Freelance tekstschrijver nodig? Bekijk hier mijn online portfolio
31/08/2016


freelance tekstschrijver online portfolio

‘Is jouw online portfolio een goede indicatie van jouw ervaring?,’ aldus een nieuwe opdrachtgever. ‘Nou… Om heel eerlijk te zijn heb ik het zó druk gehad met opdrachten dat ik geen tijd heb gehad om ‘m een update te geven. Maar dat is ook een goed teken, toch?,’ besloot ik hoopvol. Na ons gesprek nam ik mezelf dan ook één ding voor: mijn online portfolio een update geven. And so I did. Nieuwsgierig?

Mijn online portfolio liep met name achter op online gebied. Als je naar mijn oude portfolio keek, leek het alsof ik vrijwel alleen voor print schreef terwijl juist het tegenovergestelde het geval is. Op dit moment hebben mijn werkzaamheden voor 80% betrekking tot online (teksten, content strategie, online coördinatie) en slechts 20% tot offline (lifestyle rubrieken). Voor mij overigens een welkome verhouding is, want ik merk dat mijn kracht gewoon ligt bij online. Zo ben ik sinds januari online coördinator bij Shoeby, maar ook content coördinator en creator bij Gusto Media (Head Office NL). Beide opdrachtgevers waar ik het erg naar mijn zin heb en echt het gevoel heb dat ik mezelf kan ontwikkelen qua online kennis. Wauw. Net een antwoord tijdens een voorbeeldig sollicitatiegesprek.

Bovendien heb ik ook mijn categorieën opnieuw gecategoriseerd. Een aantal artikelen die ik eerder had geschaard onder ‘human interest’ heb ik nu een nieuwe plek gegeven onder ‘lifestyle’ of ‘interview’.  Bovendien heb ik ook de categorie ‘online’ wat hoger gezet in de navigatiebalk. Het voelde een beetje gek om deze onderaan te laten ‘bungelen’, terwijl dit juist één van mijn belangrijkste werkzaamheden is. Naast Shoeby en Gusto Media heb ik ook nóg meer leuke opdrachtgevers aan mijn portfolio kunnen toevoegen, waaronder DJ Hardwell en Franklin & Marshall. En natuurlijk… Wikkie! Want hé… Dit grote, bijzondere project mag ook niet aan mijn online portfolio ontbreken. Ja. Als ik nu naar mijn online portfolio kijk ben ik stiekem toch wel héél erg trots en vooral ook héél, héél, héél erg blij dat ik van mijn grootste hobby (schrijven en bezig zijn met online) mijn werk heb mogen maken. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Je vindt mijn vernieuwde online portfolio hier.

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER5 reacties


  31 augustus 2016

  Ik ga snel een kijkje nemen!  31 augustus 2016

  Ziet er erg goed uit!  31 augustus 2016

  Wat een prachtig portfolio! Gefeliciteerd daarmee en ga zo door zou ik zeggen! :)  31 augustus 2016

  Goed bezig meid! liefs  1 september 2016

  Top!