Negativiteit is óók normaal -
03/06/2016


Negativiteit is ook normaal 1
Er lijkt tegenwoordig een taboe te liggen op negativiteit. Tenminste, als je in de online sferen kijkt. Een waanzinnig stressvolle dag bestempelen we als ‘productief’ en een dip wuiven we weg met ‘ik doe zo wel weer even normaal’. Laten we echter eerlijk zijn lieve mensen: negativiteit is óók normaal. Om dit te bewijzen zet ik ook mijn grootste frustraties van dit moment in deze post zwart op wit. Speciaal voor jullie.

Misschien is het gek dat iemand met confetti in haar header en vrijwel alleen maar positieve artikelen, pleit voor negativiteit. Toch kan ik er soms wel een beetje onbehagelijk van worden hoe #grateful en #happy iedereen (online) lijkt te zijn. Het is gewoon onnatuurlijk. Het is begrijpelijk dat je niet al je negatieve gedachten online wilt vastleggen, maar zo ontstaat helaas ook offline het idee dat we het altijd maar leuk moet hebben en leuk moeten zijn. Je wilt immers niet de moppersmurf van het gezelschap zijn. Toch is één uitspraak mij altijd bijgebleven: “Er zijn geen goede dagen, zonder slechte dagen.” Hoe fantastisch het ook zou zijn: niet iedere nieuwe dag, kan de beste dag van je leven zijn. Dit betekent niet dat je bij tegenslag meteen met een dosis zelfmedelijden in bed moet kruipen, maar wel dat je op zo’n moment negatieve gevoelens (even) mag toelaten. En jezelf dan nog steeds ‘normaal’ mag noemen. Want hé, om nog maar even met een quote te strooien: “Everybody wants happiness, nobody wants pain, but you can’t have a rainbow without a little rain.” En ja: zelfs personen met confetti in hun header hebben soms negatieve gedachtes. Zoals deze:

Frustraties over YouTube-tutorials
Ik raadpleeg regelmatig YouTube om nieuwe dingen te leren. Eén van mijn meest recente tutorials volgde ik afgelopen zondagmiddag, terwijl ik samen met Roy werkte aan ons nieuwe project. De tutorial deed alles héél simpel voorkomen, maar het viel zó (zó!) enorm tegen. Om een idee te krijgen: “Zojuist heb je de nieuwe X geïnstalleerd”,  aldus de man in de instructievideo. Waarop ik boos naar mijn laptop riep: “ZOJUIST? Zeg maar TWEE UUR later….” Wat overigens écht niet overdreven was. En dit overkwam mij die middag nog meerdere malen. Ik geloof dat ik zo’n drie keer die middag zin heb gehad om het bijltje erbij neer te gooien en het was dan ook beslist geen feest om op dat moment in mijn aanwezigheid te verkeren. Moppersmurf zou een jolige gozer hebben geleken in mijn gezelschap. Vraag dat maar aan Roy.

Health hype
Wanneer ik door mijn ‘nog te lezen’-lijstje van Bloglovin’ scrol, zijn 8 van de 10 artikelen health gerelateerd. Geen grap. Ook op Instagram word ik overspoeld met foto’s van #healthy maaltijden en voor- en na foto’s van mensen die enorm veel zijn afgevallen. Die dit uiteraard moeten delen met #happy en #fit. Begrijp me niet verkeerd: ik heb bewondering voor iedereen die zo’n transformatie heeft ondergaan, maar ik twijfel soms wel aan de motieven. Doe je het voor jezelf óf voor de likes? Kleine bekentenis: zelf heb ik ook voor- en na foto’s van mezelf om te kijken of dat hoepelen nou écht effect heeft. Dit houd ik echter voor mezelf. Deel je aan de lopende band foto’s van je platte buik en je #healthymeal, dan heb ik zin om een handjevol goji bessen naar je hoofd te smijten. Niet omdat ik jaloers ben, maar omdat je niet zo om aandacht moet smeken. [bitchmodus uit]

