Eetkamer: eerste beelden van onze eethoek met echt houten tafel
17/10/2017


Eetkamer 1

Eigenlijk wilde ik pas foto’s delen van onze eetkamer wanneer deze écht af was. Het moment dat onze eettafel is geschuurd en de nog te installeren radiator van de grond is geplukt. Maar eerlijk? Ik ben er nu al zó enthousiast over dat ik niet kan wachten om de eerste beelden met jullie te delen. Vinden jullie vast niet erg, toch? 


Eetkamer 4

Onze eetkamer, of beter gezegd eethoek, voegt zonder twijfel veel gezelligheid toe aan ons huis dankzij de massief houten tafel en de cognackleurige eetkamerstoelen. De eetkamerstoelen ontvingen we van de online woonwinkel Eyoba, waar je ook terecht kunt voor een mooie eettafel, en we krijgen hier nu al véél vragen over. Voor iedereen die nieuwsgierig is: het is de Adah eetkamerstoel van La Forma en het is niet alleen een ontzettend mooie stoel, maar ze zitten ook nog eens verrassend lekker. Dit vind ik bij moderne stoelen namelijk altijd lastig in te schatten, want het ogenschijnlijke comfort kan soms een behoorlijke desillusie zijn. Wat ik bovendien bijzonder vind aan deze stoelen is dat de stof zo bewerkt is dat het de uitstraling heeft van leer.

De cognackleurige stoelen staan zonder twijfel ontzettend mooi bij onze houten tafel. Fun fact: we hebben het blad én de metalen poten zelf geheel kunnen uitkiezen. Roy had via marktplaats een bedrijf gevonden die de onderdelen voor deze tafels los verkoopt, zodat je zelf kunt mixen en matchen. Uiteindelijk is het dit ruwe houten blad geworden met trapeziumvormige metalen poten. Momenteel is ter bescherming alleen het grootste deel van de tijd een plastic zeil over de tafel gedrapeerd. Het onbewerkte hout moet namelijk nog geschuurd en geolied worden. Ik kan niet wachten om de uiteindelijke foto’s met jullie te delen!

Eetkamer 2

Verder vind je in onze eethoek ook deze mooie eettafellamp van Directlampen.nl. Het is eigenlijk een asymmetrische set van drie lampen, maar we hebben er bewust voor gekozen om alleen de twee grootste lampen boven onze eettafel te hangen. Anders werd het iets te veel van het goede. De derde en kleinste lamp hebben we in de keuken gehangen en ook dit staat ontzettend leuk. Het is een mooi verbindend detail tussen de eethoek en de keuken. Hiervan hebben jullie uiteraard óók nog foto’s van ons tegoed. De keuken is echter momenteel nog afgeplakt, omdat er nog getimmerd, gestuct en geverfd moet worden. Bare with me please ;-)

Eetkamer 3

Wat vinden jullie van onze eetkamer? Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar de voor en na foto’s?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

iconadvertentie12 reacties


  17 oktober 2017

  Woooow, fan! Ik vind het nu al heel mooi, laat staan als het af is. Krijg hier nog meer kriebels van om mijn eigen eettafel de deur uit te doen. Ben hem zo zat, haha.  17 oktober 2017

  Ik ben erg benieuwd naar het resultaat! Ik vind het nu al mooi uitzien.  17 oktober 2017

  Wat leuk gecombineerd allemaal! Ik vind de lampen zo gaaf.  17 oktober 2017

  Heel mooi geworden! Ik vind jullie stoelen heel gaaf.  17 oktober 2017

  Waaauw, ziet er heel mooi uit!  17 oktober 2017

  Wat een gave kleur van de eetstoelen! Lekker wat kleur maar toch niet in your face. I love it!  17 oktober 2017

  Oeeeh dit roept naar meer, véél meer, haha! Dit soort lampen vind ik so cool! Een beetje antiek maar toch ook weer heel modern omdat je het met alles kan combineren! Ben benieuwd naar de rest:).  17 oktober 2017

  Wat een prachtige stoelen! Ik ben benieuwd naar de voor/na-foto’s :)  17 oktober 2017

  Die stoelen zien er prachtig uit! Ik ben echt benieuwd naar het eindresultaat.  19 oktober 2017

  Ziet er erg leuk uit Fem!!  20 oktober 2017

  Ziet er heel leuk uit!  21 oktober 2017

  Ziet er super mooi uit. Die stoelen zijn echt gaaf!