Things that made my week...#186 -
14/11/2015


Things that made my week

Joehoe! Ik ben zó blij dat het weekend is. Ik heb echt enórm lange dagen gemaakt, dus ik ben blij dat ik het nu íéts rustiger aan kan doen. Deze week hadden mijn vader en ik een bijzonder jubileum om te vieren (jawel!), wees ik een toerist op niet-zo subtiele wijze de weg richting het Red Light District en faalde ik hard tijdens het bellen met een klantenservice. Lees je mee?

  • Wanneer mijn vriend en ik een weekend in Amsterdam zijn. Toerist: “Do you know where the Red Light District is?” Ik: “I only know it’s somewhere in that direction” *wijst met arm naar rechts* “That’s where all the hookers are!” *toerist loopt weg* Vriend: “SCHATJE! Je had op z’n minst ‘prostitutes’ kunnen zeggen.”
  • Als we onszelf vervolgens trakteren op een relatief luxe lunch en de ober naderhand vraagt hoe het eten heeft gesmaakt. Vriend: “De friet was echt héél lekker!” *wanneer we naar buiten lopen* Ik: “Gerookte zalm, sashimi…. Van ALLE complimenten die je kon geven, moest je nou écht kiezen voor de fríét?”
  • Als ik een klantenservice bel en er wordt gevraagd mijn postcode voluit in te spreken. Ik: “Dirk X… Erm. Xa… EUHM.” Computer: “We hebben u niet goed verstaan. Probeer het nog eens.”
  • Mama: “Gisteren was die dementiebijeenkomst.” Vader: “Hè? Wanneer was dat?” Mama: “Gisteren!” Vader: “Oh, dat was ik helemaal vergeten.” Mama: “Kijk, daar begint het al…”
  • Wanneer mijn vriend en ik een inboedelverzekering aan het uitzoeken zijn. Vriend, bloedserieus: “Schatje…. Dit wordt niks.” Ik: “Huh, hoezo?” Vriend: “Met deze verzekering zijn we niet verzekerd voor een vulkaanuitbarsting.”
  • Onder het mom ‘dingen die me nooit eerder zijn overkomen, maar wat toch één keer moet gebeuren’: een afspraak met één van mijn beste vriendinnen compleet vergeten. Bizár!
  • Als mijn vader en ik allebei de melding krijgen dat we die dag vijf jaar bevriend zijn op Facebook. Vader: “Gefeliciteerd met ons jubileum!” Ik: “Ik had op z’n minst verwacht dat je me mee uit eten zou nemen pap. Van Roy kreeg ik tenminste nog een bos rozen op ons vijfjarig jubileum.”
  • Van plan zijn om een dag op de redactie te werken, omdat ik thuis misschien geen internet kan hebben. Besluit ik uiteindelijk toch thuis te werken, krijg ik een berichtje dat het internet op de redactie het al de hele dag niet doet. Even serieus: hoeveel geluk had ik dat ik niet op en neer was gereisd naar Amsterdam?!
  • Vader: “Hoe gaat het met jou?” Ik: “Goed. Druk. Moe. Hoofdpijn. Ongesteld. Ofwel: mijn dag in vijf woorden.”

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie ook zo’n drukke week achter de rug?

Update: Deze post was al geschreven en ingepland voor alle verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs gisteravond. Toch laat ik deze online staan. Juist vandaag lijkt het me belangrijk om stil te staan bij alle mooie gebeurtenissen van het leven <3



26 reacties


    14 november 2015

    Leuke dingen omschrijf je weer.. Vooral om die friet moest ik lachen! Ik heb een vrij relaxte week gehad, halverwege deze week teruggekomen in Nederland, nu nog even vrij voor ik maandag weer aan de slag ga!


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Oeh, heel veel succes vandaag weer <3



    14 november 2015

    Och als een toerist of zijn eentje er naar vraagt, zou ik ook hookers zeggen.

    Je bent zalig in je schrijven. Inboedelverzekering, goed dat je er over schrijft, dat moet ik nog regelen voor Bilthoven.


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Hahaha, gelukkig ben ik dan niet de enige!



    14 november 2015

    De friet was lekker! Haha, die vind ik toch wel grappig.

    x



    14 november 2015

    Misschien heb je ook al wat last van dementie, als je die afspraak vergeten was? ;-)



    14 november 2015

    Goed dat je de voetnoot over Parijs hebt toegevoegd. En inderdaad, juist in deze tijden zijn de kleine mooie dingen in het leven zo belangrijk… Dat van die postcode herken ik trouwens wel, dat had ik ook toen ik net verhuisd was ;-)


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Ah, fijn om te horen. Ik zou het ook gek vinden om er níéts over te zeggen :-)



    14 november 2015

    Dit artikel vind ik altijd zo leuk om te lezen!


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Yay, superlief om te horen. Dankjewel <3



    14 november 2015

    Hehe die eerste had mij sowieso ook kunnen overkomen!
    Liefs


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Hahaha :’)



    14 november 2015

    Hihi, mooie reactie bij die dementiebijeenkomst. Heerlijk vind ik het, dit lijstje. En fijn om lekker weekend te hebben na een drukke week. Verschrikkelijk wat er in Parijs gebeurd is… Ik kan het echt niet beseffen. :(


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Pfff echt hè… Ik blijf er ook maar aan denken!



    14 november 2015

    Nog steeds een van mijn favoriete artikels om te lezen!


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Yay, wat lief <3



    14 november 2015

    Ik woon nu al een jaar in ons nieuwe huis, maar ik weet nu eindelijk pas echt mijn postcode… Dus je hebt nog even ;)


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Hahaha! Nou dit is de postcode van mijn ouderlijk huis, maar ik wist echt geen goede naam te verzinnen met de ‘x’, haha.



    14 november 2015

    Aaah, wat een geluk dat je thuis bent blijven werken.


    Luna

    14 november 2015

    Je hebt gelijk! Juist nu moeten we de lichtpuntjes uitlichten. De lichtpuntjes verbinden ons allemaal en dat geluk moeten we blijven voelen en herkennen. Ik begrijp je punt en knufff


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    <3 *knuffel terug*



    14 november 2015

    Ik moest een beetje lachen, hoe je sommige dingen omschrijft. GRappig vooral van de klanten dienst en de toerist. hihi :)



    14 november 2015

    Soms zijn de polisvoorwaarden van een verzekering echt hilarisch. Bijvoorbeeld met zulke dingen als niet verzekerd zijn bij een vulkaanuitbarsting. Zou ze ook een eventuele landing van buitenaardsenwezens hebben ingecalculeerd?


    Femke - Youniqueblog

    15 november 2015

    Hahaha :’)



    15 november 2015

    Hahaha geweldig, en wat heeft iedereen toch een humor in jouw omgeving. Moest vooral grinniken bij de opmerking over geen verzekering hebben voor vulkaanuitbarstingen, lol!


    Femke - Youniqueblog

    16 november 2015

    Ah, superleuk om te lezen! Je weet het immers nooit, hè ;-)?