Handig! Instagram posts inplannen met de app Un Um
05/08/2016


Instagram posts inplannen un um app
Zoals jullie weten is Instagram één van mijn meest favoriete socialemediakanalen. Eén nadeel? Je kunt geen Instagram posts inplannen. Wat -eerlijk gezegd- soms best makkelijk zou zijn, gezien je niet altijd de tijd hebt om een foto te plaatsen én hierbij een bijpassende tekst te schrijven. Toch heb ik hiervoor nu een héél handige app ontdekt…

Via een YouTube-video stuitte ik op de app ‘Un Um’. En jawel: deze (gratis!) app maakt het mogelijk om Instagram posts in te plannen. Oké, heel eerlijk: je kunt niet daadwerkelijk een precieze tijd en datum instellen waarop je post automatisch wordt gepubliceerd, maar je komt met deze app wél al een heel eind. Zo krijg je een overzicht te zien van je (potentiële) feed, kun je hieraan toekomstige posts toevoegen én (alvast) bijschriften tikken. Ook kun je gebruik maken van de optie om je favoriete hashtags met één simpele tik toe te voegen, wat je enórm veel tijd kan schelen. Vervolgens kun je je foto met één tik delen op Instagram, waarop je alleen nog maar de ‘normale’ stappen moet doorlopen en je het eerder geschreven bijschrift in het tekstvak kunt plakken. Hoe handig is dat?

Instagram posts inplannen un um app

Instagram posts inplannen un um app
Het is niet dat ik deze app nou héél vaak gebruik. Ik vind het vooral een handige manier om van tevoren te zien hoe mijn feed eruit komt te zien. Toch kan deze app bijvoorbeeld wel erg handig zijn wanneer je op vakantie gaat en/of slechts beperkt toegang hebt tot wi-fi. Wanneer je al je post(s) hebt ingepland hoef je deze in dit geval alleen nog maar ‘even’ te posten zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn (lees: minder dan een minuut). Hoe fijn is dat? Zeker voor zakelijk gebruik is deze app héél fijn. Voor persoonlijk gebruik vind ik de spontaniteit die Instagram in zich heeft namelijk ontzettend leuk, maar voor de zakelijke accounts die ik onderhoud kan het dan wél weer makkelijk zijn. Zelf vind ik deze app dus een heel fijne ontdekking en een prima tussenoplossing tot het moment dat Instagram het eigenlijk gaat toestaan om posts in te plannen. Ooit.
Instagram posts inplannen un um app
Zouden jullie soms graag Instagram posts inplannen? Hadden jullie al eens eerder van Un Um gehoord?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER27 reacties


  5 augustus 2016

  Un Um ken ik niet, de app Later (Gramme) wel. Die heeft alleen een update gehad waardoor ik de feed niet meer zo handig vind. Ik ga van het weekend eens naar deze app kijken :-)!  5 augustus 2016

  Ah nee, eerlijk? Dit zou niks voor mij zijn! Het lijkt me wel handig voor zakelijke doeleinden (om posts in te plannen voor mijn werk/projecten bijvoorbeeld) maar voor mezelf/m’n blog zou ik echt nooit op voorhand inplannen. Gewoon omdat ik m’n feed echt wil afstemmen op m’n mood, en vers/recent wil houden. Wel een handige tip overigens! X


  Femke - Youniqueblog

  5 augustus 2016

  Nee, voor privégebruik denk ik er precies hetzelfde over ;-) Dan vind ik dat ‘spontane’ ook echt véél leuker. Maar voor zakelijk is het dan wel weer heel handig!  5 augustus 2016

  DAT ZOCHT IK!!!!! Thanks thanks thanks! Ik ga hem gelijk downloaden!


  Femke - Youniqueblog

  5 augustus 2016

  Héél graag gedaan :-)!!  5 augustus 2016

  Oeh goede tip! Het zou voor mij alles wel wat overzichtelijker maken om updates in te plannen. Maar ik ben dus echt als de dood dat ik dan iets vrolijks inplan terwijl er dan net een nationale ramp gaande is. (Zoals bedrijven soms weleens hebben op twitter, auw zo awkward.) Dus ik weet het nog niet :p


  Femke - Youniqueblog

  5 augustus 2016

  Ja, het voordeel met deze app is dat je niet echt de tijd en datum instelt: je maakt alleen echt een handig overzicht voor jezelf :-) Mocht er dus iets heel ergs gebeuren, dan kun je dus nog steeds gewoon besluiten om iets niets te plaatsen ;-‘)  5 augustus 2016

  Ooooh zó, dat had ik er nog niet eens uit begrepen. Dan is het ideaal voor mij inderdaad!


