The Week Of, Anon, Game Night, Red Sparrow en nog meer films die ik in mei heb gekeken
01/06/2018


filmtips 2018 game night red sparrow anon peter rabbit

Onder het mom ‘time you enjoy wasting is not wasted time‘, keek ik de afgelopen maand weer verschillende films: The Week Of, Anon, Game Night, Red Sparrow, Logan Lucky en ga zo maar even door. In deze post deel ik wat ik van deze films vond. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie aanraders!

My Best Friend’s Wedding

Toen mijn zus en ik na een dag in Londen terug op onze hotelkamer waren, besloot ik wat te zappen. Of het zo had moeten zijn, begon op precíés dat moment My Best Friend’s Wedding. In deze film probeert Jules (Julia Roberts) de bruiloft van haar beste vriend Michael (Dermot Mulroney) met Kimberly (Cameron Diaz) te saboteren, omdat ze stiekem een oogje op hem heeft. Een romantische komedie ten voeten uit die je, als liefhebber, absoluut eens moet hebben gezien.

The Week Of

De Netflix original vertelt het verhaal van twee vaders (Adam Sandler en Chris Rock) die elkaars tegenpolen zijn. In de aanloop naar het huwelijk van hun kinderen verblijven de twee families samen in één huis. Eerlijk? Mijn vriend en ik hebben deze film na iets meer dan 30 minuten afgezet. Een film met Adam Sandler is vaak óf hilarisch óf te slecht om te verteren. In dit geval bleek laatstgenoemde de realiteit te zijn. Niet te doen.

Anon

De film Anon geeft een blik in de nabije waarbij onze wereld geen privacy kent. De levens die men leidt zijn doorzichtig, traceerbaar en uitgestippeld door de autoriteiten. Wanneer er een reeks moorden wordt gepleegd door een anonieme dader, staat detective Sal Frieland (Clive Owen) dan ook voor een mysterieus raadsel. Wanneer hij per toeval in aanraking komt met een jonge vrouw zonder digitale voetafdruk (Amanda Seyfried) is zij hoofdverdachte nummer één. Maar niets is wat het lijkt… Een interessante en spannende film die zeker liefhebbers van de Netflix-serie Black Mirror erg zullen kunnen waarderen.

Game Night

Wanneer de arrogante broer (Kyle Chandler) van Max (Jason Bateman) de maandelijkse game night naar een nieuw niveau tilt met een kidnappingspel, wordt dit ineens harde realiteit wanneer hij écht wordt ontvoerd. Dit tot onwetendheid van de spelers, waaronder Annie (Rachel McAdams), die met competitief enthousiasme de jacht op de hardvochtige criminelen inzetten. Een fijne, luchtige komedie waarbij we een aantal keer hardop hebben moeten lachen. Een aanrader!

Red Sparrow

Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) wordt tegen haar wil gerekruteerd om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Ze moet hiervoor de CIA-agent Nathaniel Nash (Joel Edgerton) verleiden, maar al snel ontpopt ze zich tot dubbelspion wanneer ze door de CIA wordt gerekruteerd om een verrader in Washington te vinden. Een mooie, intrigerende film die ik alleen -misschien vanwege de lastig te onderscheiden Russische namen- met vlagen wel ietwat ingewikkeld vond om te volgen. Jennifer Lawerence speelt haar rol echter wel met verve.

Logan Lucky

Logan Lucky vertelt het verhaal van Jimmy (Channing Tatum) en Clyde Logan (Adam Driver) die een overval willen plegen tijdens de NASCAR-race op Charlotte Motor Speedway. Hiervoor schakelen ze de hulp in van de ervaren crimineel Joe Bang (Daniel Craig). Hoewel het een film is met talloze A-sterren vond ik de film heel teleurstellend. Hoewel het plot uitnodigde tot spanning en actie, kwam het verhaal niet echt op gang. Zelfs het (soort-van) open einde maakte mij niet nieuwsgierig naar het vervolg. Geen aanrader, dus.

The Best Exotic Marigold Hotel

The Best Exotic Marigold Hotel vertelt het verhaal van een groep Britse gepensioneerden (o.a. Bill Nighy, Maggie Smith, Judi Dench en Tom Wilkinson) die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Wanneer ze daar echter aankomen, lijkt het hotel op niets zoals deze was geadverteerd. Een mooie film met humor en soms ook een beetje ontroerend. Extra leuk als je zelf ooit eens in India bent geweest (“First rule of India: there is always room” en “Yes, right away in 3 months.‘). Beslist van begin tot eind vermakelijk.

Peter Rabbit

Peter Rabbit (James Cordon) is de verfilming van Beatrix Potter’s tijdloze verhaal over een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen. Wanneer deze een nieuwe eigenaar krijgt, de stadse Thomas McGregor (Domhnall Gleeson), lijkt de strijd echter nog niet gewonnen te zijn. Dit tot ontzetting van buurvrouw Bea (Rose Byrne). Een prima film en geinig om eens te zien, maar qua verhaallijn en (overdreven) acteerwerk overduidelijk wel op kinderen gericht.

Welke films hebben jullie de afgelopen tijd gezien? Naar welke film zijn jullie het meest nieuwsgierig?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER3 reacties


  1 juni 2018

  Ik heb bijna alle deze films ook gezien. The week of is veruit een van de slechtste films die ik in tijden heb gezien. Red Sparrow vond ik dan wel weer tof, maar ik vind Jennifer Lawrence dan ook geweldig :-)!  1 juni 2018

  Ik ben nu benieuwd naar Anon!
  x  1 juni 2018

  Oh ik vond Logan Lucky wel een succesje eigenlijk! Ik ben wel benieuwd naar anon, want Clive Owen jeweettoch