Bedrijven die bloggers betuttelen
Nóg een recente frustratie: bedrijven die op zoek zijn naar gratis publiciteit, maar hier niet open voor uit durven te komen. Zo kreeg ik onlangs nog de volgende e-mail van een bedrijf: “Wij zijn voornamelijk geïnteresseerd in een leuk oprecht artikeltje op je blog. Dit hoeft geen serieuze advertorial te zijn. Wij willen namelijk een ongezouten eerlijke mening van bloggers en een betaling kan deze mening beïnvloeden.” Waarom dit mij enórm irriteert, heeft drie redenen: 1) Een advertorial kan een leuk en oprecht artikel zijn, 2) Goede bloggers laten hun mening niet beïnvloeden door een financiële vergoeding en 3) Ik heb een hékel aan verkleinwoorden. Toen ik dit terugkoppelde naar het bedrijf -afgezien van het laatste punt- kreeg ik geen reactie meer terug. Ik kan me op zo’n moment zó betutteld voelen. Alsof een bedrijf míj moet vertellen wat een advertorial is en hoe ik zou moeten reageren op een financiële vergoeding. Wees gewoon eerlijk dat je als bedrijf op zoek bent naar gratis publiciteit. Dit kan ik veel meer waarderen dan het te proberen te verdoezelen met een heleboel praatjes.

Zo. Dat waren mijn topfrustraties van afgelopen week. En dat is volkomen normaal. Oké? Oké.

Hebben jullie soms ook het gevoel dat alles altijd maar positief moet zijn? Hoe gaan jullie hiermee om?

P.s. Mag ik alsjeblieft credits voor mijn bijpassende shirt Go Sit On A Cactus ;-)?

Zeg ook eens ‘hallo’ op | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER55 reacties


  3 juni 2016

  Ik ben het helemaal met je eens. Sowieso is het leven ook niet allemaal rozengeur en maneschijn.  3 juni 2016

  Erg herkenbaar ;-)
  Gewoon rustig blijven…

  Xoxo  3 juni 2016

  Helemaal met je eens. Negatieve dingen heb je nodig om te zien wat je wel wilt. Het is nu bijvoorbeeld freaking koud in huis, wie heeft dat verzonnen? Wel fijn dat het een makkelijk op te lossen probleem is, maar dan ga ik toch niet zeggen dat het geen probleem is? En die health dingen? Ik neem vandaag een gezond ontbijtje met vanmiddag een taartje bij de IKEA. Ik voel me dan zó #blessed. Dat bedrijfje kan trouwens het potje op wat mij betreft haha.


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Hahaha, heerlijk omschreven <3  3 juni 2016

  Haha oeps, ik verklaar mezelf ook wel eens als brompot want soms is het leven ZO oneerlijk ;-) Ik begrijp je dus heeeelemaal!  3 juni 2016

  AAAAMEN! Iedereen is #blessed en schrijft #lovemylife echt om te kotsen haha. Waar ik mij echt heel erg aan erger zijn die zogenaamde ‘vooruitgang foto’s’. Iemand staat dan met de rug naar de camera in een string en laat zogenaamd zien ‘kijk hoe mn arm spieren zijn gegroeid’. Ga toch weg joh. Vreselijk. Zo mijn portie negativiteit ook weer gedeeld :p


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Ja, daar hou ik dus ook helemaal niet van. Houd zulke foto’s lekker voor jezelf..  3 juni 2016

  Amen. Ja precies hetzelfde gevoel. En omdat we onze kinderen ook alleen maar met positieve energie mogen opvoeden, mogen we geen “Nee” meer zeggen tegen onze kinderen.  3 juni 2016

  Haha, heerlijk artikel en ik kan mij er grotendeels in vinden hoor. Vooral dat betuttelen van bedrijven en die frustraties over YouTube tutorials haha.
  Overigens wel heel typisch, ik had tot gisteren nog nooit de zin: “Everybody wants happiness, nobody wants pain, but you can’t have a rainbow without a little rain”. Gisteren heb ik die een paar keer gehoord en gezien (doe mee aan de Alpe d’HuZes en je hoort alleen maar dit soort kreten/ quotes en die zijn mooi en inspirerend) en nu lees ik hem terug in dit artikel. Heel toevallig maar het is zo’n mooie zin!


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Ooo, dat is wel héél toevallig! Ik vind het zelf ook zo’n goede uitspraak. Het is gewoon zó waar.  3 juni 2016

  Wat een geweldig artikel! Ik vind het juist lekker om ook de negatieve dingen vast te leggen. Zo zie je ook vaak dat jij niet de enige bent en dat het dus echt niet raar is.


