Riverdale, The 100, Younger en meer: 5 favoriete series van dit moment
27/02/2017


netflix
“Hallo mijn naam is Femke en ik ben een Netflixoholic.” Dat zou op dit moment wel een treffende introductie zijn. Regelmatig begin ik aan een nieuwe serie -of pik ik een oude liefde op- en het leek me heel leuk om vandaag mijn favorieten van dit moment met jullie te delen. Kijk (ha!) je mee?

RIVERDALE
Zoals ik ook in dit artikel had geschreven vind ik Riverdale echt een fantastische serie. Het is een grote aanrader van fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars, omdat deze serie echt tussen deze twee in zit. Ja, de serie is misschien héél Amerikaans (en de karakters té perfect), maar toch vind ik deze serie verrassend vermakelijk. Juist omdat het ook een tikkeltje een duistere serie is. Meteen aan het begin van de serie is namelijk bekend dat er een moord is gepleegd. De vraag is alleen: wie van de modelburgers uit Riverdale heeft het gedaan?
riverdale gif netflix original season 1

THE 100
Een eeuw nadat een apocalyps de Aarde verwoestte, worden 100 bewoners (lees: jonge ‘criminelen’) van een ruimtestation naar de planeet gestuurd om te onderzoeken of deze weer bewoonbaar is. Roy en ik zijn gisteren (zondag) begonnen met het kijken van deze serie, en zijn inmiddels al 6 afleveringen verder. Ietwat overdreven dramatisch is de serie misschien soms wel, maar als je houdt van een serie met een knipoog naar de ruimte en post-apocalyptisch verhaallijn (*steekt hand omhoog), dan word je hier zeker blij van. En je vriend ook ;-)
the 100 def

YOUNGER
Younger is de enige serie in dit rijtje die niet terug te vinden is op Netflix, maar na 3 seizoenen ben ik nog steeds fan. Niet om de laatste reden dat Hilary Duff één van de hoofdrollen vertolkt. Deze serie gaat over de 40-jarige, gescheiden vrouw Liza zich voordoet als een twintiger om aan een baan (bij een uitgeverij) te komen. Ook deze serie is op z’n zachts gezegd nogal Amerikaans (lees: overdreven), maar hierom zeker niet minder leuk. Vooral een aanrader als je wel houdt van een The Devil Wears Prada-achtige serie.
younger def

GILMORE GIRLS
Ik weet het, ik weet het: ik ben late to the party als het aankomt op het kijken naar deze serie. Als je echter ook de boot hebt gemist aan het begin van de 21ste eeuw, dan raad ik je zeker aan nu alsnog aan boord te stappen. Gilmore Girls is namelijk een heerlijk luchtige serie, en ik vind de droge humor van Lorelai (en de tirades van Paris) zonder twijfel fantastisch. Bovendien is er onlangs ook een gloednieuw seizoen gelanceerd, genaamd: ‘Gilmore Girls: A Year in the Life’. Zo weet je meteen hoe het in de jaren daarna met de Gilmore Girls is vergaan.
gilmore girls

THE CROWN
The Crown is een serie over de jonge jaren van Queen Elizabeth II en kan worden beschouwd als een biografische documentaire met een entertainende knipoog. De serie heeft weinig ruimte voor humor en is niet per se ‘bloedstollend spannend’ te noemen, maar is daarentegen toch interessant om te zien. Niet per se een serie om te bingewatchen, maar zeker de moeite waard als je zin hebt in een serie met iets meer inhoud en gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen.
the crown

Welke series kijken jullie op dit moment? Hebben jullie nog aanraders voor mij?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER20 reacties


  27 februari 2017

  Riverdale lijkt me echt een leuke serie. Ik heb er al zoveel goeds over gehoord. En ik ben trouwens met Gilmore Girls al helemaal late to the party ;) Ik wil die serie nog steeds een keer gaan kijken, maar heb tot nu toe nog geen aflevering gezien. Ach ja, leuke dingen om naar uit te zien! :)  27 februari 2017

  Leuke series op een rijtje  27 februari 2017

  Ik heb zelf helaas (nog) geen netflix en moet het dus doen met de tv. Maar wat dat betreft is the blacklist toch echt wel mijn nummer 1. Alhoewel moordvrouw en celblok H het ook goed doen.  27 februari 2017

