Films die ik in oktober 2016 heb gekeken: van Cloud Atlas tot Nerve.
04/11/2016


films netflix oktober 2016
Soms vind ik het behoorlijk verontrustend als ik mezelf een zeldzame seconde besef hoeveel films ik wel niet kijk in een maand tijd. Maar hé, er zijn ergere hobby’s lijkt mij zo. Deze 9 films heb ik afgelopen maand gekeken.


It’s Kind of a Funny Story
Zoals ik al eerder schreef zijn er veel nieuwe films op Netflix dit najaar. Eén van die films is It’s Kind of a Funny Story over een depressieve tienerjongen die zichzelf laat opnemen in een jeugdkliniek. Oké, dit klinkt als een nogal heftig plot. Voeg hier echter aan toe dat Zach Galifianakis (lees: The Hangover) in deze film meespeelt en je snapt dat het allemaal wel meevalt. Ik vond het zelf dan ook echt een verrassend vermakelijke film, mede-dankzij de bijdrages van Emma Roberts en Zoë Kravitz als love interests van hoofdrolspeler Craig (Keir Gilchrist). Oh, en Lauren Graham speelt mee als moeder.
its-kind-of-a-funny-story

Julie & Julia
Julie & Julia vertelt het waargebeurde verhaal van de New Yorkse Julie Powells (Amy Adams) die de ruim 500 recepten uit het boek van  Julia Child (Meryl Streep) ”Mastering the Art of French Cooking’ wil bereiden en om deze reden een blog start. Gelijktijdig zie je het turbulente leven van Julia Child die als Amerikaanse een plekje probeert te veroveren in Parijs en -met name- de Franse keuken. Ik vond het niet een uitzonderlijk leuke film, maar wel ‘leuk genoeg’ om eens gezien te hebben (lees: met name de rol van Amy Adams vond ik een beetje ‘zeurderig’).
julie-julia

Mike & Dave Need Wedding Dates
Roy moest er héél lang op aandringen voordat ik deze film met hem wilde kijken, maar wat viel het mij uiteindelijk mee. Sterker nog: ik vond ‘m verrassend leuk. In deze films zijn de feestende broers Mike (Adam Devine) en Dave (Zac Efron) verplicht om een degelijke vriendin mee te nemen naar de bruiloft van hun zusje. De (allesbehalve degelijke) vriendinnen Alice (Anna Kendrick) en Tatiana (Aubrey Plaza) zien een gratis trip naar Hawaï wel zitten en krijgen de broers zover om hen mee te nemen. Maar wat als op plaats van bestemming blijkt dat de vriendinnen nóg meer houden van feesten dan de broers? Ik heb (geheel onverwacht) een aantal keer hardop moeten lachen.
mike-and-dave-need-wedding-dates

Nerve
De verlegen Vee Delmonica (Emma Roberts), heeft genoeg van een leven aan de zijlijn en besluit mee te doen aan het online spel Nerve, waarvoor ze opdrachten moet uitvoeren met duizenden ‘Watchers’ als anoniem publiek. Het begint onschuldig én ze ontmoet ook nog eens tijdens één van haar eerste opdrachten cutie Ian (Dave Franco). Dan begint het spel steeds serieuzere en meer extreme vormen aan te nemen. Een behoorlijk spannende film met een sterke boodschap over de kracht van anonimiteit en groeppolarisatie. En vooral die combinatie.
nerve

Independence Day: Resurgence
Hoewel ik nog relatief jong was toen ik Independence Day voor het eerst zag (blame it on an older brother ;-), kan ik me goed herinneren dat ik dit een heel mooie film vond. Toch moet ik in alle eerlijkheid bekennen dat ik dit tweede deel een beetje tegen vond vallen. Ondanks datt Liam Hemsworth er een hoofdrol in vertolkt. Met name de karakters kwamen voor mijn gevoel niet helemaal uit de verf en het plot was zo voorspelbaar als een chick flick. Ik vond het leuk om ‘m een keer gezien te hebben, maar daarmee is het ook wel gezegd. Sorry Liam.
independence-day-resurgence