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Dankjewel <3!!!  3 juni 2016

  Hahaha, die health dingen komen echt te vaak voorbij he :’) Kan echter wel gewoon nog onbezorgd vijf handen friet naar binnen duwen terwijl ik die foto’s bekijk van hele mooie, gezonde bordjes avondeten ;)


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Ik laat mijn eetkeuzes daar ook echt niet door beïnvloeden hoor. Vraag me alleen af hoeveel van deze ‘health’ types buiten Instagram stiekem ook een portie friet naar binnen werken ;-)  7 juni 2016

  Hahahaha, inderdaad!  3 juni 2016

  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! Persoonlijk had ik gister echt een baaldag en maandag ook. Dan wil het gewoon eventjes niet!  3 juni 2016

  Haha dit is een onderwerp wat mij de laatste paar maanden heel erg bezig houd. Niet zo zeer online maar in reality. Ik ben altijd een heel positief persoon geweest en wist aan al het negatieve wel een leuke draai geven. Je omgeving raakt hier ook zo snel aan gewend! Totdat ik een ontzettend grote tegenslag kreeg, mijn vader (55 jaar) werd ernstig ziek, frontotemporale dementie. Ik was niet meer het persoon wie ik was en faken kon ik niet. Spreken over wat zich thuis afspeelde ging met moeite, de sfeer werd altijd oncomfortabel als ik er was had ik het idee. Alsof ze dachten dat ik ieder moment in huilen zou uitbarsten.. Ik kreeg geen leuke appjes meer, nog niet eens de vraag van “hoe gaat het met je?” Ik was niet meer zo vrolijk, ik ging niet meer mee opstap. kortom ik was veranderd. Negativiteit hoort nu eenmaal bij het leven, maar er wordt nog vaak moeilijk over gedaan alsof het iets heel verkeerds is. verschrikkelijk!


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Jeetje Lara, wat een erge diagnose… Dat is gewoon ronduit kut (There. I said it.). Wat vreselijk dat dit je vader -en de rest van je familie/vrienden- is overkomen. Het is logisch dat je hierdoor negatiever naar het leven kijkt en niet meer kan doen alsof het goed met je gaat. Heel naar dat sommige mensen niet weten hoe ze hiermee moeten omgaan en het inderdaad als iets verkeerds zien, als in: ‘we moeten het er niet over hebben’. Natuurlijk moet je hierover praten. Ook als dit nare en negatieve gevoelens oproept. Eén kleine positieve note (sorry, maar moet worden gezegd): wat ben jij stérk dat jij je hier doorheen weet te worstelen <3  3 juni 2016

  Ik hou van mopper artikelen haha. Dus kom maar op met die negativiteit. Dan voel ik me gelijk beter, ik ben ook al heel de week aan het mopperen en chagrijnigen. Iets met slaapgebrek en afstudeer stress.  3 juni 2016

  Oh dat is ook echt een frustratie van mij, bedrijven die jou mailen hoe je het moet gaan doen. Urrrghhh! Maar ik snap het heel goed, mijn leven zit eigenlijk meer vol met negatieve dingen dan de positieve. En die positieve dingen post ik alleen maar op social media en de rest niet.  3 juni 2016

  Bedankt, dat je ook deze gevoelens even deelt én daar dus ook nog een vlot, herkenbaar en toch wel enigszins grappige blogpost van hebt weten te maken. Credits voor jou! Én voor je geweldige shirtje! VET LEUK! :)


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Yay, dankjewel :-) <3  3 juni 2016

  Fantastisch stuk, lekker recht voor zijn raap. Ik ben het hier helemaal mee eens! Ik merk dat ik zelf soms een beetje geïntimideerd wordt door al die #healthy shit. Ja, ik eet zelf ook een salade en sport, maar als ik dit deel ben ik geen #fitgirl. Het is allemaal zo over de top. Ik word er dan altijd we gelukkig van, want als ik door de statistieken van mijn blog gaan worden de zoete, lekkere guilty pleasures toch het meest gelezen haha. Misschien moeten we allemaal weer eens een staple terug doen ;-)


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Precies, vooral: ‘het is allemaal zo over de top’. Zo ervaar ik het ook. Allemaal te veel willen pochen met het #healthy bestaan. En inderdaad: buiten Instagram om, eten veel meiden stiekem vast alsnog een cupcake ;-)  3 juni 2016

