De ultieme app voor boekfanaten (+fout in Harry Potter) -
13/03/2016


Storytel header
“Schatje, ik heb een fout ontdekt in Harry Potter en de Vuurbeker!,” aldus ik enthousiast. “Oké, en daar kom je nú al achter? De hoeveelste keer is het dat je Harry Potter leest?” “Euhm… De vijfde keer?” Toegegeven. Ik heb nogal gênante boekvoorkeuren. Toch heb ik nu een heel originele oplossing gevonden om dit soort boeken nóóit meer in het openbaar te hoeven lezen: Storytel!

Als je het moet weten: Ik ben het type dat schaamteloos in het openbaar voor de zoveelste keer Harry Potter leest. Of zonder enige gene in een overvolle coupé Fifty Shades of Grey openslaat. En hé… Eigenlijk is het ook helemaal niets om me voor te schamen. Toch levert het soms wel behoorlijk vreemde blikken op. Al is het alleen maar om het feit dat je de gehele dag een dik boek met je meezeult, en je op ieder ongepast moment deze ‘even’ op de toonbank moet leggen omdat je anders niet bij je portemonnee kunt. Toen mij dan ook werd gevraagd of ik interesse had om Storytel uit te proberen was ik dan ook enórm enthousiast. Storytel is namelijk een streamingsdienst voor audioboeken. Een mobiele bibliotheek, zo je wilt. Met slechts één app, zijn duizenden boeken slechts enkele swipes verwijderd. The best part? Niemand die weet wat jij leest. Of beter gezegd: Luistert. Wanneer je jezelf aanmeld via de volgende link Storytel.nl/Youniqueblog, kun je de app 30 dagen geheel gratis uitproberen (normaal €9,99).

Storytel 1
Een abonnement bij Storytel blijft net zolang doorlopen tot je het opzegt. Goed om te weten: Opzeggen kan op ieder moment. Je zit er dus niet opeens maandenlang aan vast, wanneer je dit niet wilt. Zelf luisterde ik onlangs nog in de trein naar 101 Amazing Harry Potter Facts, waardoor ik nu weet dat Steven Spielberg eigenlijk van Harry Potter een Pixar-film wilde maken. En dat ‘Expecto Patronum’ in het Latijns betekent “I await a guardian”. Van dit soort feitjes gaat mijn hart best wel een beetje sneller kloppen. Daarnaast ben ik momenteel ook bezig met het luisteren naar een boek over e-marketing. Wat natuurlijk voor mij enórm interessant is met betrekking tot mijn werk en blog. Dit laat overigens ook wel meteen zien hoe divers Storytel is: Van het allernieuwste Jill Mansell-boek en Mockingjay tot boeken over psychologie en marketing. Er is echt voor ieder wat wils en de collectie is zéér up-to-date. Heb je toch meer zin om een boek te lezen? Dan kun je in sommige gevallen altijd nog kiezen voor de optie ‘Lees het boek’.

Storytel 2
Momenteel heb ik nog tientallen boeken op mijn mobiele boekenplank staan die ik nog wil lezen: van De psychologie van overtuigen (ik ben een sucker voor dit soort boeken) tot Grey. Ik bedoel: Tja. Als niemand nu toch kan zien wat ik lees, kan ik er beter gebruik van maken ;-)

Welk ‘gênant’ boek hebben jullie weleens in het openbaar gelezen? Gaan jullie ook Storytel gratis(!) uitproberen?

