Things that made my week...#203 -
12/03/2016


Things that made my week def1
Na ruim 200 edities volledig trouw te zijn geweest aan het ‘format’ van ‘Things that made my week…’, gooi ik vanaf deze week het roer volledig om. Vanaf deze week deel ik namelijk niet alleen de leukste anekdotes van afgelopen week, maar ook foto’s. Zo had ik een friendaversary, ging ik sushi eten met Tedje en laat ik zien wat er allemaal bij komt kijken wanneer ik een Instagram-foto maak. Benieuwd?

Mijn ouders waarschuwden mij er al voor toen ik het huis uitging: “Let maar op! Als je straks niet meer bij ons woont, heb je geen grappige anekdotes meer om over te schrijven.” Hoewel ik ze wekenlang het tegendeel heb kunnen bewijzen, bleef mijn lijstje deze week aardig leeg. Niet omdat ik geen leuke week heb gehad (in tegendeel zelfs), maar ditmaal was ik óf te hard aan het lachen om het op te kunnen schrijven, óf was ik de grap aan het eind van de avond vergeten. Bovendien leek het mij ook leuker als ik jullie écht een kijkje kan geven in mijn leven. Daarom heb ik besloten om vanaf nu voor een combi te gaan: Zowel leuke foto’s van dingen die ik normaal niet op mijn blog zou posten tot -traditiegetrouw- grappige anekdotes. Behalve ditmaal. Omdat ik mijn lijstje voor het eerst in bijna 4 jaar niet kon vullen. Gek, hè?

TTMMW1
Vrijwel iedere ochtend wanneer ik de gordijnen open, spot ik Wikkie op de vensterbank. Haar koppie is dan ook altijd zó snoezig! Ik bedoel: Hoe kun je de dag nou beter starten dan op deze wijze?

TTMMW3(1)
Zoals jullie weten waren mijn vriend en ik enkele weken geleden bij IKEA, waar we ook dit kratje en deze cactussen hebben gehaald. Mijn vriend heeft nu deze cactussen aan het kratje bevestigd én aan de muur gehangen. Het ziet er zó leuk uit! Ik zal hier binnenkort een iets uitgebreidere post aan besteden. (Als jullie dit ook leuk vinden, tenminste?)

TTMMW3(2)
Daarnaast heb ik ook de twee bijzondere Ice Tea-smaken van IKEA nog in mijn bezit: één met een bijsmaak van dennenboom en de ander berk. Hoewel ik niet per se ondersteboven was van de twee verschillende smaken, vond ik de flesjes wél enorm leuk. Deze gebruik ik dus nu als waterflesje(s), dat snap je ;-)

TTMMW4
Yay, de eethoek is eindelijk klaar. Zó fijn! We hebben eindelijk de juiste gloeilampen gevonden voor de koperen lamp en het houten bord met planken is ook helemaal zoals we het willen. In deze vlog kun je zien hoe het er ‘in real life’ uitziet.

TTMMW5(1)
Afgelopen zondag was het Halfvasten. Ofwel: Nog één keer carnaval in Den Bosch. Gezien de carnavalsoptocht enkele weken terug moest worden afgelast vanwege het slechte weer, reden de kleurrijke wagens nu alsnog door de straten. Zo leuk! Samen met mijn ouders en vriend konden we gewoon vanuit het raam van ons appartement kijken. Heel relax. Zeker gezien de optocht 1,5(!) later begon dan gepland.

TTMMW5
Wat afgelopen zondag extra bijzonder maakte, is dat het precies een jaar geleden was dat Shifra en ik elkaar hebben ontmoet. Tenminste, daar kwam ik achter via Timehop. Eigenlijk verbaasde ik me hierover, want ik heb namelijk het gevoel dat we elkaar al véél langer kennen. We hebben stiekem al zoveel samen gedaan en gedeeld. Jammer dat ik het niet eerder wist, anders had ik een kaartje kunnen sturen met ‘HAPPY FRIENDAVERSARY!’.

