Recept: Smoothie bowl met blauwe bessen en kokosyoghurt
15/07/2016


smoothie bowl met blauwe bessen en kokosyoghurt

Het internet staat er bol van: de smoothie bowl. Mét reden, want de smoothie bowl is niet alleen heel fotogeniek maar ook nog eens heel makkelijk om te maken én zit tjokvol (weer eens een ander woord ;-)) vitamines. Zo maak je deze smoothie bowl met blauwe bessen en kokosyoghurt zelf.

smoothie bowl met blauwe bessen en kokosyoghurt

Dit heb je nodig: 1 (bevroren) banaan, 125 gram (bevroren) blauwe bessen, 120 ml ongezoete kokosmelk, 2 eetlepels (pure) kokosyoghurt (ik kocht bij EkoPlaza die van Abbot Kinney’s), 1 eetlepel chiazaad en 2 medjoul dadels zonder pit. Wat je doet is alle ingrediënten in een blender mikken en het vervolgens mixen tot het een zachte substantie heeft. Je kunt de smoothie nu meteen in een kom schenken óf nog ietwat laten opstijven in de koelkast. Wat jij wilt. Voor de topping gebruikte ik chiazaad, aardbeien en kokosrasp. Welke ik uiteraard uiterst zéér en pinterest proof heb neergelegd ;-)

smoothie bowl met blauwe bessen en kokosyoghurt

Begint jouw hoofd al te tollen van termen als chiazaad en kokosrasp? Als in: ‘waar moet ik dit in gódsnaam halen?’ Logisch, maar écht niet nodig. Zelf ben ik ook een powerfood dummie, maar mijn tip is om gewoon één keer een winkel als EkoPlaza binnen te stappen en daar een ‘voorraad’ in te slaan. Dingen als chiazaad en kokosrasp gaan namelijk niet snel over de datum, en het is ook niet per se duur. Zo betaalde ik €1,89 voor 200 gram aan kokosrasp. Geloof mij: daar kun je nog wel even mee vooruit. En zo kun je deze zo uit je keukenkastje halen wanneer er weer eens met deze term wordt gesmeten.

smoothie bowl met blauwe bessen en kokosyoghurt

Wat vinden jullie van deze smoothie bowl met blauwe bessen en kokosyoghurt? Wat zouden jullie een lekkere combinatie vinden?

Hé, zeg ook eens ‘hoi’ op… | FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Pssst! Heb jij al onze webshop (met purrrity kattenitems) gezien?16 reacties


  15 juli 2016

  Dit lijkt me echt heerlijk! Ik heb hem zelf ook al aantal keer gemaakt maar met kokosyoghurt is een goed idee!  15 juli 2016

  Hmmmm, dat ziet er echt zo lekker uit. Ik at het wel eens voor mijn blender stuk was, maar heb toch liever iets nét wat knapperiger. Of het moet echt een drankje zijn dat ik naar binnen kan gieten, haha. Maar het ziet er wel érg stijlvol uit! X  15 juli 2016

  Ziet er echt onwijs lekker uit!  15 juli 2016

  Jummie, dat ziet er lekker uit! Ook echt mega ‘tumblr’, haha.


  Femke - Youniqueblog

  15 juli 2016

  Hahaha, echt hè? Eén van mijn meest Instagramwaardige foto’s ooit ;-)  15 juli 2016

  Omg, leeekkeeeeeeur.  15 juli 2016

  Deze ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op smoothie bowls!  15 juli 2016

  Lijkt me heerlijk om zo’n smoothie bowl met kokosyoghurt te maken, ga ik zeker ook ‘n keertje proberen!


  Femke - Youniqueblog

  15 juli 2016

  Leuk! Ik ben héél benieuwd naar jouw foto’s ;-)  15 juli 2016

  Dit lijkt me erg lekker! Ik heb nog nooit kokosyoghurt in een smoothie bowl gebruikt.


  Femke - Youniqueblog

  15 juli 2016

  Nee, het is ook niet iets wat je vaak ziet. Zelf vind ik het in ieder geval wel een heel fijne toevoeging :-)  15 juli 2016

  Ooo dat ziet er heerlijk uit!! Ik ben dol op kokos!


  Bedia

  15 juli 2016

  Ziet er echt heerlijk uit! Ben zelf ook zo dol op smoothiebowls, voor zowel ontbijt als tussendoortje :) Ik had ‘n vraagje, welke camera gebruik je?
  xx


  Femke - Youniqueblog

  15 juli 2016

  Yay, wat leuk om te horen! En ik gebruik de Canon EOS 600D :-)  15 juli 2016

  Klikt heerlijk Femke! Ik heb vorige week ook kokosyoghurt ontdekt en dat bevalt me wel! ^^  16 juli 2016

  Aaaah dat ziet er bizar lekker en makkelijk uit! Vandaag toevallig in Amsterdam , dus maar even langs de EkoPlaza rennen ;).