  Wauw, amen. Dit is echt exact hoe ik hierover denk, weg met al dat positieve. Het leven mag best gewoon een keer kut zijn.  3 juni 2016

  HA die is raak!! Ik kan soms als een chago stuk vreten uit de hoek komen maar goed, blog frustraties zijn ook gewoon niet tof haha, ben de afgelopen dagen met mijn nieuwe thema bezig geweest en mijn man is maar achter de pc gaan zitten want die zag de bui letterlijk en figuurlijk hangen. Uiteindelijk alles zo goed als gelukt maar toch, de nodige vloekjes kwamen aan bod.
  Ik ben nog herstellende van een depressie en dan krijg je om je oren dat je niet zo negatief moet doen, wellllll go sit on a cactus ;)
  Ik heb soms gewoon erge dipjes, kan er niks aan doen, verder ben k haaaaastikke gezellig en zo gek als een deur <3


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Jeetje… Hoezo zeggen mensen dat je ‘niet zo negatief’ moet doen als je herstellende bent van een depressie? Dan weet je duidelijk niet wat dit is en dat het niet even een knopje is wat je even gemakkelijk omzet. Het is écht iets serieus, en niet zomaar een baaldag- of week. Knap dat je je nu aan het herstellen bent! Voelt vast als een kleine overwinning, of niet?  22 juni 2016

  Dat waren dus dames die vriendinnen waren helaas..juist waren. Jammer maar heb nu een aantal dames die ik op 1 hand kan tellen die echt weten EN vragen hoe het echt gaat gelukkig. Absoluut! Helemaal na 5 jaar struggles en best veel ellende te hebben gehad, vorig jaar ook nog m’n vader verloren aan kanker en krabbel nu langzaam weer op, hij zou iig trots zijn hoe het nu gaat <3 Sport nu veel en dat doet me ontzettend goed, centimeters vliegen ervanaf..ook niet vervelend ;)


  Femke - Youniqueblog

  23 juni 2016

  Ah, wat knap dat je zo voor jezelf hebt gekozen. Ik weet inderdaad zeker dat je vader zeer trots op je zou zijn als hij ziet hoe je nu voor je eigen geluk kiest. En voor vriendinnen kiest die écht om je geven <3 Heel veel respect voor alles wat je hebt bereikt!  3 juni 2016

  Helemaal met je eens. Vooral die healty trend erger ik me onwijs aan. Ik vind het heel knap en goed dat mensen zo kunnen afvallen maar sommige mensen doen het puur voor de aandacht.  3 juni 2016

  amen to that!  3 juni 2016

  Hier ben ik de laatste tijd ook erg mee bezig. Doen mensen ‘leuke’ dingen omdat ze die dingen écht leuk vinden? Of omdat ze er een toffe Instagram foto uit willen halen?! Ik denk dat het, vandaag de dag met al die social media, heel belangrijk is om in het achterhoofd te houden dat niets is wat het lijkt. Mensen laten nu eenmaal liever een foto van hun mooie, gezonde maaltijd zien ipv een foto van hun vettig pak frieten. Denk ik dan…


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Daar twijfel ik soms ook over: of sommige mensen dingen doen omdat het er ‘goed uitziet’. Niet dat het mij boeit, maar ik zou het dan ook waarderen wanneer ze ook die andere maaltijden (enzo) laten zien. De minder glamorous kant ;-)  3 juni 2016

  Dat van die advertorials vind ik ook herkenbaar. Ik help graag, maar voor mijn eigen gemoedsrust geef ik ook vaak genoeg aan dat ik er niets voor terug hoef, niet eens een link.  3 juni 2016

  3x yay voor dit artikel!
  Wauw, het is alsof je mijn gedachten hebt gelezen en dit voor mij hebt opgeschreven omdat ik het altijd bij de gedachtes laat. Écht hoor; soms – of bijna wel te zeggen vaak – komen de healty en positieve posten op welk platform mijn – euhm laten we het wel beschaafd houden – hmhm uit. Dus ik kan niks anders doen dan het voor de volle 100% met jou eens zijn! Heel fijn artikel Femke!


