Hotspots in Delft: Villa Tuinfeest, Pleck, Conceptstore Instore & Casa Julia
13/03/2017


hotspots delft wat te doen

Mijn opa en oma zijn geboren en getogen in Delft, dus toen ik een uitnodiging ontving om in het nieuwe Casa Julia te verblijven nam ik dit met beide handen aan. Ik deel in dit artikel dan ook graag met jullie mijn favoriete hotspots in Delft. Naast dat er héél veel fotogenieke plekken plekken zijn, is er namelijk ook nog genoeg te doen.

Casa Julia

Hotspots in Delft 2 Hotspots in Delft 3
Casa Julia is gevestigd in een jaren ’20 gebouw en is sinds december 2016 heropend na een grondige renovatie. Hoewel de buitenzijde dit niet weggeeft, word je hierdoor bij binnenkomst des te meer verrast. Het hotel heeft een zeer huiselijke sfeer dat niet alleen te danken is aan de vriendelijkheid van het personeel, maar ook zeker aan de aankleding. In Casa Julia wandel je over een tapijten vloer terwijl je je ogen uitkijkt aan de decoratie met nautische invloeden. Denk bijvoorbeeld aan gloeilampen die hangen aan touw en de hotelkamer die ons dankzij de houten luifels deed denken aan een strandhuis.

Hotspots in Delft 11

Hotspots in Delft 10
‘s Ochtends kun je bij Casa Julia terecht voor een uitgebreid ontbijt in één van de mooiste en knusse eetzalen waar ik ooit heb gegeten. Vaak vind ik eetzalen in hotels nogal kil en massaal, maar dankzij de inrichting (lees: een aantal banken bij een open haard die de ruimte opbreken) en de natuurlijke verlichting, is het heel gezellig om te ontbijten. Het moge duidelijk zijn: Roy en ik waren (oprecht!) heel enthousiast over dit hotel.  Mocht je -na het lezen van dit artikel- besluiten ook eens een weekendje naar Delft te gaan, dan is Casa Julia zeker een aanrader. Niet alleen om de laatste reden dat dit hotel op loopafstand is van het centrum…

Hotspots in Delft

Hotspots in Delft 4 Hotspots in Delft 5 Hotspots in Delft 6
Vrijwel direct na het inchecken, wandelden Roy en ik naar het centrum van Delft om deze te verkennen. En ja: deze stad is net zo fotogeniek als je waarschijnlijk denkt. Dankzij de vele grachten en oude panden doet het denken aan een mix tussen ‘s-Hertogenbosch en Amsterdam, maar dan -in tegenstelling tot onze hoofdstad- aanzienlijk minder druk. Eén van onze favoriete hotspots in Delft? Dat was zonder twijfel Groene Vingers (Burgwal 23), waar de meest uiteenlopende planten te vinden waren maar ook een heleboel bijbehorende accessoires. Ook vonden we de conceptstore Instore (Voldersgracht 18) erg tof, waar ook een uitgebreid assortiment aan fijne hebbedingen was te vinden. Überhaupt was de Voldersgracht de moeite waard, omdat je hier ook de winkels slash lunchrooms Pleck en Kek. Met reden twee hotspots in Delft te noemen, want zeker bij laatstgenoemde was het drukker dan druk.

