Op drukke dagen ontspannen? Zo doe ik dat! - Youniqueblog.nl
30/08/2016


drukke dagen ontspannen header

‘Ik vind het soms best zorgelijk hoe druk jij het hebt, weet je dat?’ aldus een vriendin die (heel lief!) haar zorgen over mij uitsprak. Gelukkig wist ik haar gerust te stellen met het feit dat ik vaak genoeg mijn rust pak. Écht. Hoe ik ervoor zorg dat ik zelfs op drukke dagen ontspannen blijf? Nou zó.

Plan niet te ver vooruit
Wat voor mij enorm helpt, is niet te ver vooruit te plannen. Daar word ik heel onrustig van. Ik plan meestal niet verder dan één week (hoogstens twee weken) vooruit. Het is voor mij echt zeldzaam dat een afspraak met vriendin(nen) al minstens een maand vaststaat. Door juist niet té ver vooruit te plannen, wordt afspreken voor mij niet alleen niet zo’n ‘verplichting’ maar kan ik ook beter peilen hoe ik me voel. Ben ik bijvoorbeeld erg vermoeid, dan ga ik die week daarop niet vijf avonden op een rij erop uit.

Afspreken met vrienden
Inhakend op bovenstaand punt vind ik het dan wél weer heel ontspannend om met vrienden af te spreken. Het is niet alleen een fijne afleiding in drukke periodes, maar ook een manier om hersenspinsels met anderen (en hun kijk hierop) te delen. Wanneer ik met iemand afspreek zorg ik er over het algemeen voor dat ik hierna niets heb gepland, zodat ik echt aanwezig kan zijn. Ook mijn mobiel wordt weggestopt. Ik kom het meest tot rust wanneer ik al mijn aandacht alleen maar op die ene afspraak hoeft te richten. Gelukkig zijn vrijwel al mijn vriendinnen ook zo. Grappig voorbeeld: ik ben eens met een groep vriendinnen om half 1 ‘s middags gaan lunchen, en uiteindelijk zaten we om half 5 nog aan tafel. Inmiddels met een wijntje. Ultieme ontspanning.

Hoepelen & serie kijken
Oké, het is natuurlijk niet mogelijk om iedere (normale werk)dag met vriendinnen te gaan lunchen. Toch denk ik dat het feit dat ik zo’n 3 van de 5 dagen mijn eigen schema mag bepalen (want: ik werk thuis), wel toevoegt aan het pakken van mijn rustmomenten. Meestal begin ik om 8 uur (uiterlijk half 9) met werken en neem ik rond de lunchtijd een lekkere lange pauze. Ik ga dan vrijwel altijd een serie kijken (op dit moment Downton Abbey) terwijl ik hoepel en lunch. Al is dit laatste vanwege mijn nieuwe hoepel -waarbij je een half uur van tevoren én naderhand niet mag eten- wel iets lastiger geworden. Nu ga ik rond 11 uur 20 minuutjes hoepelen terwijl ik een serie kijk, en kijk ik rond 12 uur/half 1 de serie af wanneer ik ga lunchen. Perfect.

Knuffelen met Wikkie
Stom, maar waar: ik had dat thuiswerken waarschijnlijk een stuk minder ontspannend (en leuk!) gevonden als ik Wikkie niet had gehad. Als korte break ga ik gedurende mijn werkdag regelmatig even met Wikkie knuffelen of met haar spelen. Een betere remedie tegen stressvolle gevoelens is er niet.

Op drukke dagen ontspannen: hoe doe jij dat?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER21 reacties


  30 augustus 2016

  Ik probeer te ontspannen door even lekker een film of serie te gaan kijken. Naast fulltime werken (waar het super druk is), een sociaal leven en mijn blog vergt dat best wat planning. Of misschien juist niet, aangezien ik deze week alleen op zaterdag plannen heb, haha! Maar dat is natuurlijk ook een bewuste keuze, afspraken met vriendinnen schuif ik een weekje op, zodat ik deze week ook een paar avonden gewoon helemaal geen plannen heb. Love it.  30 augustus 2016

  Wat lekker zeg! Ja ontspannen is inderdaad erg belangrijk. Wat ik ook kan doen is echt heel vroeg naar bed gaan en dan 1 of twee afleveringen van mijn favoriete serie van dat moment kijken en dan langzaam in slaap vallen. Vroeger kon ik ook genieten van een warm bad met een boek en kaarsjes aan en maskertje op maar ik heb geen bad meer. Nu doe ik dus al het bovenstaande maar dan zonder het bad haha. ;)  30 augustus 2016

