Recept: Witte Chocolade - Speculoos Paaseitjes -
25/03/2016


Witte Chocolade - Speculoos Paaseieren 2
Hoera, het is vrijdag! Zoals jullie vast wel weten is het dit weekend Pasen, wat voor mij gelijk staat aan een ‘hoeveel-paaseitjes-kan-ik-op-één-dag-naar-binnen-proppen?’-festijn. Het leek mij dan ook ontzettend leuk om eens zélf paaseitjes te maken. Geïnspireerd door een reep van Johnny Doodle maakte ik deze witte chocolade – speculoos paaseitjes en deel graag het (simpele!) recept met jullie.

Witte Chocolade - Speculoos Paaseieren 3
Wat heb je nodig (ongeveer 20 paaseitjes)? Een mal voor (chocolade)paaseitjes, bakkwast, 100 gram witte chocolade en 50 gram speculoos. Smelt de witte chocolade au bain-marie en smeer de mal (dun) in met behulp van een bakkwast. Voor het beste resultaat doe je dit in twee laagjes, zodat de paasei uiteindelijk wel stevig genoeg is. Zorg er hierbij voor dat de binnenkant van het paasei hol blijft. Laat de chocolade opstijven in de koelkast (of vriezer) en vul de helft van de (halve) eitjes met speculoos. Plak nu de andere helft van de (halve) eitjes op deze (met speculoos gevulde) vormpjes, met behulp van de overgebleven gesmolten chocolade. Laat ze nogmaals opstijven in de koelkast of vriezer en je hebt -heel simpel- je eigen witte chocolade – speculoos paaseieren gemaakt. Zelf bewaar ik ze overigens in de koelkast, omdat er geen beschermende folie omheen zit.
Witte Chocolade - Speculoos Paaseieren 4Witte Chocolade - Speculoos Paaseieren 1

Vooruit. Mijn witte chocolade – speculoos paaseitjes verdienen misschien geen schoonheidsprijs, maar lekker zijn ze wel. Tenminste, als ik Roy mag geloven ;-) Het enige nadeel aan deze paaseitjes is natuurlijk wel dat het erg ‘plakkerig’ kan zijn als je té veel speculoos als vulling doet. Daarom heb ik iedere keer er slechts een klein beetje in gedaan zodat je wel de smaakcombinatie hebt, maar de paaseieren níét aan je gehemelte blijven plakken. Bovendien kun je met een eigen mal voor paaseitjes eindeloos variëren, wat in mijn geval (lees: lactose intolerantie) ideaal is. De volgende paaseitjes die ik dan ook zou willen maken is pure zeezout – karamel paaseitjes. Ik kijk er nu al naar uit!

Wat vinden jullie van deze witte chocolade – speculoos paaseitjes? Welke smaak zouden jullie willen maken?

Alvast een heel fijn paasweekend!

Liefs,
Femke15 reacties


  25 maart 2016

  Ah, wat supertof, zo’n mal! Lijkt me echt heel gaaf om daar lekker mee te experimenteren en de gekste combi’s te maken :) Deze met speculoos lijkt me ook héérlijk!  25 maart 2016

  Weer hartstikke leuk verzonnen, het ziet er heerlijk uit!  25 maart 2016

  Ik hou niet zo van witte chocolade, maar ik ben wel een grote speculoosfan, dus ja hoor, geef maar, mmmm!  25 maart 2016

  Wat een tof recept!
  Het lijkt mij echt leuk om zelf paaseitjes te maken.
  Maar dit jaar is de uitdaging een mooie paastaart maken :)  25 maart 2016

  Oh jam! Wat een heerlijk recept! Ik mag ze helaas niet eten maar anders zou ik ze geheid hebben gemaakt! ^^  25 maart 2016

  Ik zou ook deze smaak maken, heerlijk! :D  25 maart 2016

  Oh deze combinatie lijkt me echt hemels; ik heb zin om nu een pot speculoos te halen en gewoon op een reep witte chocola te smeren :’)  25 maart 2016

  oehhh lekker ;D  25 maart 2016

  Oeeh dat klinkt echt heel lekker! <3  25 maart 2016

  Wat een leuk idee!  25 maart 2016

  Heee, als je de volgende keer nog zoiets geniaals bedenkt, roep mij dan als proefpersoon! Haha! Dit lijkt me zooo lekker. Ik ben dol op witte chocolade en dol op speculooos!  25 maart 2016

  Die foto’s met de kuikentjes zijn zo enorm schattig! Wat een goed en lekker idee dit :D  25 maart 2016

  Haha, wat leuk om dit te bedenken! Ach, jammer van die schoonheidsprijs, als het maar lekker is toch :). Fijn paasweekend!  25 maart 2016

  Leuk idee haha. Fijne Paasdagen! Liefs.x  25 december 2016

  Gabe! We LOVE your photography. The photos will always be a beautiful reminder, for years to come. Thank you. Though L.A. is lucky to snag you, San Francisco is less alive without your eyn.JaenaP.S. We love Kendra for loving our whole pig.