Rijstwafels beleggen: 3 lekkere manieren om je rijstwafel te beleggen
23/03/2017


Rijstwafels beleggen header
Als het op rijstwafels aankomt zijn er vaak twee kampen: of je vindt het ontzettend lekker óf je hebt er een hekel aan. Zelf schaarde ik me aanvankelijk onder de tweede groep totdat ik ging experimenteren qua beleg. Zelfs de smaak van een simpele boterham is namelijk ondergeschikt aan hetgeen wat je erop smeert. Rijstwafels beleggen? Zo doe ik dat!

Rijstwafels beleggen

Rijstwafels beleggen 1
GEROOKTE ZALM – KOMKOMMER
Mijn voorliefde voor sushi verklapt vast wel dat ik dól ben op vis. Hoewel ik normaal gesproken niet snel kies voor maki met komkommer, vind ik het in combinatie met de gerookte zalm en rijstwafel dan wél weer erg lekker. Gerookte zalm is namelijk vrij ‘zwaar’ qua smaak en de komkommer maakt ‘m nét dat beetje frisser. Wat overigens ook echt een guilty pleasure van me is: een rijstwafel belegd met komkommermet als topping zoete chilisaus. Misschien een tikkie minder gezond, maar ik herhaal: guilty pleasure. Een aanrader wanneer je vis juist niet zo lekker vindt.

Rijstwafels beleggen 2
KALKOENFILET – AVOCADO
Als het op mijn beleg aankomt probeer ik vaak (gezonde) vetten te combineren met caloriearme producten. In dit geval kalkoenfilet. Ik vind het zelf een ontzettend lekkere combinatie die zacht is voor je smaakpapillen. Door hier cashewnoten aan toe te voegen krijgt de belegde rijstwafel wel íéts meer pit. Wat ik bovenal fijn vind aan deze combinatie is dat ik me hierdoor vaak lang(er) verzadigd voel.

Rijstwafels beleggen 3
PINDAKAAS – BANAAN
Als ik zin heb in iets zoets, dan grijp ik graag naar deze combinatie. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik dól ben op pindakaas (lees: ik ontbijt hier iedere dag mee) en door de combinatie met banaan wordt deze net dat beetje zoeter. Ook voeg ik hier vaak nog wat chiazaden aan toe om het (een héél klein beetje) gezonder te maken. Zonder twijfel ontzettend lekker.

Wat zijn jullie favoriete manieren om rijstwafels te beleggen? Welke combinatie zou jij willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER18 reacties


  23 maart 2017

  Jammie! Ik ben gék op rijstwafels! Er is wel 1 gek ding: na een hap of 2,3 van mijn eerste rijstwafel moet ik altijd 2 keer niesen. Niet meer of niet minder, 2 keer. Dat drukt de pret niet! Ik houd van avocado en een gekookt eitje op mijn wafel of een beetje roomboter en appelstroop. Lekker!!


  Femke - Youniqueblog

  27 maart 2017

  Wat grappig! Dit heb ik nou nog nooit gehoord. Zolang je er zelf maar niet (te) veel last van hebt ;-) En wat een goede combi die jij benoemt! Die avocado en een gekookt eitje wil ik ook eens proberen :-)  23 maart 2017

  Een rijstwafel met pindakaas en hagelslag, kaas en komkommer, kaas avocado en sambal, kaas ham en eitje. Hmmm ga er nu gelijk eentje maken


  Femke - Youniqueblog

  27 maart 2017

  Oeh, wat een goede suggesties! Ik krijg er helemaal honger van :-)  23 maart 2017

  Jaa zo lekker, dit doe ik meestal ook op die van mij! X  23 maart 2017

  Ik vind rijstwafels zelfs droog lekker! Op die met een laagje chocolade ben ik ook dol, mmm. Bedankt hoor, zin in rijstwafels nu. :’D  23 maart 2017

  Avocado en kalkoenfilet lijkt me erg lekker net zoals die met zalm en komkommer. Pindakaas en banaan moet ik nog een keer proeven.


  Femke - Youniqueblog

  27 maart 2017

  Als je van zoet houdt dan is dat echt een gouden combinatie :-)!  23 maart 2017

  YUMMM voor de kalkoenfilet en avocado <3. Echt een gouden combinatie. En pindakaas banaan trouwens ook! Helemaal zin in een rijstwafel feest nu. Ik moet zeggen dat ik ze al weken niet gekocht heb! Snel naar de supermarkt dan maar :).


  Femke - Youniqueblog

  27 maart 2017

  Dat probleem heb ik ook altijd als ik foodposts lees :’) Meteen zóveel zin in eten!  23 maart 2017

  Die met gerookte zalm lijkt mij erg lekker. Die ga ik eens uitproberen.  23 maart 2017

  Jaaaa, pindakaas met banaan eet ik ook vaak op rijstwafels. Zo lekker! De avocado met kipfilet lijkt mij ook wel wat.  23 maart 2017

  Ik vind rijstwafels alleen lekker als er een enorme laag chocopasta op zit, haha, dus dan is het gezonde effect sowieso weg ;)


  Femke - Youniqueblog

  27 maart 2017

  Hahaha! Als het maar lekker is, toch ;-)?  23 maart 2017

  Ik ben helaas van het kamp “bleh” als het om rijstwafels gaat, maar deze combo’s vind ik wèl heel erg lekker op een beschuitje! Leuke tips!  24 maart 2017

  Normaal smeer ik er gewoon wat Nutella op, maar eigenlijk heb je gelijk. Het ziet er alvast heel smakelijk uit en ik ga zeker een paar combinaties proberen! Leuk om mee naar school te nemen.


  Femke - Youniqueblog

  27 maart 2017

  Ja, precies! Sommige combinaties zijn ook echt heel goed te doen om mee te nemen :-)  25 maart 2017

  Vooral die eerste variant lijkt me heerlijk! Ik eet zelf nu heel vaak rijstwafels met zuivelspread en kipfilet, ook een aanrader!