Dingen waar je als blogger in zou kunnen investeren -
30/11/2015


dingen waar je als blogger in zou kunnen investeren header

Onder het mom: ‘dingen die je op je verlanglijstje zou kunnen zetten’, leek het mij wel leuk om een aantal goede bloginvesteringen op een rij te zetten. Tenminste, als je eens iets anders voor Sinterklaas/Kerst wil vragen dan kaarsen of parfum (hoewel: ook héél leuk!). Dit zijn een aantal dingen waar je als blogger in zou kunnen investeren. 

Een eigen domein
Als bloggen echt puur je hobby is dan is het natuurlijk niet noodzakelijk, maar… Mooi staat het wel: een eigen domein. Dus niet een .blogspot.com of .wordpress.com, maar gewoon alleen ‘.com’ of ‘.nl’. Zo heette mijn blog voorheen: youniqueblog.blogspot.com. Ja. Zie dat maar in te passen op een visitekaartje. Om deze reden wilde ik mijn blog eigenlijk inkorten tot Younique.nl, al bleek deze domeinnaam bezet door een soort praktijk voor lifecoaches. Typisch. Via Hostnet koos ik daarom voor de domeinnaam YouniqueBlog.nl. En tja… Dat bekt al een stuk makkelijker dan voorheen.

Studiolampen
Oké. Misschien een beetje hypocriet om studiolampen aan te raden gezien ik ze zelf niet gebruik. Mijn kamer is immers héél licht waardoor het overbodig is om extra lampen te gebruiken. Toch hoor ik hier altijd wel héél veel goede dingen van andere bloggers over. Als je bijvoorbeeld in een donkere ruimte woont óf niet de mogelijkheid hebt om overdag foto’s te maken, dan is dit een héél slim alternatief. Je hoeft natuurlijk ook niet meteen gigantische lampen te kopen. Een simpele, compacte softbox kan ook al héél behulpzaam zijn.

Een cameralens
Hoewel ik aanvankelijk altijd fotografeerde met de lens die standaard bij mijn Canon eos 600D werd geleverd, werd ik al snel verliefd op de EF 50MM F1.8 II. Wat een fantastisch fijne lens is dat zeg. Door de verandering in brandpunt hoef ik voor mijn gevoel veel minder moeite te doen om een mooie foto te maken. Daarnaast vind ik deze lens ook bij uitermate geschikt voor portretfotografie. Kortom: een lens die ik iedere blogger zou kunnen aanraden.

Webdesign
Toen ik begon met bloggen vond ik het onzin om voor een blogdesign te betalen, maar de afgelopen jaren ben ik er steeds meer de waarde van gaan inzien. Zeker omdat ik een ware ramp ben met HTML. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in contact met Angelina van Eunoia Studio, wie de afgelopen jaren tot twee keer toe verantwoordelijk is geweest voor het design van mijn blog. En daarnaast ook nog een vrolijk nieuw logo voor dit blog heeft ontworpen (CONFETTI!). Echt de investering waard.

Waar zouden jullie in investeren als blogger?



39 reacties


    30 november 2015

    het zijn handige tips!



    30 november 2015

    Sinds een paar weken heb ik een lightbox, maar voor veel dingen is hij net te klein. Op mijn verlanglijstje staat dus een grotere van ongeveer 60 bij 60 of 80 bij 80. Als het kan met lampen, maar die zijn duur!!!



    30 november 2015

    Ik zou nog wel een beter statief willen hebben. Ik heb nu een tafelstatief wat voor nu prima werkt maar een groter statief geeft mij denk ik iets meer vrijheid. Ik ga mij daar binnenkort toch even in verdiepen.



    30 november 2015

    Zeker een goede tip. Ik overweeg af en toe een studiolamp te kopen. Al redt ik nog steeds met natuurlijk licht tot nu toe. Webdesign doe ik ook niet. Ik doe alles zelf. Ik ben best tevreden, maar ik snap wat je bedoelt. De kleur op je blog ziet er ook heel erg leuk uit.



