Leuk en simpel recept (voor feestjes!): Cake Pizza -
10/05/2016


cake pizza recept diy

Soms kom je van die dingen tegen waarvan je denkt: ‘Waarom heb ík dit niet bedacht?’. Zulke momenten heb ik gehad bij de ontdekking van Netflix, lichtgevende unicorn sloffen en… Deze cake pizza. Het is zó simpel (en bizar leuk!) om voor je vriendinnen -of jezelf- te maken. Vandaag deel ik met jullie het recept.

cake pizza recept diy

Dit heb je nodig: mix voor cakepizza (€6,99, Xenos), 1 ei en 100 gram boter. De instructies volgens de verpakking: Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cakepizza-mix in een ruime kom. Klop één ei los en voeg hiervan de helft (ik benadruk: de helft!) aan de mix toe. Voeg 100 gram boter toe en meng het geheel tot een egale massa. Kneed een bal van de massa en druk deze vanuit het midden plat totdat er een cirkel ontstaat van ca. 25 cm (ik gebruikte een deegroller), met een licht opstaande rand. Bak de pizzabodem in het midden van de oven in ca. 10 – 15 minuten gaar. Bij mij duurde dit 15 minuten, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte (lees: dikte) van je pizza. Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen. Verdeel de jam gelijkmatig over de pizzabodem en bestrooi daarna met de melkchocolade-drops (of koop zelf witte of pure chocolade-drops ;-)). Maak de pizza compleet door er wat kokos overheen te strooien.

cake pizza recept diy

Als ik dit over mijn eigen creatie mag zeggen: ik vind ‘m zó goed gelukt. En echt heel leuk geworden ook. Het is dat ik op korte termijn geen feestje gepland heb staan, anders had ik dit zonder twijfel geserveerd. Het is zo’n geinige traktatie. Roy en ik hebben inmiddels al een aantal slices op. Net zoals haar hartige tegenhanger is de cake pizza namelijk behoorlijk verslavend. Yum!

cake pizza recept diy

Wat vinden jullie van deze cake pizza? Voor wie zouden jullie deze willen maken?26 reacties


  10 mei 2016

  Dit lijkt me erg lekker! Gelukkig is het ook makkelijk om te maken


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2016

  Absoluut :-)  10 mei 2016

  Geweldig, dit ziet er zó leuk uit! Bij het eerstvolgende feestje, ga ik ‘m maken. Liefs


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2016

  LEUK! Ik ben benieuwd :-)  10 mei 2016

  Je snapt dat ik METEEN kwam kijken toen ik een tweet over een ‘cake pizza’ voorbij zag komen :-)
  Het ziet er geweldig uit (enig gifje ook!) maar het lijkt me niet zo lekker. Komt door de grote hoeveelheid jam denk ik, dat vind ik alleen lekker i.c.m. stinkkaas(fondue) hehe… Maar wel erg leuk om op een verjaardag te serveren of op een kinderpartijtje kids hun eigen pizza te laten beleggen!


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2016

  Huh? Jam en kaas? Van die combinatie heb ik nog nooit gehoord, haha. Is it worth the try ;-)?  10 mei 2016

  Oh echt niet? Probeer het eerst eens met een pitabroodje, plakjes kaas en beetje jam in een broodrooster (of oven)!
  Ik ben echt dol op stinkkaasjes met een beetje kersenjam. Een heerlijke combi van pittig en zoet, yum!  21 mei 2016

  Dit lijkt me serieus echt een hemelse combi hee.


  Femke - Youniqueblog

  21 mei 2016

  Dat is het ook :-)!  10 mei 2016

  Oh dat is apart! Ziet er leuk uit!  10 mei 2016

  Yummie! En zo simpel om te maken, twee vliegen in één klap :-)


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2016

  Precies :-)!  10 mei 2016

  ziet er super delish uit :D  10 mei 2016

  o leuk! Lijkt me heerlijk!


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2016

  Dat is het ook zeker! Roy had op één dag al twee slices op, haha.  10 mei 2016

  Ziet er onwijs yummie yummie in mijn tummie uit!


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2016

  Haha! Op dit moment zitten er al meerdere slices in míjn tummy ;-)  10 mei 2016

  Ziet er super leuk uit!  10 mei 2016

  GIMME! Ziet er echt lekker uit!  10 mei 2016

  Yumm dit ziet er zo lekker uit!  10 mei 2016

  Oh dat is leuk een cake pizza!  10 mei 2016

  O my god! Dit ziet er zo heerlijk uit! Heb je nog een stukje over? Kom ik het wel even ophalen ;-)


  Femke - Youniqueblog

  10 mei 2016

  Nooo, we ate it all :x (Ja. Binnen twee dagen – héél erg.)  10 mei 2016

  Ah joh, gewoon de man des huizes gelijk geven, haha ;-) nee grapje, gelijk heb je!  11 mei 2016

  Je gaat me toch niet vertellen dat er lichtgevende unicorn sloffen bestaan…?! En je hebt eigenlijk helemaal niet veel nodig als ik de instructies zo zie! Ik ga snel eens bij de Xenos langs, want mijn zusje is binnenkort jarig en die vindt zo’n taart vast wel lekker (en dan kan ik tenminste ook nog een groot stuk opeisen)!


  Femke - Youniqueblog

  12 mei 2016

  Jazeker, die bestaan! En wat ontzettend leuk dat je dit gaat doen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat :-)!