De Harry Potter-fout: Pagina 541: “Hermelien keek glimlachend naar de koetsen zonder paarden die kwamen aanratelen over de oprit terwijl Kruml, verbaasd maar gevleid, een stuk perkament tekende voor Ron.” Toen ik dit las, dacht ik: ‘Huh, dit kan toch niet?’. Deze zin bevindt zich aan het einde van deel 4. Nadat Harry het Toverschool Toernooi heeft gewonnen en Carlo Kannewasser voor zijn ogen dood heeft zien gaan. In Harry Potter en de Orde van de Feniks kan Harry -tot zijn grote schrik- de paarden wél opeens zien. De verklaring hiervoor is dat hij ‘de dood’ heeft gezien – In dit geval Carlo Kannewasser die voor zijn ogen is gestorven. Maar hé… Waarom ziet hij de paarden dan nog niet aan het einde van deel 4? Heb ik zojuist een fout ontdekt in de Harry Potter-boeken? *awesome*

iconadvertentie37 reacties


  13 maart 2016

  Ah, wat een handige app lijkt dit me! Lijkt me best grappig, om eens uit te proberen hoe het is om een boek te luisteren in plaats van te lezen… Het is dat mijn telefoon nóg een extra app niet echt meer aan kan, maar anders leek het me best fijn!  13 maart 2016

  Oh dit klinkt zeker als een hele leuk app, zo eventjes downloaden! ^^  13 maart 2016

  Storytel is eigenlijk best handig voor onderweg zeg! Toch informatie tot mij nemen, maar niet urenlang met een boek rondlopen. ;-) Ik denk dat de ‘handboeken’ – al dn niet in e-bookvorm, haha – toch mijn voorkeur genieten, maar ik ga er zeker eens over nadenken!  13 maart 2016

  Hé, die fout heb ik ook nog nooit opgemerkt! Na de (getal boven de tien) keer het boek te hebben gelezen. Ik geef zelf de voorkeur aan het daadwerkelijk zelf lezen van boeken, maar dit biedt een geweldige uitkomst voor als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, maar toch wil lezen :)


  Janneke

  13 maart 2016

  hahahaha er zitten vaker dit soort fouten in de boeken! Ik denk omdat Rowling dit nieuwe onderdeel wilde bewaren voor het volgende boek. Maar scherp opgemerkt  13 maart 2016

  Hoe tof! Wil dit echt een keer uitproberen! Ik denk dat ik verhalen het liefst zo lees, maar bijvoorbeeld de psychologische en marketing boeken lijken me erg fijn om naar te luisteren, leuk dat ze ook dat soort boeken hebben! En eerlijk is eerlijk, af en toe heb ik gewoon geen zin om te lezen… Iets met lui zijn.  13 maart 2016

  Ik heb Storytel al geprobeerd alleen vond ik het echt heel raar om boeken te luisteren. Ik lees veel liever, dus niet echt iets voor mij.


  Cleo

  13 maart 2016

  Haha, die fout was mij al wel opgevallen. Denk er nog maar één keer over na, want eigenlijk zou Harry gelijk al de paarden moeten zien toch? Want hij heeft zijn moeder voor zijn ogen zijn sterven – misschien niet bewust -, maar hij heeft de dood al gezien voor het vierde boek.


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ja, dat heb ik inderdaad ook al eerder gedacht maar blijkbaar heeft hij hun dood niet ‘bewust’ meegemaakt. Je kunt die terzielers schijnbaar alleen zien wanneer je de dood bewust hebt gezien én verwerkt. Vandaar dat Harry blijkbaar pas in boek vijf deze dieren kon zien. Ah well… Ik blijf het apart vinden ;-)  13 maart 2016

  Ja echt die J.K. Rowling heeft antwoorden op al die gekkigheidjes ;)  13 maart 2016

  Oehhhh, zou dat een echte fout zijn?! Tof dat je dat hebt ontdekt (ook al is dat pas na zoveel keer lezen ;p) Mooie foto’s trouwens!  13 maart 2016

  Oeh ik heb al veel over Storytel gelezen, lijkt me best leuk om te proberen. Misschien straks na mijn tentamens lekker in het park met een boek op! Lijkt me heerlijk!  13 maart 2016

  Audioboeken luisteren lijkt me eigenlijk best rustigevend!
  Hihi, nee dat is geen fout in het boek, heb in veel interviews al de uitleg van JK gelezen hierover. X


