13 Reasons Why en andere dingen waar je de tijd voor moet nemen
17/04/2017


Pasen def

Het is Tweede Paasdag en ik kan alleen maar hopen dat jullie allemaal genieten van een heerlijke (extra) vrije dag. Kun je wel wat inspiratie gebruiken wat vandaag te doen? Ik heb onlangs een aantal dingen ontdekt die ik jullie niet wil onthouden. En hé… Misschien vind je hierin ook wel een leuke tijdsbesteding voor vandaag. 


13 REASONS WHY
Het kan je bijna niet ontgaan zijn: de nieuwe Netflix-serie 13 Reasons Why. Nipt twee weken geleden gelanceerd en nu al een daverend succes. En niet zonder (ha!) reden. De serie 13 Reasons Why, gebaseerd op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van tiener Hannah. Een 17-jarige scholier die voor haar dood 13 tapes heeft opgenomen met -jawel- de redenen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Na haar dood gaan deze tapes rond bij haar klasgenoten en één leraar die op wat voor manier dan ook ertoe hebben geleid dat Hannah hiertoe in staat was. Een enorm aangrijpende serie, maar vooral ook een belangrijke eyeopener. “Als één van ons een vriend was geweest voor Hannah, dan was dit waarschijnlijk niet gebeurd,” is dan ook één van de schrijnende conclusies. Houd de tissues gereed.

Chocolade bananencake
BANAAN-CHOCOLADECAKE
Nu iets luchtigers wat je aandacht vraagt: deze banaan-chocoladecake van Koopmans (Nope. Niet gesponsord ;-)). Al wandelend door de gangen van de supermarkt viel mijn oog per toeval op deze handige cakemix. Als liefhebber van bananen en chocolade kon ik het dan ook niet laten om deze mee te nemen. Het enige wat je aan deze mix hoeft toe te voegen is 90 gram roomboter of margarine, 2 eieren (m) en 2 bananen (niet overrijp). Dingen die je dus best kunt meenemen wanneer je toch boodschappen aan het doen bent. Na 45 minuten in de oven komt er een heerlijke cake te voorschijn die je ook nog eens, wanneer deze helemaal is afgekoeld, kunt besprenkelen met chocoladeglazuur. En echt: het is zo bizar lekker. Binnen drie dagen was de volledige cake op. Moet worden benoemd dat het ook geen grote cake was, maar dan nog…

think it def
VUE MOVIE PASS
“Weet je… Ik heb echt het gevoel dat we onszelf iets cadeau hebben gedaan,” aldus Roy nadat we allebei een VUE Movie Pass hadden afgevraagd. Oftewel: de mogelijkheid om voor €19,- per maand álles films te kijken die we maar willen zien. Roy en ik twijfelden als filmliefhebbers al langere tijd of we een VUE Movie Pass moesten nemen, maar iedere keer hield toch íéts ons tegen. Totdat Roy afgelopen donderdag plotseling zei: “We wonen nu nog maar 4 maanden in de binnenstad van Den Bosch, laten we ervan profiteren door onszelf een VUE Movie Pass cadeau te doen. Nu we nog te voet naar de bioscoop kunnen.” Zo zaten we nog diezelfde avond bij de film Life. En de volgende dag bij Going In Style. Ook Fast & Furious 8 staat nog op ons lijstje. En hé: ik ga binnenkort ook voor de tweede keer naar Beauty and the Beast. Gewoon. Omdat het kan. Snappen jullie wel, hè ;-)?

Wat zijn jullie favoriete dingen van de afgelopen tijd? Let me know!

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER18 reacties


  17 april 2017

  Leuk en zo lief ;-)

  Xoxo


  Femke - Youniqueblog

  17 april 2017

  :-)  17 april 2017

  Die serie lijkt me best wel heftig, maar ik heb er wel veel goede verhalen over gehoord. En wat ziet die cake er heerlijk uit! Volgens mij is er met de derde foto in het artikel iets misgegaan: die kan ik niet zien ;)


  Femke - Youniqueblog

  17 april 2017

  Het is inderdaad echt een heftige serie en ze laten niets aan de verbeelding over. Maar het is echt de moeite waard! En thanks voor je oplettendheid – Heb het meteen aangepast :-)  17 april 2017

  WoW wat een bizarre serie lijkt me dat. Al ik afgestudeerd ben geef ik mezelf Netflix cadeau. Deze komt zeker op m’n lijstje


  Femke - Youniqueblog

  17 april 2017

  Wat een mooi cadeau! En slim ook ;-) Als je namelijk tijdens je afstuderen al met Netflix begint, dan komt het er waarschijnlijk niet meer van ;-)  17 april 2017

  Waaah die cake ziet er héél goed uit. Thanks for sharing :)  17 april 2017

  13 Reasons Why is zo’n heftige maar mooie serie! Ik heb hem vorig weekend helemaal gekeken en was heel erg onder de indruk.  17 april 2017

  ik twijfel nog of ik aan die 13 reasons serie ga beginnen….  17 april 2017

  Ik ben vanochtend begonnen aan 13 reasons why, wat is ‘ie goed zeg!  17 april 2017

  Toevallig vandaag de laatste aflevering van 13 Reasons Why gekeken! Nog zoveel vragen, maar ik geloof dat er nog een nieuw seizoen komt?!  17 april 2017

  Ik heb de serie samen met mijn verloofde gezien. Het is zo’n goede en heftige serie. Echt goed om gezien te hebben. En die cake lijkt mij zo heerlijk!  18 april 2017

  Ik was bang dat 13 Reasons Why zo’n typische high school serie over liefde, vriendschap en pesten zou worden, maar de serie zit echt goed in elkaar. Zeker een aanrader ja! :)  18 april 2017

  Die serie heb ik ook al veel over gehoord. Ik ben dus erg nieuwsgierig geworden!  18 april 2017

  Ik heb 13 reasons in 3 dagen uitgekeken, zeer heftig, maar oh zo mooi!  18 april 2017

  Heerlijk als het kan waarom niet? Soms moet je jezelf ook gewoon lekker verwennen, want een ander doet het niet. Roy daarin tegen heeft het wel goed begrepen! Je boft maar met zo’n man!  18 april 2017

  Oh leuk, die VUE movie pass! Groot gelijk, dan kun je inderdaad ook gewoon 2 keer naar een film gaan, haha. Dat lijkt me best leuk! Helaas gaan wij, nu er kindjes zijn, niet meer zo vaak naar de bioscoop, maar 5 jaar geleden was dit voor ons ook echt een goede aankoop geweest :-).  19 april 2017

  Die cake ziet er erg lekker uit! Ik hoor tegenwoordig steeds meer over de serie, dat het me nieuwsgierig maakt!