  Riverdale is echt fan-tas-tisch! En Girlmore Girls is ook echt heerlijk om te zien. Ik zit momenteel in seizoen 5 en het is nu ZO leuk. <3 The Crown heb ik ook gezien, vond ik ook erg goed!  27 februari 2017

  Ik kijk op het moment ook Riverdale, zo’n fijne serie! Jammer dat Younger niet op Netflix staat, dat had mij ook wel wat geleken.  27 februari 2017

  Ik ben echt verliefd op Riverdale geworden! Die uitstraling vind ik juist wel heel goed passen omdat het is gebaseerd op een stripboek uit de jaren 50 ofzo. Met The 100 ben ik ook pas begonnen en zit ik (iets te snel gebingewatched) nu in seizoen 3, en heb nu wel even een pauze nodig van alle drama :)  27 februari 2017

  Ik kijk the 100 ook! Als PLL is afgelopen ga ik aan Riverdale beginnen!

  x  27 februari 2017

  Ahh, Lorelai’s humor, schitterend! Riverdale kijk ik ook, al was ik in het begin niet overtuigd. Ik ben benieuwd waar het naartoe gaat. The 100 lijkt me ook best goed. Misschien samen met m’n vriend eens een aflevering proberen. Als hij het niet goed vindt, kan ik altijd alleen verderkijken. Wij hebben net Sherlock gezien: héérlijk, Benedict Cumberbatch en Martin Freeman samen!  27 februari 2017

  Ik ben op dit moment nog The 100 aan het kijken, daarna begin ik met Riverdale, lijkt me ook erg gaaf  27 februari 2017

  Younger kende ik nog niet! Zal ‘m vanavond eens opzetten… Ben heel benieuwd.  27 februari 2017

  Wat jammer dat Younger niet op Netflix staat… Ik ben toevallig gister begonnen aan Riverdale, ik vind het ook wel vermakelijk! Niet zo’n goede serie, maar op zich wel leuk om naar te kijken. Gilmore Girls was een van mijn favorieten, maar nu heb ik jammer genoeg alles al gezien!  27 februari 2017

  Riverdale volg ik ook! Echt een super leuke serie :) Younger volg ik trouwens ook, haha. De rest niet :$
  Liefs, Susan  27 februari 2017

  Je bent niet de enige die nu pas naar Gilmore Girls kijkt, ik zit momenteel aan seizoen 5 en ooh, I love it! Riverdale staat trouwens ook op mijn lijstje. Die andere series zal ik ook eens een keertje bekijken, dat is misschien nog eens leuk voor een artikeltje.
  Liefs, Amber  27 februari 2017

  Ahw, ik heb Riverdale en Gilmore Girls op mijn lijstje gezet! Ik heb nog helemaal niet zoveel series gekeken. Alleen Modern Family en New Girl! – aanraders! :D –  27 februari 2017

  Ik ben ook net Riverdale beginnen kijken met m’n vriend en we vinden het ook super goed! En Santa Clarita Diet is ook leuk. Ik ben ook wat laat met Gilmore Girls. Haha. Heb laatst de eerste aflevering gezien maar ik was nog niet helemaal om. Misschien moet ik het nog een kansje geven.  27 februari 2017

  Ik kijk nu ook Riverdale. Heel origineel. Daarnaast kijk ik met mijn vriend Blue Mountain State. Zo slecht, maar toch zo leuk en kijkt lekker weg door de afleveringen van 20 minuten.


  Anne

  28 februari 2017

  Gilmore Girls blijft geweldig! Al vond ik het nieuwe seizoen helaas wel tegenvallen… Ik kijk de laatste tijd Designated Survivor. Die is ook erg goed!  28 februari 2017

  Jaaaaa, RIverdale!! Love it! Het is zo stom dat we elke week moeten wachten op de volgende aflevering, ik wil het bingewatchen op 1 dag, haha, oeps  1 maart 2017

  The 100! Ik kan steeds maar niet wachten op de nieuwe afleveringen, haha! Het is een van de weinige series die mijn vriend en ik inderdaad samen kijken ;) Jij bent nu in seizoen 1 toch? Ik zal niet te veel spoileren maar de verhaallijn wordt steeds verder uitgebreid, hebben ze volgens mij erg goed gedaan!


  Rosa

  7 maart 2017

  Ahh leuke series!! Younger lijkt me ook heel leuk, waar kijk je het op?