  Femke - Youniqueblog

  3 juni 2016

  Dan zeg ik: 3x yay voor jouw fantástische (eerlijke!) reactie. <3  3 juni 2016

  Jaaa herkenbaar!! Vooral dat healthy gedoe ;) Ik kan ook bijna niet geloven dat iemand altijd zo kan leven. Maar goed dat is een ander verhaal. Ik probeer zelf ook absoluut variatie aan te brengen in mijn blog, want het is nu eenmaal niet altijd rozengeur en manenschijn. Ik bedoel: over het tekenen van mijn contract was écht niets positiefs te vertellen. Ook gewoon niet doen dan dus. Lezen over het echte leven is ook veel leuker :)  3 juni 2016

  Helemaal mee eens! Het is fijn dat we allemaal de positiviteit op willen zoeken, maar soms is niks heerlijker dan even lekker klagen! Wat mij betreft gaan we niet perse voor positiviteit maar eerlijkheid (mits respectvol gebracht).  3 juni 2016

  Ik vind het zelf jammer dat alles online altijd maar positief, mooi en perfect moet lijken. Natuurlijk wil je een leuke online presence opzetten, maar door alleen maar blije en mooie foto’s van jezelf te plaatsen, en artikelen dat alles waanzinnig leuk en awesome is, creeer je een beetje een oppervlakkig en onrealistisch beeld. Mag van mij hoor, maar ik vind het eigenlijk veel verfrissender en leuker om te zien dat alles niet -altijd- maar koek en ei is.

  Ik heb zelf natuurlijk een self-improvement en wellness blog, en ik probeer hier een beetje op in te spelen door artikelen te schrijven hoe je rotdagen en rotmomenten kunt aanvliegen. En dan staat er altijd bij dat je jezelf echt wel lekker in een dekentje mag rollen, want morgen is er weer een dag People need to cut themselves some slack <3  3 juni 2016

  Wat een leuke t-shirt draag je daar! :) Ik kan me ook best frustreren aan het overdreven optimisme van sommigen! :)


  Lin Lin

  3 juni 2016

  True true.. ik vind het super dat mensen hun nek durven uitsteken en durven te schrijven over dingen die “minder geaccepteerd zijn”. Zo las ik een hele tijd terug een blog over een moeder die schreef over dat de “roze wolk tijdens zwangerschap en kinderen helemaal niet zo roze was, en dat ze van tijd tot tijd haar kids graag achter het behang wilde plakken. “. Heel nederland viel echt over haar heen en de (haat) reacties waren niet mild. Terwijl ik denk (en ik ben geen moeder) dat elke moeder hier wel doorheen gaat. Dit soort artikels krijgen van mij dikke kuddo’s!


  Marre

  4 juni 2016

  Verkleinwoorden: je moet er bij mij ook niet mee komen aan zetten. Ronduit vreselijk!
  (Ik vroeg me af of je positieve effecten ervaart door te hoepelen; kan lichamelijk maar ook fysiek natuurlijk. Als je geen antwoord wilt geven, begrijp ik dat helemaal. Wanneer je dit wel doet; naderende uitleg is niet een must .)


  Femke - Youniqueblog

  5 juni 2016

  Ha Marre, natuurlijk mag je dit vragen ;-) Ik merk het -logisch ook- vooral aan mijn buik en taille wanneer ik regelmatig hoepel. Ik probeer dit momenteel 2x per week zo’n 20 minuten te doen. Ik heb weleens een paar weken overgeslagen, maar dan merk ik ook echt dat mijn buik een beetje ‘flubberig’ wordt. Daarnaast vind ik ook dat je snel effect ziet, wat sowieso heel motiverend is. Ik zit in ieder geval lekkerder in mijn vel door dit te doen :-)


  Marre

  6 juni 2016

  Super bedankt! Ik ben namelijk al heel lang aan het twijfelen of ik er eentje zal kopen.. Maar ik hoor alleen maar positieve dingen dus ik ga het denk ik toch maar doen :)


  Femke - Youniqueblog

  6 juni 2016

  Ja, ik twijfelde aanvankelijk ook maar heb absoluut geen spijt :o  4 juni 2016

  Wil wonen in jouw shirt.


