Mijn eerste dagen in Kopenhagen... -
24/06/2016


Kopenhagen 6

Op het moment dat jullie dit lezen, is het alweer mijn laatste dag in Kopenhagen maarrr… Niet getreurd. Ik heb namelijk de afgelopen dagen al ongelofelijk genoten (en véél gelopen), en we vertrekken vanavond pas laat weer terug naar huis. Ik heb dus nog een hele dag voor de boeg. Een greep uit mijn kiekjes van de eerste paar dagen deel ik hier. Bereid jezelf voor op een he-le-boel foto’s. sorrynotsorry

Kopenhagen Scandic Palace Hotel
Mijn vader en ik verblijven in het Scandic Palace Hotel. Op het moment dat we daar aankwamen, bleek er echter een klein -euhm- probleempje te zijn met één van de twee kamers. Eén kamer was namelijk zó vies door toedoen van voorgaande gasten, dat het de schoonmaakster twee(!) dagen zou kosten om het volledig schoon te maken. Yugh. Mijn vader en ik verbleven vervolgens de eerste nacht samen in een junior suite. Ik kreeg het immense tweepersoonsbed, papa een stretcher (wilde ‘ie zelf ;-)). Hoewel het niet per se vervelend was om één kamer te delen, waren we stiekem toch wel blij toen we de volgende dag allebei een eigen kamer toegewezen kregen. En alleenrecht over de afstandsbediening, zodat ik de eerste avond Paper Towns kon kijken. Hé… Het is vakantie.

Kopenhagen 1
We besloten de eerste ochtend meteen de omgeving te verkennen. Ik had ook met mijn vader afgesproken dat we niets zouden plannen. Daar heb ik namelijk ook een hekel aan wanneer ik op vakantie ben. Laat mij maar rondwandelen. Uiteraard viel ik niet ver in onze wandeling al met mijn neus in de boter: een gekleurd gebouw! ‘Pap, bereid jezelf erop voor dat je de komende dagen veel foto’s van mij moet maken voor gekleurde gebouwen,’ waarschuwde ik hem meteen. En óf die waarschuwing nodig was. Gekleurde gebouwen zijn er in Kopenhagen namelijk in overvloed.

Kopenhagen 2 Kopenhagen 4 Kopenhagen 5
Nadat we de directe omgeving hadden verkend (ideaal: ons hotel ligt middenin het centrum!), besloten we om naar de buurt Christianshavn te lopen. Hier staat namelijk een kerk (Vor Frelsers Kirke) met een bijzondere toren in de vorm van een spiraal. Eenmaal aangekomen besloten we meteen wat te gaan eten. Omdat het aantal lunchplekken -verrassend genoeg- beperkt was, stelde ik voor om gewoon even een broodje te halen en het op een bankje bij de kerk op te eten. Overigens was dit ook de plek waar ik meteen ben verbrand. Het is momenteel namelijk erg warm in Kopenhagen, en wanneer het zonnetje doorbreekt schijnt ‘ie goed. Overduidelijk.

Kopenhagen 7

Kopenhagen 9 Kopenhagen 10
Wat mij vooral enorm opvalt aan Kopenhagen is dat het a) enorm ruim is opgezet qua gebouwen en infrastructuur en b) er héél veel ‘geheime’ doorgangen en plekken zijn. Mijn vader en ik vinden het verrassend hoeveel ‘sluiproutes’ er wel niet zijn, maar ook vooral: waar je dan uitkomt. Het ene moment loop je een smal straatje door en kom je uit bij een gigantisch plein voor het ministerie, het volgende ga je een passage door en kom je opeens in een compleet andere buurt uit. Tenminste, voor je gevoel. Echt een stad vol verrassingen. Ik kan dan ook iedereen aanraden om in Kopenhagen veel te wandelen – anders ga je het échte Kopenhagen missen.

