9 films en series in april die op je kijklijstje moeten staan -
02/04/2016


films die je in april moet kijken
Ik overweeg momenteel zéér serieus om een moviepass bij VUE aan te vragen. Aankomende maand komen er namelijk zóveel leuke films in de bioscoop, dat ik écht niet kan kiezen. Ook op Netflix en tv verschijnen weer een he-le-boel leuke films en series in april. Dit zijn mijn aanraders.

Tangled
Deze film staat nog maar nét op Netflix, maar Roy en ik hebben ‘m meteen bekeken. We hebben vooral weer heel hard gelachen om het nummer Mother Knows Best en de zogenaamd charmante ‘Hi. How you doing?’ Flynn Ryder. Extra grappig: Ik heb al regelmatig te horen gekregen dat mensen aan mij moeten denken wanneer ze de film zien. Ook Roy begon hard te lachen toen -spoiler- Rapunzel Flynn neerslaat met een koekenpan: “Ik zie jou dit ook echt op deze manier doen.” Ach. Laat ik het zien als een compliment.
Tangled

Game of Thrones – Seizoen 6
Ooo, jongens. Hier heb ik zóveel zin in. Op 24 april gaat het zesde seizoen van Game Of Thrones in première en krijgen we eindelijk antwoord op de langeverwachte vraag: Leeft Jon Snow nog? En de rest van de cast for that matter? Helaas heb ik geen HBO, maar ik zet alles op alles om de volgende dag de nieuwste aflevering te kunnen kijken. Wat jullie?
game of thrones

Bad Teacher
Heb je vanavond nog een gaatje in je agenda? Mooi! Plof dan op de bank voor Bad Teacher. Een film met Cameron Diaz en -jawel- Justin Timberlake in de hoofdrol. De film is niet per se een hoogstandje, maar wel enorm vermakelijk om te zien. Het plot in het kort? De grove lerares Elizabeth (Cameron Diaz) is totáál niet gemotiveerd: tót ze wordt gedumpt door haar verloofde en er opeens een knappe nieuwe docent zich aandient (Justin). Ze is alleen niet de enige die een oogje op hem heeft, en zet alles op alles om de strijd te winnen.
(zaterdag 2 april, 20:00 uur, RTL5)
bad teacher

Erin Brockovich
Ben je toe aan ietwat meer serieus verhaal? Dan heeft Netflix deze maand een aangename verrassing: Erin Brockovich. Een waargebeurd verhaal over een alleenstaande moeder die aan de slag gaat als een juridisch secretaresse op een advocatenkantoor. Hier komt ze een grote vervuilingszaak op het spoor die ten grondslag liggen aan vele zieke mensen in de omgeving. Fun fact: De echte Brockovich verschijnt in de film even in beeld als serveerster Julia.
erin brockovich

Minions
Als de geruchten waar zijn, is de film Minions vanaf deze maand op Netflix te zien. Roy en ik hebben deze vorig jaar in Rotterdam gekeken en we hebben eigenlijk het hardst gelachen bij de Universal-intro. Daarna vonden we de film ‘wel oké’. Leuk om eens gezien te hebben (Want hé: Dan snap je ook eens als die ‘banana’-grapjes), maar niet per se noodzakelijk. Ik zeg: een onmisbaar ingrediënt voor een luie zondag.
minions

Miss You Already
Houd de tissues maar gereed, wat deze maand is de film Miss You Already in de bioscoop te zien. Een film die ik héél graag wil zien, alleen serieus overweeg om maar in mijn eentje te bezoeken omdat ik geen zin heb om naast een vriendin in janken uit te barsten. Dat gaat met een plot als deze immers geheid gebeuren: Milly en Jesse zijn altijd de beste vriendinnen geweest, ondanks dat hun leven een totaal andere wending heeft genomen ten opzichte van de ander. Hun vriendschap komt echter op het spel te staan wanneer Jess heel graag een kindje wil en Milly ontdekt dat ze borstkanker heeft.
(Vanaf 7 april in de bioscoop)
miss you already

The Huntsman: Winter’s War
Yasss! Deze maand kun je 107 minuten lang turen naar Chris Hemsworth en hiermee kan april natuurlijk niet meer stuk. Enkele weken geleden terug had ik al in de bioscoop de trailer gezien en die is werkelijk epic. Als ik het goed heb begrepen is dit de prequel van Snow White and the Huntsman en -gelukkig- is Kristen Stewart in geen velden of wegen te bekennen. Charlize Theron, Jessica Chastain én Emily Blunt daarentegen wél… Mag ik nog een keer ‘yasss’, zeggen?
(Vanaf 7 april in de bioscoop)
the huntsman

