HOME MAKE-OVER | Voor en na foto's van onze woonkamer -
12/09/2017


v
Oké, ik weet heus wel dat een huis nooit écht af is. Toch had ik iedere keer wel een nieuw excuus om nog geen foto’s van onze home make-over met jullie te delen. Dat is nu voorbij. Vandaag deel ik de eerste voor én na foto’s van ons huis. Te beginnen met de woonkamer, waar ik stiekem best wel een beetje trots op ben. Is dat stom om te zeggen? Nee, dat is niet stom om te zeggen.

Woonkamer voor

Woonkamer na def

We hebben zonder twijfel heel wat uurtjes besteed aan de woonkamer om het volledig naar onze zin te maken. De missie: meer kleur dan we hadden in ons huidige appartement. Niet per se moeilijk, gezien in ons appartement de enige kleuraccenten wat blauwe kussens waren. We wilden daarom ditmaal verdergaan en één van de muren in een opvallende tint verven. Roy opperde vrij snel donkergroen en geloof me: ik liet me niet makkelijk overtuigen. Tot ik zelf onverwacht verliefd werd op de kleur ‘Oldtimer Rally’ van Flexa: een rijke, matte, diepgroene kleur. Het bleek een goede keuze te zijn, want de kleur past perfect bij de okergele accessoires en de deur met okergele glas-in-lood details.

Zoals je (hopelijk) ook kan zien, hebben we daarnaast de vloer laten opschuren en oliën. Dit was wat ons betreft dubbel en dwars de investering waard. De vloer ziet er stukken beter uit dan voorheen en bovendien is deze nu iets warmer qua tint. Iets waar we ontzettend blij mee zijn. Verder hebben we de woonkamer afgewerkt met bredere plinten en sierstrips aangebracht aan de bovenzijde. Qua accessoires staat het nog op de planning om een vloerkleed te kopen met een toffe print, maar voor nu past het oude kleed uit ons appartement meer dan prima in ons interieur. Ook de bijzettafels en het tv-meubel hebben we meegenomen uit ons appartement. De trouwe volger zal zijn opgevallen dat we deze hebben opgehoogd met een paar zwarte pootjes. Oh, en Wikkie hebben we ook gehouden ;-)

Woonkamer na def2 Woonkamer na def3

Oké, tijd om de woonkamer vanuit een andere hoek te bekijken…

Woonkamer voor 2

Woonkamer na def1

Zoals eerder verteld, hebben Roy en ik het volledige huis gewit. Hoewel dit een behoorlijke klus is geweest, zijn we ontzettend blij dat we dit hebben gedaan. Het maakt het huis net dat beetje frisser. Je ziet op deze foto ook beter hoe we het tv-meubel hebben opgehoogd én waar we Wikkie’s (zelfgemaakte) krabpaal hebben opgehangen. Wat ik vooral fijn vindt aan ons nieuwe huis, is dat het heel veel warmte uitstraalt door alle factoren bij elkaar: de comfortabele bank, de vloer van écht hout, de gashaard en -hoewel ik er eerst niet aan wilde toegeven- óók de donkergroene muur. Het nijlpaardenhoofd boven de gashaard geeft ons huis een welkome knipoog.

Woonkamer na def4 Woonkamer na def5

En uiteraard even een snoezige foto van Wikkie om deze post af te sluiten. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat jullie van de eerste voor en na foto’s van ons huis vinden. Laat ook vooral even een reactie achter om te laten weten welke ruimte je in het huis als volgende wil zien. Meer foto’s zullen in ieder geval snel volgen!

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER30 reacties


  12 september 2017

  Wat gaaf zo’n donkere muur! Het is echt super mooi geworden, zeker in contrast met het wit en geel. Echt heel tof!  12 september 2017

  Heel leuk sfeertje hangt er bij jullie in de woonkamer!  12 september 2017

  Wauw, wat ziet jullie woonkamer er prachtig uit! Heel warm, juist door die donkere muur. Mooie meubels en decoratie ook! En zelfs jullie krabpaal is helemaal gaaf :)


  Rachelle

  12 september 2017

  Wow, hier mag je met recht trots op zijn. Benieuwd naar de rest van jullie huis. :)  12 september 2017

