Gisteren was de opening van het Allerhande Kerstfestival. Voor het tweede jaar op rij is het Spoorwegmuseum in Utrecht dit weekend omgetoverd tot een heus kerstparadijs met inspiratie voor op de kersttafel. Om half 9 ‘s ochtends schoof ik aan voor het persontbijt en volgde een kookworkshop. En natuurlijk heb ik de foto’s om het te bewijzen…
Allerhande Kerstfestival
Na het fijne persontbijt mochten we om half 10 ‘s ochtends een kookworkshop volgen van Hidde de Brabander (o.a. bekend van 24Kitchen en auteur van het boek Patisserie). De opdracht? Cannoli maken. Toen mijn kookpartner Wimke Tolsma aan mij vroeg: “Dat is een soort pasta, toch?” wist ik dat we het goed met elkaar zouden kunnen gaan vinden. Gelukkig hadden we foodblogger Marina aan onze zijde die het bakken gelukkig wel wat meer in de vingers had. Oké, het resultaat was niet echt fantastisch. En nee, helaas kon ik Hidde er niet van overtuigen dat ‘een dikke krokante laag nóg lekkerder is’ (lees: hij liep met een bedenkelijke blik weg), maar… A for effort ;-)
Na de kookworkshop en de feestelijke opening mochten we vrij rondwandelen op het Allerhande Kerstfestival. Wat was het gróót! Voor mijn gevoel zelfs groter dan vorig jaar. Overal waar je keek waren er verschillende foodkraampjes, borrelspots, kerstversieringen en een heleboel workshops. Uiteraard alles geheel in de stijl van kerstmis. Zo gezellig en sfeervol! Oh, en dit jaar zijn er ook speciale Albert Heijn christmas sweaters te koop voor €15.- per stuk. Ik droeg zelf de paarse sweater met hierop gedrukt ‘kersttrui’, maar er is ook een heel leuke trui met de tekst ‘holly jolly christmas’ en eentje met geïllustreerd eten in de vorm van een kerstboom. Kleine waarschuwing: de truien vallen wel groot uit.
Wat ik vooral fijn vind aan het Allerhande Kerstfestival is dat je niet alleen bij ieder kraampje geïnspireerd wordt, maar ook vrijwel overal gratis mag proeven. Van vis tot vlees en van kaas tot taart. Op het Allerhande Kerstfestival vind je álles wat je maar kunt bedenken. Bevalt het gerecht je? Dan kun je de ingrediënten ter plekke shoppen, of natuurlijk later in ‘jouw’ Albert Heijn. De Allerhande komt dus werkelijk tot leven op dit festival.
Op het Allerhande Kerstfestival was er natuurlijk ook een heleboel aandacht voor de presentatie van het kerstdiner. Ik raakte werkelijk niet uitgekeken! Zo vond ik de gouden hertjes op tafel zó schattig en feestelijk eruitzien. Lees: dat wil ik ook. Mocht je dit weekend dus nog geen plannen hebben (en je kunt tegen drukte ;-)), ga dan zeker eens langs bij het Allerhande Kerstfestival. Al is het maar zodat je te midden van het Spoorwegmuseum kunt dansen op kerstmuziek. En een fantastisch excuus hebt om héél veel te eten.
Gaan jullie dit weekend naar het Allerhande Kerstfestival? Of zijn jullie hier vorig jaar (ook) al geweest?
FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER
Tags: ah, albert heijn, albert heijn kerstfestival, allerhande kerstfestival, allerhande kerstfestival 2016, kerstfestival
Ziet er heel leuk uit! Het is dat ik dit weekend andere dingen heb, maar anders wist ik het wel :)
Je hebt echt prachtige foto’s gemaakt! Mij lijkt het kerstfestival heel erg leuk, ik heb er ook al meerdere keren over gelezen en getwijfeld om te gaan. Ik denk alleen dat het niet gaat lukken dit weekend, dus hopelijk volgend jaar wel!
Ah, dank je wel! Hopelijk kun je er volgend jaar inderdaad bij zijn, het is zo gezellig :-)
Wat ziet dat er feestelijk uit allemaal! Zo gaaf dat je erbij mocht zijn! En die chocoladetaart met aardbeien…wauw!
Mooi is ‘ie, hè? Ik vond ‘m ook echt PRACHTIG!
Ah het ziet er zo gaaf uit!
Oeeh ik heb er zin in ik ga zondag ! Ben er vorig jaar ook al geweest. Ik vond het toen ook erg leuk
En, en, en… Hoe vond je het :-)?
Dat gouden hert ziet er zo leuk uit, die wil ik ook, haha!
Je foto’s zijn zoals altijd weer prachtig!!
Zó lief, dank je wel! Ik vond dat gouden hert ook zóóó leuk <3
Wat een tof festival lijkt mij dat!
En wat een prachtige sfeevolle foto’s heb je gemaakt, heel tot!
Ah dank je wel! Het is ook zo’n sfeervol festival :)
Gisteren rond half 12 zijn wij begonnen aan de culinaire reis in het spoorwegmuseum. Vorig jaar zijn we ook geweest en ook wij hebben het idee dat het dit jaar nog groter was, maar ook vele malen drukker. Het laatste vonden wij erg jammer, want proeven en wat vragen was niet echt mogelijk. Je moest af en toe flink met je ellebogen werken om ergens bij te kunnen. Sommige mensen hadden een bord bij zich en liepen gewoon met meerdere hapjes op een bord weg. De mensen in de kraampjes hadden het ook te druk om vragen te beantwoorden. Erg jammer.
Maar ook veel leuke ideetjes opgedaan en heerlijke dingen geproefd.
Ik snap heel goed wat je bedoelt, dit vond ik persoonlijk ook. Het was supergezellig, maar op sommige plekken was het echt dringen. Heel jammer, eigenlijk!
Het was voor m’n gevoel veel groter en beter opgezet dan vorig jaar. Op sommige stands was het nog steeds wel érg druk inderdaad, waardoor je niet overal bij kon, maar voor m’n gevoel was dit minder dan vorig jaar. Ik vond het leuk!
Ja, ik vond het ook echt heel erg leuk! Supergezellig :-)
Wauw, ziet er zo tof uit! Ik zou vandaag gaan, maar door alle werkzaamheden aan het spoor ben ik er niet geraakt :( Zo jammer!
No, dat meen je niet! Wat ontzettend balen zeg…
Wat een fantastische blog heb je er van gemaakt, mooie foto’s ook :). Hopelijk tot gauw en maak er mooie feestdagen van Femke xx
Wat lief, dank je wel! Jij ook fijne feestdagen, en hopelijk zien we elkaar snel weer. X