Poké Perfect, Happyhappyjoyjoy & NomNom - mijn favoriete hotspots
09/12/2016


poké perfect hawaiian inspired food amsterdam
Deze maand ga ik bijna beschamend veel uit eten. Heel erg vind ik dit natuurlijk niet, en zeker niet als ik hierdoor een aantal nieuwe hotspots kan ontdekken. Zo at ik afgelopen week bij Poké Perfect, NomNom en Happyhappyjoyjoy. Benieuwd naar mijn ervaring?

happyhappyjoyjoy amsterdam oost hotspot
happyhappyjoyjoy amsterdam oost hotspot
HAPPYHAPPYJOYJOY (Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam)
Als er één plek is waar ik al veel over had gehoord, dan was het wel Happyhappyjoyjoy. Samen met vriendin Emma ging ik naar naar de vestiging in Amsterdam-Oost, waar de inrichting al een feestje op zich is. Lees: hysterische aziatische streetfood stijl. Bij Happyhappyjoyjoy draait het dan ook om Aziatiatische ‘tapas’. Je hebt veel keuze, maar persoonlijk viel mij de prijs-kwaliteitverhouding erg tegen. Zo bestelden we hot & spicy shrimps voor €11.-, maar kregen we slechts vier garnalen. Vier. Het toetje -ik koos voor ricepudding met gekarameliseerde ananas- was dan wel weer een zéér welkom en vullend goedmakertje. Conclusie? Leuk om eens geweest te zijn, maar niet per se voor herhaling vatbaar.

nomnom den bosch 's-hertogenbosch hotspots
NOMNOM (Postelstraat 79, ‘s-Hertogenbosch)
Het stond al tijden op mijn lijstje om eens naartoe te gaan: NomNom. Dit is één van de meest populaire lunch- en dinerspots in Den Bosch, en deze zit ook nog eens praktisch bij mij om de hoek. NomNom is niet per se een heel groot tentje, maar heeft wel die echte ‘Bossche gezelligheid’ en kleurrijke inrichting. Zelf bestelde ik een sanwich gerookte zalm, en mijn vriendin ging voor een pantosti. Hoe fotogeniek kunnen een sandwich en tosti zijn? Vooral de kleurrijke bordjes vond ik een fijn detail. Oh, en niet geheel onbelangrijk: het smaakte ook nog eens héél erg lekker. Aanrader!

poké perfect hawaiian inspired food amsterdam
poké perfect hawaiian inspired food amsterdam
POKÉ PERFECT (Prinsengracht 502, Amsterdam)
Afgelopen woensdag was ik met Tedje in Amsterdam voor de kerstborrel op het HEMA hoofdkantoor, maar we moesten en zouden die middag eerst een bezoek brengen aan Poké Perfect. Bij Poké Perfect kun je terecht voor -jawel- poké bowls: dit is een uit Hawaï afkomstige sushi bowl. Je kunt ‘standaard’ poké bowls van het menu bestellen, maar ook je eigen poké bowl samenstellen. Omdat Tedje en ik geen vertrouwen hadden in ons culinaire inzicht, koos ik voor de signature dish Sriracha Spicy Tuna (€11,80) en Tedje voor The Witzel (€9,80). Het was zó lekker, en geloof me: persoonlijk kregen wij de regular niet eens op. Ik wil nu alweer terug!

Naar welke hotspot zijn jullie het meest nieuwsgierig: Happyhappyjoyjoy, NomNom of Poké Perfect?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER25 reacties


  9 december 2016

  Wat zonde van Happyhappyjoyjoy, ik hoor daar altijd zulke goede verhalen over. Maar als ik het zo lees, sla ik liever over! Een goede prijs-kwaliteit verhouding vind ik toch wel één van de belangrijkste dingen bij een hotspot.
  Nomnom ben ik al wel eens geweest en daar ga ik binnenkort zeker weer heen om een artikel over deze hotspot te maken. Je kunt daar zo lekker eten!


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Ik ook, maar het viel mij echt enorm tegen. Zo jammer! En wat ontzettend leuk, dat is beslist geen straf <3  9 december 2016

  Nom nom is zo’n leuk tentje! Poke Perfect wil ik echt graag nog eens langs :)


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Ja, dat is écht iets voor jou – zó’n fotogeniek eten daar <3  9 december 2016

  Ik ga sowieso volgende week bij Poké Perfect op bezoek! Had al een tijdje op zo’n bowl zitten azen en na jullie bezoekje van de week heb ik er echt trek in!
  Jammer van HHJJ, maar to be honest vind ik het wel een soort van logisch. Zo goed als alle hippe tenten in Amsterdam halen dat soort streken uit, dat vind ik zo jammer! Ga volgende keer eens eten bij het Thai Food Café op de van Wou (of Oostpoort) als je zin hebt in iets Aziatisch. Héél erg lekker, en gewoon normale porties!


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  En, en, en… Heb je al een poké bowl geproefd ;-)? En wat een fijne tip van dat Food Café – ik ga ‘m noteren voor wanneer ik een volgende keer in Amsterdam zin heb in Aziatisch!  9 december 2016

  Ziet er heerlijk uit  9 december 2016

  Het ziet er zooo lekker uit. Nu heb ik honger, haha.


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Hihi, oeps ;-)  9 december 2016

  Oehh ik ben zo benieuwd naar Poke Perfect! Wel jammer van Happyhappyjoyjoy, zag er altijd heel gezellig uit.. Maar ik ga binnenkort een pokebowl proberen! <3


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Ik vond het inderdaad een beetje tegenvallen :-( Maar gezellig is het daar wel! En de poké bowl is sowieso een héél goed idee.  9 december 2016

  Oeh wat een leuke en lekkere plekjes!
  Dat ‘poke perfect’ wil ik zo graag eens proberen!
  Liefs Lonneke


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Zeker doen het is echt ZÓ lekker :-)!  9 december 2016

  Haha, Nomnom, wat een leuke naam :-)


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Leuk, hè ;-)  9 december 2016

  Ik wil weer een sushi bowl! Het was zo lekker!


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  IK OOK! Wanneer gaan we terug :’)? We hebben überhaupt al lang samen geen sushi meer gegeten, haha…


  Anne

  9 december 2016

  Ik ken geen van de drie, maar wat een ontzettend leuke restaurantnamen! Dat zou al reden genoeg zijn om erheen te gaan;)


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Ja, toch? Ik vind de namen alleen al inderdaad zó gezellig :-)  9 december 2016

  Die Poke Perfect klinkt echt heel erg leuk. Ik had er laatst ook al het e.e.a. over gelezen. Daar moet ik ook eens naartoe gaan.


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Als je van sushi houdt mag je dit écht niet missen – promise <3  9 december 2016

  Wat een grappige namen voor restaurants, maar goh wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg! Den Bosch is niet zo heel ver dus misschien ga ik wel een keer naar NOMNOM.


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Ah, wat leuk! Moet je zeker doen, and if so… Stuur me foto’s :-)  9 december 2016

  Oeh, die Poké Perfect lijkt me ook echt geweldig! Manlief vind dit denk ik niet echt wat, dus ik moet maar eens op zoek naar iemand die met me mee wil, haha.


  Femke - Youniqueblog

  14 december 2016

  Die moet vast wel te vinden zijn! Zeker als je zegt dat het eigenlijk gewoon sushi is ;-)