  Femke - Youniqueblog

  4 juni 2016

  Hahaha!  5 juni 2016

  Oh my god dat t-shirt is zoooo geweldig! Echt m’n favoriete uitspraak hahah. Daarnaast heb je helemaal gelijk, zelfs mensen met een blog die Good Vibes heet kunnen weleens lekker negatief zijn. Ik kan er echt van genieten als vrolijke mensen lekker mopperen, dit artikel heb ik dus juist met een glimlach gelezen…. waarschijnlijk omdat ik dit zooo herken! Ik denk dat zo nu en dan een lekker zeiklijstje op je blog helemaal niet zo gek is!  6 juni 2016

  Haha inderdaad heel herkenbaar! En waarom zou je niet negatief mogen zijn? Het is juist goed om te ventileren ipv het op de kroppen. :)

  Om eerlijk te zijn ben ik zo iemand met een health/fitness instagram, maar ik vind het erg leuk! Ik haal veel motivatie uit de reacties van mensen die ook bezig zijn en ik vind het ideaal voor tips. Daarnaast ben ik gewoon instagram verslaafd haha. Ik zit echt veel lekkerder in m’n vel nu ik niet meer zo zwaar ben en een beetje weet wat ik beter wel of niet kan eten om het vast te kunnen houden. Maar ik vind het wel belangrijk om alles in balans te houden en niet door te slaan zoals de healthy chicks die jij bedoelt. Een lekkere vette friet of gebak op z’n tijd moet ook gewoon kunnen. En als je er zelf blij van wordt om elke dag gebak te eten? Ook goed! Het leven is namelijk veel te kort om er niet van te genieten!

  Is het hoepelen trouwens te doen? 20 minuten klinkt echt lang, knap zeg! Ik weet niet of ik hem überhaupt 1 rondje rond m’n middel gehoepeld krijg. ;)!

  Wat mij erg frustreert is dat mensen in het OV altijd aan zichzelf denken.. ze piepen voor, laten je er niet langs, staan ineens voor je neus stil, gaan boven op je tas zitten of te dicht in je personal space en dat ze dan stinken. Zucht. Als iedereen aan elkaar zou denken zou de wereld een stuk fijner zijn haha. (of als ze zouden douchen)

  Ik kan overigens ook heel sacho worden als internet of Netflix het niet (goed) doen.. -bloos-


  Femke - Youniqueblog

  6 juni 2016

  Alleen maar fijn om te horen dat je zo lekker in je vel zit – dat is natuurlijk ook goed :-) Het gaat er inderdaad bij mij om dat je anderen hierbij in ere moet laten, en ook ‘oké’ moet zijn mijn ongezond eten op zijn tijd. Niet dat het een verplichting moet zijn om te snacken, maar je snapt mijn punt vast wel. En in eerste instantie kon ik totáál niet hoepelen. Niet eens één slag in de rondte… Maar met heel veel oefenen is het gelukt, en nu kost 20 minuten echt geen moeite meer. Meestal kijk ik een serie terwijl ik aan het hoepelen ben, dus dat helpt ook ;-)  8 juni 2016

  Ik vind je shirt én dit artikel helemaal geweldig! Niet alles en iedereen hoeft altijd maar overtrokken positief te zijn: negativiteit is normaal en goed en prima. En bovendien: het hoort er gewoon bij. Punt.  9 juni 2016

  Ik ben het helemaal met je eens. Positiviteit is goed en het helpt absoluut om positief te zijn. Echter, het is heel erg belangrijk om negatieve gevoelens niet weg te stoppen, maar juist te ondergaan en te verwerken. Het hoort er nu eenmaal bij.


  Ilonka

  22 juni 2016

  Wat een heerlijk artikel! Positiviteit is belangrijk, maar soms is het leven gewoon shit en heb je tegenslagen om te verwerken.  22 juni 2016

  Lees dit artikel nu pas, eigenlijk. Maar ik ben het er helemaal mee eens. Ik ging eerst nog mee in de stroom van het gaat zo goed en blabla terwijl dat absoluut niet zo was. Toen klasgenoten opmerkten dat ik écht alleen maar leuke dingen had gedaan in de vakantie ( ik had 2 keer wat leuks gedeeld op snapschat, dat ik de rest van de week oververmoeid en met onwijs veel pijn in bed lag had ik er niet bij gezet) ging bij mij de knop om. Niet dat ik alles ga delen, maar ik ben vooral op mijn blog wel eerlijk over mijn leven. Ook als het niet zo goed gaat. En die bedrijven.. Arghh! Dat shirt trouwens, hebben! :D  22 juni 2016

  Haha ik ben een behoorlijke mopperkont in real life hoor. Ik snap je helemaal! Zeker als het op die bedrijven aankomt.. YouTube durf ik geeneens aan te beginnen als ik dit zo lees!