Hotspots in Delft 7 Hotspots in Delft 8 Hotspots in Delft 9
Al wandelend over de Voldersgracht spotte ik Villa Tuinfeest (Markt 44) welke uitkeek op de gracht en de straat met winkelend publiek. Roy en ik besloten dan ook om even om te lopen om daar aan het raam te gaan zitten en een drankje te doen. De inrichting van Villa Tuinfeest is echt ontzettend tof: bij binnenkomst heeft een fijne bohemian vibe waardoor het lijkt alsof je op vakantie bent in een ver oord. Helaas vonden we de menukaart niet ‘speciaal’ genoeg om daar te blijven eten, en kwamen we uiteindelijk terecht bij Sesam & Spijs (Markt 3). In dit restaurant draait het om een culinaire rondleiding waarbij je iedere ronde wordt verrast met hetgeen wat je krijgt. Ontzettend spannend, maar we hebben hier beslist geen spijt van gehad. We startten met zalm ingelegd in limoensake en honing met bulgur en wasabi mayonaise (“Hebben we toch nog onze sushi,” aldus Roy grappend), kregen vervolgens een terrine van vis met gepofte quinoa, kerriebloemkoolcrème en spinazie en eindigden met gegrilde ossenhaas. Al konden we het uiteraard ook niet laten om nog een toetje te nemen waarbij ik koos voor de sinaasappelcake met chocolade ganache, crème fraîche en sinaasappelolie, en Roy koos voor de special van de maand wat ditmaal een lavacake was met knettergoud. We hadden in tijden niet zó lekker (en bijzonder) gegeten! Zonder twijfel één van onze meest favoriete hotspots in Delft.

Hotspots in Delft 12
Tel hierbij op dat het ook nog eens waan-zin-nig mooi weer was (volgens mij ben ik nog nooit zó blij geweest met 14 graden), en we kunnen oprecht zeggen dat we volledig zijn opgeladen dit weekend. Iedereen reageerden aanvankelijk nogal sceptisch als ik vertelde dat Roy en ik een weekendje naar Delft gingen, maar geloof me: er is méér dan genoeg te zien, doen en beleven. Hotspots in Delft zijn er genoeg. Het enige wat ik jammer vond, is dat vrijwel alle winkels op zondag zijn gesloten. Als je de mogelijkheid hebt, is het om deze reden leuker om van vrijdag op zaterdag te verblijven. Maar hé, de stad an sich is al een plaatje en dat maakte het al volledig de moeite waard.

Welke hotspots in Delft zouden jullie graag willen bezoeken? Zijn jullie weleens in Delft geweest?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER11 reacties


  13 maart 2017

  Ik ben toevallig afgelopen winter voor het eerst in Delft geweest. Een erg leuke stad! Mocht ik nog eens een keertje gaan dan ga ik hier zeker weten overnachten, wat ziet het er leuk uit!


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2017

  Ooo, wat leuk! Het lijkt me echt heel sfeervol om in de winter in Delft te zijn :-) Al was ik nu ook wel blij dat het zonnetje lekker scheen!  13 maart 2017

  Prachtige foto’s!
  Ik moet dringend eens meer op reis gaan naar Nederland


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2017

  Dat was precies wat ik dacht na dit weekend, haha!  13 maart 2017

  Ik woon zelf in Delft, maar ik ben nog nooit bij Kek geweest hahaha. Iedere keer als ik daar naar binnen kijk is het inderdaad zo druk. Dat houdt mij helaas toch een beetje tegen ;) Maar ik wandel graag door de binnenstad van Delft. Zo veel leuke plekjes!! :)


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2017

  Wauw, wat woon je dan in een mooie stad! Ik snap heel goed dat je hier graag rondwandelt :-) Wij hebben helaas uiteindelijk ook niets meer gedaan dan alleen even binnengewandeld bij Kek. Echt bizar dat het daar altijd zo druk is!  13 maart 2017

  Het ziet er echt heel leuk uit, ik hoor ook altijd leuke en positieve dingen over Delft.


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2017

  Ja, het is echt een leuke en fotogenieke stad :-)  13 maart 2017

  Wauw wat ziet het daar er ontzettend mooi uit!


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2017

  Ooo, echt hoor! Het is allemaal zó fotogeniek daar :-)  20 maart 2017

  Oh wat ziet dat er leuk uit zeg! Mijn vorige werkgever had een hoofdkantoor in Delft en ik verbleef daar regelmatig in een appartement van het werk (omdat ik anders steeds 180 km een en 180 km terug moest, dagen achter elkaar). Ik vond het altijd heerlijk in Delft, echt zo’n pittoresk plaatsje wat inderdaad heel fotogeniek is. Inmiddels werk ik er dus (al heel lang niet meer) en ben dus ook al een hele tijd niet meer in Delft geweest. Leuk dat jullie zo hebben genoten!