eigen thema’s zelf dus daar heb ik geen plugin voor nodig. Scheelt weer wat laadtijd qua plugins.
    Vind jou lijstje voor een beginnende blogger heel goed alleen jammer dat iedereen nu standaard dezelfde plugins promoot, terwijl er zoveel zijn.



    8 september 2015

    Die comment reply notification ga ik straks ook ff installeren! Verder heb ik het al redelijk hetzelfde!



    8 september 2015

    Deze WPTouch Mobile Plugin is echt een toevoeging aan de meeste blogs, met name verbetert het sterk de mogelijkheid om te kunnen reageren op blogs en zodoende de online vindbaarheid. Leuk artikel!



    8 september 2015

    Ik heb dezelfde plugins en ze werken écht top. Verder heb ik ook nog een plugin die automatisch mijn artikelen op social media plaatst. Alleen de WPTouch Mobile Plugin heb ik niet, omdat mijn website helemaal responsive is en mijn vriend dat allemaal heeft ingebouwd. Super handig. :)



    8 september 2015

    Ik gebruik zelf blogger, ben ook nog maar net begonnen met bloggen, maar waarom ben je eigenlijk overgestapt naar WordPress? xx


    Femke - Youniqueblog

    8 september 2015

    Omdat het veel meer mogelijkheden biedt om je blog uit te bouwen! Op het begin hield ik ook stug vast aan Blogger, alleen is WordPress sterker in o.a. het versterken van je SEO :-)



    8 september 2015

    Mijn favoriet is CommentLuv. Als iemand reageert op mijn blog, verschijnt onder die reactie de naam van en de link naar het laatst geschreven blogbericht van die persoon.



    8 september 2015

    Commentluv vind ik inderdaad ook een goede, zoals Laura zegt :) krijgt degene die reageert toch een beetje exposure!



    8 september 2015

    Bedankt voor de tips! Ik ga morgen gelijk de Comment Replay Notification installeren! :-)



    10 september 2015

    Wat een leuke plugins, Ik vind Yet Another Related Post Plugin goed uitzien maar op een of andere manier laat die geen afbeeldingen zien bij mij.



    10 september 2015

    Dit zijn inderdaad hele fijne plugins. Ik gebruik ze allemaal, behalve diegene voor de mobiele lay-out. Mijn website heeft namelijk een eigen mobiele lay-out. x



    1 oktober 2015

    I just want to tell you that I am all new to weblog and actually loved this blog. Probably I’m likely to bookmark your blog . You absolutely have perfect well written articles. Bless you for sharing your webpage.



    23 november 2015

    Super handig, een paar kende ik al. Die laatste ga ik zeker eens bekijken.



    23 november 2015

    Handig ! Hier kan ik wat mee :)



    23 november 2015

    De meeste plug-ins die je hierboven noemt gebruik ik ook, behalve dan die voor een betere mobiele versie want mijn blog is responsive. Goede tips!