TTMMW6
Mijn vriend en ik moesten zó lachen toen Wikkie zo ging liggen op de bank. “You’re a slut Wikkie!”

TTMMW7(1)
Dingen waar je mij altijd blij mee kan maken: nieuwe tijdschriften. Afgelopen week viel de nieuwste Fashionista en de Fashionista Hair Guide op de mat – yay!

TTMMW7(2)
Zoals je al eerder kon lezen in deze post, ontdekte ik daar een briljante hack hoe supersnel krullen te creëren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je haar vastzetten in een hoge staart, deze in 2 tot 4 plukken te verdelen en krullen. Vervolgens maak je de staart los, ga je even met je vingers door je haar en -tadaaaa- je hebt opeens een grove slag (of in mijn geval: krullen). En dit binnen nog geen vijf minuten.

TTMMW7
En zó zien die krullen eruit zonder filter, mét gekke bek en na een paar uur werken ;-)

TTMMW8
Nadat ik foto’s had gemaakt van de Fashionista Hair Guide had ik mijn fotografiespullen maar even laten liggen voor wat het was en Wikkie vond het reuzeinteressant allemaal. Sowieso komt ze vaker even snuffelen wanneer ik dingen aan het fotograferen ben. Te lief!

TTMMW9
Zoals je in mijn laatste vlog al kon zien (afgelopen donderdag online gekomen!), had ik afgelopen dagen flink wat geshopt. Zo kocht ik een epileerapparaat (ik weet dat veel meiden hier huiverig voor zijn, maar zelf vind ik het een héél fijn systeem), make-up kwasten, een primer van Sleek, mijn favoriete lipstick van Bourjois (33 Peche Cocooning) en de nieuwste John Frieda Root Awakening conditioner (1+1 gratis bij Etos). En nu zou ik mezelf eigenlijk even een shopverbod moeten opleggen.

TTMMW10
Liefde voor nieuwe boeken! Afgelopen week ontving ik het auteursdebuut van Yasmine Schillebeeckx: Echte vrouwen bestaan niet. Een heel krachtig boek over gelijkheid tussen mannen en vrouwen en woman empowerment over het algemeen. Ik heb op dit moment alleen nog maar het eerste hoofdstuk gelezen, maar dat komt omdat ik werd afgeleid door…

TTMMW11
… Harry Potter! Toen ik in New York was, ben ik overnieuw begonnen met het lezen van de Harry Potter-reeks. Afgelopen zondag brachten mijn ouders deel 5 mee, gezien ik enkele dagen daarvoor Harry Potter en de Vuurbeker had uitgelezen. Het is bizar hoe verslavend dit boek blijft. Je zult jezelf misschien afvragen: “After all this time?” Maar mijn enige antwoord zal dan zijn: “Always.”

TTMMW12
Ook ging ik deze week voor de tweede keer sushi eten met Tedje en het was weer zo leuk. Het is echt fijn om vriendinnen te hebben met wie ik kan praten over bloggen én werk. Zeker wanneer ze ‘in hetzelfde schuitje’ zitten. Tedje heeft namelijk niet alleen haar eigen blog, maar schrijft ook voor Dutchcowboys.

TTMMW13
Toen ik deze quote spotte op Instagram barstte ik spontaan in lachen uit en stuurde het meteen naar een aantal vriendinnen. Het is niet zo dat ik mezelf nou heel erg kan vinden in het eerste deel van de quote, maar vooral omdat ik het tweede deel hilarisch vind. Zo waar!

TTMMW14
Voor Shoeby schrijf ik niet alleen voor het blog, maar maak ik ook toffe foto’s voor Instagram. Enne: Dat gaat er niet altijd even gestructureerd aan toe als dat ik zou willen. Vaak sta ik middenin het Atrium op een podium te fotograferen met allerlei spullen uit de nieuwe collectie om mezelf heen gestrooid. Zo (chaotisch) ziet dat eruit.

