Té simpel: Nutella koekjes met drie ingrediënten -
05/02/2016


Nutella koekjes met drie ingrediënten 1
Jippie! Vandaag is het World Nutella Day. Een dag die in het leven is geroepen door fans van Nutella om deze jar of happiness te eren. Om een beetje mee te doen met deze feestvreugde, maakte ik deze superlekkere Nutella koekjes met slechts 3 ingrediënten. Extra leuk: de kans is groot dat je deze ingrediënten al in je keukenkastje hebt liggen. Kijk je mee?

Nutella koekjes met drie ingrediënten 2
Voor dit recept heb je nodig: 130 gram bloem, 300 gram Nutella (of een andere chocoladepasta) en 1 (groot) ei (ongeveer 12 koekjes). Verwarm de oven voor op 180 graden en mix de ingrediënten samen in een beslagkom. Het makkelijkste is om dit met een mixer te doen en -wanneer het beslag te stug wordt- eventueel over te nemen met je handen. Verdeel het beslag over bakpapier in de vorm waarop je je koekjes wilt hebben. Afhankelijk van de grootte en de dikte waarop je de koekjes wilt bakken, kun je ze op dezelfde temperatuur 7 à 15 minuten afbakken in de oven. Even laten afkoelen en je hebt binnen nog geen 20 minuten je eigen Nutella koekjes gemaakt. Gezond? Nee. Lekker? Absoluut! (En ja: ik ben stiekem retetrots op deze creatie ;-))

Nutella koekjes met drie ingrediënten 3
Vandaag begint overigens nóg een groot feest: Carnaval. Tenminste, vanavond wanneer bij Shoeby om 16.00 alle laptops worden dichtgeklapt om samen de aankomende dagen in te luiden. Zelf ga ik verkleed als mijn allergrootste nachtmerrie: een Bosschenaar die dól is op carnaval. Nooit gedacht dit ooit te doen, maar vanwege kostuumstress heb ik tóch voor mezelf een zwart jasje en een sjaal in de kleuren van Oeteldonk gekocht. En een shitload aan kikkers om op mijn jasje te spelden. Een nieuw dieptepunt in mijn carnavalskostuumgeschiedenis, maar… Weet je? Ik ga er stiekem enórm van genieten.

Wat vinden jullie van deze zelfgemaakte Nutella koekjes? Gaan jullie dit ook maken?



14 reacties


    5 februari 2016

    Oeh, dit ziet er héul goed uit… En wauw, 300 gram Nutella, ha! Heel veel plezier ook bij carnaval vanavond! Ik heb het nog nooit in mijn leven gevierd, maar kan me voorstellen dat je er wel heel veel zin in hebt!



    5 februari 2016

    Mmm, ziet er onwijs lekker uit! Deze ga ik zeker en vast eens maken, misschien volgende week.



    5 februari 2016

    Wat een simpel en lekker recept!
    Heel veel plezier met carnavallen :)



    5 februari 2016

    Wat ziet dat er mégalekker uit! En dat met zo weinig ingrediënten. Heel leuk! Liefs.



    5 februari 2016

    Oe dit ziet er heerlijk uit! Nutella is nooit verkeerd natuurlijk. Veel plezier met carnaval!



    5 februari 2016

    Oh wat ziet dat er lekker uit, yummie! :)



    5 februari 2016

    Hmm dit ziet er zo heerlijk uit! Perfect dat het vandaag Nutella day is. Zo kan ik mijn nutella trui aandoen :)



    5 februari 2016

    Ik ga dit even opslaan! Ga ik zeker een keer maken.

    x



    5 februari 2016

    Dat ziet er lekker uit



    5 februari 2016

    Ja, die wil ik maken! Wat zien ze er lekker uit ;-) Ik denk wat kokossnippers op die koekjes het geheel nog lekkerder maken.



    5 februari 2016

    Dat ziet er goed uit en al helemaal omdat het Nutella is <3



    6 februari 2016

    Hou op schei uit. Dit is precies wat ik NIET wil zien, want ik krijg en honger en ben al aan het bedenken wanneer ik er tijd voor heb haha! Veel plezier in Oeteldonk he :D



    6 februari 2016

    Als ik mezelf niet op dieet had gezet, dan maakte ik deze koekjes meteen! :)



    7 februari 2016

    Die zien er heerlijk uit, die probeer ik zeker eens!