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Oeh, wat zegt ze dan hierover? Ik heb het namelijk nog nooit eerder gelezen! Wel heel veel andere ‘fouten’, maar niet deze ;-)


  Merel

  19 januari 2017

  Je moet het echt beseffen voordat je de Thestrals kunt zien. Hier was het nog maar net gebeurd en Harry was nog in shock en wou het niet geloven.  13 maart 2016

  Ik ga dit misschien wel proberen! Hopelijk kan ik het dan volgen, met mijn korte spanningsboog…


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Tip: Het is héél rustgevend om in bed te luisteren. Al val je dan misschien juist weer in slaap…  13 maart 2016

  Ik vraag me nog altijd af waarom Harry die Terzielers niet altijd heeft kunnen zien. Want hij heeft de dood van zijn ouders toch ook gezien? Hij was nog wel heel klein, maar het gebeurde wel voor zijn ogen..  13 maart 2016

  Dat heb ik me ook altijd afgevraagd! Hij was uiteraard wel klein toen hij zijn ouders voor zijn ogen zag sterven, maar hij heeft het inderdaad wel gezien! Wat toevallig dat jij er ook zo over denkt


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Met zijn ouders vond ik het inderdaad al gek, maar nu vind ik het helemáál gek. Al heb ik vandaag gehoord dat je die terzielers alleen kan zien wanneer je de dood hebt gezien én verwerkt. En dat het misschien daar iets mee te maken heeft….


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ja, dat heb ik ook altijd al krom gevonden. Nu vond ik het echter helemáál gek. Al blijkt het iets te maken hebben met het ‘verwerken’ van de dood… Hoorde ik vandaag ;-)  13 maart 2016

  Dit lijkt me een fijne app, ik ga hem zeker eens uitproberen! Bedankt voor de tip en dat we hem gratis mogen proberen


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Jeej, leuk! Geniet ervan :-)  13 maart 2016

  Oh, dat is wel heel raar inderdaad die fout in Harry Potter!

  x  13 maart 2016

  Die ga ik opzoeken. Overigens eens met wat er eerder al is opgemerkt. Harry moet ze altijd al gezien hebben. Maar hier staat Hermelien genoemd, en zij kan ze misschien nog niet zien. Hmm ik pak zo het boek er even bij.


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  En, en, en… Ben je er al uit ;-)?  13 maart 2016

  Ik dacht dat Harry de paarden altijd al kon zien (want: ouders). Maar ik lees hier net in de comments dat het dus te maken heeft met het bewustzijn en verwerken ervan, haha. Weer wat geleerd. En ik ga Storytel snel eens proberen!


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Ik leer ook altijd een heleboel bij door de commentsectie, haha!  13 maart 2016

  Denk niet dat het iets voor mij is. Wel een goede tip. Ik lees liever papieren, echte boeken<3


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  Dat heeft ook absoluut ook nog steeds mijn voorkeur hoor. Maar het is heerlijk om naar boeken in bed te luisteren!  13 maart 2016

  Wat handig zeg, misschien is dat wel iets voor mij. Kan ik toch van boeken genieten zonder dat ik ze zelf hoef te lezen. Al heb ik de Harry Potter boeken wel echt verslonden, meerdere malen ook.  13 maart 2016

  Klinkt als een erg leuke app  13 maart 2016

  Zeer handige app! Maar ik lees mijn boeken toch nog altijd het liefst en schaam mij er ook niet voor. Op dit moment ben ik wat verslaafd aan goodreads :)


  Femke - Youniqueblog

  13 maart 2016

  O, die kende ik nog helemaal niet! *gaat zichzelf verdiepen*  13 maart 2016

  Ik kwam niet door het boek allegiant heen maar ik wilde wel weten hoe het zou aflopen… Die heb ik via storytel kunnen afluisteren


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2016

  Wat slím bedacht!  16 maart 2016

  Storytel lijkt mij ook een enorm fijne app, maar met mijn gehoor is het helaas niet zo heel erg ideaal. Die fout is inderdaad wel cool!