Mijn 7 favoriete apps van dit moment -
20/04/2016


Favoriete apps van dit moment 1
Als ik geconfronteerd zou worden met hoeveel tijd ik spendeer aan het kijken naar mijn telefoon, zou het schaamrood waarschijnlijk op mijn kaken komen te staan. Zeker sinds ik de afgelopen maand weer een he-le-boel nieuwe apps heb ontdekt die ik nu vrijwel dagelijks gebruik. Van een app waarmee je héél leuke foto’s kunt maken van je kat tot een app die een speciaal food emoji-toetsenbord activeert. Zó leuk!


A Color Story
Toen Elsie en Emma van A Beautiful Mess een nieuwe app lanceerde móést ik deze downloaden. A Color Story is -net als hun voorgaande apps- een fotobewerkingsapp, maar ditmaal vooral gericht op spelen met kleur. Zoals jullie weten ben ik dól op kleurrijke plaatjes en ik speel hier dan ook graag mee. Het enige wat jammer is, is dat je geld moet betalen om gebruik te maken van een uitgebreider scala aan effecten. Maar goed… Het begin is er.
(gratis voor zowel je iPhone als Android toestel)

Afterlight
Het is misschien wel de beste €0,99 die ik ooit in de App Store heb besteed. Deze mobiele photoshop is namelijk álles wat je maar kunt vragen, als je geen beschikking hebt tot photoshop op je laptop. Zelf gebruik ik deze app met name om mijn mobiele foto’s wat scherper te maken, het contrast bij te stellen en wat lichter te maken, maar toch zijn er nog véél meer opties. Onmisbaar voor bloggers, fanatieke Instagrammers of gewoonweg enthousiastelingen van mooie foto’s.
(€0,99, voor zowel je iPhone als Android toestel)

DelishEatmojis
Als je dit blog op Facebook hebt geliked, heb je deze app misschien weleens voorbij zien komen. Met deze app kun je je gevoelens namelijk uiten in avocado’s en een stapeltje pannenkoeken door middel van een spciaal food emoji-toetsenbord. Je kunt de app via deze link (gratis!) downloaden. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is het toetsenbord activeren (Instellingen > Algemeen > Toetsenborden > Voeg toetsenbord toe…) en je kunt naar hartenlust met je vriendinnen communiceren in nacho’s. Té leuk!

Favoriete apps van dit moment 3
Recolor
Je bent nooit te oud om te kleuren. Tenminste, dat vind ik. Naast de verschillende kleurboeken voor volwassenen die in mijn kast staan, heb ik nu dus ook de Recolor app gedownload. Een mobiele kleurboek. Helaas zijn het aantal gratis aantal kleurplaten beperkt, maar je kunt er toch al wel enige tijd vooruit. Daarnaast kun je verschillende effecten aan je kleurplaten toevoegen (bijvoorbeeld Watercolor  en Crayon) en deze ook in als filmpje opslaan. Zo lijkt het net alsof je écht aan het kleuren bent geweest. Enorm ontspannend. Enne: Wat vinden jullie van mijn creatie?
(gratis, alleen voor iPhone)

Storytel
Een tijdje geleden deelde ik al mijn enthousiasme over Storytel. Dit is namelijk een streamingsdienst voor audioboeken. Een mobiele bibliotheek, zo je wilt. Met slechts één app, zijn duizenden boeken slechts enkele swipes verwijderd. Bovendien is de selectie ook zéér gevarieerd: Van het allernieuwste Jill Mansell-boek en Mockingjay tot boeken over psychologie en marketing. Er is echt voor ieder wat wils en de collectie is zéér up-to-date. Meer informatie vind je hier.
(€14,90 per maand, voor zowel je iPhone als Android toestel)
Favoriete apps van dit moment 2(1)
Telekitty
Heb je een kat? Dan moet je deze app even downloaden. Ik kwam ‘m eigenlijk per toeval tegen, maar ik vind ‘m echt heel grappig. Wanneer je namelijk met deze app een foto van je kat maakt, kun je (zogenaamd) zien wat je kat denkt. Vooruit. Vaak slaan de zinnen he-le-maal nergens toch, maar het blijft ergens wel grappig. En om het tafereel nog leuker te maken, kun je ook grappige doodles aan de foto toevoegen. Een prima tijdverdrijf.
(gratis, alleen voor iPhone)