Joy
Ik moest er even ‘inkomen’, maar uiteindelijk vond ik Joy een ontzettend vertederende film. Een ander woord heb ik er niet voor. Het vertelt het waargebeurde verhaal van Joy Mangano (Jennifer Lawrence), een bescheiden moeder van twee kinderen en zorgt voor haar ouders, die schatrijk is geworden door opmerkelijke en eenvoudige huidhoudelijke uitvindingen. Waaronder de zelfuitwringbare mop. Uiteraard ging dit niet zonder slag of stoot en daar is dan weer een prachtige film van gemaakt. Inclusief Robert DeNiro en Bradley Cooper.
joy

Cloud Atlas
Een film met sterren als Tom Hanks én Halle Berry: dat klonk voor mij als een recept voor succes. Echter had ik beter moeten weten. Er is eigenlijk geen enkele film met Halle Berry die ik leuk vind, en dit is (helaas) geen uitzondering. Sterker nog: Roy en ik hebben ‘m halverwege uitgezet. De zes verschillende verhaallijnen in verschillende tijden die -schijnbaar- in verbinding met elkaar stonden, waren wat ons betreft gewoon te vaag en te vergezocht. Nope. Wij kwamen er niet doorheen.
cloud-atlas

Vacation
Een mix tussen We’re The Millers en… Eigenlijk iedere andere film over een ontspoorde familie die op een roadtrip gaat om hun familieband te herstellen. Het plot mag dan misschien cliché zijn, maar ik heb echt een aantal keer hardop moeten lachen. En dat wil toch best wel wat zeggen. Deze film is vooral perfect wanneer je simpelweg zin hebt in ‘iets luchtigs’.

vacation

The Nice Guys
Volgens Movie Meter is deze film het beste als volgt samen te vatten: “Holland March (Ryan Gosling) is een eigenzinnige en vertroebelde privédetective die een onverwachte samenwerking met het ingehuurde werkpaard Jackson Healy (Russel Crowe).” En dat vat het eerlijk gezegd ook wel een beetje staan. Echter had ik niet verwacht dat er ook nog wat te lachen zou zijn in deze film. Met name dankzij de bijdrage van Ryan Gosling. De film bij uitstek om met je vriend te kijken.
the-nice-guys

Welke films hebben jullie de afgelopen tijd gekeken? Hebben jullie nog leuke aanraders?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



34 reacties


    4 november 2016

    Joy moest ik ook inkomen maar vond ik achteraf een leuke film. Onlangs heb ik in de bios Sully en Inferno gezien, beide van Tom Hanks. Ik vond dit echt aanraders! Ook heb ik via Netflix 2 films gezien van Julia Roberts die ik leuk vond, Erin Brockovich en Pretty Woman. Lekker oud, maar super leuk.


    Femke - Youniqueblog

    4 november 2016

    Ooo Inferno heb ik ook gezien! Vond ik ook echt een hele mooie film. Ik wil ook nog héél graag een keer Sully zien. Superfijn dat je mij hieraan herinnerd. En Erin Brockovich en Pretty Woman zijn toch wel mijn favoriete films van Julia Roberts, denk ik zo. Zó leuk!



    4 november 2016

    Ik heb nog geen van alle films gekeken! Thanks voor de tips! xoxo


    Femke - Youniqueblog

    4 november 2016

    Hopelijk haal je er leuke inspiratie uit :-)!



    4 november 2016

    Ik en alleen The Nice Guys, maar vond die eerlijk gezegd niet zo. Mike and Dave need Wedding Dates lijkt me wel erg leuk!


    Femke - Youniqueblog

    4 november 2016

    Ah, dat snap ik wel hoor. Moet net je ‘ding’ zijn en bij de mindset passen waarmee je de film gaat kijken. Maar Mike and Dave Need Wedding Dates vond ik echt verrassend leuk :-)



    4 november 2016

    Leuke films op een rijtje



    4 november 2016

    Volgens mij heb ik ze allemaal nog niet gezien, ik ben erg benieuwd. Nu het weer herfst is kijk ik weer vaker films. Ik heb een aantal titels uit dit lijstje even opgeschreven.
    Liefs


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Ja, LEUK! Hopelijk haal je hier een leuke film uit :-)



    4 november 2016

    nerve lijkt me wel gaaf :D ik heb zelf vooral veel horrors gekeken afgelopen maand :3


