8 kerstfilms die je tijdens de feestdagen móét zien -
20/12/2015


kerstfilms
Natuurlijk deelde ik vorig jaar al met jullie een lijstje van de allerleukste kerstfilms die je móét hebben gezien, maar voor dit jaar heb ik hopelijk weer héél leuke aanvullingen voor je kijklijstje. Ik zou zeggen: pak een kop warme chocolademelk en koekeloer mee. (Ja. Dat heb ik altijd al een keer willen zeggen.)

Krampus
Oké, eerlijk. Ik heb deze film nog niet gekeken, maar dat wil ik nog wel heel graag. Tenminste… Als ik het aankan. Wat namelijk op het oog een cliché komediefilm lijkt over een familie die niet goed met elkaar kan opschieten, blijkt uiteindelijk een horrorfilm over het wezen Krampus – ‘de schaduw van’ de Kerstman. He sees you when you’re sleeping, he knows when you’re awake…. Brrr.
toni

The Family Stone
Mijn vriend is er niet zo weg van, maar ik vind deze kerstfilm wel écht enorm leuk. Misschien alleen al omdat er megaveel bekende acteurs en actrices in meespelen: Sarah Jessica Parker, Diane Keaton en Rachel McAdams. De familie Stone komt voor het eerst sinds lange tijd samen om kerst te vieren, maar door een fiks aantal tegenslagen en een schoondochter die totáál niet in de smaak valt, loopt het allemaal iets minder jolly dan gepland. Een grappige én ontroerende film.
the family stone

Four Christmases
Wat als je dólgelukkig bent met elkaar, maar niet met elkaars gescheiden (schoon)ouders? Dan spendeer je iedere kerstvakantie natuurlijk op een tropisch oord. Of… Toch niet. Wanneer alle vluchten worden gecanceld en Kate (Reese Witherspoon) en Brad (Vince Vaughn) onvrijwillig op tv verschijnen, zijn ze noodgedwongen om tijdens kerst toch vier familiebezoeken af te leggen. Overbodig om te zeggen dat dat allemaal niet van een leien dakje gaat.
four christmases

While You Were Sleeping
Eén van mijn favoriete actrices ooit is Sandra Bullock. In één van haar eerste films speelde ze de alleenstaande Lucy die al járenlang een geheime crush heeft op een anonieme reiziger. Wanneer hij van het parron valt, redt zij zijn leven maar hij raakt in een coma. In het ziekenhuis ziet zijn familie haar aan voor zijn verloofde. Let the awkwardness begin
while you were sleeping

Surviving Christmas
Deze film is al in de omloop sinds 2004, maar -beschamend genoeg- heb ik deze pas vorig jaar ontdekt. Op advies van zijn therapeut gaat de steenrijke Drew (Ben Affleck!) terug naar zijn ouderlijk huis om kerst te vieren. Twistplot: hij betaalt het gezin dat nu in dit huis woont een groot bedrag om zich voor te doen als zijn familie. Hilarisch!
surviving

Ghosts of Girlfriends Past
Scrooge, maar dan… Nét een beetje anders. En aantrekkelijker. Matthew McConaughey kruipt namelijk in de huid van hartenbreker Connor, wie bezoekt krijgt van drie verschillende geesten uit het verleden om hem te wijzen op zijn vele fouten in de liefde. Waaronder het moment waarop hij zijn band verpestte met jeugdliefde Jenny (Jennifer Garner). Natúúrlijk kunnen we allemaal voorspellen hoe dit af gaat lopen, maar dat maakt voor het vermaak natuurlijk he-le-maal niets uit.
ghosts of girlfriends past

Serendipity
Kerstshoppen betekent in de VS vooral heel veel in overvolle winkel graaien naar de laatste restjes. Wanneer Jonathan en Sara naar dezelfde handschoen grijpen, besluit Jonathan deze als echte gentleman toch aan Sara te overhandigen. Op haar beurt trakteert zij Jonathan als bedankje op een koffie bij Serendipity. Yep. Dezelfde Serendipity waar ik afgelopen zomer ook nog heb gezeten. Héél onwerkelijk.
serendipity

Christmas Cupid
PLL-fans opgelet: Ashley Benson (ofwel: Hanna Marin) speelt ook in een héél leuke kerstfilm. In deze modern day Scrooge wordt de machtige publiciste Sloane Spencer (Christina Milian) achtervolgd door de geest van haar laatste cliënte Caitlin (Ashley Bensons), wie haar in probeert te laten zien dat er belangrijkere zaken zijn dan carrière maken. Zoals cutie Patrick (Chad Michael Murray).
christmas cupid
Welke kerstfilm vinden jullie dit jaar een absolute must om te zien?39 reacties


  20 december 2015

  Serendipity vond ik leuk, die zal ik nog wel een keertje kijken. De andere films heb ik nog niet gezien, ze lijken me allemaal gaaf dus die gaan we gezellig allemaal kijken.  20 december 2015

  De eerste twee en de laatste ken ik niet. Vooral de laatste wil ik eens zien, ben benieuwd!


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Ooo, als je van cheesy chick flicks houdt, dan móét je deze zien <3  20 december 2015

  Heerlijk al die te foute kerstfilms. Ik ga er een aantal op mijn lijstje zetten aangezien ik ze allemaal nog niet gezien heb!! Oeps  20 december 2015

  Lijken me leuke films! Ik ben gister begonnen met Four Christmasses te kijken, maar ik ga hem vandaag verder kijken.


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Ooo, wat leuk! Volgens mij komt ‘ie vanavond ook op tv…  20 december 2015

  Ik heb de afgelopen dagen je vorige lijst weer afgekeken dus gelukkig dat er weer een nieuw lijstje is. :D Ga ik meteen aan beginnen!


