Spinaziesalade met zongedroogde tomaten en truffelmayonaise: het recept
07/11/2016


spinaziesalade
Wanneer ik thuis aan het werk ben, vind ik het ontzettend leuk om te experimenteren qua lunch. Want heus: die boterham met pindakaas gaat ook mij soms vervelen ;-). Afgelopen week ontdekte ik deze spinaziesalade met zongedroogde tomaten en truffelmayonaise. En een gekookt eitje. En cashewnoten. Oké, jullie snappen ‘m:  héél erg lekker.

INGREDIËNTEN:
– 2 à 3 handjes spinazie
– 1 (gekookt) ei
– 4 à 5 zongedroogde tomaten
– Klein handje ongezouten cashewnoten
– Truffelmayonaise

De reden waarom ik dit recept wilde tippen is omdat ‘ie dus niet alleen heel erg lekker is en (overwegend) gezond, maar vooral ook heel makkelijk is om te maken. Het lekkerste vind ik wel om het ei ruim voordat ik deze bij de salade voeg te koken. Zo is ‘ie goed afgekoeld wanneer je ‘m serveert. Geen zin om te wachten? Een andere oplossing is natuurlijk ook om het ei iets langer onder stromend koud water te houden. De zongedroogde tomaten snijd ik in kleine stukjes en vervolgens meng ik alle ingrediënten -spinazie, ei, zongedroogde tomaten- met elkaar.

Nu is het tijd voor de ‘dressing’: de truffelmayonaise. Daar kun je mij echt voor wakker maken. Een handig trucje wat ik van Roy heb geleerd: doe een beetje truffelmayonaise in een kommetje en voeg hier een héél klein beetje water aan toe. Echt een ieniemienie beetje. Zo wordt de truffelmayonaise iets meer vloeibaar, waardoor het makkelijker is om deze gelijkmatig te verdelen over de salade. Als je bekend met met truffelmayonaise zul je namelijk wel weten dat deze in ‘normale’ vorm zo vast is, dat je anders alleen overal dikke klodders krijgt. Niet erg handig. Dit is dus een fijne tussenoplossing. Nu hoef je alleen nog maar ongezouten cashewnoten toe te voegen en you’re good to go. Of -euhm- to eat.

spinaziesalade zongedroogde tomaten truffelmayonaise ongezouten cashewnoten gekookt ei recept

Wat vinden jullie van deze spinaziesalade met zongedroogde tomaten en truffelmayonaise? Zouden jullie dit eens willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER



11 reacties


    7 november 2016

    Inderdaad super makkelijk te maken! Jeetje, dit ga ik echt een keer proberen, haha! :)


    Femke - Youniqueblog

    8 november 2016

    Leuk!! Laat mij zeker weten wat je ervan vond :-)



    7 november 2016

    oehh dat ziet er super lekker uit ;D



    7 november 2016

    Thanks voor de lunchtip, ik moest nog iets hebben om zo meteen te eten :-)


    Femke - Youniqueblog

    8 november 2016

    Haha, wat toevallig! Ik ben benieuwd wat je ervan vond ;-)



    7 november 2016

    Oeh, dit ziet er erg lekker uit! xx



    7 november 2016

    Dit ziet er wel heel erg yummy uit



    8 november 2016

    Klinkt erg lekker


    Anne

    8 november 2016

    Leuk recept! Ik heb eigenlijk nog nooit van truffelmayonaise gehoord. Klinkt luxe;) Het idee om een salade met spinazie te maken, ga ik sowieso onthouden: weer eens iets anders dan sla.


    Femke - Youniqueblog

    8 november 2016

    Ooo, truffelmayonaise is the bomb. Zo, zo, zó lekker <3 (Vind ik!)



    8 november 2016

    Yummie!