Inboedelverzekering: vijf dingen waar we in hebben geïnvesteerd én verzekerd
28/09/2017


Inboedelverzekering HEMA 2

“Jeetje, jullie hebben wel veel nieuwe dingen zeg”, aldus mijn beste vriend terwijl hij rondwandelt in ons nieuwe huis. “Nou, het gaf één groot voordeel: we hoefden minder spullen te verhuizen”, grapte ik terug. Het is inderdaad waar dat we voor ons koophuis grotendeels hebben gekozen voor een nieuwe inboedel. In deze post vertel ik jullie in welke dingen we hebben geïnvesteerd, en waarom we hiervoor hebben gekozen.

KEUKEN
Eén van onze grootste investeringen is zonder twijfel de keuken geweest. De voormalige keuken in ons koophuis was misschien prima, maar niet onze smaak en we misten een aantal belangrijke dingen. Zo wilden we graag een grote(re) oven zodat we voor meer mensen kunnen koken. Ook stond een inductiekookplaat op ons verlanglijstje, omdat deze makkelijker schoon te maken is. Geloof me: als je een kat hebt die graag op het aanrecht springt, dan is dit geen overbodige luxe. De keuken is momenteel nog steeds under construction (lees: de koof moet nog worden getimmerd en de achterwand nog worden geverfd), maar ik hoop snel met jullie de voor- en na foto’s te kunnen delen.

VLOER
Wat hadden we een geluk dat in ons koophuis al een prachtige parketvloer aanwezig was. Het enige puntje was dat deze al behoorlijk wat verouderd was en daarom besloten Roy en ik deze te laten opschuren en in een íéts lichtere tint te laten oliën. Een uitgave die het dubbel en dwars waard is geweest, want de warme tint van de vloer voegt ontzettend veel sfeer toe aan ons interieur. Benieuwd naar voor en na foto’s van de vloer? Die vind je terug in deze post.

inboedelverzekering opstalverzekering woonverzekering goedkoop betaalbaar hema

inboedelverzekering opstalverzekering woonverzekering goedkoop betaalbaar hema

BANK
Eén van mijn meest favoriete investeringen is zonder twijfel onze nieuwe hoekbank. Hoewel ik de grijze bank in ons voormalige appartement ontzettend mooi vond, geef ik eerlijk toe dat ‘ie niet bepaald lekker zat als je er lang op moest vertoeven. Iets dat Roy en ik natuurlijk graag deden op een luie zondag. We hebben nu in ieder geval de meest comfortabele bank óóit en ik ben blij dat we een goede inboedelverzekering hebben afgesloten. Zeker gezien onze bank gepositioneerd is naast een nog altijd roestende radiator en ik alleen maar kan hopen dat er niets misgaat wanneer we deze gaan vervangen. Het watercolor effect is leuk, maar níét op onze nieuwe bank.

EETTAFEL
Waar we in ons appartement flink hadden bespaard op de eettafel (lees: deze had ons maar 20 euro gekost en het was een meer dan prima tafel), hebben we er voor ons koophuis er écht in geïnvesteerd. We wilden namelijk allebei graag een tafel van robuust hout met natuurlijk verloop en zwarte, metalen poten die zou matchen bij het andere meubilair. Hoewel we het houten blok al wel op de poten hebben geschroefd -mijn armspieren zijn nooit meer hetzelfde geworden na het tillen- moet de tafel nu alleen nog maar geschuurd en geolied worden. Zodra onze eetkamerstoelen binnen zijn, beloof ik de foto’s met jullie te delen.

SERVIESKAST
Ook onze servieskast is één van mijn meest favoriete investeringen. Deze kochten we bij een meubeloutlet en het is echt een fantastische toevoeging aan ons interieur. Hoewel de servieskast zwart is, oogt deze door de ruiten aan de zijkant verrassend ruimtelijk. De hoeveelheid servies die er al in prijkt, is te danken aan één van mijn oma’s. Toen zij ging verhuizen kon ze niet alles meenemen, en hierdoor was ik opeens in het bezit van een mooie uitgebreide serviesset. Héél blij mee! Hoewel deze herinnering natuurlijk nooit vervangen kan worden, ben ik wel blij dat in ieder geval onze servieskast dankzij onze woonverzekering goed is verzekerd. Door de zwaarte van het meubelstuk zullen inbrekers ‘m niet zomaar meenemen, maar één van de okergele kaarsen is in een wilde bui van Wikkie natuurlijk zo omgestoten.

Liefs,
Femke

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

Advertorial5 reacties

  Laura

  28 september 2017

  Als ik dit lees en de prachtige foto’s van je huis en meubels zie heb ik echt zin om zelf ook uit huis te gaan hihi  28 september 2017

  De servieskast is echt heel tof! En sommige dingen zijn het dubbel en dwars waard om in te investeren. Ik ben heel benieuwd naar de voor en na foto’s van de keuken :)  28 september 2017

  Hele mooie investeringen. Ik heb ook echt veel nieuwe dingen gekocht toen ik een huis kocht.  28 september 2017

  Goede investeringen en als ik zo de foto’s zie is het een prachtig huis  30 september 2017

  Investeringen meer dan waard, allemaal grote (en mooie) meubels die als het goed is ook heeeel lang mee zullen gaan. En yaasss, ik wil meer foto’s van jullie huis, ben ook zo benieuwd naar jullie keuken!!