Kopenhagen Torvehallerne
Kopenhagen Torvehallerne
Na een korte terrasbreak, zei ik tegen mijn vader dat ik tóch nog de stad verder wilde verkennen. Vervolgens besloten we om samen nog even door de ellenlange winkelstraat Strøget te lopen. Toen we eenmaal zóver gelopen waren en zagen dat de food market Torvehallerne in de buurt was, besloten we om ook daar meteen even naartoe te gaan. Hoewel het leuk was om er eens doorheen te lopen, moet ik in alle eerlijkheid bekennen dat ik het niet héél bijzonder vond. Misschien omdat ik vorig jaar nog in de Markthal van Rotterdam ben geweest en dat véél imposanter vond (en meer ‘originele’ food mogelijkheden had) dan de Torvehallerne. Alhoewel… Als je wél heel veel honger hebt óf daar woont, is het vast een feestje om boodschappen te doen

Kopenhagen 1Kopenhagen 2
“Pap, ik wil een foto met mijn rode fiets bij dit rode huis!” Zei ik nou net dat je Kopenhagen het beste te voet kunt verkennen? Laat ik mezelf dan meteen corrigeren: Kopenhagen is op haar allerleukst wanneer je lekker rondfietst. Geloof me: ik ben echt niet iemand die toeristen aanmoedigt om zichzelf te mengen in de lokale infrastructuur, maar in Kopenhagen is fietsen echt dé manier om van A naar B te komen. De fietspaden zijn namelijk niet alleen heel duidelijk aangegeven, maar ook erg ruim opgezet. En zo ontdek je écht nog eens héél leuke plekken…

Kopenhagen 3
Nadat we ‘helemaal’ naar De Kleine Zeemeermin waren gefietst (we hebben even ‘oeh’ en ‘ah’ gezegd, en zijn na 1 minuut weer verdergegaan ;-)), kwamen we na een korte pitstop -papa had een pet nodig, ik zonnebrand- terecht in de toeristische trekpleister Nyhavn. Jeweetwel: die Pinterestwaardige kleurrijke haven. Overigens zijn we ook hier niet heel lang gebleven. Dit is namelijk dicht in de buurt van ons hotel en we vonden dat we de gehuurde fiets beter konden gebruiken om juist wat verder weg te gaan. En zo ontdekten we een héél originele lunchspot én verkenden we de hippe wijk østerbro. Maar daarover… Vertel ik jullie later meer :-)

Liefs,
Femke

Joe! Ik zou het súperleuk vinden als je mij ook hier volgt… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



35 reacties


    24 juni 2016

    Dit ziet er allemaal heel gezellig uit! Ik zou ook wel een keer naar Kopenhagen willen



    24 juni 2016

    Wat een leuke foto’s al! Het ziet er daar supermooi (en zonnig! wauw!) uit. Fijn dat jullie uiteindelijk toch elk op een eigen kamer terecht konden, wat bizar dat die kamer zoveel schoonmaak behoefde :O. En die gekleurde huisjes en haven zijn zooo prachtig! Ik wil er ook graag eens heen! X


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Ja, echt bizar hè? Nog nooit zoiets gemaakt! En die gekleurde huizen zijn inderdaad fantástisch. Ik zou willen dat ze dat in Nederland ook hadden!



    24 juni 2016

    Ziet er heel goed uit! Gaaf hoor! Deze stad staat hoog op mijn wishlist! Wat grappig die hotelkamer, gelukkig uiteindelijk gefixt.


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Ja, en gelukkig geen viezigheid meer te bekennen *pfiew*



    24 juni 2016

    Die gebouwen in Kopenhagen zijn toch fantastisch hé! Jullie hotelkamer ziet er ook goed uit!



    24 juni 2016

    Heel gaaf om te zien, moie foto’s!



    24 juni 2016

    Oooh dit was zó leuk om te zien! Ik ben ooit lang geleden één keer in Kopenhagen geweest, maar ik was nog heel klein en weet er eigenlijk vrij weinig nog van – behalve dat ik dacht dat de Zeemeermin véél groter was haha. Stelde inderdaad weinig voor :’) En zóveel Aziaten, ongelooflijk.