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Ooo, wat leuk om te horen! Welke film was van het vorige lijstje je favoriet?  20 december 2015

  Ik ben wel heel benieuwd geworden naar ‘Surviving Christmas’ nu, en ‘Christmas Cupid’ zou ik ook wel willen kijken, alleen al omdat Ashley Benson erin speelt inderdaad.

  Ik heb pas ‘Elf’ zitten kijken, die ik eerst heel vaag vond en eigenlijk ook wel een beetje vaag blijft, maar heb er ontzettend om kunnen lachen!  20 december 2015

  Ik heb er een aantal gezien, maar er zit hier wat leuke inspiratie tussen :-) Zo lang het maar geen Home Alone of Bridget Jones is. Daar heb ik zo’n hekel aan; tenenkrommend 8)


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  AUW! Dit dit doet pijn aan mijn ogen… Ik HOU namelijk van die twee cheesy films :’)  20 december 2015

  Serendipity heb ik vorig jaar ook al gezien, zo’n mooie film! Surviving Christmas, dat mini stukje dat je erover verteld, dat klinkt al als iets hilarisch. Als ik hem vindt, dan kijk ik hem! (:


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Hij staat sowieso op Netflix – hij is ook echt gewoon té leuk <3  20 december 2015

  Love actually blijft mijn nummer 1 en een hele oude, Olivir Twist! Serenpidity is ook een topper!!


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Oeh, Love Actually heb ik inderdaad inmiddels helemaal grijs gedraaid…  20 december 2015

  Ghosts of girlfriends past is zo grappig! Leuk lijstje!  20 december 2015

  Ik zag de titel en ik dacht aaagh nee geen kerstfilms! Toen zag ik dat het een artikel van jou is en wilde ik wel even kijken. En nu ben ik wel benieuwd naar The Family Stone en Surviving Christmas… Misschien wat voor op kerstavond? ;)


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Hahaha, LIEF! Oh, die films zijn echt allebei toppers – ik zou niet kunnen kiezen <3  20 december 2015

  Ik ken ze eigenlijk allemaal wel al, behalve de eerste en de laatste. Die laatste wil ik zeker wel zien, van Char Michael Murray! :) Al gok ik dat het bij ons toch Love actually en wellicht bridget jones wordt :)  20 december 2015

  Er zitten een aantal films tussen die ik nog niet heb gezien. Ik wil Christmas Cupid zien.  20 december 2015

  Oeh, Love Actually en The Holiday! Dat zijn echt mijn favoriete films voor kerst. De laatste film die je noemt, ken ik trouwens nog niet. Die lijkt me ook ontzettend leuk!


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  JA! Die zijn ook echt fantastisch. Als je van cheesy chick flicks houdt dan moet je de laatste zeker zien :-)  20 december 2015

  Lijken me allemaal wel leuke films!  20 december 2015

  Yesss, dol op dit soort lijstjes. Enorm handig! Thanks for sharing <3. Ik ga dit als tip meenemen in de nieuwe Blog love Tuesday, die komt dinsdag weer online :)!


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Aaah, wat ontzettend lief! Nu al enórm bedankt <3  20 december 2015

  Eerlijk gezegd heb ik een ware bloedhekel aan cheesy chick flicks, maar stiekem wil ik die laatste wel eens bekijken, alleen al omdat Ashley Benson een rol heeft.


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Ooo, ze heeft ook echt een héél leuke rol!  20 december 2015

  Ik heb ze nog niet allemaal gezien. Ik ga gelijk de titels in mijn telefoon opslaan. Thaaanks!  20 december 2015

  Oeh, handig! Four Christmases heb ik als enige ook gezien, en vind ik echt een geweldige film. Deze vakantie die andere films ook maar eens kijken. Ik hou enorm veel van kerstflims, aah!


  Femke - Youniqueblog

  20 december 2015

  Ik ook! Mijn vriend niet per se, dus ik moet hem steeds overhalen haha!  20 december 2015

  Serendipity is ZO mooi! :-)  20 december 2015

  Vorig jaar heb ik Serendipity gekeken (die ik overigens super leuk vond) en dit jaar ga ik The Family Stone kijken, ik ben erg benieuwd!  21 december 2015

  Leuk overzicht en tips! Mijn favoriet van dit jaar is zeker The Mistle Tones!


  Gerjanne

  21 december 2015

  The holiday <3 Ook zo fijn!  21 december 2015

  Ik heb ze allemaal al gezien haha! Ik vind dat je wel minstens 1 sissy film moet hebben gezien met kerst hihi. Die keek ik vroeger echt altijd! Home Alone moeten ze echt van mij verbannen van tv die is er al té vaak op geweest.  21 december 2015

  Leuk lijstje! Wat mij betreft zijn Love Actually en The Holiday echt de must-watches =D  21 december 2015

  De laatste heb ik toevallig vorige week nog gezien, echt een leuke film! En ja, ik heb hem inderdaad opgezet toen ik zag da Ashley erin mee speelt :D  21 december 2015

  Leuk lijstje! Ik ken vooral hier uit Surviving Christmas, Four Christmases, Christmas Cupid en vooral Ghosts of Girlfriends Past vind ik heel erg leuk! Sandra Bullock is ook een van mijn favoriete actrices (eigenlijk zelfs mijn favoriete actrice!) maar deze film ken ik volgens mij helemaal niet! Mijn favoriete kerst film blijft toch wel home alone en a princess for christmas vind ik heel erg leuk! Ik heb ieder geval op mijn blog mijn favoriete kerst films gedeeld!  23 december 2015

  Ik ben erg benieuwd naar Four Christmases en Christmas Cupid! Misschien ga ik ze dus kijken, haha! <3