Gezonde chocoladesmoothie met slechts twee ingrediënten (vegan recept)
15/03/2017


gezonde chocoladesmoothie vegan veganistisch recept
Ik ben zeker niet iemand die op dagelijkse basis een smoothie voor zichzelf maakt. Voor mij is het meer een traktatie als ik eens zin heb in wat anders. Onlangs maakte ik voor mezelf deze gezonde chocoladesmoothie met slechts twee ingrediënten. Jullie reageerden op Instagram vervolgens zó enthousiast dat ik het (bijna kinderlijk simpele) recept graag met jullie wil delen.

Gezonde chocoladesmoothie

Voor deze gezonde chocoladesmoothie heb je, zoals gezegd, slechts twee ingrediënten nodig: één banaan en één eetlepel Organic Cocobella. Dit is een veganistische chocolade-kokosspread die ik ooit van mijn zus had gekregen ter ‘uitprobeersel’. Helaas is de chocolade-kokosspread werkelijk onsmeerbaar. Toen ik vervolgens op de verpakking las dat deze veganistische pasta ook te gebruiken is in een smoothie, besloot ik dit een kans te geven. En óf het de goede keuze was. Oké, misschien is het een beetje cheaten gezien ik zei dat deze smoothie slechts twee ingrediënten bevat, maar de chocolade-kokosspread bevat in totaal slechts 4 ingrediënten: gedroogd kokosvlees, kokosolie, kokosbloesemsiroop en cacaopoeder. Allen ingrediënten waarvan je guilt-free kunt genieten.

gezonde chocoladesmoothie vegan veganistisch recept
Als topping koos ik voor een mix aan zaden. Persoonlijk vind ik het altijd ontzettend lekker om nog een ‘crunch’ aan mijn smoothie toe te voegen, maar dit moet natuurlijk maar nét je ding zijn. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de zaden toe te voegen aan het mengsel in de blender, zodat ze worden vermalen en hierdoor minder aanwezig zijn. Of je laat ze in z’n algeheel weg. Dat mag natuurlijk ook.

gezonde chocoladesmoothie vegan veganistisch recept
Als het op voeding aankomt heeft Wikkie geen instinct, hoor. Zo getuige niet alleen het feit dat ze er eens vandoor is gegaan met sushi, een boterham met pindakaas en paprikachips, maar ook het feit dat ze ook aan deze gezonde chocoladesmoothie begon te snuffelen. Ergens kan ik het haar natuurlijk niet kwalijk nemen want naast dat deze chocoladesmoothie lekker ruikt, smaakt deze ook nog eens ontzettend lekker. En zó simpel om te maken! Perfect om je chocolate craving te stillen.

Wat is jullie favoriete smoothie? Zouden jullie deze gezonde chocoladesmoothie weleens willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER6 reacties


  15 maart 2017

  Klinkt erg goed!  15 maart 2017

  Mmmm jummie. Deze wil ik zeker wel proberen!  15 maart 2017

  Dit ziet er erg lekker uit  15 maart 2017

  Hm dit zou ik wel uit willen proberen! Alles met chocola is natuurlijk goed!  16 maart 2017

  Oeh! Dit ziet er heerlijk uit!  20 maart 2017

  Oeh, dit klinkt wel erg lekker hoor! Leuk dat je toch een toepassing voor de pasta gevonden hebt, ondanks dat hij niet te smeren is :-)