HO, HO, HO | Mijn plannen voor de kerstvakantie -
21/12/2017


kerstvakantie 2017
Yes, de kerstdagen staan voor de deur! Het wordt de eerste kerst in ons nieuwe huis én met twee katten.
 Bovendien is het de eerste keer in lange tijd dat we gezellig samen vrij zijn. Want deze ‘eigen baas’ was zo aardig om zichzelf ook vrij te geven tijdens de feestdagen. In dit artikel vertel ik alles over mijn plannen. 

KERSTMIS
Kerstmis begint voor mijn altijd al op kerstavond. Traditiegetrouw gaan we dan samen met mijn schoonfamilie gezellig wat eten, cadeautjes uitwisselen en All You Need Is Love kijken. Of tenminste: poging tot. Mijn schoonvader en ik zijn namelijk de enige twee die dit altijd heel graag willen zien. Eerste Kerstdag vieren we dit jaar samen met een paar goede vrienden die gezellig komen brunchen en natuurlijk met onze katten komen knuffelen. Nu al heel veel zin in! Tweede Kerstdag gaan we eveneens traditiegetrouw (want: verveelt nooit) samen met mijn familie gourmetten. Mijn twee 91-jarige oma’s en één van mijn ooms komen ook, dus het belooft een heel gezellige avond te worden.

WIKKIE & NOX HUN ‘CHRISTMAS SPIRIT’ LATEN VINDEN
Oké, oké… In de wereld van de katten moet je beslist niets forceren. Toch staat het bovenaan mijn to-do lijstje om Wikie en Nox vriendinnen te laten worden. Nox was immers óók een beetje een kerstcadeau voor Wikkie zodat ze minder vaak alleen is. Van de dierenarts hebben we we inmiddels al meerdere tips ontvangen om de twee nader tot elkaar te laten komen. Met stip op één: de verdamper Feliway Friends . Het schijnt dat veel katten hier goed op reageren en elkaar hierdoor eerder lief vinden. Lijkt ons zeker het proberen waard.

ZORGVERZEKERING REGELEN
Het enige ‘moetje’ van de kerstvakantie: zorgverzekeringen vergelijken. Niet dat ik dit overigens echt heel erg vind hoor. Meestal ben ik dan ook degene die allerlei websites afstruint om de beste deal te vinden. Zo let ik niet alleen op de maandelijkse lasten, maar ook wat voor perks je erbij krijgt. Kijk bijvoorbeeld naar de HEMA Zorgverzekering. Wanneer je bij HEMA zorgverzekerd bent krijg je 15% korting op de aankoop van een nieuwe zonnebril op sterkte en 10% doorlopende korting op 10% extra korting op vrijwel alles bij HEMA. Ik bedoel: korting op alle stationery van HEMA? Daar word ik toch wel héél erg blij van.

WORK HARD, PLAY HARD
Verder zijn mijn plannen vooral géén plannen. Waarschijnlijk gaan Roy en ik een nieuwe Netflix serie uitzoeken om te kijken. Zo keken we onlangs The Sinner (een ENORME aanrader!) die we binnen één week hebben uitgekeken. Ook zullen we er zo nu en dan samen op uittrekken en zal ik me op sommige momenten wel even terugtrekken om The Sims 4: Honden & Katten te spelen. Tenminste, als ik niet te druk ben met het knuffelen van Wikkie en Nox. Ik geloof namelijk dat dat ook nog een heel fijn tijdverdrijf zal worden om de kerstvakantie door te komen…

Hebben jullie ook kerstvakantie? Wat zijn jullie plannen? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER

iconadvertentie3 reacties


  21 december 2017

  Wat heerlijk dat je rond de kerstperiode vrij hebt en volgens mij meer dan verdiend na een druk jaar :) Zo te horen heb je genoeg leuke plannen! Geniet van het ontspannen! En ik ben benieuwd hoe het tussen Wikkie en Nox zal gaan!  21 december 2017

  OMG heb je de Sims 4?! Hoe is het? Ik zit er serieus aan te denken het te downloaden maar ik ben oprecht bang dat mijn eigen bedrijf dan failliet gaat omdat ik de hele dag zit te Simsen!
  Goed dat je jezelf vrij hebt gegeven trouwens! Daar kan deze eigen baas nog wat van leren ;)  21 december 2017

  Is ome Patrick echt zo’n sucker voor all you Need is love? Ja die zorgverzekering he… poehpoeh
  Kerstavond vier ik in mijn uppie omdat Roy is werken. Dus heb lekkere kleine gerechtjes en KERSTFILMS!!! 1e kerstdag voor t eerst met zijn 3e en 2e kerstdag is Roy wéér werken dus ga ik naar schoonmoeders.