Mijn favoriete apps om foto’s te bewerken -
02/10/2015


favoriete apps om foto’s te bewerken
Misschien dat jullie dit verrast, maar ik ben niet het type dat bij iedere gelegenheid naar haar telefoon grijpt. Wanneer ik uit eten ga hoeft er niet per se een foto gemaakt te worden van mijn avondmaal, en ook zie ik een dagelijkse selfie niet zo zitten. Toch vind ik het belangrijk dat de foto’s die ik maak (en deel) wel mooi zijn. Al dan niet met een beetje hulp van photoshop. Dit zijn mijn favoriete apps om foto’s te bewerken
.

Afterlight
Hoewel de rest van de apps in deze lijst in willekeurige volgorde zijn gezet, verdient Afterlight toch wel een plek bovenaan. Als je meerdere posts over favoriete apps hebt gelezen, dan heb je deze app vast al eens voorbij zien komen. Het is een favoriet onder bloggers en niet zonder reden. Deze mobiele photoshop biedt een scala aan bewerkingsopties. Voor het mooiste effect speel ik puur en alleen met de belichting en het contrast. Aanrader!
(€0,99, gratis voor Android en iOS)

Picfx 
Hoewel ik filters in principe heb afgezworen, kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om deze app van mijn mobiel te verwijderen. Deze app staat namelijk ramvol niet-cliché mooie filters. Van een subtiele overlay tot mooie frames. Mijn favoriete filters staan in de PFX Film-sectie: ‘PFX 5’ en ‘PFX 15’ geven met één enkele tap je kiekjes een lichtere uitstraling. En jullie weten hoe dol ik ben op lichte foto’s.
(€1,99, Android en iOS)

A Beautiful Mess + DoodleSnap
De app van A Beautiful Mess is de plek voor leuke plaatjes met een knipoog. Je kan je foto niet alleen te lijf gaan met een (intense!) filter, maar ook grappige doodles en leuke shout-outs aan je shot toevoegen. Heel verslavend om te doen. In hetzelfde rijtje valt natuurlijk mijn nieuwe aanwinst DoodleSnap, welke volledig is toegewijd aan het toevoegen van doodles. Héél leuk.
(A Beautiful Mess: €0,89, Android en iOS. DoodleSnap: gratis, Android en iOS)

Party, Party!
Deze app gebruik ik echt te weinig, maar als ik er tijd voor vrijmaak beleef ik er zóveel plezier aan. Ook deze app is afkomstig van de makers achter een A Beautiful Mess. Deze mobiele photobooth is té leuk voor een mini-shoot met vriendinnen, maar je kan ook een gif’je maken van al bestaande shots in je mobiele fotoalbum. Een uitgebreide review, lees je hier.
(€0,89, Android en iOS)

InstaFit 
Hoewel ik sinds kort de standaardinstellingen van mijn mobiel heb ingesteld om vierkante foto’s te maken, was het ‘vroeger’ een eeuwig gevecht om ze in dat welbekende Instagram-frame te passen. Het was de kleuterschool, all over again. InstaFit heeft me hier enórm bij geholpen, omdat je hiermee ook rechthoekige foto’s in een vierkantje kan passen. Yay!
(gratis, Android en iOS)

VSCOcam
Ook deze app gebruik ik helaas niet vaak meer. De reden? Ik dacht dat het een vereiste om de foto’s mét deze app te maken en ik niet even kiekjes uit mijn bestaande fotoalbum kon opduikelen. Gelukkig wezen jullie me erop dat dit dus wél mogelijk is. YAY!  De filters in deze app zijn namelijk ah-ma-zing. Niet overdreven en pixelig, maar een échte toevoeging qua belichting en/of ‘warmte’ van de foto. Goede reden dus om deze app weer aan mijn dagelijkse routine toe te voegen.
(€0,80, Android en iOS)

Wat zijn jullie favoriete apps om foto’s te bewerken?29 reacties


  2 oktober 2015

  Afterlight is geweldig! Dat is eigenlijk de enige die gebrui. Terwijl ik wel genoeg andere heb.  2 oktober 2015

  Hmm dat ging mis: die ik gebruik (moet daar staan ;))  2 oktober 2015

  VSCO cam vind ik erg fijn en overzichtelijk, vooral na de laatste update! Picfx heb ik ook maar gebruik ik zelden, de andere apps ken/ gebruik ik niet.  2 oktober 2015

  Ik heb alleen VSCO cam, maar de andere apps lijken me ook heel fijn!  2 oktober 2015

  Ik gebruik VSCO cam ook graag. Overigens heb ik niet wat jij zegt, ik kan nog altijd kiezen uit bestaande foto’s hoor! :D


  Femke - Youniqueblog

  2 oktober 2015

  Dit wist ik dus helemaal niet! Maar: YAY! Fijn dat ik het nu wel weet :-)  2 oktober 2015

  Klopt niet helemaal wat je zegt! Ik gebruik met heel veel plezier VSCOcam en je kan gewoon alle foto’s gebruiken! :) De app van ABM ken ik wel, maar de rest niet. Ik ga eens kijken!


