Avengers Infinity War, The Titan en The Hitman's Bodyguard: deze film keek ik in april 2018
01/05/2018


avengers infinity war recensie netflix tips filmtips

Dat ik in de maand april iets minder films heb gekeken dan dat jullie normaal van mij gewend zijn, is eigenlijk aan twee dingen te wijten: het mooie weer én het bingewatchen van de nieuwe Netflixserie Lost In Space (aanrader!). Films die ik in april keek waren o.a. The Hitman’s Bodyguard, The Titan, Ghostbusters en Avengers: Infinity War. Benieuwd wat ik ervan vond?

The Hitman’s Bodyguard

Wanneer ‘s werelds beste huurmoordenaar (Samuel L. Jackson) besluit te getuigen tegen een moordzuchtige ex-dictator, moet een talentvolle bodyguard met een imagoprobleem  (Ryan Reynolds) hem veilig naar het Internationaal Strafhof in Den Haag zien te krijgen. Een film met -voor mij-  precies de juiste dosis actie, spanning en hier en daar een humoristische knipoog. Extra leuk, omdat deze film zich afspeelt in Nederland en er zelfs rollen zijn weggelegd voor ‘onze’ Barry Atsma, Tine Joustra en Noortje Herlaar.

The Titan

In de Netflix original The Titan krijgt militair Rick Janssen (Sam Worthington) de mogelijkheid om deel te nemen aan een militair experiment dat een mens creëert die in staat is om te overleven onder de barre omstandigheden op Titan, de maan van Saturnus. Het experiment is echter niet zonder gevaren, waardoor zijn vrouw Dr. Abigail (Taylor Schilling) al snel vraagtekens zet bij de motieven van dit experiment. Een mooie film als je (net als ik) wel van science-fiction en ‘outer space’ verhalen houdt. Wel een ietwat onbevredigend eind.

Kick-Ass

Dave Lizewski is een onbetwiste stripfan en besluit dit als inspiratie te gebruiken om zelf superheld te worden: Kick-Ass (Aaron Johnson). Dit aanvankelijk tot ongenoegen van Hit-Girl (Chloe Moretz) en haar vader Big Daddy (Nicolas Cage) die op hun eigen wijze proberen de straten van New York veiliger te maken. Wanneer de mysterieuze Red Mist (Christopher Mintz-Plasse) op hun pad komt, is het recept voor problemen geboren. Een film die ik inmiddels al vaker heb gezien en nog altijd leuk blijft. Eveneens een fijne mix tussen actie, spanning en humor.

Definitly Maybe

Een film die ik ooit weleens had gezien, maar waar ik me nog maar vrij weinig van kon herinneren was Definitly, Maybe. Met haar ouders middenin een echtscheidingsprocedure wordt Maya (Abigail Breslin) nieuwsgierig hoe de twee elkaar eigenlijk hebben ontmoet. Haar vader Will Hayes (Ryan Reynolds) besluit te vertellen over de vrouwen die destijds in zijn leven waren en laat zijn dochter raden met wie hij uiteindelijk getrouwd is. Een fijne romcom én (uiteindelijk) feelgoodfilm waar je nooit de plank mee kunt misslaan.

Avengers: Infinity War

In dit vierde deel van Avengers komen alle helden en bondgenoten uit alle voorgaande films samen om het op te nemen tegen de machtige Thanos die het zijn missie heeft gemaakt om de universele populatie tot de helft terug te dringen. Het resultaat? Een fantastische film waarbij alle favoriete helden de revue passeren. Met precies de juiste dosis spanning, actie én humor. Ook als je voorgaande of gerelateerde films -net als ik- niet vers in je herinnering hebt, is deze film héél leuk om te zien. Eén van de beste films, misschien wel dé beste film, die ik tot dusver dit jaar heb gezien.

Ghostbusters

Deze (losse) remake vertelt het verhaal van wetenschappers Erin Gilbert (Kristen Wiig), Abby Yates (Melissa McCarthy), Jillian Holtz (Kate McKinnon) en Patty Tolan(Leslie Jones) die bij elkaar worden gebracht door een man die hulp zoekt bij de bestrijding van spoken. Ze besluiten hierop een bedrijf op te richten dat gespecialiseerd is in het vernietigen van paranormale verschijningen: Ghostbusters. Inclusief knappe assistent Kevin (Chris Hemsworth). De film hebben Roy en ik destijds al gezien in de bioscoop. Omdat we ‘m zó leuk vonden keken we ‘m onlangs op Netflix nog een keer. De film zit boordevol humor (vooral de rol van Chris Hemsworth zorgt voor het nodige gelach) en heeft een aantal aangename verwijzingen naar de originele film.

 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER5 reacties


  1 mei 2018

  Stiekem is het vooral de film Definitely Maybe die mij aanspreekt ;) Maar de andere films klinken ook heel goed. Wat gaaf dat Hitman’s Bodyguard zich in Nederland afspeelt!  1 mei 2018

  ghostbusters heb ik toevallig eergisteren nog gezien, vond ‘m best leuk :D  1 mei 2018

  The Hitman’s Bodyguard is de enige film uit dit lijstje die ik gezien heb maar die vond ik ook echt erg leuk! :-)  1 mei 2018

  Heel de bioscoop loopt over door die film.. ik word nu wel erg nieuwsgierig want vanmiddag kwam het ook al op de radio. leuke reviews, ben benieuwd naar Hitman :)  2 mei 2018

  Ooeoeoh, ben zoooo benieuwd naar The Avengers! Wil heel graag heen, maar heb gewoon géén tijd! En Definitely Maybe is één van de weinige films die ik op dvd heb bewaard. Zo lief.