3x leuke DIY’s voor oudejaarsavond -
28/12/2015


Oud en nieuw opening
10, 9, 8, 7, 6…. Het aftellen naar het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Wil jij je oudejaarsavond extra feestelijk maken? Dat kan met deze superleuke DIY’s die ik maakte voor HEMA: van feestmutsen met jouw goede voornemens tot een speciale chocoladeversiering voor de champagneglazen. Kijk je mee?

Oud en nieuw opening 1
‘Goede Voornemens’-feesthoedjes Het nieuwe jaar draait natuurlijk om het maken van goede voornemens. Hebben jij en je familie/vrienden/buren nog geen tijd gehad om hierover na te denken? Maak er op luchtige wijze tijd voor door het maken van deze ‘goede voornemens’-feesthoedjes. Draai een feesthoedje van papier met een vrolijke print. Tip: online vind je heel veel printables voor feestmutsjes als je wat do-it-yourself-hulp nodig hebt. Stempel je goede voornemens op dit hoedje. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Dit jaar [jouw goede voornemen]’ en ‘In 2016 ga ik [jouw goede voornemens]. Zijn het maken van goede voornemens niets voor jou? Je kan natuurlijk ook andere (en grappige!) oud & nieuw-kreten op je muts stempelen, zoals: ‘Mag ik nog een oliebol?’.
Oud en nieuw opening 2
Zandloper in een stolp – Tijdens oudejaarsavond staan we allemaal even stil bij de tijd. Wat we allemaal hebben meegemaakt afgelopen jaar. De mooie en minder mooie dingen. Maar we blikken bovenal vooruit. Naar alles wat komen gaat. Eén van de grootste lessen die we dit jaar denk ik hebben geleerd, is dat tijd enorm kostbaar is. Daarom vond ik het een mooi gebaar om een zandloper in een stolp te zetten, welke ik heb omringd door een verlichtingssnoer. Als kleine geheugensteun op je salontafel of vensterbank dat tijd iets magisch is.
Oud en nieuw opening 3

Chocoladeversiering voor (champagne)glazen – Oudejaarsavond is uiteraard niet compleet zonder een toast op het nieuwe jaar. Om je (champagne)glazen in een feestelijk jasje te steken, vind ik het zelf heel leuk om de randen te dippen in chocolade. Hoe je dit doet? Smelt de chocolade eerst au bain-marie in jouw favoriete chocoladesmaak, dip de bovenkant van de glazen hierin en dip ze vervolgens in de sprinkles. Laat de chocoladeversiering hierna even opstijven in de koelkast en de glazen zijn klaar voor de champagne.

Ziet dit er niet feestelijk uit? Welke van de drie diy’s voor oudejaarsavond is jullie favoriet?

P.s. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HEMA. Méér originele inspiratie voor oud en nieuw? Kijk dan ook even naar de andere blogs van mijn mede-Brand Ambassadors. En nee: dit moest ik niet zeggen ;-)24 reacties


  28 december 2015

  Wat een mooie fotos heb je gemaakt weer!


  Femke - Youniqueblog

  28 december 2015

  Wat lief, dankjewel!  28 december 2015

  Ah super leuk! Leuk om oud en nieuw mee te versieren. Ook al laat ik de kerstversiering gewoon nog even staan (:


  Femke - Youniqueblog

  28 december 2015

  Ik ook, hoor!  28 december 2015

  Oh wat een leuke feesthoedjes! Ik krijg helemaal zin in oud & nieuw! Liefs  28 december 2015

  Wat een leuke diy’s! Vooral de zandloper onder een stolp vind ik erg leuk bedacht. Ik zag ze gisteren al voorbij komen op Hema blog. En omdat ik 31 december jarig ben is er altijd wel wat versiering in huis!  28 december 2015

  Hele leuke DIY’s! Vooral die champagneglazen met chocolade dan zijn heel leuk, ziet er zo schattig (en lekker) uit. Die zandloper onder een stolp is wel heel apart, het ziet er een soort futuristisch iets uit met die lampjes. Wel een mooi idee erachter! X  28 december 2015

  Ah die hoedjes zijn zo leuk! Ik ben overigens nog steeds jaloers op alle Hema bloggers. Het lijkt me zo leuk om te doen :) Liefs  28 december 2015

  Die chocoladeversiering is mega leuk! Die ga ik ook proberen op onze champagne glazen haha  28 december 2015

  wat ben je weer crea geweest erg leuk meid liefs


  Femke - Youniqueblog

  28 december 2015

  Wat lief, dankjewel!  28 december 2015

  Wat een leuke DIY’s! Ik wordt altijd zo zenuwachtig tijdens het aftellen voor het nieuwe jaar..


  Femke - Youniqueblog

  28 december 2015

  Ik ook, haha! Wat grappig dat je dat zegt.  28 december 2015

  Die hoedjes zijn heel leuk!  28 december 2015

  Die tweede is echt enorm cool!


  Femke - Youniqueblog

  28 december 2015

  Yay, thanks!  28 december 2015

  Ah, wat een leuke originele DIY’s om oudejaarsavond nét iets leuker te maken. Handig! Liefs.


  Femke - Youniqueblog

  28 december 2015

  Mij ook <3  28 december 2015

  Wat een super leuke DIYS!  28 december 2015

  Die zandloper in stolp vind ik echt geweldig! Jammer dat ik nu niet op mijn kamertje in Nijmegen ben waar ik het meteen kan proberen, maar ik hou hem in gedachten!  28 december 2015

  grappige DIY’s vooral die mutsjes. Alleen ik doe niet aan goede voornemens dus helaas niks voor mij.. wel leuk om te onthouden :)


  Femke - Youniqueblog

  28 december 2015

  Dan is daar altijd nog de optie: ‘Geef mij een oliebol!’ ;-)  29 december 2015

  Leuk!! Ziet er lekker feestelijk uit! Mooie foto’s ook!  29 december 2015

  Die hoedjes, ZO TOF Femke! Zo weet meteen de hele familie/vriendenkring wat je goede voornemens zijn en hoef je dezelfde vraag niet 636351 keer opnieuw te horen.