  Oh wauw, wauw, wauw. Hier zou ik zo intrekken. Wat knus!!! En dat groen, prachtig! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook eerst sceptisch zou reageren op deze kleur. Maar wat een resultaat. Hier mogen jullie heel trots op zijn hoor.  12 september 2017

  ah, wat leuk en gezellig!! Ik kan niet wachten om het in het echt te zien! Heel, heel tof. En heel erg jullie. Liefs! X  12 september 2017

  ah, wat leuk en gezellig!! Ik kan niet wachten om het in het echt te zien! Heel, heel tof. En heel erg jullie. Liefs! X  12 september 2017

  Ik vind het altijd heerlijk om make-over foto’s te bekijken en te lezen wat er allemaal is gegaan. En ja de groene muur, ik had het ook niet verwacht maar hij is prachtig! Wat een heerlijk warm en knus huis <3  12 september 2017

  AAAH ik ben verliefd op jullie TV-meubel met die stalen pootjes. Hebben jullie dat zelf gedaan? Die pootjes eronder? Ik ben al zo lang op zoek naar zo iets en kan het NERGENS vinden..  12 september 2017

  Ah wauw, het ziet er heel mooi uit! Het straalt inderdaad veel warmte uit. Ik ben heel benieuwd naar de rest van jullie huis :)  12 september 2017

  Wat een gave woonkamer heb je! Dat kleurtje op de muur is ontzettend mooi! X


  Wendy (B)

  12 september 2017

  De woonkamerdeur vind ik tof!  12 september 2017

  Wat is het mooi geworden! Die kleur op de muur is gedurfd, maar heeft prachtig uitgepakt! Ik ben heel benieuwd naar de rest van jullie huis!!  12 september 2017

  Wat een ontzettend leuke en warme woonkamer!!  12 september 2017

  Wat is het mooi zeg! De donkere muur geeft meteen hele mooie, eigen sfeer. Ben benieuwd naar meer foto’s :-)  12 september 2017

  Ik vind het er echt ZO mooi uitzien! Jullie mogen wel samen mijn huis stijlen als ik een huis huur/koop.  12 september 2017

  Aaah wauw! Hij is echt heel mooi geworden <3  12 september 2017

  Het ziet er super mooi uit nu.  13 september 2017

  Ah wat ziet het er mooi uit! Wauw! Heeel gaaf :)  13 september 2017

  Mooi, mooi en nog eens mooi! Die kleur groen op de muur is echt prachtig! En dat okergeel: love it! Het ziet er allemaal ontzettend stijlvol uit, goed gedaan!  13 september 2017

  Oh je woonkamer ziet er acht uit zoals in een boekje, het plaatje klopt helemaal! Ik vind zo’n accentmuur zo gaaf! En zo te zien voelt Wikkie zich al helemaal thuis! :)  14 september 2017

  Wow, wat een verandering! En ten goede! :) Echt super gezellig geworden! Goed gedaan ;)  14 september 2017

  Ohh, wow, wat een mooie verandering! Die kleur op de muur is echt ontzettend mooi! Ik zou het ook niet 1,2,3 aandurven, maar vaak pakt het toch zo leuk uit!  14 september 2017

  Heel tof! Echt een mooi huis ook voor zover ik nu kan zien. Ik ben vooral benieuwd naar de slaapkamer en de keuken.  16 september 2017

  waaaaaaaauw past allemaal perfect bij elkaar, love it. Jullie woonkamer is echt tof geworden!  17 september 2017

  Heel mooi, dat donkergroen! Ik vind dat het er zelfs zacht uitziet op de foto, maar dat zal misschien door de lichtinval zijn, haha.  17 september 2017

  omg ben je te huur als interieurontwerper???  17 september 2017

  Jullie woonkamer ziet er echt heel mooi uit, een beetje zoals in de boekjes, maar toch heel huiselijk! :)  19 september 2017

  Voor donkergroen ben ik altijd te porren, maar ik ben vooral echt fan van de details in jullie huis. De woonkamerdeur, het touw om de tafelpootjes en die geweldige krabpaal. Die is zoveel mooier dan de ton die wij hebben staan! Jullie hebben hard gewerkt, fijn dat het al zo goed voelt.


  Jozefien

  20 september 2017

  Wat een leuke krabpaal! Kan je daar wat meer details over geven? :-)