    30 november 2015

    Handige tips! Studiolampen heb ik gehad, maar ik vind het zoveel gedoe en ook veel ruimte innemen haha. De rest ben ik het heel erg mee eens! Zeker een goede lens maakt heel veel verschil voor je foto’s! X



    30 november 2015

    Leuk geschreven lijstje! Ik heb een aantal jaren zonder domein geblogt omdat ik altijd gewoon dacht dat het een hobby was maar de laatste tijd kreeg ik zoveel enthousiaste en motiverende reacties over mijn blog dat ik besloot ook te gaan voor een domein en over te stappen naar WordPress! Dat was nogal wat, maar ben blij dat ik het heb gedaan haha :)



    30 november 2015

    Dat is zeker handig! Ik wil nog investeren in een goede camera en een logo.



    30 november 2015

    Ik ben het helemaal met je eens! Ik heb inderdaad ook geen studio lampen omdat het nog niet nodig is en ik wil heel graag een 50mm lens aanschaffen!



    30 november 2015

    Fijne tips! Ik ben zelf eigenlijk heel snel naar een eigen domein gegaan, omdat het inderdaad mooier staat, maar ik denk dat je dan wel zeker moet zijn dat je blijft bloggen (voor in ieder geval zolang je dat domein hebt). Softboxen vind ik ook erg handig, dat kan echt het verschil maken op sombere dagen!



    30 november 2015

    Superhandig artikel. Ik fotografeer op dit moment heel erg weinig, maar ik wil er echt graag wat meer van leren dus daar zou ik zeker in willen investeren :) Verder zat ik er vroeger ook al over na te denken om een webdesign te laten maken, maar ik heb er nu eerst één gekocht via Etsy en die bevalt ook heel erg fijn. Wel zou ik het leuk vinden om een iets andere header te ontwerpen, maar daar heb ik echt onwijs weinig verstand van.



    30 november 2015

    Goede tips! Na 1 jaar ben ik pas een eigen domein gaan nemen en vind het ook veel professioneler staan. Een cameralens zou ik ook nog willen, gebruik op dit moment alleen nog de lens die standaard bij mijn Nikon kwam :)



    30 november 2015

    Ik ben de laatste tijd vaker aan het overwegen om studiolampen aan te schaffen. Nu met het grauwe weer zien mijn foto’s er niet zo top uit. Dat is wel jammer.



    30 november 2015

    Een goede camera is inderdaad heel erg handig. Staat ook nog op mijn lijstje als investering voor in de toekomst ;)



    30 november 2015

    Een eigen domein staat inderdaad hoog op mijn lijstje :) een goede camera met statief zou ik ook nog wel willen



    30 november 2015

    Wat een handige tips, Ik zit er ook over na te denken om een eigen domein aan te schaffen. Alleen ik moet even kijken hoe en wat. Ik zit er zeker over na te denken.



    30 november 2015

    Ik zou wel een paar lampen willen, want nu met dit druilerige weer is foto’s maken echt helemaal niet te doen. Liefs



    30 november 2015

    Dit zijn zeker must-haves! Wat ik zelf ook erg prettig vindt zijn Photoshop en Lightroom. Die laatste heb ik eigenlijk pas sinds kort in gebruik. In een mum van tijd voorzie je een serie foto’s van je eigen ‘sausje’, zo fijn! En een mag tijdsbesparing in vergelijking met Photoshop.
    – X Marloes



    30 november 2015

    Helemaal mee eens en met mijn kamer heb ik zeker wel een studio lamp nodig.. Hij is zo donker!



    30 november 2015

    Ik zou ook graag mijn eigen domein en een host willen, maar ben er nog niet aan toe gekomen dit te regelen. Ga het echt eens uitzoeken zodra ik tijd heb, is inderdaad wel een leuk cadeautje voor het nieuwe jaar :)



    30 november 2015

    Ja dit zijn de echte musthaves! Ik heb sinds kort een webdesigner die echt alles voor me doet, zo fijn aangezien ik echt niet met webdesign en html om kan gaan haha. Liefs Anouk



    30 november 2015

    Goede softboxen en een 50 mm. lens staan hoog op mijn wishlist!


    Marrit

    30 november 2015

    Ik mis alleen bij je blog nog een favicon (?) voor in de bladwijzerbalk! (bij mij staat er namelijk alleen een papiertje)



    30 november 2015

    Fijne tips en zeker handig!



    30 november 2015

    Je kunt een 3v visacard vragen met tegoed. Ik wil geen creditcard, dus dit is een goede oplossing.

    Investeer in je mailinglijst. Heel belangrijk. Als je investeert in de relatie met je fans. Levert dit op de lange termijn nog meer op.

