SOCIAL MEDIA TIPS | Een overzichtelijke Instagram Biografie
03/05/2018


instagram biografie tips linktree instagram stories highligts

Social media zijn misschien wel je meest belangrijke visitekaartje. Ook op netwerkborrels worden tegenwoordig eerder Instagramprofielen uitgewisseld dan de papieren varianten. Met deze handige tips creëer jij een ijzersterk Instagram Biografie. Je maakt immers maar één keer een eerste (online) indruk.

Schrijf een onderscheidende tekst voor je biografie

Bedenk allereerst waarvoor je Instagram wil gebruiken en wat je precies met je profiel wil uitdragen. Schrijf dit eventueel even op en kort dit vervolgens in (denk: ‘Mand!’). Je zou hierbij (indirect) antwoord kunnen geven op de volgende vragen: (1) wat doe je? (2) wat onderscheid je van anderen? (3) waar kom je vandaan?. Je kunt in je biografie ook linken naar andere Instagram-accounts (zie ook: Brand Ambassador @cosmopolitan_nl), dus handig wanneer je zowel een privé als zakelijk account beheert.

Mijn Instagram gebruik ik zowel om persoonlijke als zakelijke posts te delen. In mijn Instagram-profiel vind je daarom beknopt terug wat ik doe (freelance content creator, author & speaker), wat mij onderscheid van anderen (auteur van Fuck the quarterlife crisis en Cosmopolitan Brand Ambassador) en mijn woonplaats (‘s-Hertogenbosch). Natuurlijk kun je in plaats van je woonplaats ook iets anders delen, zoals een aantal fun facts over jezelf. Zo was eerder in mijn Instagram Biografie te lezen ‘Houd van tijdschriften, chick flicks en chips’. Kies wat bij je past.

Bonustip: Je zet de tekst van je Instagram Biografie op afzonderlijke regels door deze in Notities op de gewenste wijze -inclusief enters en emoji’s- op te maken en deze vervolgens te kopiëren en plakken in het tekstvak van je Instagram profiel.

instagram biografie tips linktree instagram stories highligts

 

Maak slim gebruik van de ‘link in bio’

Verwijs je in een Instagram-post naar een blogartikel, je zakelijke website of een online video? Dan kun je de link hiervan in je biografie opnemen. Maak hier slim gebruik van door een tool als link.tree in te zetten. Link.tree is een platform waar je een landingspagina kunt creëren waaraan je meerdere links kunt koppelen. Zo hoef je niet wekelijks dan wel dagelijks de link handmatig aan te passen, maar verwijst één en dezelfde link naar meerdere pagina’s.

Ook ik heb een landingspagina aangemaakt via Link.tree. Hier kun je direct doorklikken naar mijn boek op Bol.com, dit blog, mijn zakelijke website en het artikel over de Masterclass Ondernemen. Handig, toch? Dit maakt je Instagram Biografie een stuk gebruiksvriendelijker en geeft de swiper een duidelijk overzicht van eventueel interessante links.

Zet Instagram Stories Highlights in

Met de Instagram Highlights-functie kun je foto’s en video’s die je hebt gedeeld via Instagram Stories aan je biografie koppelen. Hierdoor zijn ze zichtbaar voor je profielbezoekers zolang jij dit wilt. Een simpele, fijne en interessante manier om je Instagram biografie nóg meer eigen te maken. Op mijn profiel vind je vijf verschillende soorten highlights: Persoonlijk,  Boek, Masterclass , Tips en USA Roadtrip. Relevante Instagram Stories die bij één van deze thema’s passen, licht ik hier uit.

Gezien de bewaarde foto’s soms wel wat rommelig kunnen ogen op je profiel, heb ik mijn vriend Roy -die freelance illustrator is- gevraagd om bijpassende illustraties te ontwerpen. Deze gebruik ik nu als omslag, wat het geheel net wat frisser maakt. Voor meer inspiratie kun je bijvoorbeeld ook kijken bij @hashtag_workmode, @_manana_manana_ en @studiosilvana (alleen zichtbaar op mobiel). Zo maak je je Instagram Biografie helemaal eigen.

Wat vind jij de meest handige tip om je Instagram Biografie overzichtelijk te maken? Volg jij mij ook al op Instagram?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER11 reacties


  3 mei 2018

  Hele fijne tips! Ik vind Grammie magazine echt zo handig :)  3 mei 2018

  Wat een onwijs handige tips! Ik vroeg me bijvoorbeeld al af hoe je die enters in je Instagram-bio kon krijgen. Daar ga ik vanavond maar meteen eens mee aan de slag :) Sowieso kan mijn Instagram-bio wel een kleine update gebruiken. Tijd om daar vandaag eens over te brainstormen. Thanks voor de inspiratie!  3 mei 2018

  Bedankt voor deze fijne tips!  3 mei 2018

  Ik vind dit echt handige tips waar je wat aan hebt. Al een tijdje wil ik mijn Instagram naar een hoger niveau tillen en kan deze tips goed gebruiken. Dank!  3 mei 2018

  Wat een goede tips! Linktree moet ik ook eens bekijken, want het lijkt me erg handig.  3 mei 2018

  Heel handig artikel! Mocht je nog andere tips hebben hoor ik ze graag ;)  4 mei 2018

  Thnx for sharing ! Heb gelijk Mn insta onder de loep genomen en wat simpele dingen aangepast ! X marije  4 mei 2018

  Thankss voor deze super handige tips wat betreft de Instagram biografie! Ik ga mijne vanmiddag maar eens een update geven, zodat hij weer helemaal bij mij past!  8 mei 2018

  Bedankt voor de handige tips. Ga ik nu gelijk veranderen haha.  9 mei 2018

  Ik ben het met je eens dat je bio erg belangrijk is! Goede blog.  10 mei 2018

  Wat een fijn artikel! Ik ben absoluut niet handig met dat soort dingen maar jij legt het erg makkelijk uit :) Bedankt voor de tips!