Snapchat
Je zult deze app vrijwel zeker kennen, maar momenteel staat deze echt bovenaan mijn favorietenlijstje. Hoewel ik het heerlijk vind om tot in de puntjes geperfectioneerde foto’s te maken, vind ik de vrijheid die Snapchat geeft ook heel fijn. Even snel een ‘snap’ maken en dan kun je weer verder met waar je mee bezig was. Zonder een gecompliceerde filter. Ook vind ik het heel leuk om via deze app celebrities te volgen, zoals Demi Lovato en Shay Mitchell. Je kunt mij vinden met de volgende gebruikersnaam: femkekamps. Zie ik je daar?

Wat is jouw favoriete app van dit moment? Welke app(s) van dit rijtje kende je nog niet?

iconadvertentie – Wat betekent dit? 21 reacties


  20 april 2016

  Leuke apps! Ik ben ze direct gaan downloaden.  20 april 2016

  Leuke apps, de meeste kende ik nog niet. Die eerste heb ik meteen even gedownload, ben benieuwd :-)!  20 april 2016

  Oh, ik baal er nu nóg meer van dat het geheugen van mijn telefoon rámvol zit, en hij langzaam stervende is… :) Je noemt zoveel leuke apps! Ik moet maar gauw een nieuwe telefoon gaan kopen geloof ik!  20 april 2016

  Leeeeeuke apps, ik moet Afterlight echt eens gaan downloaden zeg. Ga je meteen toevoegen op Snapchat.


  Femke - Youniqueblog

  21 april 2016

  Leeuk :-) Dat je trouwens nog geen gebruik maakte van Afterlight, zeg. Terwijl je zoveel foto’s maakt :-)  20 april 2016

  Ik heb Telekitty meteen gedownload haha, ik ben benieuwd!


  Femke - Youniqueblog

  21 april 2016

  En, en, en… Hoe bevalt het :-)?  21 april 2016

  Haha hij is leuk! Vooral toen mijn kat volgens de app dacht dat ze satan even verder ging aanbidden, haha


  Femke - Youniqueblog

  21 april 2016

  Hahahaha! Wat een kat heb je toch ook ;-)  20 april 2016

  De eerste 3 ken ik niet en Telekitty ook niet. Thanks voor de tips, ik ga Afterlight meteen aanschaffen! Liefs.x  20 april 2016

  Leuke apps! A Color Story lijkt mij wel, ga ik meteen even erop zetten :)


  Femke - Youniqueblog

  21 april 2016

  Ja, vind ik dus ook een heel toffe app! Alleen jammer dat je zoveel filters erbij moet kopen…  20 april 2016

  Leuke apps en dank weer voor de tips  20 april 2016

  Afterlight heb ik al een tijd en is echt geweldig! Inderdaad de best bestede 0,99 cent ooit :-)  20 april 2016

  Leuke apps, sommige kende ik nog niet.  20 april 2016

  wat een leuke lijst! snapchat heb ik sowieso, vind ik zo leuk <3  20 april 2016

  Na het lezen van dit artikel heb je me zo ver gekregen dat ik Afterlight ga kopen, hoor! Klinkt heel goed.


  Femke - Youniqueblog

  21 april 2016

  Ja, ik gebruik deze app echt dagelijks om mijn foto’s te bewerken :-)  20 april 2016

  Ik twijfel zo over afterlights.. is t echt zoveel beter dan vsco cam?


  Femke - Youniqueblog

  21 april 2016

  Het is natuurlijk net wat je in een fotobewerkingsapp zoekt, maar ik gebruik ‘m veel liever dan VSCO cam. Ik denk vooral omdat de opties simpelweg geavanceerde zijn – je kunt veel meer spelen met licht, contrast, scherpte, temperatuur etc. Ik kan niet zonder ;-)  22 april 2016

  Ik gebruik Afterlight ook regelmatig en vind ‘m onmisbaar!