Disneyland Parijs | Disney Illuminations en de Walt Disney Studios
12/12/2017


disneyland parijs kerst kersmis disney illuminations walt disney studio's verslag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jarig was, maar ik had nog een fantastisch verjaardagscadeau tegoed van Roy: een weekend Disneyland Parijs. Inclusief een bezoek aan het Walt Disney Studios Park en de bekroonde show Disney Illuminations. Zitten jullie klaar voor de magische plaatjes?

Disneyland Parijs

disneyland parijs kerst kersmis disney illuminations walt disney studio's verslag Disneyland 1(11)

Walt Disney Studios

We vertrokken vrijdagochtend al vroeg (lees: 6:00) om op tijd aan te komen voor onze eerste dag in Disneyland Parijs. We kwamen rond 12:00 aan en besloten de dag, nadat we de kaartjes hadden opgepikt in het hotel, te beginnen in de Walt Disney Studios. Het weer was ietwat druilerig, maar dit was helemaal prima. We wisten dat het merendeel van de attracties toch binnen was en voor de daaropvolgende dag was er al mooier weer voorspeld. We got this.

We zijn onder anderen in de rock ‘n rollercoaster en in de pas geopende Ratatouille attractie geweest. Hier word je meegenomen in de belevingswereld van de ratten bij Gusteau’s door middel van zelfrijdende karretjes (uiteraard in de vorm van een rat) en een 3D-bril. Al is het uiteindelijk wel een échte 4D attractie, want ook qua geur wordt er ingespeeld op je senses. Zo rook je in het restaurantgedeelte echt het heerlijke eten en in het riool -juist- het riool. Tenminste, zo had Roy het ervaren. Mijn geursensoren lagen blijkbaar nog even te snoozen na de vroege vertrektijd van die ochtend.

Disneyland 2 Disneyland 3

Op de tweede dag gingen we écht naar Disneyland en qua weer vielen we met onze neus in de boter. Het had die nacht gesneeuwd en de lucht was helderblauw met een welkome winterzon. Op beter weer hadden we écht niet durven hopen. Het gehele park was bovendien compleet in kerstsferen. Zo stond er een grote kerstboom op het plein (die uiteraard die avond met veel spektakel werd ontstoken) en de straten waren versierd met diverse kerststukken. Ook de Disneyfiguren en bijbehorende parade waren compleet in kerstsferen, waardoor het echt vrijwel onmogelijk was om géén kerstgevoel te krijgen.

Disneyland 4 Disneyland 5(1) Disneyland 5

Knuffel van Olaf

Kleine bekentenis: Roy en ik hebben verder vrijwel geen foto’s gemaakt. Niet alleen omdat we intens aan het genieten waren van onze quality time daar, maar bovenal omdat het echt ijskoud was. Het park was van 10:00 tot 22:00 geopend en we zijn vrijwel de gehele tijd buiten geweest. Heerlijk, maar zelfs met een dikke trui, een sjaal en een paar handschoenen leek het alsof je aan één stuk door werd geknuffeld door Olaf. Magisch, maar o-zo koud.

Disneyland 6

Disney Illuminations

De kou verleidde ons zelfs bijna om voor sluitingstijd naar onze verwarmde hotelkamer te gaan, maar gelukkig hadden we hier niet aan toegegeven. Om 22:00 kwam namelijk de twintig minuten durende bekroonde lichtshow Disney Illuminations en…. Wauw. Wauw, wauw, wauw. Het is echt één van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien. Op het kasteel van Doornroosje passeerden door middel van projecties diverse Disneyfilms de revue die werden aangevuld met waterschermen, fonteinen, vuur, vuurwerk, special effects en natuurlijk diverse bekende Disneynummers. Het was echt next level fantastisch en ik heb met kippenvel zitten kijken. En nee, niet alleen van de kou. Wat was het een magische manier om het weekend in Disneyland Parijs af te sluiten. Online vind je diverse impressies van het spektakel (bijvoorbeeld hier), maar niets tips aan er daadwerkelijk bij zijn. Zonder twijfel één van de beste verjaardagscadeaus ooit.

Zijn jullie weleens in Disneyland Parijs geweest? En zijn jullie nieuwsgierig geworden naar Disney Illuminations?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER7 reacties


  12 december 2017

  Wauw, die kerstparade ziet er zo mooi uit! Het lijkt me echt iets magisch hebben om in de winter door Disneyland te lopen. Maar wel koud, dat ook ;) Ik kan me voorstellen dat de warme hotelkamer dan wel heel verleidelijk is aan het einde van de dag!  12 december 2017

  Ah wat klinkt dat als een heerlijk weekendje weg zeg! Ik ben heel lang geleden eens in Disney geweest maar het ziet er prachtig uit.  12 december 2017

  Het is echt mijn droom om naar Disneyland te gaan! Helaas vinden mijn ouders het wat te duur om een weekendje met z’n vieren naartoe te gaan. Dat kan ik wel begrijpen, haha  12 december 2017

  Ik ben een keer toen ik klein was naar Disney geweest, maar ik wil absoluut nog eens terug!! Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad!  12 december 2017

  Aah het klinkt zo leuk allemaal! Ik vond de Ratatouille attractie super leuk, maar die geuren heb ik inderdaad ook niet meegekregen de Disney Illuminations show heb ik helaas niet gezien. Wij gingen (toevallig) tijdens het openingsweekend van 25 jaar Disneyland Parijs. Ik was helaas ziek en omdat we er al vanaf ‘s ochtends vroeg waren zijn we maar iets eerder terug gegaan naar het hotel. Bleek dat John Legend had opgetreden tijdens de show. Ik baalde zó toen ik dat hoorde! Maar ik was die avond in het hotel wel ten huwelijk gevraagd so it was all good haha. Maarja, als ik jou zo hoor moet ik nog wel eens terug voor de show. Vervelend.  12 december 2017

  OMG zo aloers, ben er nog nooit geweest en staat nog steeds op mijn lijstje. echt heel tof  13 december 2017

  Ahhhh zo leuk! Die fotos allemaal ook. <3<3