    Foto bewerkings software.
    Video editing software.

    Dit was het voor nu even wat me zo te binnen schiet



    30 november 2015

    Helemaal mee eens! Ik zou als blogger ook wel echt investeren in een camera. Het hoeft geen spiegelreflex o.i.d. te zijn. Het kan ook een telefoon zijn waarmee je foto’s kan maken: als de kwaliteit maar goed is. Als je het dan echt heel serieus aan wilt pakken zou ik inderdaad wel gaan voor een camera waarbij je lenzen kan verwisselen (systeem/spiegelreflex).



    30 november 2015

    Ik ben met alles eens, vooral met een domeinnaam en design! Het maakt een blog zoveel beter, mooier en professioneler! Ik heb jaren geleden een macro lens gekocht en dat heeft me al geholpen om veel mooiere foto’s te maken, maar ik ben altijd nog opzoek naar een andere lens (ik heb alleen geen canon, maar nikon!) en studiolampen! Ik heb wel een externe flitser dat werkt al heel goed voor ‘s avonds, maar ik denk er toch over na om over een tijdje ook nog studielampen te kopen, het is hier echt heel donker in de herfst/winter en het is al zo donker in huis, dus dit zou een goede investering zijn voor mij!



    30 november 2015

    Ik heb net via een Black Friday actie een eigen domein gekocht. Ik heb nog geen professioneel webdesign maar gewoon een gratis template die ik voor nu mooi en goed genoeg vind. Ik maak voor het bewerken van mijn foto’s gebruik van bewerkingsprogramma’s.



    30 november 2015

    Oeh, goeie tips! Ik wil ook hééééél (ja echt, heel!) graag een eigen domein. Heb er alleen nog geen tijd voor gehad (I know, tijd kan je maken….tja). ;p


    Isabelle

    30 november 2015

    Ik heb gemerkt dat die domeinnaam al bezet is. Ik wilde een keer jouw blog intypen en toen typt ik younique.nl in en toen dacht ik ‘wat is dit nou weer?’ Hahahaha :)


    Femke - Youniqueblog

    1 december 2015

    Hahahah! Surprise :’)



    30 november 2015

    Fijne tips, zeker handig om te lezen. Ik heb het geluk dat mijn kamer ook erg licht is, dus foto’s lukken meestal al aardig goed. Ik ben al een tijdje aan het nadenken over het kopen van een eigen domein, want er zitten natuurlijk wel veel voordelen aan, maar ik wacht het denk ik nog even af. :)



    1 december 2015

    Echt een handig artikel Femke. Als wij in ons nieuwe huis zitten ga ik denk ik softboxen kopen. Helaas nu nog geen ruimte voor en met de winter is dat dus echt dramatisch :-(



    1 december 2015

    Goede tips, zeker ook voor als je begint als blogger. Ik zou investeren in een goede camera, een eigen domein + hosting, Photoshop en visitekaartjes haha.
    Zelf gebruik ik een Nikon. Ook een 50 mm lens is de moeite waard, kan je mooie foto’s mee maken van up close. Webdesign kan je grotendeels ook zelf doen is mijn ervaring.



    1 december 2015

    Studiolampen zijn heel welkom met dit grijze weer! De rest heb ik eigenlijk al, ben het er mee eens dat je dat eigenlijk wel móet hebben als blogger (na een tijdje)! :)



    2 december 2015

    Een eigen domein en professioneel-persoonlijk webdesign zijn zeker zaken waarin ik investeer. Verder wil ik graag nog eens een professionele camera kopen, momenteel maak ik alle foto’s met mijn smartphone en op zich gaat dat prima, maar ik mis toch wel wat opties om de foto’s mooier te maken!



    3 december 2015

    Herkenbaar van de studiolampen. ;-) Maar het wordt nu wel steeds lastiger haha. En wat lief, dank je wel meid! X



    5 december 2015

    Hey Femke, de link naar Eunoia studio linkt naar de lens! Misschien even aanpassen :)


    Femke - Youniqueblog

    5 december 2015

    Oh, haha! Goed opgemerkt ;-) Ik ga het nu aanpassen!



    19 december 2015

    Ik verlang steeds meer naar een 50MM lens. Ik vermoed dat dit een investering wordt voor volgend jaar, nog even door sparen. x