Untitled 15
Maar hé… Als het uiteindelijk dit soort foto’s tot resultaat heeft, ben ik he-le-maal tevreden.

Hoe gaat het met jullie? Wat vinden jullie van de vernieuwde ‘Things that made my week…’?

P.s. Volgende week heb ik voor jullie hopelijk wél meer grappige quotes en anekdotes.27 reacties


  12 maart 2016

  Jaa Harry Potter kun je niet vaak genoeg lezen natuurlijk! ^^ Ben wel heel benieuwd nu naar die Ice Tea smaken, vind ze persoonlijk wel lekker klinken, haha. En op naar een week vol anekdotes Femke!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ja, ik ga ervoor! Hopelijk is iedereen aankomende week wél grappig ;’-)  12 maart 2016

  Ik vind dit leuk, foto’s, wat verhalen én anekdotes. Die anekdotes van je zijn altijd zo leuk om te lezen dus die zie ik volgende week weer haha! Haha die quote, ik herken hem ook wel een beetje hoor ;-)!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Fijn om te horen dat je de combinatie zo leuk vindt! Ik ga nu even zoeken naar de perfecte balans, haha ;-)  12 maart 2016

  Heel leuk zo op deze manier, die foto’s zijn zeker een goede toevoeging. Ik moest zooooo lachen om dat tekstje, hahaha!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ja, toch? Hoezo herkenbaar :’)  12 maart 2016

  Yaaaaaay! Foto’s! Love it! Het was super gezellig Femke, in april weer? :-)


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Absol-frickin-lutely :-)  12 maart 2016

  Dat kratje met die cactussen is super leuk bedacht!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Yay, thanks :-)!!  12 maart 2016

  Juist leeeeuk zo’n overzicht! <3


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ah, heel fijn om te horen. Dankjewel <3  12 maart 2016

  Heel leuk! Mooie post!  12 maart 2016

  Ik las ook laatst harry potter en de vuurbeker uit! Die foto van Wikki is ook wel heel erg schattig en die cactussen is echt een leuk idee!

  x


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Wow, wat toevallig! Enne: Wikkie blijft leuk hè?!  12 maart 2016

  Wat leuk om er nu ook foto’s bij te plaatsen. Maakt het wat meer diary-achtig. Tof :). Oeh, die cactussen in een kratje vind ik zo leuk!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ah, fijn om te horen dat je het zo leuk vindt :-)!!  12 maart 2016

  Leuke krul hack :) Ga ik proberen!
  Ik heb de optocht nog een stuk op tv gekeken :)  12 maart 2016

  Het is wel eventjes wennen met al die foto’s erbij maar dit vind ik ook best tof! ( : Haha, die quote van dat stickertje van de appel, zo herkenbaar!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Dat kan ik me heel goed voorstellen hoor dat het nu wennen is. Ik ben ook nog even op zoek naar de perfecte balans ;-)  12 maart 2016

  De icetea lijkt me heerlijk! Wat zijn die gloeilampen GAAF, wauw!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ah, dankjewel! Superleuk om te horen.  12 maart 2016

  Ik ben bijna 26 en plak ook nog steeds het stickertje van mijn appel op mijn voorhoofd…


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ik zie het begin van een club ;-)  13 maart 2016

  Wauwww, die cactusjes in dat kistje: hoe cool! Die lampen vind ik trouwens ook heel erg mooi. Leuk om het allemaal zo te zien :D  13 maart 2016

  Super leuk om het eens een keer anders aan te pakken! Als wekelijks artikel vind ik heel eerlijk de ‘gewone’ things that made my week wel leuker, toch is het misschien een goed idee om het eens in de zo’n tijd op deze manier te doen!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Fijn juist dat je zo eerlijk bent! Dan ga ik hier zeker rekening mee houden :-)