My Big Fat Greek Wedding 2
Toen ik de trailer van deze film in de bioscoop zag, was ik in eerste instantie enórm in de war: ‘Deze film is toch al súperoud?’ Oké, superoud is misschien overdreven, maar het eerste deel van My Big Fat Greek Wedding verscheen al in 2002. Toch is de originele cast (yay!) bijna 15 jaar later weer bij elkaar gekomen om een vervolg te maken op de kaskraker. In My Big Fat Greek Wedding 2 zie je onder andere de perikelen van de -jawel- tienerdochter van Toula en Ian, hun persoonlijke huwelijksproblemen én blijken de ouders van Toula nooit officieel getrouwd te zijn. Misschien een cliché plot, maar het beloofd weer hilarisch te worden.
(Vanaf 14 april in de bioscoop)
My Big Fat Greek Wedding 2

Mother’s Day
Ik hou van films waarin verschillende verhaallijnen met elkaar verweven zijn (Love Actually! Valentine’s Day!). Ook Mother’s Day lijkt weer zo’n pareltje te zijn met niemand minder dan Julia Roberts, Jennifer Aniston, Kate Hudson en Jason Sudeikis in de hoofdrollen. Oh, en ‘ook’ Courteney Cox, Shay Mitchell, Britt Robertson en Susan Sarandon. Als je de trailer nog niet hebt gezien, bekijk ‘m dan nu hier.
(Vanaf 28 april in de bioscoop)
Mother's Day

Naar welke films en series in april kijken jullie deze maand het meeste uit?17 reacties


  2 april 2016

  Jaaaaa, met The Huntsman: Winter’s War ben ik erg blij! Als ik vanavond thuis ben ga ik sowieso Bad Teacher kijken, blijft een heerlijke lachfilm haha! Erin Brockovich ga ik ook weer eens kijken, liefde voor Julia Roberts hier!  2 april 2016

  De Huntsman en my big fat greek wedding lijken mij heel erg leuk!
  Liefs  2 april 2016

  Game of Thrones, Game of Thrones!  2 april 2016

  Tangled lijkt me een hele leuke film en bad teacher staat vanavond ook op de televisie! Leuk om te zien allemaal!  2 april 2016

  Ah thanks voor deze lijst, vanavond weer eens een Netflix-avondje houden!  2 april 2016

  Leuke tips. Ik ben in het vliegtuig aan Miss You Allready begonnen. Toen viel ik in slaap, maar het deel dat ik gezien heb, was inderdaad heel zielig.  2 april 2016

  Tangled is een hele leuke film een van mijn favoriete Disney films! Zelf vond ik alleen het eerste deel van de Minions leuk. Ik ben benieuwd naar Jungle book!

  x  2 april 2016

  Ik vind Bad Teacher verschrikkelijk, maar TANGLED.<3 Miss You Already klinkt trouwens ook heel mooi!  2 april 2016

  The huntsman wil i heel graag zien en kong fu panda komt ook alleen in nederlandse versie helaas maar denk dat ik daar ook maar heenga!  2 april 2016

  Een deel hiervan heb ik al gezien… Een film die je sowieso moet kijken is Room! Echt onwijs goed! En the good dinosaur <3  2 april 2016

  Bad Teacher is ook geweldig ik weet niet wat ik van the game of thrones moet vinden!  2 april 2016

  Wat een heerlijke lijst! Ik ben gek op films! Ik heb echt gehuild bij miss you already! En ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen van game of thrones!! De rest wil ik zeker gaan bekijken!  2 april 2016

  Oh wat grappig My Big Fat Greek Wedding 2! Hier is de film al in de bios en als het goed is gaan we er morgen heen. Vond de eerste hilarisch, dus ben benieuwd!  2 april 2016

  The Huntsman lijkt me heel tof! Deze maand komt ook Jungle Book in de bioscoop, die trailer is ook zo mooi <3  7 april 2016

  Ahhh ik ben zo benieuwd naar een aantal van deze films. Maar boven aan staat toch echt Jungle book, die komt komende week uit! oh enne, neem een Pathé pas, dan kunnen we samen. Of anders kan dat trouwens ook (app mij even als je wil gaan ^^).. Dus wanneer gaan we samen naar de film?


  Femke - Youniqueblog

  7 april 2016

  Jammer genoeg hebben we geen Pathé in Den Bosch :-( Anders had ik het zeker gedaan, haha! Maar welke film wil je zien :-)?!  12 april 2016

  Eentje ben je er vergeten (voor de rest ben ik alles eens, behalve GOT want dat kijk ik niet, haha): The Jungle Book!