  Ik vind het nog erg lastig om op drukke dagen te ontspannen! Het is wel een goed idee om inderdaad je mobiel weg te leggen, eigenlijk altijd wel wanneer je wilt ontspannen  30 augustus 2016

  Ik kan me op drukke dagen echt niet eerder ontspannen dan wanneer alles klaar is, want het blijft in mijn hoofd zitten. Op de dagen dat ik wel iets moet doen, kan ik tussendoor even serie kijken bijvoorbeeld :)  30 augustus 2016

  Ik vind het soms ook zo lastig om te ontspannen op drukke dagen. Je wilt door, door, door en vergeet soms zelfs te ademen.
  Maar leuke dingen doen met vriendinnen, mijn vriend even zien of mij totaal ergens anders op focussen zoals een stom lachprogramma op televisie vind ik altijd heerlijk.
  Liefs Lonneke  30 augustus 2016

  Ik word blij van plantjes verpotten. <3 Kan helaas ook niet altijd.  30 augustus 2016

  Wat slim dat je niet te ver vooruit plant! Vooral dat je dan beter kan peilen hoe je je voelt lijkt me erg fijn. Bij mij loopt het altijd in de soep omdat al mijn vriendinnen al een maand vooruit zijn volgeboekt :( Welke hoepel heb je? Ik zoek een nieuwe!


  Femke - Youniqueblog

  30 augustus 2016

  Ik heb een fitnesshoepel van Sportbay van 2.1 kilo – aanvankelijk vrij pittig, maar het zeker waard!  30 augustus 2016

  Tussendoor een serie kijken werkt voor mij ook even heerlijk ontspannend!  30 augustus 2016

  Goede tips! Met vrienden afspreken doe ik dan ook vaak, altijd ontspannend en gezellig :-)  30 augustus 2016

  Waarom mag je door die nieuwe hoepen vooraf en nadien niet meteen eten?


  Femke - Youniqueblog

  30 augustus 2016

  Géén idee! Dat staat er niet duidelijk bij vermeld. Ik vermoed dat dit echter komt door het gewicht van de hoepel. Het heeft een behoorlijke impact in je taille, en dat is niet erg chill als je nog eten moet verwerken of aan het verwerken bent. :-)  30 augustus 2016

  Katten zijn inderdaad de beste remedie, vaak vinden ze het ook maar wat interessant om bij je in de buurt te zijn als je thuiswerkt. Zelf ontspan ik tussendoor door een heel lekker drankje te maken en dan ergens anders dan op mijn werkplek even te gaan zitten om er een momentje van te maken. En natuurlijk afspreken met vrienden :)  30 augustus 2016

  Op drukke dagen ontspannen. S’avonds als de kleine meid in bed ligt op de bank een sapje drinken en verder even helemaal niets. Of in bad ploffen. Moet daar op zo’n drukke dag natuurlijk wel tijd voor zijn haha! -x- Mama van Dijk  30 augustus 2016

  Leuk dat je deze tips deelt! Hoepelen lijkt mij ook een best rustgevende manier, hoewel het technisch gezien een behoorlijke inspanning is. En katjes, ja, daar word je altijd ontspannen van :).  30 augustus 2016

  Katten zijn ideaal in dat opzicht (en oké, alle andere opzichten haha). Prima idee eigenlijk, dat kijken van series in je pauze. Waarom ook niet! Meestal staar ik tijdens het eten toch maar een beetje naar mijn telefoon.  30 augustus 2016

  Jaaa, even met de poezel knuffelen is een héle fijne manier van ontspannen <3 goeie tip trouwens van dat niet te ver vooruit plannen!  30 augustus 2016

  Yooooo, cat cuddles are the best :-) Als ik een drukke dag heb en merk dat ik me niet meer kan concentreren, dan kijk ik een filmpje op YouTube of een hele film op Netflix als het écht ernstig gesteld is. Daarna kan ik me weer op werk richten, merk ik.  31 augustus 2016

  heerlijk om zo je momenten te pakken!  31 augustus 2016

  Jouw eerste tip is echt een super tip. Daar zou ik ook gehoor aan moeten geven. Als ik de komende maanden bekijk zit ik ieder weekend al weer vol. Allemaal familie en vrienden dingen, maar de stress schiet er toch een soort van in. Want wanneer heb ik dan tijd voor mijzelf? En wanneer moet ik mijn huisje op orde krijgen? Allemaal van dat soort gedachten. Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat ik nummer 1 stresskip ben…  31 augustus 2016

  Fijne tips, ik grijp het meteen aan om meer te gaan hoepelen en series kijken! Morgen komt er een nieuw seizoen Modern Family op Netflix, dus dat is de perfecte reden om meer te gaan hoepelen :)