Grappige manieren om cadeautjes in te pakken -
29/11/2015


Grappige manieren om cadeautjes in te pakken header
Ik zal het maar eerlijk toegeven: ik ben werkelijk een rámp in het inpakken van cadeaus. Om deze reden moet ik altijd originele alternatieven vinden, zodat niemand nog oog heeft voor dat ene stuk plakband op een gekke plek of verkreukt papier. Voor HEMA bedacht ik drie grappige manieren om cadeautjes in te pakken – juist als inpakken niet ‘jouw ding’ is.

Grappige manieren om cadeautjes in te pakken 1
Vouw je eigen strikje
– Met één blik op deze perfecte strikjes lijk ik misschien een inpakgenie, maar schijn bedriegt. Ik vond online een template hoe je, door drie verschillende delen uit te knippen en vouwen, zelf héél gemakkelijk deze strik kan maken. Hiervoor gebruikte ik het kleurrijke papierpakket van HEMA met maar liefst 50(!) sheets met vijf verschillende prints. Het makkelijkste is om de template direct uit te printen op deze creatieve sheets. Wanneer ze uit de printer komen hoef je ze dan alleen nog maar te knippen, vouwen en plakken. Het allerleukste vond ik om de prints met elkaar te mixen. Niemand die nog oog heeft voor mijn -erm- minder perfecte inpakkunsten.

Grappige manieren om cadeautjes in te pakken 2
Grabbel (mason)jar – 
Nóg een manier om mijn traditionele inpakkunsten te verbloemen: verstoppen in een mooie mason jar met papierpropjes. De mason jar is al een cadeau op zich en het is een originele manier om verschillende kleine cadeautjes in te verstoppen, zoals een mascara, poederkwast en een aantal nagellakjes. Vooral leuk om te geven aan een vriendin. Of gewoon lekker aan jezelf. Dat mag natuurlijk ook.

Grappige manieren om cadeautjes in te pakken 3
Multifunctioneel –
Mijn favoriete manier van inpakken is om natuurlijk helemaal geen inpakpapier te gebruiken. Niet alleen de mason jar is multifunctioneel door het te gebruiken als zowel cadeau als originele inpakmanier, ook andere items, zoals een ovenwant, kunnen prima fungeren als alternatief inpakpapier. Het enige wat je hoeft te doen is bijpassende tools op nette wijze erin te steken en het ziet eruit alsof je het op deze wijze rechtstreeks uit de winkel hebt gekocht. Al krijg je van mij de toestemming aan iedereen die het maar wil horen nadrukkelijk te verkondigen dat je dit dus écht wel zelf hebt bedacht.

Wat vinden jullie de meest grappige manier om een cadeau in te pakken?

Note: Het originele artikel verscheen op HEMA Blog.



24 reacties


    29 november 2015

    Ik ben niet zo’n creatief ‘inpakwonder’. Bij mij is een ingepakt cadeau gewoon een simpel ingepakt cadeau. Ik moet zeggen dat ik jouw eerste idee, met die strik, wel heel erg leuk vind :-)!



    29 november 2015

    Ik ook ben werkelijkwaar een rámp in cadeautjes inpakken. Al gebruik ik wel altijd zoveel plakband dat het lastig is om ‘m open te maken, ghehehe.

    Die strikjes vind ik wel echt heel leuk bedacht! Dan vallen die slechte inpakkunsten wat minder op ;-)



    29 november 2015

    Haha, ik herken zoveel leuke Hema dingetjes! Zoals die keukentools & mason jar die heel hoog op m’n wishlist staan <3. Coole manieren om cadeautjes in te pakken, zo'n strikje is méga cute! En die grabbelmasonjar is ook wel echt vet. X



    29 november 2015

    Leuke ideeen Femke! zo zie je maar hoe simpel het kan zijn :)



    29 november 2015

    Die ovenwant vind ik echt heel leuk. Die kom ik regelmatig tegen op Pinterest. En die strik ik onthouden die is wel heel leuk namelijk.



    29 november 2015

    Die laatste met de ovenwant is écht te leuk en het ziet er zo schattig uit! Ik ben op het moment stiekem héél erg jaloers op jouw creativiteit :-)



    29 november 2015

    Dat strikje is super schattig! Al je ideeën zijn ontzettend goed en handig.



    29 november 2015

    Die zelfgemaakte strikjes zijn heel leuk!



    29 november 2015

    In een mason jar vind ik het er echt leuk uit zien! Leuke ideetjes! X



    29 november 2015

    Het ziet er schattig en vrolijk uit, maar het is wel een heel goed idee. Het strikje vind ik erg vrolijk.



    29 november 2015

    Leuk! Ik hou van originele ideeën!



    29 november 2015

    Ziet er heel erg goed uit!



    29 november 2015

    Die mason jar vind ik erg leuk, al is dat natuurlijk wat minder bruikbaar als je een wijnrek cadeau wil geven ;-) Voor die strikjes maak ik het mezelf nog gemakkelijker. In bijna elke hobbywinkel kan je stoffen ministrikjes kopen voor een zacht prijsje (voor het laatste zakje betaalde ik 1,5€ voor 20 stuks of zo) en die plak ik dan op het cadeautje, hihihi.



    29 november 2015

    Oh wauw, deze manieren had ik niet verwacht voordat ik op het artikel klikte. Ik vind vooral die Mason Jar wel een heel leuk idee!



    29 november 2015

    Die mason jar ziet er wel heel adorable uit!



    29 november 2015

    Wat leuk! Heel handig ook want ik ben een ramp met inpakken :’)



    29 november 2015

    Leuke technieken :)



    29 november 2015

    Ik mag al blij zijn als het papiertje er netjes en strak om heen zit. Een inpakwonder mag ik mezelf zeker niet noemen. Misschien met de opleukende tips dat ik dit wat kan verbloemen, Tnx!!



    29 november 2015

    Leuke ideetjes!



    29 november 2015

    Wat ziet het er leuk uit! Ik ben vooral fan van de ovenwant. Lekker zo min mogelijk doen aan het inpakken haha. Ik ben echt een ramp met het inpakken van cadeaus.



    29 november 2015

    Wat leuk! Maar met kerst wil k alles wel echt ingepakt, zodat je niets ziet! Maar voor een verjaardag vind ik dat onderste wel heel tof!



    29 november 2015

    Wat een leuk idee van de mason jar!



    30 november 2015

    Erg leuk artikel! Ik ben ook een ramp met inpakken maar vind het wel heel leuk om te doen. Het duurt bij dus altijd heel lang maar dan heb je wel iets leuks.



    30 november 2015

    Ahhhw, dit is zó cute en zó welkom met al die Sint, verjaardags en kerstvieringen! Tof :D