  Femke - Youniqueblog

  2 oktober 2015

  Oh, wat stom! Dit wist ik dus helemaal niet… Thanks :-)  2 oktober 2015

  Ahh leuke tips! Ik weet inderdaad dat je van sommige heel erg fan bent! Zelf gebruik ik enkel en alleen VSCOcam (en PhotoGrid als ik eens een collage wil), want die heeft al alle supermooie filters :D. Je kan er overigens wel foto’s importeren hoor, gewoon op het +je bovenaan in de grid klikken :D! X


  Femke - Youniqueblog

  2 oktober 2015

  Oooo, dat wist ik helemaal niet. Wat stom!  2 oktober 2015

  Ik ben gek op VSCOcam :)  2 oktober 2015

  Ik vind VSCOcam en Afterlight beide erg fijn. Al kan ik bij VSCOcam ook gewoon foto’s uit mijn albums halen en deze bewerken.  2 oktober 2015

  Ik gebruik Afterlight, VSCOcam en soms Facetune. Toch bewerk ik mijn foto’s niet heel erg veel, vaak maak ik ze alleen wat lichter.  2 oktober 2015

  Ik kan wel kiezen bij VSCO uit mijn gemaakte foto’s? Ik gebruik daarnaast PicsArt, ook een fijne app.  2 oktober 2015

  Ik gebruik zelf altijd VSCOcam en Afterlight.  2 oktober 2015

  Wat leuk om te zien welke apps je gebruikt!  2 oktober 2015

  De app die ik eigenlijk alleen nog maar gebruik is VSCOcam en ik hoop dat hij ook heel snel beschikbaar wordt (gratis) voor online of macbook.  2 oktober 2015

  Ik gebruik zelf de app afterlight. Echt een ontzettend fijne app die op een natuurlijke manier een mooie touch geeft aan je foto’s. Bij veel apps is het zo dat, wanneer je de helderheid aanpast alles meteen heel overdreven wit wordt. Dat is bij deze app helemaal niet zo!  2 oktober 2015

  Ik vond alle bewerkingsmogelijkheden die al op mijn telefoon zitten eigenlijk al best uitgebreid haha :P Ik wist niet eens dat er ook apps waren om foto´s te bewerken op de mobiel. Die eerste spreekt me wel aan, misschien kan ik die eens uitproberen. Al gebruik ik maar heel zelden mobiele foto’s voor blogs.  2 oktober 2015

  Wat leuk om eens de bewerkings apps van iemand anders te zien! Ik ben altijd snel het overzichg kwijt en vind zo’n app vaak al gauw te veel opties hebben, dus gebruik ik al bijna 4 (!) jaar Aviary, doet het goed en is simpel :)  2 oktober 2015

  Oeh, deze ga ik zeker eens proberen. Ik bewerk mijn foto’s eigenlijk altijd met PhotoFiltre, maar de opties daarvan zijn lang niet altijd bevredigend dus met deze lijst kan ik even aan de slag!  2 oktober 2015

  Ik ben geloof ik de enige persoon op aarde die geen VSCOcam gebruikt. Ik vind de filters heel mooi, maar ik gebruik toch altijd hetzelfe filter en Picsart vind ik dan net iets fijner werken.  3 oktober 2015

  Fijn dat je deelt welke apps jij goed vindt voor het bewerken van foto’s, je hebt ieder geval altijd prachtige foto’s! Ik gebruik eigenlijk alleen VSCOcam, al lijkt afterlight me ook wel een goede, misschien dat ik die ook is ga proberen.  3 oktober 2015

  VSCO cam is echt zo’n fijne app! Maar hij is toch gratis?


  Femke - Youniqueblog

  3 oktober 2015

  Oh! Ik heb er destijds voor moeten betalen… :’)  4 oktober 2015

  Oehhh fijne tips! Ik ga er eens een aantal proberen. Doodlesnap had ik al en die is idd erg leuk. Thnx voor de tips! :D  4 oktober 2015

  Vsco cam is bij mij gewoon gratis hoor? (: Misschien is dat doordat jij hem uit de Apple Store hebt ofzo, bij Android is ‘ie volledig vrij! Ik gebruik eigenlijk enkel VSCO cam als ik mijn foto’s in zwart wit wil, haha. Voor de rest bewerk ik alles via Lightroom (ook foto’s van mijn mobiel zelf). (Tenzij dat ik te lui ben, haha.)  12 oktober 2015

  Mextures, onwijs leuke app met allerlei special effects. Verder sluit ik me aan bij jouw lijst.


  Femke - Youniqueblog

  13 oktober 2015

  Oh nog nooit van gehoord! Wat een goede tip :-)