Things that made my week...#206 -
03/04/2016


Things that made my week def
Ter ere van 1 april speelde ik afgelopen vrijdag met jullie op Instagram: two truths and a lie. Ik vroeg aan jullie welke stelling onjuist was: A) Roy en ik hebben al maanden (per ongeluk) geen huur meer betaald. B) Wikkie woont eigenlijk illegaal bij ons in. of C) Roy en ik zijn momenteel op zoek naar een koophuis. Het (voor de meeste van jullie: verrassende!) antwoord deel ik vandaag in deze post. Inclusief heel veel andere grappige anekdotes van afgelopen week.

 • Typisch geval van ‘oepsie’: Gebeld worden door de contactpersoon van de huisbaas dat we sinds december onze huur niet meer hadden betaald. Bleken we onze automatische incasso verkeerd te hebben ingesteld, waardoor deze eind 2015 eindigde. Auwch. En wij maar denken: Wat gaat dat sparen toch goed ;-) (Antwoord A was dus -helaas- JUIST!)
 • Vervolgens hebben we wel met hem het ‘Wikkie’-gedoe kunnen rechtzetten. Het is een lang verhaal, maar na een heleboel miscommunicatie bleken we uiteindelijk tóch geen kat te mogen bezitten in ons appartement. Te laat, want: Wikkie heeft al ons halve appartement (en ons hele hart) veroverd. Gelukkig hebben we nu tóch een soort-van toestemming gehad. Officieel mag het niet, maar… Vooruit. Als Wikkie de tent niet afbreekt. (Antwoord B is dus óók juist.)
 • En Roy en ik zijn van plan om nog héél lang in ons appartement te blijven wonen, dus een koophuis zit er op korte termijn niet in. Bovendien wonen we überhaupt pas 5 maanden in Den Bosch, terwijl we minimaal een jaar moeten huren. We hebben dus nog wel even ;-)
 • Wanneer Roy en ik afgelopen zaterdag Paaspop verlaten: “We hebben wel niet zóveel gegeten vandaag.” Ik: “Zoveel hebben we echt niet op, hoor.” Roy: “Echt wel…” Ik: “Wat heb ik nou op? Een grote friet, twee frikadellen én een pasta bolognese.” *stilte* “Oké, laat maar…”
 • Ontdekken dat een kat hebben behoorlijk bevorderlijk is voor je schoonmaakgedrag. Lees: Wikkie heeft de nieuwe gewoonte ontwikkeld om álles mee te nemen wat op tafel ligt. Oók boterhamzakjes en folie die tussen de cornedbeef ligt. Afgelopen vrijdag moest ik nog om half 8 ‘s ochtends achter haar aan sprinten in de woonkamer, omdat ze de folie van de cornedbeef had veroverd.
 • Voor het eerst in een jaar bij Primark shoppen en dan alsnog meteen naar de afdeling met geurkaarsen sprinten. Typisch.
 • Wanneer Roy en ik wachten op de bus. Ik: “I’m tired.” Roy: “I’m wheeled.” *stilte* Ik: “Huh….” *langere stilte* Ik: “W….?” *nóg langere stilte* Ik: “Oooo, ik snap ‘m! Haha!” Roy: “Je bent echt moet, hè?”
 • Hoe gaat het met jullie? Hebben een jullie een gezellige week achter de rug?16 reacties


  3 april 2016

  Haha sinds december de huur niet meer betaald. oepsie! Fijn dat je een soort van toestemming hebt dat Wikkie in jullie appartement mag blijven wonen :-).  3 april 2016

  Wat leuk dat je nu ook een aantal persoonlijke foto`s in deze blogpost deelt! Wat fijn dat Wikkie mag bliijven ondanks dat het officieel niet mag.
  Liefs


  Lianne

  3 april 2016

  Ik kwam er laatst achter dat verhuurders niet zomaar een huisdier kunnen verbieden. Het hebben van een huisdier is deel van het woongenot. Zolang het beestje geen overlast veroorzaakt aan andere bewoners mag je gewoon een huisdier hebben :D Dus zelfs al staat het in je contract. De verhuurder kan er weinig aan doen als jij alsnog een huisdier neem.

  Hoe meer je weet, he ;)  3 april 2016

  Haha oei, dat van de huur betalen. Oepsie! Ah, wat stom dat jullie eigenlijk geen kat mogen hebben. Ik snap dus niet waarom huurbazen daar zo vaak moeilijk over doen?! Katten zijn zo lief en leuk :(. Gelukkig is er nu een soort van overeenstemming!  3 april 2016

  Erg leuk om te zien.  3 april 2016

  Oeiiii, wat naar van de huur! Knappe domper.  3 april 2016

  Oehhh…das wel balen denk ik! Je huur alsnog achteraf moeten betalen. Gelukkig hadden jullie het gespaard en niet allemaal op gemaakt ;p  3 april 2016

  Wat LEUK die slides met foto’s! Vaker doen! (of misschien heb je het al vaker gedaan en heb ik het toevallig toen niet gezien!) En oh, dat is ZO balen als je er achter komt dat je de huur nog moet betalen. Zeker als het van meerdere maanden is. :( Ik heb al een paar keer gehad dat ik nog de huur moest betalen van één maand en dat vond ik al zo zuur. Je denkt dat het al betaald is en dan moet het er plotseling nog vanaf. :( Nou, fijne week! :) XX  3 april 2016

  Aj dat is even een tegenvaller dat jullie al een tijd geen huur hadden betaald! Stiekem snap ik dat grapje van Roy nog steeds niet haha  3 april 2016

  Wat fijn dat Wikkie alsnog in jullie appartementje kan blijven, ik wil ook graag een kat, maar mijn vriend en ik werken beiden 40 uur en het verzorgen van een beestje is dan echt even te veel van het goede als ik na mijn werk thuis kom haha..  3 april 2016

  Hahaha I’m wheeled, ik moest ook effe denken hoor!  3 april 2016

  Zo leuk al die foto’s onderaan de post, erg leuk verzonnen!  3 april 2016

  Oeeh dat lijkt me pittig, opeens al je huur nog moeten betalen!  4 april 2016

  Die teckels voor shoeby <3

  En hahahaha, al 3 maanden je huur niet betalen. Goed bezig!  4 april 2016

  ah super leuk! en wat pittig die huur opeens dan..  5 april 2016

  Ik vind die slideshow zo leuk!