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Oooo, daar kan ik écht niet tegen. Die vermijd ik altijd :’)



    4 november 2016

    Ik ken echt maar één film uit dit rijtje en dat is Julie & Julia. Gelijk ook mijn allerliefste lievelingsfilm. Ik vind ‘m echt fantastisch en heb ‘m al heel vaak gezien (lees: meer dan 10 keer en dat is voor mij écht heel veel, ik kijk niet zoveel films eigenlijk). Grappig hè, hoe meningen kunnen verschillen over films :)


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Oh, wat grappig! Ja, ik vond ‘m dus niet uitzonderlijk, maar misschien heb jij inderdaad weer dat gevoel bij een film die ik helemaal fantastisch vond haha.



    4 november 2016

    Leuk lijstje. Ik zou willen dat ik meer geduld had voor dit soort dingen, maar ik ben hier zo slecht in. Ik heb bijna nooit rust in mijn hoofd om films of series te kijken en niets te doen.. ;p


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Ooo, ik vind het juist héérlijk om na een lange dag even niks te doen :-)!



    4 november 2016

    Vacation gaat op de lijst om dit weekend te kijken!! Ik ben zo blij met dit soort artikelen. In de zee van films de léukste films zoeken voelt zo overweldigend. Hans en ik hebben al een paar keer gehad dat we na 1,5 uur zoeken (uit angst een film aan te zetten die niet leuk is) besloten om maar geen film meer te kijken en naar bed te gaan. Haha.


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Ik ben héél benieuwd wat je ervan vindt :-)! Hahaha, vooral die ‘angst’ om de verkeerde film te kiezen is inderdaad heel herkenbaar. Meestal doen wij het zo dat we afwisselend mogen kiezen. En als de film dan slecht is, dan kun je de ander dus mooi de schuld geven ;-)



    4 november 2016

    Ik heb al heel lang geen film meer gekeken, sinds we Netflix hebben, kijken we alleen maar series! Leuk lijstje, binnenkort maar eens even kijken naar de films op Netflix, haha.


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Jaaa, Roy en ik kijken ook héél graag series! Maar heel veel series die we volgende zijn inmiddels afgelopen, echt zo jammer…



    4 november 2016

    Ik weet waar ik nu binnenkort aan moet beginnen, haha! Wat een fijn lijstje is dit! Fijn net zo op de vrijdag, haha!


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Ja, hopelijk kun je er inspiratie uit halen voor dit weekend :-)



    4 november 2016

    Ik kijk voornamelijk hele series… ik zoek altijd weer een nieuwe zodra andere uit is. Echt een verslaving & enorm slecht voor mijn werkzaamheden haha! Ik moet Independence Day nog zien… misschien slechts, maar he: Liam ;)


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Hahaha! Ik kijk sommige films ook alleen ‘want: Liam’. ;-)



    4 november 2016

    Ik vond Joy ook echt een super leuke film!
    xx


    Marrit

    4 november 2016

    oeee, de eerste en de derde!!!!! <3<3<3



    4 november 2016

    Je hebt best veel leuke films gekeken



    4 november 2016

    Hihi, bdoel je niet dat je Joy een “vertederende” film vindt? “Verterend” dan zie ik beelden van darmkanalen en wc’s voor me… ;)


    Femke - Youniqueblog

    5 november 2016

    Hahaha! Wat een heerlijke fout :’) Ik ga ‘m meteen aanpassen.



    4 november 2016

    Ik heb enkel Cloud Atlas gezien. De rest nog niet.



    6 november 2016

    Wauw, ik heb nog geen enkele film gezien van die je nu opnoemt haha! Ik ben vooral benieuwd naar Cloud Atlas :)



    6 november 2016

    Ondanks dat hij jou is tegengevallen haha


    Femke - Youniqueblog

    6 november 2016

    Groot gelijk! Misschien vind jij ‘m wel héél leuk :-)



    7 november 2016

    The Nice Guys vond ik ook super leuk! En er zijn 4 films in dit rijtje die ik nog niet gezien heb. HOE KAN DAT? DAT MAG NIET!!!


    Femke - Youniqueblog

    7 november 2016

    Hahaha NEE! Dat vind ik ook helemaal niets voor jou :o