  Femke - Youniqueblog

  5 augustus 2016

  Haha! Ik ben blij dat het nu duidelijk is :-)  5 augustus 2016

  Da’s inderdaad wel heel handig!  5 augustus 2016

  Wat een goede tip! Deze komt als geroepen. Zakelijk plaats ik iedere dag (vaak in de ochtend) een foto op Instagram. Om deze voor te bereiden zet ik soms de avond van tevoren de tekst en hashtags klaar in mijn notities. Ook kies ik alvast de juiste filter uit. Op deze manier hoef ik daar ‘s ochtends niet meer over na te denken. Voor zakelijk gebruik ga ik de app downloaden. Privé niet, dan is inderdaad de spontaniteit ver te zoeken.


  Femke - Youniqueblog

  5 augustus 2016

  Ja, met behulp van deze app hoef je dit maar één keer te doen (wanneer je vooruit werkt) en hoef je het op de dag zelf alleen nog maar te posten. Echt handig!  5 augustus 2016

  Wow, ideaal zeg! Deze app kende ik nog niet, ik vond het soms wel jammer dat je Instagram niet kon inplannen. Maar dit is dus de oplossing. Bedankt voor het delen, super handig! Mooie foto’s heb je ook gemaakt trouwens. Ik vind het altijd lastig om een perfecte foto te maken van een beeldscherm, altijd last van weerspiegeling etc haha!


  Femke - Youniqueblog

  5 augustus 2016

  Héél graag gedaan :-) En dankjewel! Ja, foto’s van een beeldscherm maken is inderdaad súperlastig. Ik heb ook mijn hand op diverse manieren moeten bewegen en veranderen om geen reflectie te krijgen, haha;-)


  Amber

  5 augustus 2016

  Op instagram kan je nu ook een foto opslaan als draft, waardoor bijvoorbeeld het vakantie probleem opgelost is. Maar je kan dan niet zien hoe je feed er uit komt te zien dus dat is wel een voordeel van deze app!


  Femke - Youniqueblog

  5 augustus 2016

  Ooo, dat wist ik (nog) helemaal niet. Wat grappig!  5 augustus 2016

  Dit is geweldig!!!!  5 augustus 2016

  Leuk! Ik gebruik hiervoor de app Later (vroeger Latergram). Het grootste voordeel vind ik dat ik het via mijn computer kan gebruiken. Ik maak vaak mooie foto’s met een camera, die ik zo heel gemakkelijk op Instagram kan plaatsen :)  5 augustus 2016

  Ik zou het wel handig vinden, maar als ik in wil plannen, wil ik er niet later alsnog om hoeven te denken hihi (om te posten).  5 augustus 2016

  Ziet er wel leuk uit, maar inderdaad wat Anouk zegt: je wilt gewoon lekker inplannen en dan klaar zijn ipv later alsnog moeten posten haha.  5 augustus 2016

  Ik gebruik deze app ook en ik vind ‘m heel handig om je posts bij elkaar te kunnen zien voordat je ze plaatst. Om te zien of de kleuren wel mooi bij elkaar passen / er een goeie variatie in zit / alles op elkaar is afgestemd etc. Maar ik zou het niet omschrijven als ‘app om posts in te plannen’ want dat doet ‘ie dus niet echt :P Daar zijn toch gewoon andere apps voor?

  Verder wel een leuke app :)  5 augustus 2016

  Ik heb hem al een tijdje, fijne app. Nadeel vind ik dat ik vaak foto’s nog wat uitsnij in Instagram, dat kan met deze app niet dus dan moet ik ze van tevoren al bewerken. Ik vind het wel handig dat je alles al kunt typen en een een signaal krijgt.  5 augustus 2016

  Ik zie nu dat, dat wel kan :)  6 augustus 2016

  Volgens mij is unum er nog niet voor Android, kan hem niet vinden in de playstore..

  Maar Later werkt ook heel fijn en gebruik ik al een hele poos ;)  11 september 2016

  Oh super handig! Eigenlijk zou ik zoiets moeten gebruiken. Vet slim.


  Anne

  27 oktober 2016

  Jammer, zie hem inderdaad nog niet in de PlayStore… wil hem graaag gebruiken (voor m’n werk). Superirritant dat je via Instagram niet gewoon lekker kan inplannen :(


  Femke - Youniqueblog

  27 oktober 2016

  Vind ik ook echt zó jammer :-(