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Het is inderdaad een véél kleiner beeldje dan je zou denken, maar ik vond het ook zo grappig dat de Aziaten helemaal losgingen met hun camera :’)



    24 juni 2016

    Wat een mooie, kleurrijke foto’s allemaal!! Wauw! Hihi, is je vader het fotograferen nog niet zat? Geniet ervan! Klinkt alsof je een super tijd hebt en op-en-top geniet!


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Haha! Volgens mij vond hij het allemaal ‘wel oké’. Hij wist met wie hij op pad ging, hihi ;-)



    24 juni 2016

    Zo te zien en horen heb je het leuk naar je zin gehad! Mooie foto’s. En hoe krijgen mensen het voor elkaar dat ze twee dagen nodig hebben om een hotelkamer schoon te maken ???!


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    I know! Ik vroeg me ook echt af hoe het eruitzag. Alhoewel ik het anderzijds ook helemaal niet wilde weten :’)



    24 juni 2016

    Ik vind het zo leuk dat je samen met je pa een tripje maakt!


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Ja, het was ook echt héél gezellig :-)!



    24 juni 2016

    Heerlijk al die mooie, zonnige, kleurrijke foto’s! Daar kan ik er nooit te veel van zien hoor! ;-) Ik ben benieuwd naar je volgende Kopenhagen verslag!


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Morgen komt het tweede deel online :-)!



    24 juni 2016

    Wow, wat ontzettend mooi is Kopenhagen, deze stad staat zeker op m’n bucketlist!



    24 juni 2016

    OOo zo heerlijk om lekker met je mee te dromen over deze geweldige stad. Ooit koop ik een enkeltje! <3



    24 juni 2016

    wat een prachtige en leuke foto’s heb je gemaakt! ziet er goed uit



    24 juni 2016

    Wat ziet Kopenhagen er leuk uit! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik wil binnenkort wel een bezoekje brengen aan deze kleurrijke stad :)



    24 juni 2016

    Ziet er ontzettend leuk en mooi uit daar !



    25 juni 2016

    Kopenhagen is zo ontzettend mooi hé! Ik kwam er al een paar keer, maar geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om niet meer terug te keren. Zo gezellig daar!


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Jaaa, het is echt een heel mooie stad. Zo fotogeniek ook :-)!



    25 juni 2016

    Die gebouwen zijn zo mooi eh! Met al die kleurtjes.



    25 juni 2016

    Wat een super mooie foto’s! Kopenhagen gaat snel op mijn lijstje, haha :)



    26 juni 2016

    Ohh zo mooi! Heel veel herkenbare plekjes en daardoor nog meer heimwee. ;-) PS: Wist je dat de Vor Frelsers Kirke (ook wel Verlosserskerk) in de stijl van Nederlandse barok is gebouwd? ;-) Ben benieuwd naar je andere posts!


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Oooo, dat wist ik helemaal niet. Weer iets geleerd ;-)



    26 juni 2016

    Haha, wij hebben precies hetzelfde gedaan bij de kleine zeemeermin. Even een foto en weer weg, doeiii ;)


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Hahaha! Two minds… ;-)



    26 juni 2016

    Wauuuuw wat een toffe foto’s Femke! Zo mooi <3
    Super fijn dat jullie uiteindelijk alsnog 2 aparte kamers kregen, goed geregeld!


    Femke - Youniqueblog

    26 juni 2016

    Yay, wat een mooi compliment om van jou te krijgen :-) <3



    26 juni 2016

    Aaah wat heerlijk zeg, ik ben heel benieuwd naar je andere artikelen hierover! Toch wel een stad die vaak vergeten wordt :)


    Sam

    28 juni 2016

    Wauw, ziet er mooi uit! Ik ben een aantal weken terug nog met mijn klas op uitwisseling geweest naar Denemarken, maar zijn toen helaas niet in Kopenhagen geweest!



    1 juli 2016

    Wat een gave stad. Als dochter iets ouder is wil ik met haar op stedentrip. Kopenhagen ziet er gaaf uit voor in ieder geval een weekend!